Nietjes voor Verdonk

Wie denkt dat René Froger met zijn armoedesoap Effe geen cent te makken een schooier is, die kent Rita Verdonk nog niet. Wat is het geval? Rita heeft kantoorruimte in Den Haag gehuurd voor haar beweging Trots op Nederland. Punt is echter, ze heeft nog geen kantoorinrichting. Daarom stuurde ze vorige week een e-mail aan al haar sympathisanten. Ik citeer: “We zijn momenteel druk bezig met de inrichting van het kantoor, en we hebben nog een aantal dingen nodig”. Wat volgt, is een lijst benodigdheden die ik hier voor het gemak even letterlijk overneem: “nietmachines + nietjes, paperclips, blocnotes, gummetjes, puntenslijpers, memoblocjes, potloden, papier/afvalbakken, bureaulampen, papiervernietiger, telefooncentrale + telefoons, in-/uitbakken voor de bureaus voor post etc, kleiner vergadertafel + 4 stoelen, een zitje voor de ontvangstruimte, een industrieel koffiezetapparaat en grote afvalbak voor in de keuken”.

De bedelmail is een initiatief van Rita’s spindoctor Kay van de Linde, want “in Amerika is dit heel gebruikelijk”. Inderdaad, daarom ben ik ook zo gek op de Nederlandse politiek. Waar Barack Obama onlangs op één dag tien miljoen dollar aan giften ophaalde, daar schooit Rita om nietjes en paperclips. Blijkbaar verlopen haar inzamelingsacties nogal stroef. Begin deze maand liep Rita rond op de Miljonair Summer Fair, op zoek naar vastgoedjongens met een dikke portemonnee. En de hele zomer was La Verdonk beschikbaar voor tuinfeesten en barbecues. Voor tienduizend euro komt ze langs en houdt ook nog even een spreekbeurt. Maar niemand die haar wil.

Ik heb Rita gebeld. Tegenwoordig komt ze langs en mag je na afloop zelf bepalen hoeveel je geeft. Afgelopen dinsdag heeft ze bij me getafeld. Rita deed erg haar best. Ze jaste eerst de aardappelen en haalde ook nog een kratje bier voor me bij de buurtsuper. Tijdens de avondmaaltijd hield ze haar spreekbeurt. Omdat Rita nog steeds geen partijprogramma heeft, ging die over ‘de hamster’. Na de koffie vertrok ze weer. Ik heb haar een afgekloven bic-pen meegegeven. Was ze erg blij mee.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!