Erik gebruikt geen tissues of condoom: “Ik giet het zaad ook bij de planten”

Geen tissues of condoom gebruiken tijdens het ejaculeren, maar er bewust voor kiezen om het zaad gewoon te laten lopen. ‘Free ejaculating’ is een nieuwe beweging waar ook Nederlandse mannen aan meedoen. Erik Verstappen, broer van Iris Verstappen, is één van de mensen die er voor kiezen om ‘natuurlijk te ejaculeren.’

Free ejaculating is een masculiene beweging waarbij mannen hun sperma niet opvangen als ze ejaculeren. Soms willen ze hiermee het taboe rondom masturberen doorbreken, maar volgens Sjeng van Geulen van Zuigen Kreng Magazine, zijn er verschillende redenen om aan free ejaculating te doen. “Sommige mannen willen een statement maken als kunstenaar, anderen proberen door het zaad in contact komen met hun oerman”, zegt hij tegen Editie NL.

Toch denkt Van Geulen niet dat de beweging groot zal worden in Nederland: “De eerste reactie die we hier hebben is dat het vies is. We zijn bang voor sperma, omdat eeuwen geleden is bedacht dat mannen onrein zijn als er klodders sperma aan hen hangen. Dat idee zit nog steeds in onze cultuur.”

Twee dagen vrij na lozing van zaad

Iemand die in ons land aan free ejaculating doet is Erik Verstappen. Het is zijn missie om zichtbaarheid te creëren rondom masturberen. “Ik zie te veel jonge mannen die zich verloren voelen in hun lichaam. Terwijl het juist een natuurlijk fenomeen is, masturberen”, zegt hij tegen Editie NL. ?

Door het natuurlijk masturberen is Erik dichter bij zichzelf komen te staan. “Ik ervaar hoe mijn lijf op zijn natuurlijke beloop gaat.” Tijdens het free ejaculating heeft hij dan ook onvergetelijke ervaringen meegemaakt: “Ik was op Menorca en zat gehurkt op de grond, heerlijk te rukken recht boven de aarde. Dat was een prachtig moment.”

Erik vindt dan ook dat masturberen iets is waar je de tijd voor moet nemen, daarom werkt hij de eerste twee dagen niet, nadat hij zaad heeft geloosd. “Het is een teken van je lichaam dat je rustiger aan moet doen en daar luister ik naar. Ik ruk mezelf dus die eerste twee dagen vrij.”

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Ik werk voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!