Het populairste televisieprogramma van Nederland

“Marc-Marie, waar gaan we het vandaag over hebben?”

“Nou…! Weet je wat het is? Ik kwam vanmiddag dingetje tegen, je weet wel, van toneel. En toen dacht ik: ja, nee, jaja, nee, ik bedoel, het zat namelijk zo: Hè? Toch? Nou dan. Maar! Ja. Ja. Nee nee, even wachten. Op straat dus, dat je denkt van nou, nou… En toen eeeh, ja, en toen dacht ik opeens, dus…. eeeh, maar goed, dat was omdat ik achteraf, dat was heel raar, dat je denkt van, ooooooooh. Snap je? Dat dat dan gewoon zomaar. Da’s toch ráár?”

“Tot zover! Aan tafel!” (applaus, DWDD-tune) “Ja-we-dachten-we-nodigen-hem-gewoon-nog-één-keertje-uit-want-waarom-ook-niet-daar-zijn-we-immers-vrienden-voor-Erben-Wennemars-welkom-we-zijn-blij-dat-je-er-bent”.

“H… h… hallo”.

“Erben-de-Spelen-liggen-inmiddels-bijna-twee-weken-achter-ons-maar-wat-hebben-we-genoten-van-je-radioverslagen-je-groeide-uit-tot-een-regelrechte-hit”.

“Ja, d… d… dat…”

“Ouderwetse-radio-heerlijk-een-verademing-maar-even-tussendoor-want-wat-zou-het-leuk-zijn-als-jij-nog-één-keer-om-het-af-te-leren-live-je-ter-zake-kundige-commentaar-levert-bij-die-foute-wissel-van-Sven-doen-we-dat?” (applaus publiek) “We-starten-de-beelden-het-woord-is-aan-jou-Erben-als-je-dit-kan-ben-je-een-hele-grote!”

“Oké, k… k… komt ie dan. NEE TOCH! NEE TOCH! NEE TOCH! NEE TOCH! NEE TOCH! NEE TOCH! NEE TOCH!”
“Dames-en-heren-Erben-Wennemars!” (applaus, DWDD tune) “Ja-ze-speelden-op-menig-festival-en-verbazen-nu-vriend-en-vijand-met-hun-nieuwe-cd-Spruitjes-Eten-en-dan-hebben-we-het-natuurlijk-over-de-groep-Karel-En-De-Snijtafels-ik-sta-hier-naast-hun-frontman-Karel-de-Boer-net-terug-uit-New-York-Karel-jullie-zijn-Holland-ontstegen-want-het-bijzondere-is-even-voor-de-mensen-thuis-dat-jullie-geen-van-allen-een-instrument-kunnen-bespelen-maar-vertel…”

(En zo verder. Dag na dag na dag een bonte stoet niets. Weet jij bijvoorbeeld nog wie er eergisteren in DWDD zat? Nee? Ik ook niet.)

13 reacties op “Het populairste televisieprogramma van Nederland”

 1. Er is er daar maar één die doordraait en dat is de presentator.

 2. En toch is het blijkbaar het populairste televisieprogramma van Nederland. Misschien kan men zich niet herinneren wie er eergisteren in DWDD zat, maar dat weerhoudt hen er niet van vandaag weer te kijken. Daar zal toch een reden voor zijn?

 3. Drie dingen goed begrijpen:

  -DWDD is van een vergankelijkheid die je overal tegenkomt! Lekker plat en laagdrempelig amusement. Net als Boulevard, maar daar zijn het huichelachtige stiekume karaktermoordende valse nichten die voor het amusement zorgen.

  -Eergisteren zat er een naar lichte homofilie neigende oud-scheidsrechter aan tafel.

  -Als Matthijs van Nieuwkerk Jezus was, viel nu wederom de hele gristenpopulatie over je heen.

 4. Wat is er tegen lichte kost, er gebeurd al genoeg ellende op de wereld elke dag. Daarvoor kijk je maar naar het journaal. DWDD is een prima formule die elke dag ook nog ‘s veel kijkers trekt en waarin elke gast de aandacht krijgt die hij of zij verdient!

  Lighten UP Koelman!!!

 5. Dr. Oetker

  Om de dag ‘NRC (Next)’ opnoemen, danwel omhoog houden. Dagelijks Fokke & Sukke. Aaf Brand Corstius als tafeldame. Na nog een paar jaar beelbuisvullen is dat hoofdredacteurschap wel binnen.

 6. En toch is het amusant.Beter als andere zenders.Zoals man bijt hond.Hoe krijgen ze het voor elkaar om zulke mensen voor de camera te krijgen.BV wat heb de dag doornemen van willekeurige nederlanders.Boeit mij dat nou.Of rtl nieuws.Op sensantie beluste nieuwsuitzending.Of je krijgt allerlei soaps.Nee geef mij dan op dat tijdstip dwdd.

 7. han v Mourick

  stront verkoopt ook , je moet het alleen kunnen brengen…..

 8. Ja, het nieuwtje is er aardig af. En dan nog eens met de slechtste interviewer van Nederland. Nooit doorvragen als het interessant wordt, maar wel zogenaamde diepgang zoeken als het niemand boeit.

 9. Als ik het zo lees, kan ik me er in vinden. Misschien was die uitzending ook niet een van de beste op het gebied van inhoud.

  Het programma geeft mij wel het gevoel dat het eerlijk, luchtig en – misschien daardoor – humoristisch met de toch serieuzere onderwerpen omgaat. Ik wil graag lachen en ondertussen serieus kunnen nadenken over de zaken die mij aangaan in de wereld. Dat lukt vaak prima in het programma! Ik vind daarom dat je het te weinig crediteert door te zeggen ‘een bonte stoet niets’… Dat klinkt bijna populistisch.

 10. Laurens L.

  Leuk stukkie. Dat van die knop op teevee zal ik maar niet als tip geven want dat doe je toch niet. Maar dat die Van Nieuwkerk met zijn grote glimmende 020-neus elke dag met zijn kop op de buis komt, komt toch ook wel door dat lamlendige publiek dat elke dag kijkt en melig met Matthijs zit mee te lachen. Bij 200.000 kijkers per dag zou het snel afgelopen zijn met de zegetocht van de Amsterdamse grachtengordel (ik bedoel alle foute vriendjes van Matthijs) plus al die slechte bandjes op Ned. 3. Matthijs is verder wel heel eerlijk met lachen. Hij lacht liever mensen uit dan toe en dat is voor iedereen ook duidelijk te zien. Een gave die niet iedereen heeft, maar opmerkelijk veel voorkomt bij mensen in dienst van de rode omroep.

 11. han v Mourick

  @Laurens L

  Sjonge, sjonge , sjonge, wat heeft de “rode” omroep nou weer gedaan, met die opmerking ken je zo aanschuiven, bij ratel mathijs.. écht een opmerking die past bij rtl boulevard oid…

 12. Kan me Wennemars anders nog goed herinneren van die uitzending, vond het een erg leuk gesprek. En al is het nieuwe van DWDD wel af, ik blijf het wel leuk vinden. Even niet zo serieus en ellendig. Maar goed, smaken verschillen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top