Verkiezingstijd bij RTL Boulevard

Het is verschrikkelijk, maar we moeten volhouden. Nog een kleine week, dan is de ellende weer voorbij. Vanavond een nieuw dieptepunt in de Nederlandse parlementaire geschiedenis: Jan Peter Balkenende achter de ‘desk’ van RTL Boulevard, het roddelprogramma dat recentelijk de krant haalde omdat presentator Albert Verlinde collega-presentatrice Mariska Hulscher een hoer noemde. Duidelijk articulerend en met zo’n lekker lang rollende ‘r’. Slimme marketing, want Verlinde’s ‘HOERRRR!’ is tegenwoordig ook als ringtone te downloaden. Dat niveau dus.

Wat Balkenende naast relnicht Verlinde te zoeken heeft, is niet duidelijk. Riep de premier in zijn brievenboek ‘Aan de kiezer’ programmamakers op meer hun verantwoordelijkheid te nemen (“stop met uw pulp!”), nu zit hij er – geheel vrijwillig – tot zijn nek middenin. Misschien vindt hij het heerlijk de kiezer even bij te praten over de vier uur durende seksvideo van Britney Spears. Haar ex-echtgenoot Kevin Federline gaat de tape voor vijftig miljoen euro verzilveren. Niet netjes, maar het is wel veel geld. Waarschijnlijk ziet Balkenende parallellen met de VOC en de Gouden Eeuw.

Wat zijn we de afgelopen weken verder te weten gekomen over Jan Peter Balkenende? In het programma van Paul Rosenmöller vertelde hij een bijzondere liefde te koesteren voor Duitse Bierfesten. Ja? En? Wat probeert Balkenende ons hiermee duidelijk te maken? Verwacht hij dat we op hem stemmen omdat hij graag goudgele rakkers achterover slaat in een Duitse biertent? De man had slechts één taak: zijn kabinet tot een goed einde brengen. Is hem tot twee keer toe niet gelukt, maar daar hoor je niemand over.

Nog meer droefenis. Afgelopen zondag waren Bos en Marijnissen te gast in het programma Studio Voetbal. Samen met Hugo Borst en Youri Mulder analyseerden zij de wedstrijden. Vooral Marijnissen was op dreef met Cruyffiaanse voetbalretoriek over hangende spitsen in de zestien, een ruitje maken, je driehoeken op het middenveld via een 4-3-3 systeem intact houden en de bal het werk laten doen.
Je zou bijna denken dat Karl Marx voetbaltrainer was. Hugo Borst begon van de weeromstuit op hetzelfde niveau over politiek te praten (“Rutte is homo! Wist je dat niet? Rutte is een homo!”).

Mark Rutte dus. Hij op zijn beurt zat bij Jensen op de bank en paste zich prima aan. Overdreven hard lachen om de grappen van de gastheer, met van die lange onnatuurlijke uithalen. Wat kwamen we te weten? Rutte eet één keer in de week bij zijn moeder en is geen, hij herhaalt, géén homo. Om dat laatste nog eens te onderstrepen, kreeg hij een date in de show van Paul de Leeuw. Het zag er sneu en schutterig uit.
Om alle dames alsnog te bekoren, laat Rutte zich deze week in Veronica’s Magazine exclusief als James Bond portretteren. De VVD-lijsttrekker in een zwarte smoking op het Binnenhof, met een pistool met geluidsdemper in de aanslag. Wat is Rutte’s boodschap aan de kiezer? Gaat hij de wereld redden? Of wil hij gewoon net als James Bond een lekker wijf in zijn bed?
Ik geloof niet dat de VVD-lijsttrekker ooit een James Bond-film heeft gezien. Dan zou hij weten dat 007 altijd tussen de lakens eindigt met de vrouw die hem terzijde stond in de strijd. En dat is in dit geval toch echt Rita Verdonk.

Rita en Mark in een vier uur durende seksvideo. Daar wil onze premier in RTL Boulevard vast wel een mooi item aan wijden.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!