Satan in Urk

Deze vrijdag was het Halloween. Het feest van de uitgeholde pompoen met het enge gezicht. ‘s Avonds bellen verklede kinderen aan bij huizen die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. Ze krijgen snoep en dat is het dan. Tenminste, dat zou je denken.

In Urk, het vissersdorp op de bible belt, is het alle hens aan dek. In een open brief waarschuwen zeventien plaatselijke dominees de inwoners voor de gevaren van Halloween. Het is namelijk geen onschuldig kinderfeest, het is een feest van heidenen. Halloween vieren, is volgens de dominees “spelen met de aartsvijand van God en geestelijk gezien, spelen met uw eeuwig leven”. Vrij vertaald: wie Halloween viert, die speelt met de Duivel en kan de hemel wel vergeten.

Het gaat de Urker dominees vooral om de dubbele bodem. Halloween is oorspronkelijk bedoeld om de Duivel en andere demonen af te weren (vandaar die enge maskers), maar in werkelijkheid zit Satan zelf achter het feest. Juist via Halloween probeert de antichrist Urk in zijn greep te krijgen.

Toen ik dat las, kreeg ik een openbaring Gods. Een helder licht werd in mij ontstoken. Plots besefte ik: Satan is sluw, heel sluw. Hij is met zijn listen de mens altijd een stap voor. Daarom gaat onder die dubbele bodem nóg een bodem schuil.
De waarheid is dat de Duivel tijdens Halloween niet uit Urk wil worden verdreven. Om dat te voorkomen, gebruikt hij zijn trawanten; zeventien valse apostels. Samen vormen ze één pact. Zeventien dominees en de duivel zelf. Dat is bij elkaar achttien, oftewel driemaal zes. Dat is dus 666, het getal van de Duivel. Meer bewijs heb je als gelovige niet nodig.

Geen wonder dat de jeugd van Urk – buiten God om – massaal aan de drugs is. Alles wat op dat voormalig eiland gebeurt, is in strijd met Gods Woord. Religie op Urk is één grote list van Satan. Ja, zo sluw en doortrapt is de Duivel!

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!