Post van Henny Huisman en de Nationale Postcode Loterij

Hij schrijft me met pijn in het hart, want het oude jaar is slecht voor mij geëindigd. Ik ben ettelijke miljoenen misgelopen in de Nationale Postcode Loterij. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden, zo begrijp ik. Het is Henny niet in de koude kleren gaan zitten: “Tot mijn schrik kwam ik erachter dat u nog niet meedoet aan de Postcode Loterij.” Ik zou daar echt verandering in moeten aanbrengen, want “straks komt u weer met lege handen te staan.” En dat zou jammer zijn, want “de Postcode Loterij geeft je een goed gevoel omdat je nooit de enige winnaar bent.”

Een goed gevoel. Wie wil dat nu niet? Op de website van de Nationale Postcode Loterij lees ik dat steeds meer BN’ers zich verbinden aan de Postcode Loterij. Neem nu Ruud Gullit. Hij spant zich als ambassadeur van de Postcode Loterij in voor een betere wereld. Laatst zag ik hem op tv. Samen met Caroline Tensen stond de voetballegende bovenop een vuilnisbelt in het Braziliaanse Olinda. Honderden, zo niet duizenden straatschoffies scharrelen daar elke dag in kostje bij elkaar, zoekend naar plastic en glas. En opeens is daar Ruud Gullit. Hij trapt een balletje met de kinderen, want “dat geeft ze de ruimte om even te ontsnappen aan de dagelijkse werkelijkheid.”

Een brok in mijn keel krijg ik op zo’n moment. Ik vind Ruud geweldig. En Caroline ook. Ik zag haar tranen toen ze in een Afrikaanse sloppenwijk een klein zwartje op schoot trok. Het was hartverscheurend. Ik dacht aan de keren dat ik de Postcode Loterij een in cadeaupapier verpakte stoeptegel had toegezonden. Daarop plakte ik dan de portvrije retourenvelop, had toegezonden. Alle kosten voor de ontvanger. Heerlijk. Dacht ik toen.

Maar nu kan ik wel janken. Klootzak dat ik ben. Was ik maar net zoals Ruud Gullit. Al die inspanningen die deze man zich getroost. En het enige wat de Postcode Loterij hem betaalt, is één miljoen euro per jaar. De onthulling is afkomstig van Jan Jaap van der Wal. De goed ingevoerde cabaretier (zelf actief voor het Liliane Fonds) meldt verder dat Caroline Tensen twee ton per jaar ontvangt voor haar betrokkenheid. In een reactie erkent de Postcode Loterij dat BN’ers betaald worden, maar ze wil niet zeggen hoeveel ze verdienen. Dus wie weet is het wel meer. Laten we het hopen. Ik gun het Ruud en Caroline toch zo.

Vanochtend heb ik de antwoordenvelop netjes teruggestuurd naar Henny. Twintig loten heb ik besteld en daarna via internet nog eens dertig. Mede dankzij mijn bijdrage kunnen Ruud en Caroline, respectievelijk de Zwarte Jezus en de Moeder Theresa van de Lange Landen, zich blijven inzetten voor een betere, rechtvaardige wereld. Wat een prachtig begin van 2008. Ik heb nu al een goed gevoel.

4 reacties op “Post van Henny Huisman en de Nationale Postcode Loterij”

 1. Zure Prak

  Je had wel wat meer loten mogen kopen. Bij 50 loten al een goed gevoel, je hebt wel stoeptegels opgestuurd, Koelman. Koop er nog maar 50 daarna kunnen we praten over een goed gevoel. BN’ers heerschen en 1 miljoen voor Ruud z’n kostbare tijd is geen cent teveel. Beter je Koelman, beter je.

 2. ha een goed idee die stoeptegel,ik ben met veel moeite en rode kaarten eindelijk van mijn meedoen verlost
  dacht ik teminste
  ze sturen nu persoonlijke brieven om me te overtuigen van de noodzaak om mee te doen

 3. Ja, ik denk inderdaad dat we voor een deel belazerd worden.
  Maar ik heb zelf ook 2 prijzen gewonnen,wat zeg ik 2 nee 3 prijzen. Jaren doe ik er al aan mee. En dan wordt er zo ineens 2 euro op je rekening bij geschreven. Man, wat een machtig gevoel!Daar kun je nog eens een deur mee in trappen.
  Daar wordt je toch misselijk van,alleen al wat de kosten zijn om 2 euro op iemands bankrekening te zetten.En dan tussen al die miljoenen win je 2 euro, een keer 5 euro( hetwordt steeds meer) en een bak ijs, geweldig!!
  Er wordt ongetwijvelt ook iets goeds met het geld gedaan maar ik ga er mee stoppen.Ben niet van plan om die BN te sponseren en van 14x 10.25 jaar (143.50)kan ik zelf een keuze maken waar en aan wat voor doel ik het schenk.Wat het eerst in me op komt is het leger des heils.Ja, dat lijkt me een goed plan,doe ik iets goeds met het geld, zonder winstbejag hoef ik me niet meer te iriteren aan de onnodig veel reclame van de postcode kloterij mede van mijn centen.
  En hoef ik geen BN te sponseren die toch al zat hebben.Dan wordt er echt iets goeds gedaan met de centen.
  Ik ben er klaar mee, voor mij(zeker 10 jaar of meer)dan een keer 2 en 5 euro winnen, dat kan ik niet aan.Waar blijft de begeleiding? Want hoe ga je met zulke bedragen om?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top