rutte

Rutte, de crisismanager die altijd wint

3 reacties op “Rutte, de crisismanager die altijd wint”

 1. -= GensNet =-

  “… terwijl de beschikbare kennis van het coronavirus nog steeds minimaal is.”

  Ja, Nederland pokert graag met dingen die ze niet hebben of weten, maar de meeste mensen hebben niet meer geleerd om zelf even gezond na te denken. Dàt nadenken laten ze liever aan de overheid over. Zelf even nadenken is zo vermoeiend Ze zijn verlamd / verdoofd door een angst die wordt gevoed door de overheid. De overheid weet het allemaal beter en oh weh; je doet niet wat wij je verbieden. Angst is een slechte raadgever gebleken…

  In hun enthousiasme beloven ze iedereen te helpen met financiële ondersteuning. Onzin, want a) ze hebben dat geld helemaal niet en de gewone burger gaat dit weer betalen met belastingverhogingen. En b) ze kunnen domweg niet iedereen helpen. Er blijven een heleboel mensen met geweldige problemen worstelen die dezelfde overheid veroorzaakt heeft. Dan is het: Ieder voor zich en God voor ons allen. Met andere woorden we moeten ons dan maar zelf redden.

  Nederland in de hoedanigheid van de “alwetende” overheid dwingt ons verbodsregels op en dat gaat nu al zover dat er met fikse boetes wordt gedreigd om kracht bij te zetten dat de mensen zich vooral aan hùn regels houden. Mensen spelen graag voor politie-agent (“Die pet past ons allemaal”) en verraden anderen die zich niet aan de regels houden.

  De overheid bepaalt nu je vrijheid (met de smoes voor je eigen veiligheid) en daarom is er nu geen vrijheid meer. Wanneer je vrij bent, mag je zelf beslissen (hebt keuze) wat je wel of niet wilt doen. Als je even goed nadenkt over die vrijheid, zakt je de broek af. De overheid bepaalt nu hoeveel mensen je in je eigen huis mag ontvangen. Echt te absurd voor woorden. Dus hoezo vrijheid? Nederland is een democratie (een land met een bestuursvorm waarin het volk regeert) maar vertoont nu dictatoriale trekjes.

  Ik kijk ernaar uit dat er over een aantal jaren een documentaire over dit virus komt. Dan worden er verbodsregels onderzocht op waarheid of leugen en komt boven tafel waar de overheid gigantisch de mist mee is gegaan. Je gaat dan denken: hoe hebben we die onzin toen geloofd…

 2. Annemarijn

  Vanuit mijn eigen eenzame hoek luister ik. En laat de ons opgelegde beperkingen op me inwerken. Dan vraag ik me af wie, en op welke gronden, bevoegd EN in staat is ons al deze beperkingen op te leggen. De vraag is snel beantwoord want dat is Rutte. De man die in toenemende mate de macht naar zich heeft toe getrokken, en van plan is daar gebruik van te maken.
  Of moet ik zeggen “misbruik”. Want het begint erop te lijken dat Rutte in zijn eigenwaan van alwetendheid ons land dwingt tot een voortdurende vrijheids-beperking. Nodig of niet, that is the question…..
  De anderhalve meter afgedwongen maatregel is in strijd met de behoefte van normale mensen aan contact. De mens is een groepsdier, niet geneigd tot alleen
  zijn in het publieke domein. Deze dwangmatigheid van de kant van de overheid, I.c. Rutte, maakt die behoefte aan gezamenlijkheid tot een farce. Rutte bepaalt, dat we in ons eentje boodschappen moeten doen. Rutte blijft erop hameren, dat we het allerbeste doen door constant thuis te blijven. Rutte wil dat het gehele openbaar vervoer wordt omgebouwd tot een op cellen berustend geheel.
  Dat betekent een reductie tot 1/4 van het aantal plaatsen in het vervoer.
  Stijgende kosten, minder mogelijkheden tot noodzakelijke verplaatsing, mensen die nergens meer op tijd kunnen komen omdat het vervoer sterk gelimiteerd wordt. Door Rutte.
  Als deze maatregelen tot gek wordens worden doorgevoerd, ontstaat een onleefbare samenleving. Het woord “samenleving” kan trouwens worden geschrapt uit het woordenboek, want dat heeft alle betekenis verloren.
  Wie heeft Rutte de bevoegdheid gegeven om de hele bevolking deze waanzinnige maatregelen blijvend op te leggen? Bij mijn weten is de Tweede Kamer, de vertegenwoordigers van de bevolking, hier nooit van tevoren in gekend. Dan is de conclusie, dat al deze maatregelen onwettig zijn, en zijn terug te brengen tot de onmeetbare behoefte aan de totale macht van slechts een man, namelijk Rutte. Hij wil de anderhalve-meter-afstand in het publiek domein
  bovendien dwingend maken in een wet. Niet vermeld wordt of dit een noodwet betreft, of een wet die tot in de verre toekomst afgedwongen wordt. Als het
  virus allang verdwenen is. Maar in Nederland alle mensen nog op 1,5 meter afstand op straat moeten lopen. Zonder mondkapjes. Waarom Rutte dat niet wil is nooit verklaard. Maar Rutte hoeft als dictator ook niets nader te verklaren.
  Nederland wordt via een virus onderworpen aan de onbedwingbare behoefte tot machtsuitoefening van een man: Rutte.
  En dat betekent, dat Nederland op weg is naar een dictatuur.
  Als er nog enige democratie zou bestaan in dit land, dan is die nu hard op weg om te verdwijnen.

 3. Anoniem

  Mee eens met het bovenstaande. Wat kunnen we hier aan doen? Want veel mensen (hoeveel?) lopen gedachteloos achter de maatregelen aan. En als ze er over nadenken schrikken ze denk ik. En wie (hoeveel?) zijn het er niet mee eens zoals ik, maar hoe laat ik dit merken? Ik heb ook geen zin om een boete te betalen. Zijn je columns ook voor het grote publiek te vinden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top