Tante TON

De beveiliging van Verdonk wordt teruggeschroefd. Voortaan moet ze het doen met twee beveiligingsbeambten. Nu heeft Rita zes bodyguards, plus een gepantserde Mercedes en een volgauto. Prijskaartje: twee miljoen euro per jaar, op kosten van de belastingbetaler. Maar het is natuurlijk wel een imposante aanblik, zo’n geblindeerde bolide die laag op de assen het Binnenhof op glijdt. Twee lijfwachten, strak in het pak, stappen uit. Ze hebben oortjes in en speuren de omgeving af. Enkele seconden later zijn de bodyguards uit de volgauto ook ter plekke. Na het sein ‘alles veilig’ stapt tante TON uit. Vier bodyguards drommen geordend om haar heen. Zij fungeren als levend schild.

Daaraan komt nu dus een eind. Rita moet haar bodyguards en de gepantserde Mercedes inleveren. Geen wonder dat ze boos is. Daar sta je dan als gevierd politica. Beveiliging is status en nu is Rita haar A-status kwijt. Voortaan mag ze samen met twee herintredende WAO’ers die een V’tje op hun colbert hebben gespeld, in een Ford Fiesta het land door.

Verdonk heeft direct al haar optredens afgezegd. Rijst de vraag: is dat erg? Kan ze haar taken als politica nu niet meer uitvoeren? Loopt de democratie gevaar? Even Googlen brengt uitkomst. Zondag 15 juni geeft Rita acte de présence bij opnamen voor de nieuwe bioscoopfilm ‘Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek‘. Zaterdag 21 juni is ze in Zoetermeer. Daar wordt in winkelcentrum Buytenwegh een wedstrijd schoenpoetsen gehouden. Rita reikt de hoofdprijs uit: twee minuten gratis winkelen in een supermarkt. Echt waar, ik verzin dit niet.

Al die aandacht, la Verdonk heeft het er maar druk mee. Zelfs zo druk dat ze slechts hoog zelden datgene doet waarvoor zij wordt betaald: als volksvertegenwoordiger haar werk doen in de Tweede Kamer. Tante TON schitterde zelfs door afwezigheid tijdens het laatste deel van het debat over haar eigen beveiliging. Liever stond ze een televisieploeg te woord. Waarmee maar weer eens is aangetoond waar het la Verdonk werkelijk om gaat.

3 reacties op “Tante TON”

 1. F. Wijnen

  Beste meneer Koelman,

  Jammer van de kolom deze week in de Panorama.

  Mevrouw Verdonk heeft tenminste ballen. Kun je van uw artikel niet zeggen en vraag me af wat de laatste 3 letters van uw achternaam daar doen?

 2. F.Wijnen,

  Als ballen je zo dom en publiciteitsgeil maken, dan laat ik ze het liefst vandaag nog verwijderen.

 3. Verdonk pakt het anders aan dan de andere politici. Het is nutteloos in het parlement te zitten, want ze (“de anderen”) doen toch wat ze willen, ze zullen toch niet naar Verdonk luisteren. Ze heeft ballen? Ballen in haar keel, denk ik, want er komt niks uit. Files bestrijden? Onderwijs verbeteren? Hoe dan? Dat komt allemaal nog. De nieuwe beweging, TON, zal geen leden hebben, want mensen willen geen lid van een partij zijn. Kijk maar naar Wilders: 9 zetels in de kamer, Wilders en nog 8 mensen, die 8 zijn geen lid van zijn partij. Zo gaat Verdonk het ook doen. Ze heeft ballen! En dan zijn er nog mensen die er op stemmen ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top