Speel mee met de Golfoorlog

Beste collega,

Als de kanonnen bulderen, moet je op de beurs zijn! Hier op het Damrak schoten de koersen de afgelopen dagen flink omhoog, sinds de VS en Groot-Brittannië eindelijk hebben besloten ten strijde te trekken. Het vertrek van de wapeninspecteurs en het begin van de oorlog betekent het einde van de onzekerheid, en dat is goed voor onze aandelen. Om dit heuglijke feit te vieren en je enigszins mee te laten delen in onze euforie, nodigen we je daarom uit deel te nemen aan onze Golf-pool.

Altijd al je eigen leger willen hebben? Als deelnemer aan deze pool beleef je de Golfoorlog alsof je zelf bevelhebber bent. Combineer al je kennis en bedenk de beste strategie voor je troepen. Daag je collega-beleggers uit en beleef de échte spanning van deze tweede operatie Desert Storm.
De inleg bedraagt slechts één aandeel Ahold per inschrijfformulier. Heb je verschillende aanvalsscenario”s voor je invasiemacht in gedachten, dan mag je met meerdere formulieren deelnemen. Naast de eer zijn er ook geld- en andere prijzen te winnen en elke week is er een prijs voor de hoogste score.
De complete deelnemerslijst komt aan de informatiezuil in de koffiecorner te hangen. Kijk iedere ochtend altijd even of je gestegen bent in het klassement. Wij wensen je een spannende, succesvolle Golf-pool toe!

Donderdag 21 maart
De inschrijving is gesloten want het spel is op de wagen! Onze Golf-pool is een groot succes: meer dan 180 deelnemers hebben zich ingeschreven.

Vrijdag 22 maart
In de reglementen op het inschrijfformulier is een foutje geslopen. Een bombardement op een schuilkelder levert geen 20, maar 30 punten op. Onze excuses voor het ongemak.

Maandag 25 maart
De geallieerde opmars van zaterdag was door bijna alle deelnemers wel voorzien. De klapper van zondag is echter voor beurshandelaar John. Hij voorspelde als enige de Scud-raket met zenuwgas op Tel Aviv. John is van de 148e naar de 12e plaats gestegen. Proficiat John!

Dinsdag 26 maart
Kijk bij de stand eens even helemaal naar beneden: analist Erik-Jan heeft met de brand van de olievelden bij Basra zijn eerste punten gescoord. De eenzame nul is ingeruild voor een mooie 178e plek. Goed zo Erik-Jan!

Woensdag 27 maart
Terwijl de troepen Bagdad naderen, is Peter van de beursvloer de enige deelnemer die de hoeveelheid met granaten weggeschoten verarmd uranium juist heeft geraden. Peter zat er slechts dertig ton naast en staat nu op de tweede plaats: vijf punten achter belegger Diederik die nog steeds de ranglijst aanvoert. Diederik voorspelde het aantal geallieerde slachtoffers (89, allen door ‘friendly fire’) juist.

Donderdag 28 maart
Ai ai! Met de uitschakeling van een in Bagdad gelegerde divisie van Saddams Republikeinse Garde door een enkele ‘moeder aller bommen’ is Diederik van de eerste plaats verdreven. Ria van de catering voert nu de ranglijst aan.

Vrijdag 29 maart
De eerste week zit erop! Het was nog even spannend in de pool tussen de nummers 1 en 2, maar Ria bleek de bonusvraag over het aantal burgerslachtoffers in Bagdad bijna exact te hebben geraden. “Een gokje,” geeft ze zelf toe. “Ik vulde gewoon mijn telefoonnummer in.”
Maakt niet uit Ria, evengoed van harte gefeliciteerd met je weekprijs: een Desert Storm verrassingspakket met luxe dvd-box en het computerspel ‘Fair Strike’!

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!