PREMtime

Prem Radhakishun heeft het weer eens voor elkaar: aandacht. Onlangs kuierde hij heel integer met vier cameraploegen in zijn kielzog door de Haagse Stuwstraat, toen hij plots door zo’n twintig Marokkaanse jongeren werd belaagd. Prem zette het op een rennen en wist zich het vege lijf te redden. Dat was niet de eerste keer. Zo kreeg hij vorig jaar in de Haagse wijk Transvaal een colablikje tegen zijn hoofd. Ja, je kunt rustig stellen dat Prem elke Vogelaarwijk die hij betreedt, direct weer wordt uitgerost.

Nog even, zo laat Prem in Het Parool weten, of hij wordt hartstikke rechts. Zijn gespeelde verontwaardiging is bijna schattig. Hij is de Jehova’s getuige die langzaam van zijn geloof valt. Prem dreigt bij een volgende verkiezing namelijk op de PVV te stemmen: “Ineens begin ik de teksten van Geert Wilders aantrekkelijk te vinden. Ineens vind ik dat Geert Wilders wel gelijk heeft als hij zegt dat het altijd de Marokkanen zijn”. Prem weet wat hem te doen staat. “Ik vrees dat ik er eentje helemaal in elkaar trap de volgende keer”.

Lijkt me een prima idee, maar Prem kijkt wel uit. Voor je het weet, rennen al die capuchonnetjes zelf hard weg wanneer hij hun prachtwijk betreedt. En dat is nu net niet de bedoeling. PREMtime kan niet zonder kut-Marokkanen. Het is puur entertainment. Rifaapjes kijken vanuit de luie stoel. ‘Zie-je-nou-wel-televisie’ voor de nette burger.

Nu kun je zeggen wat je wilt over dat tuig in de probleemwijken, maar dom zijn ze niet. Ze willen absoluut niet in beeld. Maar ja, Prem blijft ze stug achtervolgen. Grote gebaren, veel verontwaardiging. Dat is de kracht van die roeptoeter uit Suriname. Niemand kan Marokkanen stalken zoals hij dat kan. Net zolang totdat ze zich tegen hem keren, waarna hij met draaiende camera aangifte doet bij de politie. Voor mij is Prem de nieuwe Willibrord Frequin. Niet vergeten: zonder camera zet hij geen stap in welke probleemwijk dan ook.

3 reacties op “PREMtime”

  1. Ik heb een groot deel van mijn jeugd in deze Haagse straat gewoond. Destijds was het een gewone volksbuurt, waar hard werd gewerkt door vrijwel iedereen. De verloedering begon er al toen men met uitkeringen begon te strooien in de jaren 70 van de vorige eeuw onder het socialistische regime. Van Marokkanen had toen niemand nog ooit gehoord. Wellicht was dat ook wel zo gebleven als men toen iets restrictiever was geweest met het laten mee-eten uit de ruif van de staat. Je kunt het mensen niet kwalijk nemen dat zij als vliegen afkomen op de nectar. Immers als je niet te vreten hebt kun je je geen eergevoel permitteren. Waar die mensen vandaan komen geldt “overleven”, punt uit. En het gaat nog generaties duren voordat zij beseffen dat de manna niet uit de hemel komt, maar gewoon met hard werken door iedereen moet worden verdiend. Thans is de enige remedie mijns inziens het niet verschaffen van uitkeringen aan mensen die niet tenminste vijf jaar lang op reguliere wijze een inkomen hebben verdiend. Alleen zo kun je de kansarme wereld buiten houden en werken aan een geordende samenleving. Dat klinkt niet zo mooi, maar het is niet anders helaas.

  2. Chris van de Ven

    Shouf Shouf , die film en de serie boden van de Marokkaanse mede-burgers een treffend beeld de cultuurverschillen dus … Problemen waren er altijd en zijn er nu ook nog ook van de ‘ware’ nederlanders’ vooral die zonder werk, alleen vallen die minder op … Marokkaan zijn in dit land met baan, dus gewoon bezig, bestaat ook. Dat ziet men niet, een eigen restaurant biedt ook de kans, dat eten, dus zo speciaal het cultuurverschil te ervaren … Hulde, wie geeft die aan hen die het wel goed doen ? Dat er onder deze bevolkingsgroep hier veel zijn die problemen veroorzaken is triest genoeg .. Optreden ertegen is echt nodig dat mag ook best streng… doch dan tegen iedereen , van welke afkomst ook . Wie echt geen kans maakt op betaald werk heeft zo recht op een uitkering … En als men echt niet veilig is in eigen land moet er de kans zijn ,anders kan men dus terug gaan, tenzij men dus hier wat bereikt heeft … Suriname is nu toch echt meer onveilig , evenals de Antillen enzovoorts. Die mensen zijn goed ingeburgerd, prima, doch als ze dat niet zijn, stuur hen dan ook maar terug … Geert en alle anderen hoor je daar nooit over, dat zeggen kan niet ? het gaat alleen over (kut)-Marokkanen .. de vraag is dus; Wie heeft er ooit iets Wilders gehoord ? CHRIS de Stapschrijver

  3. Chris van de Ven

    Sorry ; ik bedoel dus Suriname is nu dus niet meer onveilig, was dat wel ooit , nu kan men dus ook terug gaan ja, als men niet tevreden is in dit land … Prem dus ook ? wie weet komt ooit nog de tijd dat we de Marokkaanse bewoners in onze wijken, net als mede-burgers zien zo … Inburgeren voor iedereen, ongeacht de afkomst … Laat dat weer het motto zijn.

    CHRIS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top