Paul Depla: de penis kwam van links

Het was me het weekje wel op internet. Eerst de pornofoto’s van Manon Thomas. Gans het land gluurde verlekkerd naar het geboortekanaal van de wijdbeens op bed liggende presentatrice. Weblog GeenStijl publiceerde de foto’s, maar kon het grote aantal bezoekers nauwelijks aan.

Direct daarop de rel rond de Nijmeegse PvdA-wethouder Paul Depla. Meneer werd na afloop van een raadsvergadering in het fietsenhok van het stadhuis gefilmd door een bewakingscamera. Depla was niet alleen. Hij had gezelschap van een vrouwelijk VVD-raadslid. Terwijl de camera snorde, ging zij door de knieën en nam (hoe zeggen we dat netjes?) de manifestatie van zijn begeerte in haar mond.

Politici zijn net mensen. Soms wat puberaal, maar dat mag de pret niet drukken. Dus kom maar op met die grappen (‘links lullen, rechts vullen’ en ‘de penis kwam van links’).

Verder niets om je druk over te maken. Dat vindt de burgemeester van Nijmegen ook. Hij beschouwt het fietsenhokincident als een privé-kwestie en vooralsnog slaagt de gemeente Nijmegen erin de beelden van het slippertje binnenskamers te houden. Benieuwd of ze dat volhouden.

Maar toch, heel Nederland spreekt er schande van. Waarom? Omdat “viespeuk Depla” getrouwd is en de seks in het fietsenhok zijn betrouwbaarheid als politicus heeft aangetast. Daar begrijp ik nu helemaal niets van. Wat Pim Fortuyn allemaal uitvoerde met minderjarige Marokkaanse jongetjes, was nooit onderwerp van discussie. Pim was Pim.

Dan zeg ik: Depla is Depla. Respect voor die man. Eindelijk hebben we onze eigen Clinton. Oké, er is een verschil. Clinton liet zich verwennen in het Witte Huis terwijl Depla koos voor het fietsenhok. Ik geef toe, een beetje armoedig, maar zo gaat dat bij vertegenwoordigers van de arbeidersklasse. Niet sjiek – en daar is alles mee gezegd.

Nee, de echte viespeuken zitten thuis achter hun pc. Stiekem geilen op foto’s van Manon Thomas, maar in reacties op internet wel schande spreken over Depla – om in één adem door vragen: “waar kan ik het filmpje zien?”

close

Genoten? Abonneer je dan op mijn gratis nieuwsbrief en ontvang net als 2200 anderen elke twee weken verse columns en longreads in je mailbox.

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Dit artikel is geschreven door Luuk Koelman. Hij is columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Hij werkt voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Contact

Of mail me via luuk[at]koelman[dot]com