Verborgen humor op Marktplaats

Waarom is het televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’ zo populair? Waarschijnlijk vanwege het item ‘De tv draait door’ waarin de meest opvallende televisiefragmenten van die dag te zien zijn. Stuntelende presentatoren, gênante versprekingen, iedereen die zichzelf voor de camera te kakken zet, komt langs. Het leukst zijn de fragmenten uit programma’s die je zelf ook hebt gezien. Nooit iets vreemds aan opgemerkt, totdat je ze in ‘De tv draait door’ ziet. Zoals de presentatrice van het belspelletje die vraagt: “Peter, vertel eens, wat is je naam?” Dat jou dat zelf niet was opgevallen!

Prachtig, al die ‘verborgen humor’ op televisie, maar internet bárst ervan. Het online magazine Spunk toont dat op weinig verhullende wijze aan. Weet u bijvoorbeeld dat u met enige regelmaat de geslachtsdelen van hun medemens aanschouwt wanneer u op verkoopsites als Marktplaats en eBay foto’s van aangeboden koopwaar bekijkt?

Neem nu die prachtig glimmende plantenspuit. Valt u daar iets aan op? Voor wie vluchtig kijkt niet, maar wie de foto heel even bestudeert, ziet in de spiegeling van de plantenspuit de fotograaf: een naakte man met een erectie van hier tot Tokio. Smerig? Welnee, gewoon gezond Hollands koopmanschap! Want zeg nu zelf: als een auto goed verkoopt met een naakte dame op de motorkap, dan geldt dat toch zeker ook voor een plantenspuit in combinatie met een man die – hoe zeggen we dat netjes? – op springen staat? Trouwens, dankzij de foto weet u meteen waarom meneer zijn plantenspuit van de hand doet. Aarde bevochtigen doet hij liever met zijn handpomp. Bijkomend voordeel: dankzij al die eiwitten hebben zijn plantjes geen Pokon meer nodig.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!