Stel, Wilders was een moslim

„Mevrouw de voorzitter. Al tientallen jaren wordt het gevaar van het katholicisme ontkend. De elite maakt ons wijs dat de Katholieke Kerk een kerk van liefde is. We weten inmiddels wel beter. Eerder deze week werd bekend dat kinderporno is aangetroffen binnen de muren van het Vaticaan. We worden keihard met de neus op de feiten gedrukt. Het katholicisme is een onverzadigbaar monster. Het houdt maar niet op. Alleen al in ons land zijn tussen 1945 en 1985 duizenden kinderen ernstig seksueel misbruikt. Een schande.

Niemand kan de waarheid ontkennen. Het is het katholicisme – en niets dan het katholicisme – dat telkens weer tot kindermisbruik leidt. Wie beweert dat kindermisbruik niets met het katholieke geloof te maken heeft, moet er de Bijbel eens op naslaan. Het handboek voor pedoseksuelen. Ik citeer Marcus 10 vers 14: Laat de kinderkens tot Mij komen. En Marcus 10 vers 13: zij brachten kinderkens tot Hem, opdat Hij ze aanraken zou.

Mevrouw de voorzitter; de tijd van wegkijken is voorbij. De harde werkelijkheid is deze: de afgelopen jaren heeft nog geen 10 procent van de Nederlandse katholieken de kerk de rug toegekeerd. De overige 90 procent – zo’n 4 miljoen – weigert categorisch. De vraag is niet óf, maar wanneer nieuwe onthullingen van seksueel misbruik zullen volgen. Ze voeren gewoon hun ideologie uit.

Nu heb ik niets tegen het katholicisme, maar wel tegen de uitwassen ervan. We kunnen in ons mooie Nederland niet 4 miljoen extremisten dulden die kindermisbruik heimelijk goedkeuren. De vrijheid van onze kinderen staat op het spel. Mijn boodschap is dan ook duidelijk: erken dat katholicisme het probleem is. Start de dekatholisering van Nederland. Elke katholiek dient zich in een officieel document te distantiëren van kindermisbruik en pedoseksualiteit. Daarna dient hij het evangelie van Marcus uit de Bijbel te scheuren. Voor wie dat niet doet, is hier geen plaats meer. Tegen hen zeg ik: „Pak je koffer en vertrek linea recta richting je vriendjes in Vaticaanstad. Rot toch op!”

Genoeg is genoeg. Geen halfzachte lapmiddelen meer. Voer een meldplicht in voor terugkerende missionarissen die in donker Afrika kleine negertjes hebben bekeerd. De autoriteiten dienen deze wandelende tijdbommen in de gaten te houden. Laten we alert zijn op katholieken, zoals we ook alert zijn op verdachte pakketjes op stations. Het leger moet worden ingeschakeld om kleuterscholen, speeltuinen en jeugdhonken te beschermen. Laten we vandaag beginnen aan onze bevrijding. Morgen moet een dag zijn met minder katholieken. Een dag van herwonnen vrijheid. Dank u wel.”

32 reacties op “Stel, Wilders was een moslim”

 1. Ik heb ook nooit begrepen dat mensen hem hier nooit op aangevallen hebben. Het Katholicisme was ‘s werelds IS van het jaar 325 tot ongeveer 1517.
  Wie zich niet bekeerde tot het werd met het zwaard afgeslacht, wie een ‘heks’ of ‘tovenaar’ was werd levend verbrand, complete werelddelen werden geplunderd en afgeslacht in naam van hun God.
  Het zal de radicale Islam nooit lukken om ook maar enigszins in de buurt te komen van de gruwelijkheden die de Katholieke kerk de wereld heeft aangedaan. En zoals jij schrijft, nog steeds doet.

 2. Van Aarsbergen

  Stel, Wilders was een moslim… ook dan zou hij menen (en er ook echt van overtuigd zijn) de absolute wijsheid in pacht te hebben. Fraai stukje werk van je Luuk, om dàt principiële punt op deze manier te maken.

 3. Wat een misplaatste vergelijking. Inderdaad heeft de Katholieke Kerk de wereld genoeg gruwelijkheden aangedaan, maar kijk in welke tijd dat gebeurde….. de hele wereld was toen vol van barbarisme…Ondertussen is er meer “beschaving” etc. gekomen en de Katholieke Kerk anno 2015 zal nooit de gruwelijkheden van de IS kunnen evenaren. Dit is slechts schoppen tegen de heer Wilders. Dat mag natuurlijk maar niet in deze context.

 4. Het probleem aangaande de moordpartijen zit hem denk ik meer in de ontwikkeling van de beschaving, niet in godsdienst. Wilders praat over de problemen van heden en niet over honderden jaren terug.
  Daarnaast hebben de kindermisbruikers niet uit naam van hun geloof misdaden began, maar hebben zij misbruik gemaakt van hun positie. Vandaar ook dat in het heden de misbruikcijfers onder jeugdbegeleiders, leraren etc. hoger liggen dan gemiddeld. Immers, de gelegenheid maakt de dief.

 5. Ik heb wel betere columns van Koelman gelezen. Deze editie is op meerdere punten een mislukte.

 6. Meneer of mevoruw Themis, de wereld zit nog steeds vol barbarisme, kijk om u heen. En zolang de mensheid, geld, macht en religies bestaan, zal dat niet veranderen.

  Bovendien draait u de feiten – net als de heer Wilders graag doet- om, u stelt dat de Katholieke kerk nooit de gruwelijkheden van IS zou kunnen evenaren, maar dat HEBBEN ze al gedaan. En nee, het is anno 2015 niet meer nodig, want de buit is inmiddels binnen.

  En ik – en de halve wereld met mij – laat mij niet weer 1200 jaar onderdrukken, verbranden, misbruiken door wat voor religie dan ook. Vandaar ook dat IS ook nooit de kans krijgt om de wreedheden van de kerk te evenaren.

 7. Beste meneer Koelman, toen ik uw column in de trein las deed me dat best wel veel pijn. Ik ben het helemaal eens met het feit dat kindermisbruik echt verschrikkelijk is en hard aangepakt moet worden. Wat ik niet begrijp is dat u er van alles bij haalt om uw mening te onderteunen waar u echt mensen mee kwetst. Ik ben zelf een christen en vind het echt erg hoe u bijbelteksten totaal uit z’n verband haalt en waar u de bijbel mee vergelijkt. Ik ben blij dat we in een land leven waar we in vrijheid onze mening mogen uiten, maar wat is het nut om bewust/ onbewust mensen te kwetsen. Jezus was een inspirerende man en een voorbeeld hoe om te gaan met onze naasten. Het is juist fantastisch om te lezen in het bijbelboek Marcus dat hij niemand buitensluit. Man, vrouw, kind met wat voor kleur ook. Iedereen is mooi en iedereen gelijk. Of je nu christen bent of niet, het bijbelboek Marcus moet niet verbrand worden maar juist verspreid worden, want ik denk dat het ons leert hoe om te gaan met elkaar. Iets wat in deze gebroken wereld vaak mis gaat.

 8. Ik zie net een post van een vriendin op Facebook met u collum.. Wat als Wilders moslim was? Vervolgens vertelt u dat het katholicsme pedofieli is. Wat een onzin!! Wilt u nog meeeeer haat zaaien in NEDERLAND? dat dacht ik niet. Ten eerste de bijbel is van alle christelijke niet alleen van de katholieken. In de versen van Markus.. Staat het niet zo! Jesus zei breng de kinderen zodat ik ze kan aanraken om te zegenen zodat ze naar de hemel kunnen. Het is erg oneerlijk wat u hier typt. Mensen die het katholieke geloof niet kennen gaan u geloven. U zaait hier nog meer haat mee. Dit hebben wij niet nodig. EEN GROOT VERSCHIL TUSSEN DE ISLAM EN HET CHRISTENDOM. Namelijk dat in de koran wel staaaaaaat wat de IS MOMENTEEL DOET. Zij doen niets anders dan wat hun geloof hun verteld te doen. In de bijbel staat dat wij van elkaar moeten houden!!! De bijbel heeft geen tegenstrijdigheid. Ik heb het over het nieuwe testament want dat is wat wij hanteren. Ik vind het erg jammer dat zo gro!te columnist als u, zijn huiswerk niet doet voordat die zo een groot stuk gaat schrijven. U mening mag u ten alle tijden hebben! Maar vermeld dan erbij dat het Uw mening is en niet dat het in de bijbel staat, want dat is niet zo.

  Ik ben zelf gelovig en heb respect voor alle gelovige en ongelovige. Ik geloof dat iedereen een goed mens moet zijn. Als u in het christendom verdiept dan zou u begrijpen dat dit ons geloof is.

 9. Zucht, sommige mensen nemen alles zo serieus.

  Goede column weer, geniet er elke donderdag van!

 10. Ik geloof niet dat Sandra de koran helemaal kent, als ze zegt dat IS dat doet wat in de koran beschreven staat.

 11. Ik snap niet dat mensen het zó niet snappen. Begrijpend lezen is en blijft een kunst. Er wordt hier niets vergeleken. Het gaat om het feit dat Wilders in zijn haatspeeches dat blèrt, wat in zijn het politiek-populistische straatje past. Zou hij moslim geweest zijn, zou “deïslamisering” zomaar ineens “dekatholisering” geworden zijn. En zouden bladzijdes uit de Bijbel gerukt moeten worden i.p.v. uit de Koran. Het gáát dus helemaal niet om het katholicisme an sich. Dat (en het kindermisbruik aldaar) is slechts een actueel en – geef het toe – gevoelig voorbeeld. Het gaat om de waanzin van Wilders en zijn extremistische uitlatingen, die nu simpelweg vertaald zijn vanuit een totaal andere invalshoek. Briljant dus. Maar waarom neem ik eigenlijk de moeite… wie botweg niet eens wíl begrijpen, zal ook nooit goed kunnen interpreteren. Zelfs niet het eigen heilige schrift. En columns zou je per definitie helemaal niet moeten willen uitleggen. Bij deze sorry daarvoor, Luuk.

 12. Je gaat ervan uit dat mensen die problemen hebben met Islam, dat niet met het katholicisme of andere patriiarchale monotheistische godsdiensten hebben. Maar ik vind ze allemaal een gevaar voor de veiligheid en het gezond verstand.

  Oh ja je was nog vergeten dat de katholieke kerk 10.000-den vrouwen heeft vermoord. En ooknog s 10.000-den mensen die kritiek hadden.

 13. appels met peren ook nog….
  mensen hebben hun leven opgeofferd om de invloed van de katholieke kerk te verminderen.
  Gelukkig ligt de meeste ellende in het verleden.
  Wat ook verschillend is dat de katholiekjes zelf, wel heel duidelijk en luid protest hebben op de gang van zaken rondom kindermisbruik. Behalve het leiderschap, maar dei hebben in elke club een wassen neus.

  Veel mensen hebben problemen met islam, juist omdat ze niet weer de hele toestand willen met dominate godsdiensten die mensen hun levens verwoesten. Mensen zijn klaar met die middeleeuwse structuren en of t nou god g-d of allah is, de meeste rationele mensen willen het niet meer.

 14. Leuk verhaal, maar mij bekruipt het vervelende gevoel, dat je hiermee het gebeuren bagatelliseert.
  Zo gaat dat dus.

 15. Begrijpend lezen is een vak op zich. “Geweldig goed geschreven dit!”

 16. De Uitkijk(er)

  Scherper kan het contrast van de beide religies niet worden weergegeven . Het christelijke dat z’n duistere middeleeuwen heeft gekend en die na veel ‘strijd’ achter zich heeft gelaten Met de tijdgeest is meegegaan en gedemocrati-/gemoderniseerd is. Maar ja… wie waagt het om de top-down structuur van de islam te doorbreken?

 17. Hilarisch, Ironisch!! Opeens hebben mensen het over appels met peren..etc..Wilders is toch 1 grote mislukking! !

 18. Hier blijkt maar weer dat 75% van de bevolking niet taalvaardig genoeg is om satirische teksten te herkennen.

  Wat volgt? Kamervragen over de speld?

 19. Geweldig geschreven! Trouwens… als je de haatspeeches van Wilders nu, eens vergelijkt met de haatspeeches van Hitler toen, dan is er weinig verschil. Wie achter Wilders staat, staat ook achter Hitler.

 20. the redOne

  Ergens vind ik t wel ironisch, want door deze ingenieuze aanpak van onze goede Luuk, raakt hij twee vliegen in één klap. Hoezo? Simpel, de puppeteers zijn het er al heel lang over eens gekomen dat alle monotheïstische religies het loodje moesten leggen voor ‘moeder natuur’. Systematisch zijn de grootste wereldgodsdiensten ondermijnd, waarbij voor elke religie een aangepaste aanpak werd voorzien. Katholicisme via de pedofiele route, islam via het terreurkanaal. Begrijpen wie het begrijpen wil.

  Aan Luuk zeg ik: bedankt voor het verlichtende en hartverwarmende inzicht.

  The redOne
  Eén Moslim = hij/zij die zich uit vrije wil heeft onderworpen aan de bepalingen van onze Schepper

 21. Sandra, ik wil je toch even vragen om de koran eens helemaal te lezen. Wat jij zegt en heel veel anderen ook denken klopt voor geen meter. IS heeft NIKS te maken met de islaam noch de koran. In de koran staat er is geen dwang in godsdienst. Praat aub wanneer je werkelijk de koran hebt gelezen inplaats van zomaar te geloven wat de media zegt.

 22. 1x grappig, 1000x dom

  Ik hoop geschreven uit gebrek aan beter of dankzij de niet uit eigen schuld verkregen genen….

 23. Beetje flauw Luuk. Wilders is geen moslim, jij niet en ik ook niet. Veel Nieuwe Nederlanders zijn dat wel, maar in onze Vaderlandse Geschiedenis komen zij net kijken. Wij bestaan al langer dan vandaag
  Ik denk niet dat je de boel zo kunt bekijken. Ik vind ( en wat ik vind is slechts mijn mening, niet meer en niet minder) dat Wilders de luis in de pels is van de Nederlandse politiek , hij brult van alles, en soms heeft hij gelijk, maar hij weet geen oplossingen. Maar…anderen ook niet .
  @Korrie: Waarom zouden wij in een westerse democratie de moeite nemen de koran helemaal te lezen ? Wij hebben hier scheiding van Kerk en Staat. Wij mogen geloven wat wij willen maar ook niet geloven wat wij willen.
  Nederland is een land met Joods-Christelijk-Humanitische waarden en normen en het is een vorm van beschaving dat wij niemand iets opdringen, maar wel de door mij gememoreerde waarden en normen naleven.
  Korrie: Lees eens de Vaderlandse en Algemene Geschiedenis.
  En sla het hoofdstuk “Verlichting”, Descartes dan niet over.

 24. Nou Willem, ik heb dus en Luuk ook, te maken met een patiënt van Alois Alzheimer.@Korrie: NEE, IK LEES DE KORAN NIET.LEES JIJ MAAR EENS DE GESCHRIFTEN VAN DE JOODS/CHRISTELIJKE/HUMANISTISCHE.zienswijze.

 25. @Willem: Ik wordt dit jaar 65 jaar en inlegkruisjes behoren niet meer tot mijn boodschappenpakket. En ik vind de column van Luuk flauw omdat hij zich schaart in het koor van columnisten die de Islam vergelijken met de Joods-Christelijke godsdienst.
  Dat doen zij uit angst. Want Luuk is pienter genoeg om te beseffen dat de hondsbrutale zienswijze van veel moslims ( hoe heten die twee idioten ook al weer die vanuit de PvdA een zelfstandig partijtje in de TK begonnen ?, terwijl zij netjes hun zetel hadden moeten afgeven ?) er om vraagt om te worden afgezeken, maar het journaille van ons land, inclusief Luuk, durft dit niet.
  Mijn duim gaat omhoog voor Hamid Bouazza. Kijk Luuk, die durft ! Jij niet.

 26. Nou Willem, ik moet daar toch even de volgende kanttekening bijplaatsen:
  Ik noem Luuk “laf”, maar dat meen ik natuurlijk niet echt: Hij moet zijn brood verdienen en kiest. Daar is niets mis mee.
  En ik vind jou laf omdat je Luuk bekritiseert maat niet het lef hebt je zelf bekend te maken zoals Luuk zelf.
  WIllem, je bent mijn kleinzoon niet en neem snel contact op met je psychiater , misschien heb je nieuwe, andere pillen nodig ?

  Kusjes Louisa

 27. Wie bedenkt dat én het Roomse zootje én de IS uit dezelfde koker komen, namelijk die van de Illuminati, die ziet direct dat de bijbel hier m.b.t. pedofilie geen donder mee te maken heeft. En het doet Geert Wilders weinig recht. Los hiervan een vermakelijk stukje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top