De suikertante van Geert Wilders

We hebben nog geen kabinet, maar wel alvast ruzie. “Ik zeg wat ik wil. Wen er maar aan.” Geert Wilders gaat speechen in New York, zeer tegen de zin van het CDA in. Hij is één van de sprekers tijdens een demonstratie tegen de bouw van een islamitisch cultureel centrum, twee blokken verwijderd van Ground Zero. In dat centrum komt ook een gebedsruimte en dat kan natuurlijk niet.

Wilders is er op uitnodiging van de organisatie Stop Islamization Of America (SIOA), die het overigens steevast heeft over een mega-moskee óp Ground Zero. Dat is niet zo vreemd wanneer je bedenkt dat Pamela Geller de drijvende kracht achter SIOA is. Een appetijtelijke, ultra-conservatieve dame die onlangs nog op haar (volgens Wilders “fantastische”) weblog onthulde hoe Hitler zich liet inspireren door de islam.
En behalve Hitler is volgens Geller ook Barack Obama een loopjongen van de islam. Sterker nog, de president zou in werkelijkheid een illegaal kind zijn van Malcolm X en in zijn jeugd een relatie hebben gehad met een crackhoer. Geen wonder dat Obama zich heeft ontwikkeld tot een islamterrorist en aanhanger van de Jihad, aldus Geller.

Wat gaat Wilders straks zeggen in New York? De verwachtingen zijn hoog gespannen. Hij noemde de Turkse premier Erdogan al eens een “total freak” en de Britse premier Brown “the biggest coward in Europe.” Hij moet daar nu een slordige vijfhonderd keer overheen, wil hij mevrouw Geller een klein beetje bijbenen.

Rijst natuurlijk de vraag: waarom laat Wilders zich in met deze Pamela Geller? Gelooft hij haar theorieën? Nee, natuurlijk niet. Maar wat dan? Ik zie twee mogelijke connecties: een financiële of een seksuele. Misschien allebei. U mag het zeggen. Ik gok op de financiële connectie, al was het maar omdat het niet fijn vreemdgaan is met zes bodyguards rondom je bed.

Het kan niet anders of Pamela Geller is Wilders’ connectie met tal van geldschieters uit de ultra-conservatieve rechtse hoek van Amerika. Zij is in zekere zin zijn suikertante. Dat verklaart waarom Wilders op de achterflap van Gellers boek, waarin zij Barack Obama een anti-semiet noemt, lovende woorden aan haar wijdt. Ja, Geert zegt wat hij denkt. Niet met de hand op het hart, maar op de portemonnee.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!