Vibrator-inruil-dag

Komende zondag is het zover. Dan is uw vrouw even de deur uit. Waarom? Gewoon, voor een vrouwendingetje. 25 november is het namelijk vibrator-inruil-dag. Dames met een rammelende Tarzan kunnen die dag hun speeltje omruilen voor een nieuw exemplaar. Helemaal gratis (wel eerst even aanmelden via www.ruiljevibratorin.nl), want “iedere vrouw heeft recht op een goede vibrator”.

De actie is een initiatief van Mail & Female, leverancier van vrouwvriendelijke seksaccessoires. Volgens oprichter Hanni Jagtman doen veel seksspeeltjes niet wat ze beloven, bijvoorbeeld door een “lage effectiviteit”. Wat Hanni daarmee precies bedoelt, is niet helemaal duidelijk. Vaag zie ik beelden voor me van een multi-speed clitorisstimulator (made in China) die keer op keer vastloopt in een stugge bos onwelriekend schaamhaar. En dat terwijl de vibrator volgens seksuologen een fantastisch apparaat is dat geen vrouw mag missen.

Dames komen massaal op de actie af. Allemaal aangestoken door types als Heleen van Royen. De schrijfster lanceerde vorige week haar nieuwe tijdschrift Heleen, bedoeld voor de moderne, ondeugende vrouw. 224 pagina’s boordevol onsmakelijke vrouwendingetjes. Zo schijnt Heleen elke avond met haar vibrator in een tuigje in de woonkamer te hangen. Terwijl manlief Ton de vaatwasser uitruimt, komt zij klaar als een fluitketel die op het punt staat droog te koken.

Dat is de nieuwe man-vrouwverhouding in Nederland. Nou ja, streep dat ‘man’ maar weg. De prins op het witte paard is teruggebracht tot een staaf van geribbeld hard plastic. U en ik hebben er een onvermoeibare concurrent bij in bed. Tenzij we bereid zijn verticale ribbels in onze penis te laten graveren en erin slagen het topje van onze eikel traploos te laten vibreren.

Het is vijf minuten voor twaalf, heren. Vergeet het gevecht tegen de opwarming van de aarde. Er is een andere strijd die gestreden moet worden. Lekker nonchalant met je vibrator in de hand over straat lopen. Vrouwen mogen dat. Maar ik moet de eerste man nog zien die met zijn self inflating rubber doll onder de arm fluitend de tram in stapt.

close

Af en toe een verse column én exclusieve schrijftips in je mailbox?