Regilio Tuur heeft af en toe last van zijn IQ

Pas was Regilio Tuur te gast in het programma Goedemorgen Nederland. De gewezen bokser, 40 jaar alweer, kwam vertellen over zijn nieuwe loopbaan. Als life coach wil hij voortaan zijn inzichten delen met managers uit het bedrijfsleven. Welke inzichten, wilde de presentatrice weten.

Wat volgde, was een warrig relaas over “het functioneren van de mens überhaupt” en “pieken op het juiste moment”. Geen touw aan vast te knopen, maar toen kwam de hamvraag: is iemand met losse handjes wel geloofwaardig als life coach?

Voor wie het niet weet: in 2003 werd Tuur veroordeeld tot twintig maanden cel wegens het in elkaar beuken van zijn toenmalige echtgenote. Er was vier jaar tegen hem geëist. De psychiaters van het Pieter Baan Centrum omschreven Tuur als iemand met een ‘opvallende narcistische problematiek’ die last heeft van een ‘verhoogde krenkbaarheid’. In gewone mensentaal: een ziekelijke ijdeltuit met een kort lontje.

Ben je dan geschikt als life coach? Regilio vindt van wel. Hij antwoordde: “word je liever geopereerd door een arts die een boek heeft gelezen of door een arts die twintig operaties heeft uitgevoerd?”

Over zo’n vergelijking mag ik graag lang nadenken. Volgens mij zegt Tuur: wie nooit zijn vrouw heeft mishandeld, is als een arts die nooit heeft geopereerd.

Beetje vreemd. Eng zelfs, maar het is hem vergeven. Bij de Nationale IQ Test van 2002 scoorde Tuur namelijk een IQ van 81. Daarmee bleef hij alleen Tatjana (IQ 78), Kelly (IQ 77), de oerang-oetang Sandy (IQ 75) en Bonnie St Claire (IQ 52) voor.

Kortom, Regilio heeft af en toe last van zijn IQ. In dat licht moeten we ook de opmerking zien die hij begin dit jaar liet optekenen in het blad M Magazine: “ik heb me verdiept in grote mensen zoals Hitler. Hij was gek, maar geniaal. Kijk hoe briljant hij het Derde Rijk georganiseerd had”.

Juist ja. Auschwitz, Dachau, zes miljoen doden. Ik denk niet dat Regilio Tuur ooit zal worden ingehuurd door de manager van een crematorium.

7 reacties op “Regilio Tuur heeft af en toe last van zijn IQ”

 1. de link naar je plaatje (?) lijkt niet goed gedefinieerd te zijn. Of krijgen we voortaan ook NSFW pics onder de column????

 2. Wieger K.

  Kwam hem weleens tegen. Het is het type waar veel mensen tegen wil en dank vriendjes mee zijn. Het high-school bully idee. Het is niet het meest heldere licht. Vaak flamboyant gekleed en een zonnebril zo groot dat je wel heel erg je best doet om niet herkent te worden. Beetje triest figuur. Dwangmatig narcistisch type. Hij kan ook niet veel anders heb ik het idee. Iemand die zijn eigen beperkingen wel ziet, maar er niks aan meent te kunnen doen en zich daarbij maar neerlegt.

 3. yellowblue

  Een spreekwoord zegt: een dwaas kan meer vragen dan 10 wijzen kunnen beantwoorden.
  Voor een manager misschien wel eens goed met hem te praten, een slapjanus van een (overheids) manager kan zo misschien toch een beetje gezonde vechtlust krijgen

 4. ik vraag me toch af van dat iemand die wereldkampioen boksen is geweest bij de wbo en helemaal kapot getraind is in gleasons gym new york z’n vrouw zo slaat dat ze haast geen blauwe plekken heeft we hebben het wel hier over iemand die getraind is zodat verwonden tot z’n instinct behoord zo iemand zal in woede zekerwel meer schade aan richten dan hoogstens een blauwe plek. zeker als dan iemand die niet echt een goed gebouwd en stevig lijf heeft kwa spieren dan die de schade opvangen.dat vroeg ik me gewoon ff af

 5. Rudy F.

  Een stakker dus.
  Zonde dat de nare dingen die hij uithaalde zijn kwaliteiten als bokser overschaduwen,het was zeer zeker een beter dan gemiddelde bokser.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top