Perfecte borsten

Opgelet heren, opmerkelijk nieuws van het borsten-front. Heeft u het in de kroeg altijd over appels, peren, theezakjes en punttoeters? Compleet achterhaald! Grootte en vorm van een vrouwenborst doen er niet toe wanneer het gaat om de ‘perfecte handvol’. Belangrijker is dat de verhoudingen kloppen, aldus de Britse plastisch chirurg Patrick Mallucci.

Meneer kan het weten, want na jarenlang wetenschappelijk onderzoek heeft hij het geheim van de volmaakte vrouwenborst ontdekt. Volgens Mallucci voldoet de ultieme boezem aan drie geometrische voorwaarden. Allereerst dienen beide borsten in volstrekte symmetrie naast elkaar te hangen. Verder moeten beide tepels op één horizontale lijn liggen en last but not least behoort de vetmassa in elke borst goed verdeeld te zijn. Dat houdt in dat 55 procent van het borstvolume onder de tepellijn ligt. En voor de tepels zelf geldt dat ze ietwat opwaarts gericht het best tot hun recht komen – esthetisch gezien dan. Eindelijk wordt de volkswijsheid dat je aan een vrouwentepel een jas moet kunnen ophangen, wetenschappelijk onderbouwd.

Ja, laat de Nobelprijs voor meneer Mallucci maar komen. Temeer omdat hij er niet voor terugschrikt man en paard te noemen. Zo zijn volgens Mallucci de onnatuurlijke rondingen van Victoria Beckham “een absolute ramp”. Wat hem betreft kunnen we beter een voorbeeld nemen aan de perfect geproportioneerde jongens van het Amerikaanse supermodel Caprice Bourret.

Terug naar de drie voorwaarden waaraan de ultieme vrouwenborst moet voldoen. Gewapend met die kennis wilt u natuurlijk meteen zelf aan de slag. Alles voor de wetenschap! Maar waar vindt u als amateur-onderzoeker nu voldoende studiemateriaal? In de Panorama? Doorbladeren naar de rubriek ‘Hollandse nieuwe’ heeft in ieder geval weinig zin. Daar is nog nooit ook maar één tepel gesignaleerd. Doe daar iets aan redactie!

Zit er niets anders voor u op dan vanavond met waterpas, liniaal en geodriehoek bij vrouwlief in bed te kruipen. Waarnemen, meten en registreren – er is werk aan de winkel. Maar bedenk wel: morgenavond doet zij precies hetzelfde met úw buik.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!