Partijbelang? Wij nemen de burger serieus!

Ergert u zich ook zo aan alles wat er mis gaat binnen onze gemeente? Wij van [vul hier de naam van een willekeurige politieke partij in] ook! Vandaag de dag is er behoefte aan een partij die nu eens écht denkt en handelt vanuit de burger. Het gaat immers om úw belang en niet om het partijbelang. Wij van [naam partij] begrijpen dan ook als geen ander dat u hart heeft voor ons mooie [vul hier een willekeurige plaatsnaam in].

Ook de komende vier jaar zet [naam partij] zich graag in voor de inwoners van [plaatsnaam]. Maar dat kan niet zonder uw steun! Wij vinden: de gemeente is er voor haar burgers en niet andersom. Daarom stellen wij het welzijn van onze inwoners centraal. Zo vinden wij het belangrijk dat op tijd wordt voorkomen dat beleid uit de hand loopt. Wij nemen niet alleen scherp stelling tegen nodeloze regelgeving, maar ook tegen geldverkwisting en plannen die niet uitvoerbaar zijn.

Daarin onderscheidt [naam partij] zich duidelijk van andere partijen. Wij nemen de burger serieus. Dáár gaat het om. Niet voor niets staan wij bekend als een partij met stevige ambities. Met plannen waar u iets aan heeft. Zo zijn wij vóór alles waarop u écht zit te wachten en tégen alles waaraan u als inwoner van ons mooie [plaatsnaam] een broertje dood heeft. Dát is onze prioriteit. Zodat u zich weer goed voelt bij alles wat u doet. Een glasheldere politiek!

Waar andere partijen de kiezer enkel naar de mond praten, daar maken wij het verschil. Hoe? Met onze toekomstgerichte oplossingen. Goed bestuur staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Onder andere door een verlaging van [vul hier een willekeurige gemeentelijke belasting in] waardoor elk huishouden er netto [vul hier een willekeurig bedrag in] op vooruit gaat. Maar ook door gratis [vul hier iets in, maakt niet uit wat; appelflappen, openbaar vervoer, zonnepanelen] voor iedereen.

Zo geven wij uitdrukking aan onze betrokkenheid bij ons mooie [plaatsnaam]. Samen maken wij het verschil. Stem daarom 21 maart op [naam partij], de enige partij die echt dicht bij de kiezer staat. Schouder aan schouder de toekomst tegemoet! Er valt dus echt iets te kiezen!*

* opgelet: beloftes uit het verleden bieden geen enkele garantie voor de toekomst

5 reacties op “Partijbelang? Wij nemen de burger serieus!”

 1. Geweldig dit stuk, minstens al drie keer voorbij zien komen in de lokale krant.

 2. Ik krijg vaak de kriebels als politici bazuinen “wij nemen de burger serieus.” Meestal doelen ze op de dames onder de 30 in de gemeenteraad. Daar hebben ze altijd tijd voor om ze te nemen.

 3. Ik ben kandidaat raadslid en ik beloof al campagne voerend niks. Behalve dat ik mijn stinkende best ga doen. Ik beloof verder niks omdat kiezers op zo veel verschillende partijen stemmen, dat geen enkele partij na de verkiezingen het alleen voor het zeggen heeft. Onderhandelen wordt het dus. Geven en nemen. Geen idee nog welke voornemens ik waar kan maken.

  Ik kom vast ergens op de helft van de voornemens uit die ik voor de verkiezingen had. Kiezers doen dat nogal eens af als beloften niet inlossen.

  Nonsens.

  Ik blijf het geduldig uitleggen. Steeds weer. En neem op de koop toe dat zowat alle columnisten ietwat gemakzuchtig sneren uitdelen aan partijen en politici.

  Een columnist die eens tegen de stroom in schrijft, dat zou stoer zijn.

  U moet er wat langer over nadenken misschien, meneer Koelman, maar volgens mij kunt u dat best. Zet hem op!

 4. een vrolijke fan

  Mooi stuk Luuk. Heb je soms voor alle partijen in alle gemeenten een opzet gemaakt voor hun programmaboekjes, want dit stuk ben ik al meerdere keren tegengekomen 🙂

  @ Laurens; Kiezers zien dat als beloften niet inlossen omdat er eerst door politici/bestuurders wordt gezegd dat zij zich hier voor de volle 100% voor inzetten/niet zullen buigen en na de verkiezingen wordt dit standpunt weggegeven als een kleine hond die op zn rug gaat voor een grote hond.

  De kiezer snapt best (de meeste iig) dat er compromissen gemaakt moeten worden, maar het gemakt waarmee sommige standpunten opzij worden geschoven, dat is wat de meeste boosmaakt.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top