Vallei-orgasme

Woord van de week: vallei-orgasme. Het vallei-orgasme is de Rolls Royce onder de orgasmes en kan wel uren duren. Enkel bedoeld voor vrouwen, maar ik was zo brutaal mij eens in te lezen in de materie. Het gaat als volgt. De vrouw masturbeert, waarna zij – ik citeer – via ademhalingstechnieken en bekkenbodem-oefeningen het orgasme langs haar ruggenwervel omhoog leidt en vervolgens via haar hoofd weer terug naar beneden dirigeert, alwaar het orgasme uiteindelijk in de buik van de vrouw wordt „gebundeld en opgeslagen.” Daar zijn alle verzamelde orgasmen vervolgens “op afroep beschikbaar” als pakketjes seksuele energie.

Bent u er nog? Ja? Mooi. Ik vind het maar een rare term, vallei-orgasme. Een vallei is het laagland tussen twee bergen, terwijl een orgasme toch juist het hoogtepunt, de top zou moeten zijn. Ach ja, de vrouw en haar ambivalente verhouding met de eigen seksualiteit. Het begon tien jaar geleden met de Vagina Monologen. BN-vrouwen gingen theaters af met monologen over hun roos van vlees. Ik zal het nooit vergeten. In de schouwburg zag ik Hanneke Groenteman. Ze speelde een vrouw die zoveel vloeide dat zij uiteindelijk van genot verdronk in haar eigen vocht. Zo moeten we dat vallei-orgasme dus ook zien. Het is niet zozeer een gortdroge, uitgestrekte vlakte waar je op je kameel doorheen trekt, maar juist een reusachtig stuwmeer waar het vaginale vocht tegen de damwanden omhoog klotst.

Dan nu een stukje marketing. Teneinde dit Nirvana te bereiken, dienen alle drooggevallen huismoeders het net verschenen boek Alleen voor vrouwen, alles over het vallei-orgasme te kopen, van journaliste Marleen Janssen. Welnu, ik heb het gelezen. In één zin samengevat: heb je het uit, weet je nog niks. Het boek is namelijk één grote reclamefolder voor een 347 euro kostende online masturbatie-cursus die Janssen de lezeres probeert te slijten. Zo heeft ze het in haar boek over een aan- en uitknop voor zin in seks, die bij elke vrouw vlakbij de eierstokken zou zitten. Nou, dat leek mij wel wat. Stel je toch eens voor dat ik daar als man ook eens een keer op zou mogen drukken! Maar helaas: het geheim van deze knop wordt pas onthuld nadat je 347 euro hebt gedokt.

Zo staat dit 185 pagina’s tellende vod dus vol met niets. Of beter gezegd: vol met lofuitingen van Ans, Esther, Anneke, Marjan en alle andere meisjesnamen die Marleen Janssen maar kon verzinnen, over hoe geweldig haar online masturbatie-cursus wel niet is. En dat is het dan. Kopen dus, dit boek. Want reken maar dat je je genaaid voelt wanneer je het uit hebt. Nu die kut-cursus nog.

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Ik werk voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!