Seksvideo huren? Spannend avondje!

Het allergrootste voordeel van internet? Je hoeft nooit meer de straat op om een seksvideo te huren. Ooit deed ik een poging in de Videoland, bij mij om de hoek. Daar kon je op zaterdag en zondag bijkans over de hoofden lopen, en – zo redeneerde ik – hoe drukker, hoe anoniemer.

Zo gezegd, zo gedaan. Hot Spring heette de band van mijn keuze. Op de cover was een blondine in de weer met twee naakte politiemannen. Ze hadden hun dienstpet nog op. Ik klemde de videoband veilig onder een exemplaar van When Harry Met Sally en wurmde me tussen de mensen door richting balie.

Na tien minuten was ik aan de beurt. Ik overhandigde de jongen achter de balie de lege dozen.
“Hoeveel dagen?” vroeg hij afwezig.
“Een.”
Hij pakte When Harry Met Sally en trok een la open.
Er stokte iets in mijn maag. Hot Spring lag open en bloot op de balie. Dit had ik niet voorzien.

Iets of iemand porde me in de rug. Ik keek om. Achter me stond een stel met een kinderwagen. Ze staarden beiden eerst naar Hot Spring en vervolgens naar mij. De vrouw had Home Alone in haar handen. Er droop minachting uit haar ogen.
De jongen achter de balie trok laden open, mompelde iets, schoof een gordijn opzij en liep naar achteren. Zweet prikte onder mijn oksels.
Naast me verscheen een dikke man met een massief gezicht. Hij staarde naar Hot Spring. “Zozo,” raspte de man, hoog boven me uit rijzend. “Zozo.” In zijn kolenschoppen klemde hij Vier Vuisten Op Safari.
Er steeg geroezemoes op uit de rij. “Meneer, u dringt voor,” riep iemand. De dikke man draaide zich om. “Ja, erg hè…” Hij lachte schamper.
Ik op mijn beurt staarde naar het gordijn. Een luik in de vloer, dat zou niet slecht zijn.
Plots maakte zich een meisje los uit de rij. “Wij wachten allemaal op onze beurt en u dringt voor.”
De man leunde met één arm op de balie. “Ik wérk de hele dag, vrouwtje. Dus heb ik haast.”

Het meisje bleef kalm en waardig. “U dringt voor, dáár draait het om.” Ze prikte met een vinger in ’s mans borst. “U sluit achter aan.”
“O ja?” De dikke man ging rechtop staan. “En als ik dat nou eens niet van plan ben?”
Mensen dromden om ons heen. Het meisje zocht mijn ogen. “Wat vind jij? Moet hij achter aansluiten?”
“Jaja,” mompelde ik snel. “Achteraan.”
De dikke man keek me smalend aan. “Waarom jij zo snel geholpen wil worden, is mij wel duidelijk vriend.”
“U sluit nu achter aan in de rij!” knalde het meisje.
De man gromde iets onbestemds en slenterde tergend langzaam naar achteren. Het meisje zuchtte en knipoogde naar me. Ik staarde haar verbouwereerd aan. Wat waren vrouwen toch fascinerende wezens.
Ze wees naar Hot Spring. “Zie je dat? Die viezerik is zijn seksfilm vergeten.”
Het gordijn schoof opzij en de jongen verscheen weer. Hij legde When Harry Met Sally op de balie, greep Hot Spring en verdween al rommelend onder de toonbank.

Het meisje glimlachte. “When Harry Met Sally. Heb jij die band geleend?”
Ik knikte ijverig.
“De leukste film die ik ooit heb gezien,” mijmerde ze afwezig. “Die scène in het restaurant… Nog nooit zo gelachen!” Haar ogen straalden. Wat was ze dichtbij.
“Hebbes!” De jongen kwam moeizaam overeind, legde met een klap Hot Spring bovenop When Harry Met Sally en schoof beide banden in de richting van het meisje. “Mag ik jou en je vriend een heel romantische avond toewensen?”

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Ik werk voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!