Van pen tot penis

Internet kent zijn eigen Freudiaanse versprekingen. Vergissingen die de keurigste ondernemingen omtoveren in morsige zaakjes die het daglicht niet kunnen verdragen. Stel, u bent een Amerikaan en heeft een bedrijf dat handelt in pennen. Een aantal jaren terug, ruim voor de tijd dat internet bestond, besloot u uw zaak Pen Island te noemen. So far so good. Dan klopt internet aan de deur. U gaat online met uw pennenbusiness. U ziet gouden bergen, want wat is er nu makkelijker dan online pennen bestellen? Snel uw domeinnaam registreren voordat de concurrentie ermee vandoor is. Natuurlijk denkt u na over een goede domeinnaam. Maar dat is in uw geval niet zo moeilijk. Toch?

Ach, stak het leven maar zo simpel in elkaar. Waar u niet aan denkt, is dat woorden die in een domeinnaam aan elkaar worden geschreven, soms – hoe zeggen we dat voorzichtig – een enigszins verkeerde indruk bij de klant kunnen wekken. Voelt u ‘m al aankomen? De directeur van Pen Island claimde de domeinnaam www.penisland.net. Sindsdien dwalen vooral dames op zoek naar een vibrator op zijn website rond.

Ook de Amerikaanse dominee Bill Gothard krijgt vreemde, wat hitsige mailtjes sinds hij de domeinnaam www.billgothard.com heeft geclaimd. Of wat dacht u van de Duitse IT’er Peter Dollenbacher die onder de domeinnaam www.pedo.de aan de weg timmert?

Zo zijn er meer ‘domeinmissers’. Expert Exchange, een website waar programmeurs elkaar helpen met programmeren, heeft nu de domeinnaam www.expertsexchange.com en krijgt regelmatig mail van heren die van hun middelste been af willen.

Minder grappig wordt het wanneer je een Amerikaanse bent en een therapeut zoekt om een verkrachting te verwerken. Het intypen van de domeinnaam www.therapistfinder.com is dan al een therapie op zich. Tja…

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!