Ticket Service

– Hallo, vier kaartjes voor Rock Werchter alstublieft.
Rock Werchter zegt u?
– Ja, vier maal een dagkaart. Voor zondag 29 juni.
– Ik kijk even voor u in het systeem. Momentje alstublieft… Dat is dan vier maal 54,35 euro.
– 54,35 euro? Een dagkaart Rock Werchter kost toch 50 euro?
– Nee meneer, het is helaas 54,35 euro.
– Hoe kan dat nou? Ik weet toch zeker dat…
– Per kaartje zijn wij genoodzaakt u 4,35 euro aan servicekosten in rekening te brengen.
– Servicekosten?
– Ja meneer.
– 4,35 euro? Maar dat is bijna tien gulden!
– Correct, meneer.
– Ik begrijp het niet. Waar betaal ik dat geld dan voor?
– Hoe bedoelt u?
– U heeft het over servicekosten. Voor welke service betaal ik dan?
– Nou, dat lijkt me nogal duidelijk. Het is een service dat wij u die kaartjes leveren.
– Maar ik betaal toch al voor die kaartjes?
– Voor die kaartjes ja, maar niet voor onze service.
– Ja maar, wélke service?
– De service die wij u bieden, natuurlijk. Wij van Ticket Service zijn niet zomaar de eerste de beste commerciële organisatie. Als hét adres voor tickets voor bijna alle grote evenementen verlenen wij u graag onze professionele service.
– (…)
– Waarom kijkt u mij zo vreemd aan?
– Ik wil gewoon vier kaartjes.
– Dat gaat niet meneer. Bij elk ticket hoort nu eenmaal de service die wij verlenen. Onze naam zegt het al: Ticket SERVICE.
– En die service kost me tien gulden voor elk kaartje dat ik koop?
– Dat probeer ik u nu al de hele tijd duidelijk te maken.
– Nou, als het echt niet anders kan. Vier kaartjes voor Rock Werchter alstublieft.
– Maar natuurlijk. Momentje graag. Ik ga nú vier kaartjes voor u uitprinten. Daar gaat ie. Hopla…! Kijkt u eens. Vier kaartjes! Klaar terwijl u wacht!
– En verder?
– Hoe bedoelt u?
– Wat is nu uw service? Ik zie één keer op een knopje drukken.
– Ja? En?
– Moet ik daarvoor veertig gulden betalen? U lijkt mijn notaris wel.
– Meneer durft! Me dunkt dat ik u zo snel aan vier kaartjes help! Als dat geen service is, dan weet ik het ook niet meer!
– U laat mij vier keer betalen voor één handeling.
– Meneer, u koopt via Ticket Service vier kaartjes. Ja? Dan betaalt u dus vier maal voor onze service. Dat is toch heel redelijk? Als u niet voor onze service wilt betalen, hoeft u hier niet te komen.
– Ik kom hier omdat dit de enige manier is om aan kaartjes te komen.
– Daar kunnen wij van Ticket Service ook niets aan doen.

11 reacties op “Ticket Service”

 1. Sjonge… ik zie het al voor me…. boodschappen halen bij, noem maar wat, de Edah en dan naast de boodschappen ook nog eens kassaservice kosten te moeten gaan betalen….. wat een belachelijke toestand zeg !

 2. Flashman

  Een kleine vergoeding voor de service kan ik nog wel begrijpen, iets in de buurt van 1 euro, maar zoveel? Nee, dat gaat me toch echt een beetje te ver! Bovendien, ik denk niet dat Ticket Service er niets voor krijgt! Reken maar dat er een gedeelte van de prijs naar Ticket Service gaat, de servicekosten zijn dan ook niets meer dan een slap excuus om meer te verdienen, er is totaal geen ander punt waar je die kaartjes kunt kopen dus we moeten wel!

 3. Kan je ze niet aangeven bij de NMa? Of bij de kassa van et veenement kaartje kopen natuurlijk…

 4. Belachelijk gewoon!
  Kijk, ik kan me er best in vinden hoor, dat ze wat extra’s vragen en het dan servicekosten noemen, tenzij er natuurlijk al een bedrag voor hun bij de kaartprijs inbegrepen zit, dan is het gewoon pure diefstal! Vooral omdat je nergens anders je kaarten kopen kunt. Maar dan ook nog eens dat bedrag! Als het nou 1 bedrag was per transactie, maar bovenop elk kaartje 10 gulden!!! Echt idioot! Is dit misschien iets voor de Consumentenbond?

 5. Dit gebeurde mij 1 week geleden ook toen ik 3 kaartjes voor ozzy osbourne haalde. En weet je wat je nog vergeten bent er bij te zetten? Als het concert wordt afgelast krijg je je service kosten NIET terug. Reken uit hun winst !!!!!

 6. Het blijven vuile oplichters daar idd. En welke service ? 9 v/d 10 keer is die computer kapot, het netwerk plat of weet de persoon niet hoe het zutje werkt.

 7. Sjeekie_Beekie

  Vriendje en ik hadden 2 kaartjes gekocht voor het NorthSeaJazzFestival op vrijdagavond.

  De eerste en tevens LAATSTE keer dat wij gebruik maken van TicketANTIservice.

  Vriendje wordt ziek [wondroos aan been] en we kunnen dus niet gaan.

  Ik terug naar het postkantoor om de kaartjes terug te geven…

  Tja mevrouwtje [GRRRRR…] daar kunnen we niet aan beginnnen… had u maar een annuleringsverzekering [à “8364; 2,50] moeten afsluiten…

  Moeten jullie daar natuulijk wel om vragen… bij de Appie Heijn vragen ook nog steeds naar m’n AirMiles-kaart… Dat is niet mijn probleem, maar van de TicketService…

  TicketService gebeld….
  Het is niet onze verantwoordelijkheid dat mensen wel of niet vragen om een annuleringsverzekering af te sluiten…

  Jullie besteden die “SERVICE” toch uit… jullie taak om ervoor te zorgen dat die mensen goed zijn ingewerkt…

  Uiteindelijk met veel pijn en moeite via MoJo [organisator NSJF] geld teruggekregen van de kaartjes…

  Met de HATELIJKE dank aan de TicketService

 8. Ja, de ticketservice is kut. Het is alleen niet zo dat de ticketservice ook nog geld van het kaartje krijgt. Wat weer wel lullig is, is dat ze in het contract met een organisator op laten nemen dat de organisator geen kaarten mag verkopen onder de prijs van de ticketservice (want tja, anders zouden mensen weleens niet voor SERVICE kunnen kiezen…?!?!?)
  Wat ik nog het vreemdst vind is dat je voor een duurder kaartje ook meer servicekosten moet betalen. Waar slaat dat op? Krijg je bij een duurder kaartje extra service? Nee!

 9. Haring Henkie

  Kaarten voor Rock Werchter kun je geloof ik ook via Belgie kopen (internet?!). Scheelt weer een lange rij om een Nederlandse ticket eerst te moeten omwisselen voor een Belgisch.

 10. Schitterend inderdaad. Voor duurdere kaarten een hogere service betalen? Als je dus een dagkaart koopt voor Pinkpop krijg je een kopstoot en koop je een 2-dagenkaart dan krijg je een aai over de bol? Mooi is dat…

 11. Bij het postkantoor dezelfde “weet ik ook niet houding” maar wel 4 maalbetalen voor 1 druk op de knop! Ga je lekker naar een concert in de Melkweg, 23 euro entree, 2,50 lidmaatschap erbij, een euro voor de jassen, geen waterflesje mag je meenemen maar wel die uilenzeik van hun drinken vor veel te veel geld per biertje. Maar het ergste is van allemaal: Wij hollanders blijven maar klagen en doen er niets aan! We staan toch de volgende keer weer met ons poffertjesporem in die rij bij de Ticketbox om een kaartje te kopen en we drinken weer die dure drankjes enzovoort enzovoort. We zijn een stelletje volgevreten slappe janussen hier. Blurp!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top