Paris Hilton in Rwanda

Stop de persen. Paris Hilton gaat naar Rwanda. Volgende maand vertrekt de 26-jarige blondine, dus ze heeft het nu even druk met de voorbereidingen – en die liegen er niet om. Vind maar eens een Boeing 747 waarin plaats is voor een gevolg van drie limousines, vijftien visagisten, twintig kappers, twee masseurs, vier schoothondjes, een dierenarts en het voltallige hotelpersoneel van het New York Hilton. Vijf dagen blijft Paris in Rwanda, waar ze scholen en ziekenhuizen gaat bezoeken. Tegenover het Amerikaanse tijdschrift Newsweek verklaarde Hilton dat de 23 dagen cel wegens het rijden zonder geldig rijbewijs, haar tot inkeer hebben gebracht. “Ik had tijd om mijn leven te overdenken. Ik voelde me leeg. Ik besloot dat ik iets wilde doen voor de wereld, maar ik vind het wel eng. Ik heb gehoord dat Rwanda erg gevaarlijk is.”

Zoals u ziet: wanneer Paris praat, begint elke zin met ‘ik’. Geen wonder dus dat zij bezig is met een film over zichzelf: “Ik vind het geweldig dat ik de hele week continu word gefilmd. Ik wil laten zien hoe hard ik werk, want er doen veel misverstanden over mij de ronde.” En dan komt het hoge woord eruit. “Elk decennium heeft een blondine als icoon. Kijk maar naar Marilyn Monroe en Diana. Nu ben ik dat icoon”.

Maar goed, wat gaat de moeder Theresa van de 21e eeuw doen, behalve overnachten in het Rwanda Hilton? Ze gaat in ieder geval poseren tussen ondervoede peuters. Wat zal dat aangrijpende beelden opleveren. Maar bovenal: wat zal haar slanke taille prachtig afsteken bij hun opgezwollen hongerbuikjes.

Op haar laatste dag in Rwanda besluit Paris zich een klein lief zwartje aan te schaffen, want wat Madonna en Angelina Jolie kunnen, kan zij ook. Dat zorgt nog voor enige commotie. Paris, samen met haar modeadviseuse graaiend tussen een kluwen Rwandese kinderen. Lichte paniek in haar stem. “Zijn al die roetmopjes zwart? Wat vervelend nu. Ik zoek er eigenlijk eentje die past bij mijn paarse Prada-jurkje.”

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!