Serious Request: it’s amazing!

Heeft u ook zo’n last van schuldgevoel? Wordt u geplaagd door uw geweten? Speelt een stemmetje in uw hoofd u parten? Kunt u niet slapen vanwege alle honger en ellende in de wereld? Stop met die pijnlijke gedachten! Vanaf nu is dit voorgoed voorbij, want Tel Sell introduceert: Serious Request 2012!

Serious Request is de revolutionaire, soepele manier om snel en eenvoudig van uw knagend schuldgevoel af te komen. Dankzij het gepatenteerde zieligheidsmechanisme zamelt Serious Request uitsluitend geld in om babysterfte in de derde wereld tegen te gaan. IT’S AMAZING! Want voor vijftien euro redt u niet één, niet twee, niet drie, niet vijf, niet tien, maar VIJFTIEN babytjes van de hongerdood. En dat vanuit uw eigen luie stoel! U zult VERSTELD staan hoe eenvoudig negertjes voor één euro in leven kunnen worden gehouden – GEGARANDEERD tot na de jaarwisseling! Met compassie de kerst in, was nog nooit zó eenvoudig. U voelt zich direct een beter mens. Uw familie zal u WAARDEREN en uw goede inborst prijzen. Uw geest ontspant zich en u raakt beter in BALANS. U gelooft in uw eigen goedheid, gegarandeerd. Bovendien oogst u bewondering en respect bij uw VRIENDEN, uw KENNISSEN en uw COLLEGAE. Dankzij deze driedubbele werking heeft wroeging geen schijn van kans! Uw leven wordt zoveel eenvoudiger! U zult GEZIEN worden – en GEPREZEN.

Maar wacht, er is meer! Wanneer u nú doneert, ontvangt u geheel GRATIS de dvd ‘APPLAUS VOOR JEZELF’ met daarop een 45 minuten durende staande ovatie, speciaal voor u! Draai hem wanneer u een dood baby’tje op tv ziet. U heeft gegarandeerd NERGENS meer last van. WEG schuldgevoel! Ja, u hoort het goed: wij zijn zo overtuigd van de werking van Serious Request dat wij met een ultieme aanbieding komen: een bezuiniging van 1 miljard euro op Ontwikkelingshulp, door onze regering! Ruim honderd keer het bedrag dat via Serious Request zal worden opgehaald. Een win-win-situatie! U tevreden met uw eigen goedheid, en de overheid tevreden met een miljard extra, te besteden aan de aanschaf van de Joint Strike Fighter. De meest natuurlijke wijze om ervoor te zorgen dat uw geld structureel gezien niets verandert aan babysterfte in de allerarmste landen.

Dát is onze unieke garantie, waardoor u ook volgend jaar dankzij Serious Request wederom verzekerd bent van een kerst zonder schuldgevoelens. Wacht niet langer, maar bel nu 0909 – 1336 of kijk op http://seriousrequest.3fm.nl/

25 reacties op “Serious Request: it’s amazing!”

 1. Malle Pietje

  Het enige positieve aan SR is dat het wellicht mensen inspireert tot ‘iets doen voor een ander’. Maar laten we inderdaad niet vergeten dat het volk gewoon oppertunistisch is en op een kabinet heeft gestemd dat er totaal geen moeite mee heeft (m.n. de vvd) om op ontwikkelingshulp te bezuinigen en het liefst een geld verslindend project als de JSF te steunen

 2. Super stukje!
  Al dat afkopen van het schuldgevoel… Mensen moeten in actie komen, maar het enige dat ze kunnen doen is klagen.

  When you blame others, you give up your power to change.

 3. het valt me nog mee dat je de kosten voor de organisatie en reclame voor serious request niet berekend hebt.. ik denk dat we daar ook al een hoop babietjes mee kunnen redden…

  iedere keer als ik iets van een goed doel hoor denk ik aan hoeveel van mijn gift naar het salaris van de directeur gaat…. dan geef ik maar weer aan een dokter die in guatamala zelf bezig is hazelipjes te repareren.

 4. Ontwikkelingshulp komt niet terecht bij de mensen die het nodig hebben…maar bij de machthebbers die het al goed hebben. Dus IEDERE cent die op die manier wordt besteed is er eentje teveel

 5. Ha, heerlijk. Dank Luuk.
  Door het hele thema mag je dit vaak niet eens vinden want dan komt er zo´n drogredenering als: ´oh je vindt babysterfte dus niet erg.´
  Nee mongool. Ik ben er tegen dat mediamakers mij zeggen wat ik erg moet vinden, me schuldgevoel opleggen en dat ik dat schuldgevoel kwijt dan af kan kopen.
  En dat heel Nederland meegaat in zo’n hype, die dan door overbetaalde ambtenaren aangezwengeld wordt. Ellendemarketing op zijn best!

 6. Peter heeft gelijk, niemand is er zeker van dat zijn geld op de juiste plaats terecht komt. Kijk maar wat er gebeurde met Foster Parents Plan, nu ‘Plan’ geheten… de rel bij de Hartschtichting… De enige manier is: zelf gaan brengen of kleinschalig geven; ze zijn er wel hoor, de echt vertouwde goede doelen… De vraag is alleen wie, waar en dan ben ik alweer klaar met geven…

 7. Luuk, de vinger op de wonde ! Want 80 % van de bevolking van het zo ‘beschaafde westen’ steekt geen poot uit naar de armoede. Met Kerst en Nieuwjaar lekker feesten en beesten en NIETS doen !
  ” Ze dronken een glas, ze pissen een plas en alles bleef zoals het was “…

 8. Fuck the system

  Ja dan redden we met 15 euro 15 babietjes, en dan groeien die op en moeten naar school, dus komen ze weer bij mij aan de deur. En als ze eenmaal zijn opgegroeid maken ze zelf weer een troep babietjes en komen ze bij mijn kinderen aan de deur. En zo blijven we lekker aan de gang.
  Mijn moeder van 87 ging als kind al met een zendingsbusje langs de deur voor de hongerbabietjes. En ze vreten nu nog gras daar.
  Terwijl, als de superrijken hun geld beschikbaar zouden stellen VANDAAG nog de honger uit de wereld kan zijn. Maar ja, dan krijgen we daar weer overbevolking. En de grond in Afrika (Ethiopie o.a.) wordt gebruikt om groenten te verbouwen voor ONS.
  Zucht…

 9. vrolijke fan

  Geweldig weer Luuk! Voornamelijk die bedrijven die doneren onder het mom van maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar eigenlijk gewoon op een hele goedkope manier zendtijd kopen. Keep it up!

 10. Blijkbaar mag er alleen charitas beoefend worden als er een grafstemming bij heerst. Pas dan heeft het waarde?

 11. @CiNNer
  Charitas beoefenen mag altijd, maar doe dat dan omdat je het nodig acht en zonder jezelf op een landelijk podium te kijk te zetten.
  Met een moeilijk woord heet dat altruisme en dat is ook moglijk als je vrolijk bent.

  Op straat loop ik bedelaars voorbij, zou ik nu wel voor een stukje top 40 herrie gaan geven aan een stel plaatjes draaiers?
  Echte charitas doe je niet met je cheque boek maar vanuit je hart en juist dat menslievende hart is bij veel donateurs ver te zoeken.

 12. Mr. Pringles

  Luuk,

  Als het niks voor mijn buikspieren doet, krijg ik dan mijn geld terug?

 13. @Bert van delft: Werkelijk altruïsme bestaat sowieso niet. Er komen altijd gevoelens van de zelf bij, al is het maar het gevoel goed te doen. Charitas en altruïsme hebben dan ook over het algemeen heel weinig met elkaar te maken.

  Buiten dat, het zal in dit geval de moeders van de baby’s waarschijnlijk worst zijn hoe ze geholpen worden, als ze maar geholpen worden.

  En eerlijk, ik vermoed zomaar dat de mensen die met een zuur hoofd over Serious Request vallen, niet de mensen zijn die hun leven in dienst stellen van idealisme en charitas. Laat staan altruïsme proberen te bereiken. Laten we klein beginnen, hoeveel klagers hier zijn met slechts een glimlach structureel donateur van het Rode Kruis?

 14. Is er ook een “niet goed, geld terug” garantie?

  Sterke column wederom. Ik erger mij ook al jaren aan dat Serious Request. . Een podium waar die grootverdieners van een DJ’s (ik begrijp ook niet waarom dat in vredesnaam het geval is…)lekker populair kunnen gaan doen tegenover de plebs.
  Het volk kan op hun beurt schuldgevoelens afkopen in combinatie met “het erbij willen horen”. Niets anders dan ordinaire commerciële ( en dat op de publieke radio…) poppenkast onder het mom filantropie.
  Strategisch ingepland rond de Kerstdagen, omdat we dan traditioneel stil moeten staan bij de armen en minder bedeelden terwijl wij onszelf tegelijkertijd tegoed doen aan alle weelde.

 15. een vrolijke fan

  @ Cinner; omdat ik niet doneer, mag ik niet kritisch zijn over Serious Request?

  Het idee van Serious Request vind ik ook niet verkeerd, het zijn de mensen/bedrijven die doneren. Vandaag komen ze in de spotlight vanwege SR, maar als morgen de collectant voor de deur staat, geven ze niet thuis. Het goed doen om je 5 seconds of fame te pakken, stuit mij tegen de borst.

  Dat het doe moeders niet uitmaakt waar het geld vandaan komt, kan ik begrijpen, die zitten nou bepaald niet in een situatie dat je nog principes kan naleven.

 16. Als ze van de opbrengst nu eens een partij condooms kopen van hier tot Tokyo, en die dan boven Afrika uitstrooien. Dan zijn wij van de SR-ellende verlost volgend jaar en ook in Afrika is er vanaf september 2013 een merkbare vermindering van kinder-ellende. Bijkomend voordeel: het potentieel aan kindsoldaten droogt ook op, dus dat kan alleen maar een win-win situatie zijn. It’s amazing simple!

 17. @Vrolijke fan: Natuurlijk mag je kritisch zijn. Maar let wel, jou zit dwars dat mensen doneren voor de five seconds of fame en niet thuis geven als de collectant langs komt. Ik denk dat dit net zo veel of weinig op gaat voor degenen die steen aan been klagen over Serious Request.

  Sterker, we leven in een maatschappij waar alles van commercie aan elkaar hangt. Tot en met de zorg aan toe, niets draait nog om de mens, alles draait om de centen. Past Serious Request prima in toch?

 18. Raarinelkaar

  Ach het miljardje was er toch ook niet want we kwamen er al 600 tekort maar…….
  “Het contrast tussen de gezelligheid aan een goed gevulde tafel en eenzame Kerst aan een lege tafel heeft voor veel mensen iets onbehaaglijks. Commentaar Trouw: “Er is niks op tegen dat mensen met Kerst hun schuldgevoel willen afkopen” het simpele ‘iets doen voor een ander’ in de moderne samenleving maakt energie los bij heel verschillende groepen mensen. Dat gebeurt nu met Kerst. Simpel eigenlijk.

 19. Luuk je had 2 foto’s van jezelf moeten toevoegen! Eentje waar je net uit bed komt en nors kijkt (voor) en één waarbij je opogewekt en vrolijk kijkt (na)

  “Dankzij SERIOUS ReQUEST 2012 ben ik al 12 kilo afgevallen!”

 20. Hele actie slaat nergens op. Tuurlijk is het zielig als er baby’tjes dood gaan. In landen als Afrika zouden ipv geld tegen baby sterfte geld naar condooms moeten. Nu red je voor een paar euro een kind die vervolgens op groeit met honger? In landen waar overigens veel vruchtbaar grond is. En waar slimme Europeanen en Aziaten land kopen om voedsel of bloemen op te verbouwen? Sterker nog men verbouwd er goedkoop voedsel. Dat word vervolgens verkocht aan rijke landen voor de hoofdprijs van ontwikkelings geld die het daarna aan de hongerige mensen uitdeelde die 200 kilometer bij degene vandaan wonen die het verbouwd? En dan die dj’s in dat huis als die allemaal een flink deel van hun veel te royale salaris in leveren. Maar nee tuurlijk niet nadat ze uit het huis kwamen eerst een fles bubbels flink laten spuiten en dan lekker naar hun villa in de jacuzzi. Haal volgend jaar eens geld op voor de oude mensen hier in Nederland. Mensen die hun hele leven hard gewerkt hebben en nu kunnen verrotten in een oudevandagen huis. Met een bord kleffe magnetron maaltijd op hun schoot en een vol gescheten luier.

 21. Giel en co. zijn narcistische tyfus BN-ers. Ik trap er niet in. Jezelf verrijken over de ruggetjes van arme babies. Dat siert Giel de pedofiel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top