Niets menselijkers dan masturberen

Nieuws waar ik een beetje ongemakkelijk van word. De 48-jarige H.IJ. uit Apeldoorn is dinsdag door de politierechter veroordeeld omdat hij in zijn eigen huis heeft gemasturbeerd. In zijn kamerjas, achter de computer in de woonkamer. Twee achterbuurvrouwen zagen hem bezig en pakten hun filmcamera. Met de beelden gingen ze naar de politie waarna H.IJ. zich voor de politierechter mocht verantwoorden.

Die vonniste een werkstraf van vijftig uur, waarvan twintig voorwaardelijk – zónder de beelden te hebben bekeken, want daar had de politierechter naar eigen zeggen geen trek in. Verdachte had moeten weten dat hij met de gordijnen open goed zichtbaar was. Mochten de achterbuurvrouwen de man stiekem filmen? Ja, want volgens de rechter betrof het hier een handeling die “het daglicht niet kon verdragen.” Wat krijgen we nu? Niets menselijkers dan masturberen! Helemaal naakt onder je kamerjas, achter de computer aan je gerief komen. Ik ken geen betere omschrijving van life as we know it in een vrijgezellenwoning.

Stel, mijn achterbuurvrouw ligt op de sofa in haar woonkamer te masturberen, met enkel een ochtendjas aan en de gordijnen open. Mag ik dat filmen vanuit de bosschages? Ik weet het niet meer. De een randt in New York een kamermeisje aan en komt ermee weg. De ander masturbeert heel schuchter in zijn eigen woonkamer terwijl hij naar ‘Deep Drilling 3’ kijkt, en heeft prompt een strafblad aan de broek. “De schaamte is enorm,” verklaarde de advocate van H.IJ. Ja, heel Apeldoorn zal intussen wel weten hoe H.IJ. voluit heet. De ongelukkige. Het zijn natuurlijk wel prachtige initialen: H.IJ. Hij, de man. Volgens het dossier trok hij zich meerdere malen naar een ontlading. Waar een jongere van 18 makkelijk drie keer klaarkomt in een kwartier, zal hij daar als 48-jarige toch een klein uur over hebben gedaan. En de achterbuurvrouwen al die tijd maar filmen vanuit de voortuin van de man (“Hij gebruikt wel veel spuug hè?”).

Maar ach, de dames deden enkel wat de nieuwste overheidscampagne van ons burgers vraagt: “Ben je getuige van een verdachte situatie? Pak dan je mobiel om te filmen of fotograferen. Neem vervolgens contact op met de politie.” Want: “De pakkans vergroten heb je zelf in de hand.” Aha, op die toer.

16 reacties op “Niets menselijkers dan masturberen”

 1. Ik had het niet meegekregen, maar wat ontzettend bizar.
  Als het andersom was geweest, denk ik dat de filmer was veroordeeld. Dat hier uren van de politie aan worden vuil gemaakt…

 2. Huub Bellemakers

  Kijk, dit krijg je dus door de vertrutting tegenwoordig.

 3. In rap tempo terug naar de middeleeuwen. Waar blijft de Inquisitie?

 4. Wat een bizar verhaal. Ik hoop dat H.I.J. met opgeheven kop het gevecht aan gaat. Hoezo schaamte. Hij/zij die zonder masturberen is, werpe de eerste steen. Ofzo…

 5. Opperprutser

  Maar de buurvrouwen hebben dus ieder afzonderlijk het vastgesteld of is gerda naar Hermien toe gelopen van “Heb je dat gezien!!!” Vervolgens de camera gepakt en een youtube filmpje geschoten.
  Wel een held dat hij zich 3x weet te ontladen. Zal wel in de titel van de film zitten.
  Ik zelf ben het na 1x keer wel zat en ren dan snel naar de gordijnen om mijn swaffelvlees af te vegen.

 6. Meneer de Greef, voorheen tegen alles.

  @ Saskia

  “In rap tempo terug naar de middeleeuwen. Waar blijft de Inquisitie?”

  Geen idee, want NIEMAND VERWACHT DE SPAANSE INQUISITIE!

 7. Luuk Koelman

  @ Opperprutser
  De rechtbankverslaggever heeft het zo specifiek over ‘ACHTERbuurvrouwen’ dat ik rekening houd met de mogelijkheid dat de dames door een kier in de schutting hebben gefilmd.

 8. Kunnen die tuthola’s geen baantje zoeken of vrijwilligerswerk gaan doen, wat een walgelijke wijven, bah.
  Of wacht, misschien beschouwen zij dit gegluur als vrijwilligerswerk.
  Overigens maakt deze man een goede kans en beroepszaak te winnen, want volgesn mij is zijn privacy geschonden.

 9. Peter van Vloten

  Het gaat me niet eens om het masturberen. Maar in deze kleinzieligheid van het OM toont zich wel de verloedering van Nederland. Wilders schopt tegen de Islam. Maar hoe ver moet het gaan voor we inzien dat wijzelf de boel in Nederland naar de verdommenis helpen. Veranderen schijnt moeilijk te zijn. Hebben we echt een derde wereldoorlog nodig, een bankroet (te beginnen met de banken graag) etc. voor we de realiteit onder ogen durven zien en er naar handelen; de zaken aanpakken en veranderen.
  En over het besprokene gesproken. Filmen in niet openbare ruimte is volgens mij verboden. Ik heb daar in het verleden al veel gedonder mee gehad. Film je in een discotheek, dan moet je vrijstellingen hebben, quitclaims etc. Buiten is iedereen vogelvrij tenzij ze een beroep kunnen doen op portretrecht en andere uitvluchten. Van dat laatste komen er steeds meer want het OM weet het ook niet meer. Een slimme advocaat, een onzekere rechter en een slapende officier en de wereld (jurisprudentie) ziet er weer heel anders uit. De OM leeft in haar eigen wereldje, de banken leven op een speculatief eilandje, de politiek laat een historicus beslissen of we gedogen dat Grieken vermogens (500 miljard !?) wegsluizen op onze (overige Europeanen) kosten en zo glijden we af tot …
  Ach, ik ga even lekker ontspannen met de gordijnen dicht.

 10. Ik snap niet dat HIJ die taakstraf accepteert. Zuig hier maar aan damens!

 11. Ik moet er niet aan denken dat mijn 13 jarige zoon aan het afrukken is terwijl twee burger kak madammekes aan het filmen zijn vanuit een raam. Ze maken zich dan wel schuldig aan het vervaardigen van kinderporno!!
  Hoe gaat de rechter hiermee dan om…! Of krijg mijn puber erna een werkstraf en een bezoek van bureau jeugdzorg.

  Op de canalparade Amsterdam van afgelopen zaterdag,zijn beelden te zien ointernet prutsfm van een paar vingerende lesbiennes. De kut goed zichtbaar vanuit de kade en de foto’s liegen er niet om. Nee geen arrestatie van de zedenpolitie, want het zijn vrouwen.

  Een pleidooi voor de biologische werking van de mannelijke geslachtsdeel.
  Vanaf 12 jaar begint de testikels sperma te maken.vaders geven seksuele voorlichting dat masturberen gezond is. Wil je geen natte dromen hebben in de nacht is dit de truc. Je ballen als mam regelmatig legen door een hand aan jezelf te slaan.

  Maar mag dit dan wel in de privacy van je eigen huisgebeuren.Gluren moet bestraft worden, eveneens illegaal filmen op eigen terrein!

  Masturbeer ze jongen en mannen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top