Online cursus: column schrijven

Deze e-cursus Column Schrijven is dé kickstart voor iedereen die (beter) columns wil leren schrijven. Beknopt, bondig en boordevol tips! Zowel geschikt voor startende schrijvers als voor mensen die al regelmatig schrijven.

De cursus helpt je creatiever, meer gestructureerd en daardoor eenvoudiger en sneller columns te schrijven.

column schrijven

Je leert aan de hand van een aantal korte opdrachten gestructureerd na te denken over hoe je je columns gaat schrijven. Het kan zijn dat je al tal van onderwerpen in je hoofd hebt, maar dit is geen must. Tijdens de cursus leer je namelijk ook een effectieve manier om onderwerpen te vergaren.

Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan een aspect dat vaak vergeten wordt door beginnende schrijvers: gelezen worden. Want columns schrijven is meer dan alleen gedachten van je af schrijven.

Column schrijven

De cursus bestaat uit leesmateriaal en schrijfopdrachten, en belicht in beknopte vorm alle aspecten van het schrijven van columns. Het doel is dat je na afloop in staat bent goede en creatieve columns te schrijven.

De cursus is zo opgesteld dat je bij wijze van spreken blanco kunt beginnen: je hoeft dus nog geen columns in je hoofd te hebben.

€ 47,-

Prijs: € 33,-

4,7 uit 48 beoordelingen

Je coach

Luuk Koelman is een van de meest gelezen en meest besproken columnisten van Nederland. Zeventien jaar lang schreef hij wekelijks een column voor Dagblad Metro in zijn kenmerkende vlijmscherpe stijl. Af en toe werd hij dan ook voor de rechter gesleept, maar hij won altijd. Ook kreeg hij regelmatig bedreigingen, maar gelukkig nog vaker complimenten.

Daarnaast gaf Koelman colleges columns schrijven aan verschillende scholen voor journalistiek en coacht hij een aantal talentvolle (aankomende) columnisten. Met andere woorden: een betere leermeester is moeilijk te vinden!

geschreven voor

Cursisten over deze cursus:

Overzicht lessen:

(Heb je deze cursus aangeschaft en wil je inloggen? Klik hier)

Module 1 Introductie
les 1 Welkom  - Preview  
les 2 Wat is een column?  
Module 2 Onderwerpskeuze
les 1 Hoe vind je een onderwerp dat jou en je lezers aanspreekt?  
les 2 Eén onderwerp, hoe klein ook, is genoeg  
les 3 Jouw stokpaardjes en je boodschap  
Module 3 Diverse vormen van columns
les 1 Inleiding  
les 2 Column vermomd als kort verhaal  
les 3 Column vermomd als brief  
les 4 Column vermomd als krantenartikel  
les 5 Column vermomd als dialoog  
les 6 Column vermomd als monoloog  
les 7 De columnist als nepreporter  
Module 4 Hoe begin je een column?
les 1 Dertien manieren om een column te beginnen  
Module 5 Hoe schrijf je een column?
les 1 Een goed geschreven column begint met goed taalgebruik  
les 2 En is boeiend en met respect voor de lezer geschreven  
les 3 Wat ChatGPT wel en niet voor je kan doen  
Module 6 Een goed einde
les 1 Acht suggesties om in stijl af te sluiten  
Module 7 Schaven en schuren
les 1 Je column is nu bijna af  
Module 8 Gelezen worden
les 1 Elke columnist wil gelezen worden  
Module 9 De FAQ die elke professionele columnist krijgt
les 1 Veelgestelde vragen aan columnisten  
les 2 Zo, dat was het + bronnen  

25% extra korting

Investeer in jezelf!

Je unieke kortingscode: COLUMNS25KZJ

Opgelet, deze actie verloopt binnen 3 dagen:

  

Vaak gestelde vragen:

De cursus start meteen! Je volgt hem helemaal online. Als je wilt, ben je binnen drie minuten al aan de slag.

Hoe klinkt ‘voor de rest van je leven’? Na aanmelding en betaling heb je onbeperkt toegang tot de cursus – ook vanaf tablet en/of smartphone.

De e-cursus Columns schrijven (deze dus) is bedoeld voor iedereen die (beter) columns wil leren schrijven. Een beknopte cursus die bestaat uit leesmateriaal en schrijfopdrachten.

De e-cursus Columns met Koelman is voor de meer ambitieuze columnist die ook met de gedachte speelt gepubliceerd te worden. De lesstof wordt uitgelegd met behulp van whiteboard-animaties. Inbegrepen in de prijs zit persoonlijke feedback per mail. Plus gratis toegang tot deze e-cursus Columns schrijven.

Ja! Dat kan via dit formulier. Ik mail ik je dan een betaalverzoek dat je via je eigen bank kunt voldoen.

Jazeker! Dat kan heel handig via de aanschaf van een 100% kortingscode. Daarmee kan de jarige zich dan registreren voor toegang tot deze online cursus en hoeft hij/zij niets te betalen. Als je me de naam van het feestvarken mailt en bv hoe oud hij/zij wordt, dan verwerk ik dat in de kortingscode. Maakt het net wat persoonlijker! Mail me via luuk[at]koelman[dot]com

Jazeker! Als je je adresgegevens e.d. mailt naar luuk[at]koelman[dot]com, maak ik een papieren factuur (lees: pdf) voor je aan. Die mail ik je dan toe.

Ik zou nooit willen dat je ontevreden bent! Mocht dat toch zo zijn, neem dan contact met me op binnen 30 dagen na aankoop en je krijgt je geld terug.

Aha, je wil affiliate van Koelman.com worden! Dan ontvang je maar liefst 30 procent van elke online cursus die via jou wordt verkocht. Hoe je affiliate wordt, lees je hier.

Je kunt me altijd bereiken via luuk[at]koelman[dot]com