Radicale islam

“Met Ehsan Jami. Hallo?”
“Ehsan, Geert hier. Zeg, wat hoor ik nu? Ga jij een film maken over de radicale islam?”
“Meneer Wilders! Ja, nou en of. Mijn film gaat The life of Mohammed heten.”
“Het moet niet gekker worden met jou. Ik ben zelf net bezig met een stevige, korte film waarmee ik alle moslims de gordijnen in jaag.”
“Mijn film zal heel veel stof doen opwaaien, meneer Wilders.”
“Moslims nemen jou niet serieus, Ehsan. Ze lachen je uit.”
“Lachen ze me uit? Maar meneer Wilders, ik word continu begeleid door een agent in burger.”
“Kijk, dát bedoel ik nu. Met zo’n diender tel je echt niet mee. Ik heb dag en nacht vier gorillas van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging om me heen.”
“Maar ik ben net verhuisd naar een extra beveiligde woning. Dat zegt toch iets?”
“Een lachertje. Ik woon sinds mensenheugenis in extra beveiligde woningen, steeds op een ander adres. Allemaal speciaal voor mij verbouwd.”

“In mijn film heeft Mohammed seks met een meisje van negen. Moet u eens zien hoeveel bodyguards ik dan krijg. Minstens vier, net als u. U zult trots op me zijn.”
“Allemaal kinderspel, Ehsan. Laat ik je één scène uit mijn film verklappen. Een shot vanuit een toiletpot, terwijl ik in slow motion een ferme drol draai. En die drol, die noem ik dan Mohammed. Ik prik er ook nog een Marokkaans vlaggetje in, voordat ik ‘m doortrek. En daarna veeg ik mijn achterste met de Koran af terwijl ik alle moslims oproep mij te vermoorden. Wat dacht je daarvan?”
“Meneer Wilders, ik ben uw grootste bewonderaar! U weet als geen ander de problemen te benoemen die in deze samenleving spelen.”

“Precies. Ik denk dat ik daarna minimaal een cordon van 25 bodyguards om me heen heb – en een stuk of zes gepantserde limousines. Allemaal betaald door de hardwerkende Nederlandse belastingbetaler. Maar daar geef ik dan ook ontzettend veel stoere prietpraat voor terug.”

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!