Nietjes voor Verdonk

Wie denkt dat René Froger met zijn armoedesoap Effe geen cent te makken een schooier is, die kent Rita Verdonk nog niet. Wat is het geval? Rita heeft kantoorruimte in Den Haag gehuurd voor haar beweging Trots op Nederland. Punt is echter, ze heeft nog geen kantoorinrichting. Daarom stuurde ze vorige week een e-mail aan al haar sympathisanten. Ik citeer: “We zijn momenteel druk bezig met de inrichting van het kantoor, en we hebben nog een aantal dingen nodig”. Wat volgt, is een lijst benodigdheden die ik hier voor het gemak even letterlijk overneem: “nietmachines + nietjes, paperclips, blocnotes, gummetjes, puntenslijpers, memoblocjes, potloden, papier/afvalbakken, bureaulampen, papiervernietiger, telefooncentrale + telefoons, in-/uitbakken voor de bureaus voor post etc, kleiner vergadertafel + 4 stoelen, een zitje voor de ontvangstruimte, een industrieel koffiezetapparaat en grote afvalbak voor in de keuken”.

De bedelmail is een initiatief van Rita’s spindoctor Kay van de Linde, want “in Amerika is dit heel gebruikelijk”. Inderdaad, daarom ben ik ook zo gek op de Nederlandse politiek. Waar Barack Obama onlangs op één dag tien miljoen dollar aan giften ophaalde, daar schooit Rita om nietjes en paperclips. Blijkbaar verlopen haar inzamelingsacties nogal stroef. Begin deze maand liep Rita rond op de Miljonair Summer Fair, op zoek naar vastgoedjongens met een dikke portemonnee. En de hele zomer was La Verdonk beschikbaar voor tuinfeesten en barbecues. Voor tienduizend euro komt ze langs en houdt ook nog even een spreekbeurt. Maar niemand die haar wil.

Ik heb Rita gebeld. Tegenwoordig komt ze langs en mag je na afloop zelf bepalen hoeveel je geeft. Afgelopen dinsdag heeft ze bij me getafeld. Rita deed erg haar best. Ze jaste eerst de aardappelen en haalde ook nog een kratje bier voor me bij de buurtsuper. Tijdens de avondmaaltijd hield ze haar spreekbeurt. Omdat Rita nog steeds geen partijprogramma heeft, ging die over ‘de hamster’. Na de koffie vertrok ze weer. Ik heb haar een afgekloven bic-pen meegegeven. Was ze erg blij mee.

7 reacties op “Nietjes voor Verdonk”

 1. Moet ik uit jouw bezit van de e-mail en je gulle gaven concluderen dat je tot de groep van Rita-sympathisanten (en mijn naam-bevuilers) bent toegetreden?

 2. Nighttripper

  @ton
  Kom op man, het is toch overduidelijk dat Luuk al jaren een oogje heeft op Rita? En wie niet?!

  Fantastische uitstraling, altijd zo oprecht en zichzelf in interviews. Die olijke blik in haar ogen als ze bij Paul en Witteman weer eens met twinkelende oogjes mag komen vertellen dat “Hard aan het werk zijn met het partijprogramma”. Om over haar nieuwe looks nog maar te zwijgen.

  Ja die Kay kun je wel om een boodschap sturen. Die begrijpt als geen ander dat de Nederlandse kiezer geen behoefte heeft aan duidelijke standpunten of een politiek programma zoals al die “oude” partijen denken. Nee, Nederlanders willen het allerliefst show! spektakel! confetti! en op iedere auto van die Nederlandse vlaggetjes en TON bumperstickers.

  TON weet wat het volk wil. En het allerliefste wat Nederlanders willen, is natuurlijk net als de Amerikanen zijn. Met grote waterige oogjes en gebalde vuistjes zitten Nederlanders elke dag weer te kijken naar verkiezingsstrijd in Amerika. Daar worden politici als supersterren onthaald. Toegejuigd door een uitzinnige menigte, die met tranen in de ogen luisteren naar hoe hun kandidaat ze zal voorgaan in “de nieuwe wereld”. Rita begrijpt dat de Amerikanen het feit dat allebei de kandidaten grote gapende miljardengaten in hun begroting hebben totaal niet interessant vinden…

  Of zoudenn het toch eigenlijk alleen Kay en Rita zijn die dat het allerliefst zouden willen?

 3. Cliff Barnes

  Slaat dat eigenlijk aan, Luuk, zo’n column in het huisblaadje van de gemiddelde Ritafan?

 4. Zonder die Marokkanen en Turken die ons land te gronde richten ( of waren het Friezen en Grunningers?, ik kan ze niet uit mekaar houden.)zou Rita noppa, nada, niente zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top