Nico Zwinkels’ onbegrepen liefde

Edelachtbare!

Mijn cliënt, de heer Zwinkels, beter bekend als Nico, de populaire klusjesman uit Eigen Huis & Tuin wordt geheel ten onrechte beschuldigd van aanranding. Volgens zijn voormalig styliste zou hij tien jaar geleden naakt haar douchecel zijn binnengestapt. Een grove leugen!

De media smullen van Nico’s “handige handjes”, maar als er iemand niet in staat is een vrouw aan te randen, dan is het Nico wel. Kijkt u hem daar toch eens zitten, edelachtbare. Deze man is zo verschrikkelijk onhandig. Om het maar eens recht voor zijn raap te zeggen: Nico boort altijd naast het gaatje.

Sta mij toe u als bewijsstuk A de volgende videobeelden te laten zien. Ze zijn afkomstig uit een aflevering waarin mijn cliënt twee plankjes aan elkaar tracht te lijmen. Kijkt u even mee en let u tevens op de klok achter hem aan de muur. Het is half drie. Nico probeert de lijm netjes langs het potloodlijntje aan te brengen.

Maar u ziet, edelachtbare, hij kloddert het spul alle kanten op. Let nu goed op, want in het volgende shot zit de lijm plots wél strak langs het potloodstreepje. Dat komt omdat de regisseur het uiteindelijk maar zelf heeft gedaan. Let op de klok. We zijn inmiddels drie uur verder en Nico’s enige bijdrage aan deze scène is het zinnetje “zo, tijd voor een lekker bakkie koffie.”

Twee linkerhanden, dat is Nico. En daar is hij ook op gecast, want welke kijker herkent zich nu in een doe-het-zelver die met verfijnde motoriek uit één enkele boomstam een complete hoogslaper zaagt? Niemand! Vele malen liever zien wij deze bebaarde pias. Nico geeft de burger moed, edelachtbare. Want als hij het kan, dan kan iedereen het. Dus op naar de bouwmarkt!

Maar, zie ik u denken. Kan het niet zo zijn dat Nico opzettelijk heeft gewacht totdat zijn slachtoffer naakt onder de douche stond, zodat hij in ieder geval zijn vingers niet zou breken op de sluiting van haar bh?

Kom ik tot het tweede deel van mijn betoog. Dames belagen? Zulke gedachten zijn mijn cliënt volstrekt vreemd. Kijkt u even mee naar het volgende videofragment dat ik aanvoer als bewijsstuk B. De zon schijnt. We zien een doorsnee straat met wat rijtjeshuizen. Hoort u het bekende muziekje van Eigen Huis & Tuin? Luistert u er eens goed naar, want uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat 98,3 % van alle Nederlandse mannen dit nietszeggende deuntje niet alleen associeert met klussen, maar ook met pornomuziek uit kaskrakers als In Tirol hangen de slipjes aan de Alpen.

Kijk, daar komt Nico op zijn Sparta-met de hoek om gezoefd. Kluskistje onder de snelbinders, fluitend onderweg naar een hulpeloze dame die alleen thuis is. Maar… kijken we de scène uit, dan zien we dat mijn cliënt zijn ontstopper slechts gebruikt voor het gootsteenputje van mevrouw en na een kopje koffie weer netjes vertrekt.

Ja edelachtbare, Nico is in alles de tegenpool van de homoseksuele tuinman Rob Verlinden. Waar Rob iedere uitzending een duidelijk signaal afgeeft door met zijn Tuinklauw-goud bruine sterren in de aarde te toveren, daar manifesteert Nico zich als volstrekt a-seksueel. En twijfelt u aan de geaardheid van Rob? Nee? Waarom dan twijfelen aan die van Nico? Een vrouwenlichaam heeft voor mijn cliënt simpelweg veel te veel knopjes. Klussen, dat is zijn lust en zijn leven, zijn onbegrepen liefde. Nico is pas toe is aan het mysterie vrouw, als hij het mysterie van de combinatietang heeft doorgrond. En dat zal er wel nooit van komen.

Kortom, ik eis vrijspraak, edelachtbare. En 150.000 euro schadevergoeding. Dank u wel.

9 reacties op “Nico Zwinkels’ onbegrepen liefde”

 1. Hihi! Je maakt het zijn advocaat wel gemakkelijk Koelman!

 2. Geweldig mijnheer de advocaat hoorde alleen het laatste deel van uw verhaal. Had een klusje onder de toga van de vrouwelijke rechter.

  nico

 3. Erg leuk eindelijk weer eens een leuke column, na Greta de takketrol

 4. Het lijkt net of ik de column lees over Ruud Lubbers. Daar kwam je ook voor Ruud op en nou weer voor deze eikel. Durf je geen columns te schrijven dat die lui gewoon graag aan andere vrouwen zitten.

 5. A. Lataan

  Voor yvonne lijkt niet alleen Nico’s liefde onbegrepen, maar ook de strekking van de column….

 6. john Verschuren

  Potverdorie, die Yvonne. Koelman sloopt beide heren juist tot aan de grond toe af. 🙂

 7. Pffff, wanneer je vroeger, als vrouw, een klap op je kont of iets extremers kreeg werd je gewoon terplekke nijdig. Je schold een keer, gilde de buurt bij elkaar of gaf de gluiperige viezerik een tik terug. Het liefst onder de gordel. Mocht dat niet genoeg zijn dan kon men nog altijd aangifte doen en de vlegel zijn les leren. Maar de vrouw van tegenwoordig houdt er een vreemde taktiek op na. Zij wacht een aantal jaren, tot het juiste moment is aan gebroken. Het moment dat er wat voor haar te halen valt. En dan slaat zij onverwachts toe. Zij haalt bijv. haar bevlekte jurk uit de kast, activeert haar “slapende” getuigen, betrekt de media bij het verhaal en de meute gaat op oorlogspad.

  Maar goed. Leuk stuk Koelman. Wel grappig dat je jouw idee over het al dan niet schuldig zijn subtiel in het midden laat. Je laat de advocaat ongestoord zijn werk doen.

 8. Rob Vedder

  Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden, niemand kan een oordeel vellen van iets waar hij niet bij is, dus laten we mekaar niet de beschuldigende vinger wijzen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top