Tepelklemmen voor Ivo Opstelten

Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft onderzoek laten verrichten onder bezoekers van sites voor bondage en SM. Zijn bevindingen schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens de minister gaat er té regelmatig iets mis bij seksuele machtspelletjes.

Ik heb het rapport gelezen. Vijftien aangiften in vijf jaar tijd. En één op de zeven mensen die aan BDSM doen, belandt vroeg of laat een keer op de Spoedeisende Hulp. Dat is toch niet veel? Het percentage voetballers dat vroeg op laat een keer op de EHBO belandt, is vele malen hoger. Daarnaast: Nederland telt nog geen 10.000 beoefenaars van SM, tegenover een miljoen voetballers. Dus waar hebben we het over?

Rijst de vraag: waarom zo’n ongevraagd onderzoek naar SM? Eerst dacht ik dat we het rapport overdrachtelijk moesten zien: in essentie hangen we immers allemaal naakt en hulpeloos in de ketenen van de overheid. Tot ik las dat één concreet geval de aanleiding vormde. Maar welk geval? Volgens sommige bronnen op het Binnenhof trof Opstelten vorig jaar twee hoge ambtenaren aan op het herentoilet van zijn ministerie. Eentje naakt en zachtjes huilend, met een stressballetje in zijn anus dat er niet meer uit ging. Vandáár wellicht dit onderzoek?

Diverse bronnen spreken dit tegen. Net als veel andere hooggeplaatste heren zou ook de minister zich bij tijd en wijle graag laten domineren door een strenge meesteres. Al deze bronnen melden dezelfde details: een naakte Opstelten met een leren kap over zijn hoofd, de polsen geketend aan het plafond. Zijn favoriet is de Rotterdamse meesteres Lethal Kelly, gespecialiseerd in rijpere heren. De minister is gek op de verrukkelijk dwingende wijze waarop zij de tepelklemmen en het zweepje hanteert. Net zolang tot hij, overlopend van genot, om genade schreeuwt. Daarna de troost. Ivo mag, met een luier om, bij haar aan de borst.

Maar het repertoire van minister Opstelten bestaat niet alleen uit onderdanige rollen, zo is mij verzekerd. Hij is ook gek op naakt olieworstelen. Daarvoor staan elke vrijdagmiddag, na afloop van de ministerraad, zeven aalvlugge Chinese dwergvrouwtjes tot zijn beschikking in Maison CumClassique aan het Spui.

Ik geloof het meteen. Waarom? Omdat dit de enige logische verklaring is voor al die keren dat Opstelten met verkrampte kaken en een rood aangelopen hoofd murmelend de Tweede Kamer te woord stond. Gebrek aan dossierkennis? Welnee! Juist volkomen logisch wanneer je net drie uur lang ondersteboven in een kooi hebt gehangen, met een biljartbal in je mond.

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Ik werk voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!