De tragiek van Peter R. de Vries

Ai ai ai, Peter R. de Vries overweegt te stoppen met zijn werk als misdaadjournalist. “Ik ga de komende tijd eens goed nadenken of ik onder dit gesternte nog wel door wil. Ik wil graag geloofwaardig blijven”. Wat zullen we nu krijgen? Stoppen als het even tegen zit? Peter R. de Vries heeft duidelijk niet de Ausdauer van een Dries Roelvink.

Het was me het weekje wel. Door alle commotie gaat het allang niet meer over kindermoordenaar Koos H. die blijkbaar in zijn cel leeft als God in Frankrijk – al denk ik niet dat iemand met hem zou willen ruilen.
Het gaat ook allang niet meer over de pedofiele rechter die hem uit de wind zou hebben gehouden. Nee, het gaat over Peter R. de Vries. Zoals te doen gebruikelijk, want in het universum van Peter R. de Vries draait alles om Peter R. de Vries. Logisch dus dat hij zijn reportage over Koos H. over drie uitzendingen uitsmeerde. Waarom? Vanwege de extra reclameblokken en omdat de aan zichzelf verslaafde misdaadverslaggever liever drie keer met zijn hoofd op de buis is dan één keer.

Dom, want zo overspeelde Peter zijn hand. Immers, had hij de heimelijk genomen opnamen van Koos H. in één uitzending gestopt, dan was hij voor 15.000 euro klaar geweest. Maar nee, Peter R. de Vries wilde meer. Hij wilde het onderste uit de kan, melkte zijn onthulling tot de laatste druppel uit. En nu huilt hij krokodillentranen omdat de rechter de dwangsom voor de derde uitzending naar 500.000 euro heeft verhoogd. Ja, gek hè. Wie had dat kunnen denken?

Nee, het is niet de rechter die Peter R. de Vries dwarsboomt. Hij dwarsboomt zichzelf. Dát is de tragiek van Peter R. de Vries. Zijn met narcisme, arrogantie en hoogmoed opgepompte ego zit hem in de weg. En nu dreigt hij met stoppen. Schattig vind ik dat. De gespeelde frustratie, het goedkope effectbejag, het is bijna aandoenlijk. Nog nooit heb ik iemand zo ongegeneerd zien hengelen naar steunbetuigingen, en ook nog eens onder valse voorwendselen. Even Googlen leert namelijk dat het contract tussen SBS en Peter R. de Vries loopt tot en met mei 2012.

4 reacties op “De tragiek van Peter R. de Vries”

 1. Ja het zal de rechterlijke macht zowel als de penosse ala muziek in de oren hebben doen klinken de mededeling dat Nederland’s meest gevreesde misdaadverslaggever ermee gaat stoppen. Nu kunnen zij weer als vanouds doorgaan met hun louche praktijken zonder gevaar hiermee in de publiciteit te komen! Alleen jammer voor alle ‘onschuldigen’ die geen reddende engel meer hebben om hun zaak te behartigen!

  Dat Peter R. de Vries een contract heeft t/m mei 2012 heeft hij zelf gisteren nog gezegd op tv maar wat hij daarna gaat doen is dus onzeker! Ik denk dat het voor hem inderdaad beter is te stoppen en ondertussen een trustee opleidt die het stokje gaat overnemen. Want na zijn Emmy voor Joran zijn de stoppen inderdaad een beetje doorgeslagen en is het meer de Peter R. de Vries show geworden ipv Peter R. de Vries misdaadverslaggever.

  Peter succes met je keuze.

 2. He, heerlijk om eens ongezouten de waarheid te horen over die opgeblazen kikker. Hij pretendeert altijd zo recht door zee en integer te zijn, maar nu krijgt hij het deksel van zijn eigen narcisme op de neus. Goed gedaan, Luuk!

 3. Zelfs de Maja’s hebben het voorspeld, ze bleken i.d.d. een vooruitziende blik te hebben:

  Het einde der tijden in 2012.

  Peter R. de Vries zal stoppen bij SBS

 4. vandaar dat de aivd de wereld ingaat. De nieuwe 007 van de aivd P.r.d.V .
  Peter dacht z `n eigfen roem te vergaren, maar ik denk dat het nu teveel stinkt.
  helaas, geen Petertje meer in Nova, yournaal, en de commerciële bagger. maar ere wie dat toekomt he. die heeft hij wel verdiend. maar als je als reclame blok kanon wordt gebruikt, ? moet je forceren, dus denk eigenlijk dat ie van sbs af wil. misschien bij de EO nog een plekje , Pedo `s zat daar..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top