Retour afzender, bewoner overleden

Ruim duizend inwoners van het stadje Schagen vielen deze week in de prijzen bij de Nationale Postcode Loterij. Zij wonnen tezamen tweeduizend fietsen, want met zoveel loten speelden ze mee. Iedereen blij, zou je zeggen, maar daar denken ze in Schagen heel anders over.

Fietshandelaren vrezen voor hun omzet en prijswinnaars klagen omdat ze al een fiets hebben. Wat moet je dan in godsnaam met twéé nieuwe fietsen? Er is zelfs een inwoner die meespeelde met veertien loten en nu dus met veertien fietsen zit opgescheept.

Wat een problemen. Het is ook nooit goed. Stel dat er tweeduizend auto’s waren uitgedeeld; ik geloof niet dat de inwoner met de veertien loten had geklaagd. Trouwens, met veertien fietsen kun je veertien mensen heel blij maken. Maar daar is het de deelnemers niet om te doen. Ze zijn teleurgesteld omdat ze met zo’n lelijke groen-wit-oranje postcodefiets de buren, die niet meespelen, de ogen niet kunnen uitsteken. Daarom mag ik die actie van de Nationale Postcode Loterij wel. Tweeduizend identieke made-in-China-fietsen dumpen in een klein stadje. Het is een begin. Stiekem hoop ik dat de cadeaus van de Postcode Loterij in de toekomst alleen maar nuttelozer worden. “Gefeliciteerd met uw kuub hoogwaardig metselzand!” Prachtig lijkt me dat. Zit je dan met je veertien loten.

Van mij mogen deelnemers aan de Postcode Loterij keihard worden aangepakt. Waarom? Omdat zij er mede verantwoordelijk voor zijn dat ik nu al vijf jaar lang post op naam ontvang van Winston en Gaston – terwijl ik nog nooit in mijn leven aan die hele loterij heb meegedaan. Het is om gek van te worden. Keer op keer schrijf ik met een dikke stift ‘retour afzender’ op de enveloppe. De eerste keer dat ik dat deed, plofte enkele dagen later diezelfde enveloppe wéér op mijn deurmat. Iemand (Gaston óf de postbode) had onder mijn “retour afzender” met een pen de vraag “waarom?” gekrabbeld.

Sindsdien zet ik op elke enveloppe “retour afzender; bewoner overleden” maar zelfs dat interesseert Winston en Gaston niets. Ze blijven me stalken. Dat is de ellende met die Nationale Postcode Loterij. Die fiets is binnen een jaar onder je kont vandaan geroest, maar de post blijft komen, tot het einde der tijden.

17 reacties op “Retour afzender, bewoner overleden”

 1. Hmm volgens mij was er laatst ook al zo’n dorpje “en masse” over de zeik dat ze fietsen hadden gewonnen.

  Nou is er een simpele oplossing: gewoon niet meedoen!

  Maar die fietsen? tja.. made in china en lelijk.. zijn nog best handig als je toevallig geen vervoer hebt.

  Dus als al die zeikerds nou gewoon hun fiets schenken aan die buur die niet mee deed maar WEL graag fietst..
  DAN pas is het echt een goede doelen loterij.
  ipv enkel je “goededoelenplicht” afkopen in de hoop dat je er per ongeluk nog rijk van word ook.

 2. Het zijn hartstikke degelijke fietsen!!
  Ik wil ze wel, heb drie pubers in huis en die hebben niet zo’n mooie stevige fietsen 🙂
  Tja, maar wie doet er nou met 14 loten mee,
  wit te wa da kost???

 3. Opperprutser

  En iedereen maar beweren dat ze meespelen voor de goede doelen.
  Ik speel ook mee maar puur omdat ik het mijn buren niet gun om alles op te strijken. Mochten mijn buren niet meespelen dan zal ik ze eens de ogen uitsteken als ik een wheely maak op die glimmende Chinese vouwfiets

 4. ikzeidezot

  Gewoon even goed zoeken en je vind het antwoordnummer van de postcodeloterij, dan even een pakje maken met een klinker erin en daar naar toe sturen.
  Met de belofte dat je dat voortaan elke keer doet wanneer je ongevraagde spampost van hun krijgt.
  In ons geval op 6 adressen geen spampost meer van de postcodeloterij ontvangen

 5. Een betere tip voor ongewenste toezending van post betreffende de Postcodeloterij, de Bankgiro-lotto is de volgende.
  Men geeft een verhuizing door met als adres een Penitentiaire Inrichting. Alleen het adres en de postcode is nodig en te vinden de Telefoongids, ook die op Internet.

  Bij mij is dit zeer afdoende gebleken, 1x adreswijziging en daarna nooit meer. Ik gun de bewoners van deze inrichting wel een leuk uurtje en mogelijk kunnen ze er hun zwart geld in kwijt, voor een goed doel, mogelijk zelfs witgewassen.

  Een overlijden helpt niet, want er zijn vrijwel altijd nabestaanden die een goed doelwit zijn.

 6. Opperprutser

  @Ties
  Die ga ik zeker eens proberen. Klinkt als een superplan voor de handel.

 7. “Iemand (Gaston óf de postbode) had onder mijn “retour afzender” met een pen de vraag “waarom?” gekrabbeld.”

  Dat kan ik dan wel weer waarderen. Zou eronder de link naar deze column plaatsen en opnieuw retour doen, kijken wat dat doet.

 8. Iedereen die meespeelt met zoveel loten is een hebberd. Daar moet je juist geen medelijden hebben. Ze willen namelijk, mocht de kanjer vallen, het meeste hebben van de hele buurt. Nu winnen ze eindelijk wat, staan ze te zeiken dat het te veel is. Dat zou met auto’s inderdaad nooit gebeuren. Ze moesten zich schamen, je bent namelijk niet verplicht de prijs te komen ophalen. Maar dat zullen ze nooit doen, ze zijn er namelijk als de kippen bij, wil geen fiets missen, en sta er juist de eerste minuut van de uitreiking om het grote aantal fietsen te incasseren. Kijk maar eens met hoeveel loten ik meespeel.

 9. Ik wil wel zo’n fiets! Voor mij part 15. Verkoop ik er 14 en hou er één zelf.

 10. Bert Zandbergen

  @Johan, gelukkig voor jou ben je sterk/slim genoeg om de agressieve marketing van de Postcodeloterij te weerstaan. Het “slachtoffer” met 14 loten is niet zo sterk/slim geweest.

 11. Dat heb ik nou ook al dertien keer gedaan! De laatste keer de boodschap erop dat de geadresseerde onder de zoden ligt en dat ze op moeten zouten met die post… Zo te lezen gaat me dat alleen meer post opleveren. Balen.

  Ik zou trouwens nog wel een fiets kunnen gebruiken. Met twee pubers in huis, met om de haverklap weer een lekke band of ander euvel, zou een extra fiets goed van pas komen. Dus lezende schagenaren: als je er vanaf moet, kom ik wel even langs, hoor 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top