zaad

Ons kent ons, lekker makkelijk

Jeroen Pauw heeft met meer dan tweehonderd vrouwen seks gehad, vertelde hij in het programma Een Kwestie van Kiezen, van collega Rick Nieman. Inmiddels is hij de tel kwijt.

Daar zit je dan als kijker. Opgescheept met het beeld van een naakte Jeroen Pauw, achteloos in de rondte ejaculerend. Een beetje zoals u en ik ketchup uit een fles schudden.

Ik vond het ’t meest nietszeggende interview ooit. Rick Nieman en Jeroen Pauw. Twee journalisten, twee professionals, een uur lang met elkaar in gesprek, resulterend in: ‘hoe vaak neuk jij?’ Een vraag die mij één keer in mijn leven is gesteld, in de fietsenstalling op het schoolplein. Ik was elf. Plots stond Johnny uit groep 8 voor me. Hij maakte met duim en wijsvinger een cirkeltje, waarin hij met zijn andere wijsvinger snel heen en weer bewoog. “Neuk jij? Ja? Ja? Lekker veel?” Hij hijgde er raar bij. Ik koos het hazenpad. Johnny uit groep 8, daar moest je voor oppassen. Hij neukte al een beetje.

Terug naar Rick Nieman. Was hij door zijn vragen heen? Ik vermoed van wel, want het is tegenwoordig schering en inslag: de ene journalist die op televisie de andere journalist interviewt. Ik kan er nauwelijks nog naar kijken. Het zijn altijd óf collega-journalisten óf collega-programmamakers die aanschuiven in talkshows. Sla er het lijstje van Rick Nieman maar op na. Behalve Jeroen Pauw interviewt hij de komende zondagen Albert Verlinde, Johan Derksen en Yvon Jaspers. Vier journalisten en een programmamaker. De rode draad is duidelijk. Rick legt een voorkeur aan de dag voor collega’s met wie hij in de kantine wel eens een broodje eet. Ons kent ons. Lekker makkelijk. Maar ook onbegrijpelijk.

Waarom interviewt Rick Nieman niet iemand die echt iets heeft gepresteerd? Lady Gaga in plaats van Albert Verlinde. Of Lionel Messi in plaats van Johan Derksen. Maar nee, Rick praat liever met de celebrity-verslaggever dan met de celebrity zelf. Hij praat liever met de voetbalverslaggever dan met de voetballer zelf. Dat is toch raar? Gaat het anno 2011 om de verslaggever óf om de persoon met het uitzonderlijke talent? Waarom is bijvoorbeeld Mart Smeets een slordige dertig keer vaker op televisie dan Marianne Vos? Ik wil het weten. Waarom, in godsnaam waarom, vinden journalisten zichzelf zo interessant?

13 reacties op “Ons kent ons, lekker makkelijk”

 1. zandkorreltje

  Nou, hoe vond je trouwens dat Jeroen zei, dat Paul Witteman HELEMAAL NIET Job Cohen had gesmst? Dat Job dat gewoon maar ff bij elkaar liegt? En daar hoor ik dan verder niemand meer over!

 2. Jeroen praat positief over vrouwen en zeer respectvol over de vrouwen met wie hij heeft gevreeen en met wie hij heeft genoten, Rick en jij hebben ‘t dankzij jullie geconditioneerde opvattingen over resp. “verslijten”-“hebben/gehad” en “met een beeld opgescheept”.
  Jeroen is integer en laat zich niet vangen, Rick is degene die voorover leunt, en bijna zit te “hijgen”. Luuk, jij hebt ‘t over “neuken”, waren de vrouwen die jij en Rick “gehad hebben” “inwisselbaar” en zullen het er ooit zoveel worden als bij Jeroen? Jullie lijken me jaloers. Jeroen heeft overduidelijk liefde ervaren, daar hebben jullie als overjarige fietsenhok-lagere-school-jochies nog niet eens een voorstelling van.

 3. je schoonzus

  Zóo niet boeiend wat Jeroen Pauw in zijn vrije tijd doet!
  Praat over iets zinnigs als je jezelf als intelligente presentator profileert.

 4. Lutje en Anna, dank je.
  Die generalisatie is inderdaad minder en geeft reden tot twijfel, al uitte Jeroen zich bij Rick positief en respectvol over vrouwen. Ik wacht verder nieuws in dezen nog even af.

 5. @Lutje:
  Ook dit http://prive.punt.nl/index.php?r=1&id=261287&tbl_archief= interview met Pauw lijkt in zijn nadeel. Wat m.i. in zijn voordeel spreekt is zijn openheid en eerlijkheid in alle interviews. Jeroen loopt niet met zijn liefdesleven te koop, laat zich er wel op aanspreken en is dan open en eerlijk en desgevraagd –onvoorbereid- genuanceerd zeer positief en respectvol over vrouwen.
  De opnames ziende die op de diverse “gemist” sites staan, heb ik de indruk dat rondom Jeroens uitspraak over “inwisselbaarheid-van de daken schreeuwen”- het een en ander is weggeknipt, net zoals het filmpje dat op deze pagina staat, daar weer een extract van lijkt. Ook de vorige interviews geven mij die indruk en een wat onhandig uitgedrukte formulering leidt dan gemakkelijk tot negatieve interpretaties vanuit een kleinburgerlijke (dubbele) moraal.
  Ook sexuele encounters kunnen liefde- en betekenisvol zijn. Het gaat erom dat je vanuit en met liefde vrijt, dan is sex het ervaren en de expressie van wat je deelt, en dat kan ook bij een one-night-stand. Er zijn vrouwen genoeg, die dit weten en aanvoelen. Jeroen liet zich niet verleiden tot het platvloerse trots-zijn-op-machismo van Rick-op-DSK-niveau, ook dat pleit in zijn voordeel.
  Hoe Jeroen vrijt, kan ik niet weten. Misschien is het iets om zijn exen aan het woord te laten :-)?

 6. De uitspraak ‘Hij is zo trots als een Pauw’
  krijgt opeens een andere dimensie !!??!!

 7. @Alex
  Hoezo? Een pauw is niet trots, dat is ‘s mensens interpretatie; instinctief toont hij zijn veren. Misschien doet Jeroen dat ook, maar hij toont geen trots.

 8. Ik krijg een donkerbruin vermoeden dat Erwin de spin doctor van Jeroen is…en anders maakt ie een goeie kans

 9. Af en toe bezoek ik Luuk’s site.
  Dit is weer zo’n volkomen oninterssant lulitem (lees dit als lul-item) maar omdat het over sex gaat hoopt Luuk op veel reacties.
  Voor Jeroen en Luuk, zijn er nog andere zaken/kwesties die misschien de interesses kunnen opwekken ??
  Bah.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top