Vanessa: als je haar maar goed zit

Afgelopen maandag zag ik Vanessa – alias Connie Breukhoven – bij Barend en Van Dorp. Connie, die in de jaren tachtig furore maakte als zingende borstpartij, runt tegenwoordig haar eigen verjongingspaleis: het New Fill Center, Clinic for Injectables, aan de Koninginnegracht in Den Haag. De afgelopen jaren heeft Connie zich ontwikkeld tot een allround zakenvrouw die naar eigen zeggen maar één doel in het leven heeft: andere mensen gelukkig maken. Zat ze tot voor kort nog in de trilplaten (“lekker trillen, strakke billen”), nu zweert de diva bij pillen en melkzuurinjecties. In haar door Jan des Bouvrie ingerichte grachtenpand laat ze rimpels plat spuiten van verlepte dames. Een beetje behandeling kost 2475 euro. Voor die prijs krijg je dan een stoot zure koeienmelk in je voorhoofd ge”njecteerd.

Tot zover niets aan de hand. Zaken zijn zaken, en wie bereid is 2475 euro te betalen voor melk die te lang in de koelkast heeft gestaan, die krijgt wat ie verdient. Maar nu is Connie opeens heel erg boos. Boos op de Inspectie voor de Gezondheidszorg omdat ze een ongeregistreerd medicijn tegen prostaatvergroting niet mag slijten als haargroeimiddel.

Connie noemt het New Hair, een uniek middel tegen mannelijke kaalheid. Het gaat hier echter om het middel Finasteride, dat in een zwaardere dosering wordt voorgeschreven aan mannen met een ernstige prostaatvergroting. Het medicijn kent nogal wat bijwerkingen: impotentie, wegkwijnend libido, een verminderde ejaculatie en… haargroei. In de Verenigde Staten is het medicijn daarom in afgezwakte vorm verwerkt tot haargroeimiddel. Afgezwakt, maar nog steeds sterk genoeg om bij zwangere vrouwen de geslachtsorganen van ongeboren jongetjes te beschadigen.

Gelukkig gelooft onze glamourkoningin niet in bijsluiters. “Ik doe helemaal niets verkeerd. Ik vertel alleen dat er nu een geweldig middel op de markt is voor haargroei. Dat mag iedereen toch weten? Oké, je mag geen reclame maken voor geneesmiddelen, maar als ze een pil vinden tegen kanker, dan mag de hele wereld dat toch ook weten?”

Barend en Van Dorp kregen foto’s te zien van mannenhoofden vóór en na de behandeling. Veel verschil zag je niet, behalve dan een zorgvuldig gedrapeerde pluk schaamhaar en wat dubbelzijdig plakband. Het had wel iets weg van een abstract kunstwerk.

Wat Connie betreft werkt New Hair, en daarom mogen de capsules ook wat kosten: 3250 euro voor een kuurtje van zes maanden. Echt iets voor volhouders, want wie zijn verschrompelde haarwortels wil reanimeren, moet blijven slikken. Anders loop je de kans je dons weer te verliezen.

In de Telegraaf bekent Connie regelmatig uit het New Hair-potje van haar man Hans te snoepen. Ze is er tevreden mee. “Mijn haar is nu veel dikker, het zit goed en ik voel me prima.” Met Hans bedoelen we Hans Breukhoven, overdag heer en meester over de Free Record Shop. ’s Avonds en in de weekends is hij het proefaapje van Connie. Inmiddels heeft Hans meer melkzuur in zijn hoofd dan een koe in haar uiers, en een vingerhoedje tot de rand toe vol ejaculeren lukt hem ook niet meer. Komend weekend komt de ware vuurdoop. Dan gaat Connie anderhalve liter crème fraîche in Hans’ lippen injecteren. Waarom? Connie wil Hans n”g gelukkiger maken – en wat is er nu mooier dan samen oud worden met opblaaspop-lippen?

Arme Hans. Misschien moet het Dierenbevrijdingsfront eens bij hem langs.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!