Straf voor ouders die kinderen slaan

De e-mail aan het Ministerie van Justitie

Hallo, ik ben Diederik en ik ben 9 jaar oud. vanmiddag heeft mijn vader mij in de supermarkt geslage. ik stopte alleen maar een mars in mijn mond bij de kasssa. vader heeft mij geslage achter op mijn hoofd terwijl dat niet mag van de wet. ook moest ik de mars uitspuwe en ook heeft hij geld uit mijn spaarpot gepakt om die mars te betale. zonder mijn toestemmen!!dat is stelen!!

Hierbij dien ik een aanklagt in tegen mijn vader weegens slaan van zijn kind. ik ben een slagtoffer van lichaamelijk gewelt. graag wil ik dat u hem aanhout en opsluit.

ik wacht op uw andwoord.

groeten van Diederik

Het antwoord

Beste Diederik,

Aangifte wegens mishandeling van je vader kan je niet doen bij het ministerie van Justitie, maar bij het plaatselijk politiebureau bij jou in de buurt. Aangezien ik niet weet hoe oud je bent en je misschien nog via andere wegen je beklag wilt doen, raad ik je aan contact op te nemen met hulpverlenende instanties zoals de Raad voor de Kinderbescherming of de Kindertelefoon. Voor adresgegevens of telefoonnummer kan je het best contact opnemen met een bureau voor rechtshulp bij je in de buurt.

met vriendelijke groet,

Annette Sluijter
Publieksvoorlichter
Ministerie van Justitie

De e-mail terug

dag mevrouw Sluijter,

Ik ben 9 jaar oud en dat had ik ook al geschreve in mijn vorige meel. ik ben naar het politieburo geweesd maar de agent zei dat ik naar huis moest omdat ik die tik wel verdient zou hebben. hij zei dat ik van hem geen tik maar een eenorm pak op mijn billen zou hebben gekregen. echt waar.ik heb hem zijn naam gevraagt zoals ze ook altijd doen op televisi. maar hij zei : en nu weg jij kleine etter.
ik wil aangifte doen tegen die agent. hij had geen respek voor mij. kunt u hem schorse?

antowoord maar snel.

groeten van Diederik

Het antwoord

Beste Diederik,

De politie valt onder de verantwoordelijkheid van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Heb je een klacht over het optreden van de politie kan je een brief schrijven aan de Korpschef van het buro waar hij werkzaam is of een brief schrijven naar de nationale ombudsman.
Bij het ministerie van Justitie kunnen wij je helaas niet verder helpen.

succes met alles en vriendelijke groet,

Annette Sluijter
Publieksvoorlichter
Ministerie van Justitie

De e-mail aan de Nationale Ombudsman

Beste meneer de ombusman,

ik ben Diederik en ik ben 9 jaar oud. ik mail u omdat ik een pets van mijn vader heb gehad toen ik in de supermarkt bij de kassa stiekum een mars in mijn mond stopte. ook heef hij het geld voor de mars uit mijn spaarpot genoomen. dat is gewelt tegen kinderen terwijl dat niet mag van de wet en ook diefstal want ik heb hem geen toesteming gegeven om geld uit de spaarpot te halen!!

justisie heeft toen tegen mij gezegt dat ik naar de politie moet gaan maar daar ben ik door een agent weg gestuurt. hij zei dat ik een kleine etter was!! Nu zeg justisie dat ik bij u een klagt moet indiene tegen die agent.
kan hij ontslage worden? schorse is ook goed maar dan moet hij mij wel ekskuuses aanbiede.

hierboven leest u alle meeltjes die ik heb verstuurt.

antwoord maar snel

groeten van Diederik

Het antwoord

Beste Diederik,

Ook de Nationale ombudsman kan je niet helpen met het oplossen van de problemen tussen je vader en jou. De Nationale ombudsman mag alleen klachten behandelen over overheidsinstanties.

De Nationale ombudsman kan wel klachten behandelen over het optreden van de politie. Er moet dan eerst een klacht worden ingediend bij de korpsbeheerder van het politiekorps.

Je kunt je klacht binnen een jaar nadat de gedraging heeft plaatsgevonden, voorleggen aan de korpsbeheerder. Indien je niet tevreden bent met de afhandeling van je klacht door de korpsbeheerder kun je de klacht aan de Nationale ombudsman voorleggen. Heb je dan nog vragen kun je altijd contact opnemen met het Bureau Nationale ombudsman.

Ik vertrouw erop dat ik je hiermee voldoende heb geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

DE NATIONALE OMBUDSMAN,
voor deze,

de heer H.P. Burger

De e-mail aan de politie (regio Holland Midden)

Beste meneer de politie,

ik ben Diederik en ik ben 9 jaar oud. ik mail u omdat de nasionale ombusman mij dat aangerade heeft.

ik kom op voor mijn rechte wil dat de agent die mij wegstuurde en mij een etter noemde dat hij zelf weg gestuurt en ontslage word!! schorse is ook goed maar dan moet hij mij wel ekskuuses aanbiede.

het is een heel lang verhaal maar hierboven leest u alle meeltjes die ik verstuurt heb.

antwoord alstublief maar snel

groeten van Diederik

Het antwoord

Beste Diederik

Je vader heeft groot gelijk. Een pets, zoals jij dat noemt, kan geen kwaad en misschien leer je op deze manier van andermans spullen af te blijven. Zie het maar als een levensles.

groeten

Rob Vuijk
Bureau Communicatie
 

Meer Brandbrieven lezen?

Mijn beste zijn verzameld in dit boek!

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Hij werkt voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!