Papa, ik heb verkering! Bel RTL Boulevard!

“Heeeeee, A… Albert Verlinde, Fransje Bauer hier. Zeg, m… moet je luisteren. Het is bij jullie toch ook komkommertijd? N… nou dan! Ik h… heb een nieuwtje. M… m… mijn zoontje Christiaan heeft een vakantieliefde! H… h… hij is tien en zijn vriendinnetje is n… n… negen. Is dat wat? J… j… je mag zo langskomen om hem te interviewen. W… w… wat zeg je? J… ja hoor, je mag b… best een grapje maken over zijn k… k… komkommertje. V… van mij wel.”

Maandag zond RTL Boulevard een interview uit met Christiaan Bauer, het 10-jarig zoontje van Frans Bauer. Het manneke had op de Canarische Eilanden verkering gekregen met de 9-jarig Stacia. Christiaan: “Het was in het zwembad. We gingen eerst spelen en toen vroeg zij verkering en toen heb ik ja gezegd.”

Zo. Het is allemaal wat. Fijn voor papa Frans, hij heeft zijn mediamomentje weer te pakken. Maar hoe zit het met Christiaan? Riep hij “papa, ik heb verkering! Wil je RTL Boulevard voor me bellen?” Ach, het joch is inmiddels wel wat gewend.

Zijn eerste communie, twee jaar geleden in Fijnaart, draaide ook al om papa. Die stond bij de ingang van de kerk, omringd door camera’s, schaterlachend communieboekjes uit te delen. En vorig jaar liet hij Christiaan (toen net 9) een liedje zingen in het SBS 6-programma Shownieuws. Zoonlief zou in papa’s voetsporen willen treden. Toch, Christiaan? Het manneke knikte braaf, maar je zag: het enige wat hij wil, is zijn papa niet afvallen.

Arm kind. Zijn geheime fantasie: papa slaat een roddeljournalist vol op zijn gezicht terwijl hij gilt “l… laat verdomme mijn zoon met rust, hij is p… pas tien, man!” Maar Christiaan weet: papa heeft al die enge mensen hard nodig voor de eigen carrière. Daar hebben hij en zijn broertjes zich maar naar te schikken.

En echtgenote Mariska? Zij heeft sinds het televisieoptreden van Christiaan zo haar eigen droom voor manlief Frans en hun vier zoontjes: “Vroeger had je de Jackson Five, misschien dadelijk de Bauer Five.” Prima vergelijking, Mariska! Michael Jackson en zijn broers. Wat werden die gelukkig! En zij wilden het ook allemaal zelf. Niemand die hen dwong. De eeuwige smoes bij welke vorm van kindermishandeling dan ook.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!