Satan in Urk

Deze vrijdag was het Halloween. Het feest van de uitgeholde pompoen met het enge gezicht. ‘s Avonds bellen verklede kinderen aan bij huizen die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. Ze krijgen snoep en dat is het dan. Tenminste, dat zou je denken.

In Urk, het vissersdorp op de bible belt, is het alle hens aan dek. In een open brief waarschuwen zeventien plaatselijke dominees de inwoners voor de gevaren van Halloween. Het is namelijk geen onschuldig kinderfeest, het is een feest van heidenen. Halloween vieren, is volgens de dominees “spelen met de aartsvijand van God en geestelijk gezien, spelen met uw eeuwig leven”. Vrij vertaald: wie Halloween viert, die speelt met de Duivel en kan de hemel wel vergeten.

Het gaat de Urker dominees vooral om de dubbele bodem. Halloween is oorspronkelijk bedoeld om de Duivel en andere demonen af te weren (vandaar die enge maskers), maar in werkelijkheid zit Satan zelf achter het feest. Juist via Halloween probeert de antichrist Urk in zijn greep te krijgen.

Toen ik dat las, kreeg ik een openbaring Gods. Een helder licht werd in mij ontstoken. Plots besefte ik: Satan is sluw, heel sluw. Hij is met zijn listen de mens altijd een stap voor. Daarom gaat onder die dubbele bodem nóg een bodem schuil.
De waarheid is dat de Duivel tijdens Halloween niet uit Urk wil worden verdreven. Om dat te voorkomen, gebruikt hij zijn trawanten; zeventien valse apostels. Samen vormen ze één pact. Zeventien dominees en de duivel zelf. Dat is bij elkaar achttien, oftewel driemaal zes. Dat is dus 666, het getal van de Duivel. Meer bewijs heb je als gelovige niet nodig.

Geen wonder dat de jeugd van Urk – buiten God om – massaal aan de drugs is. Alles wat op dat voormalig eiland gebeurt, is in strijd met Gods Woord. Religie op Urk is één grote list van Satan. Ja, zo sluw en doortrapt is de Duivel!

12 reacties op “Satan in Urk”

 1. Gezien de opgezette structuur ovan je openbaring, onderschrijf je dus van harte de mening van die predikanten, die zich uiteraard al jarenlang veel meer zorgen maken over dat coke-snuiven dan den mensen van buiten Urk.
  Goed dat je met een onderbouwde redenering nu het gelijk van die predikanten aantoont.

 2. ‘Plots besefte ik: Satan is sluw, heel sluw. Hij is met zijn listen de mens altijd een stap voor. Daarom gaat onder die dubbele bodem nóg een bodem schuil.’

  Erg mooi!!

 3. Ik vind em wel leuk gevonden 😀
  Then again, ik vind alles waarin christenen afgezeken worden leuk 😛

 4. Na je stuk over Urk gelezen te hebben kan ik het niet laten om je een e-mail te sturen. Ik vind het heel erg kwetsend en het ergste is dat je onze dominees zo neerzet, in de bijbel staat dat je niet aan Gods oogappels moet komen, en dat zijn onze dominees. Ik geloof ook vast dat je ervoor gestraft zal worden en het bewijs daarvoor is er want er zijn al veel meer ” bekende nederlanders” je voorgegaan die dachten met de HEERE te kunnen sollen.
  Hopelijk doet deze mail je iets en zet dit je aan het denken want wat moet er terecht van je komen als je komt te sterven zonder dat je deze God kent waar je mee spot dan is het voor eeuwig te laat en heb je spijt dat je zo geleefd hebt. En in de hel is het verschrikkelijk, en eeuwig betekend heel lang. Want stel je hebt een berg met zand voor je deur, en 1 keer per jaar komt er 1 vogel, 1 zandkorreltje weg pikken zelfs daar komt een eind aan maar aan de eeuwigheid niet. De bijbel zegt ” Wie God verlaat heeft smart op smart te vrezen” maar er staat ook ”Welzalig is de mens die ‘t mag gebeuren, dat God naar recht hem niet wil schuldig keuren” zorg dat je zo welzalig word en niet verloren gaat.

 5. Kom, kom, mijnheer Brouwer,

  Leer eens relativeren. Kijk eens op uw eigenste Urkse forum ( http://www.opurk.nl/ ) Dan ziet u dat menig mede-Urker wel kan relativeren.

  Als christen zit ik me wel te verkneukelen dat u een ‘zwaar’verhaal schrijft, terwijl u bedoelt te zeggen: “Blijf met je fikken af van Urk”.

  En – praktische tip – als u niet tegen een tegendraadse blik op het verschijnsel Urk kunt, bezoek dan veel, vaak en lang het Forum van Urk, en laat deze goddeloze website links liggen.

  Overigens: Als Halloween niet mag van de “oogappels van God” (ik heb geleerd dat iedere gelovige een oogappel van God is, en niet alleen de dominees!!) komen de verzamelde predikanten dan morgen nog in actie tegen Sint Nicolaas. Immers, om in uw stijl te blijven, een stijl waarin ik ben opgegegroeid en mee ben opgevoed: “Sinterklaas is roomsch, een vervloekte afgoderij”.

  Leuk voorzetje voor een nieuw betoog, toch? En vreest niet, ik ben echt nog wel normaal. Om te posten moest ik uitrekenen hoeveel 2+3 is. En u ziet, het is me gelukt. Da’s een zegen, om het zo te zeggen.

 6. hallo even reageren,satan is al jaren bezig om ook de kerken van binnen uit uit te holen en meer theologen geven steeds meer kritiek op de personage JEZUS en of HIJ al dan niet heeft bestaan.Halloween of wel helleween en het woord hel word duidelijk weer gegeven.wel moeten we op passen dat we alleen feiten naar boven halen en die tegen het licht van het evangelie plaatsen.wij christenen zijn nog lauw nog heet en laat dat een waarschuwing zijn.wel moeten wij bidden en vasten en samen komen om te bidden voor de mensen en de kinderen dat zij gaan inzien dat dit feest ook een feest is van de satans kerk en er vervloekingen worden uitgesproken,maar wat dacht je van kerst ook dit is een feest van heidenen en heeft ook met de zelfde wereld te maken als halloween en daarbij zeg ik,onderzoek alle dingen en behoud het goede onderzoek het woord van je HEMELSE VADER.ook de dag van de arbeid is oorspronkelijk ook de nacht van de satanskerk en die op valt op 30 september en 1 oktober en moet ik nog meer zeggen.
  wees waakzaam en bid.

 7. Un gaaf stukkien ouwe.
  Alle eurekers ok gien karstboom en vuurwark dat is ok van de duvel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top