Navigeren met FemFem

Wat politieke partijen op internet al niet doen om hun standpunten op originele wijze aan de man te brengen! Tjonge, jonge. Nou, bijster weinig. Of beter gezegd: zo goed als niets. Of nog beter: deden ze maar niets. Het CDA is IkBenTrotsOpNederland.nl begonnen, een website opgebouwd uit Delftsblauwe tegeltjes. Daarop kunnen bezoekers hun eigen wijsheden kwijt. Honderden hebben inmiddels hun lijfspreuk online gezet. Allemaal variaties op ‘van het concert des levens krijgt niemand een program’, want alle inzendingen worden eerst gekeurd door de partijbaronnen van CDA.nl.

De andere grote partijen brengen het er niet veel beter af. De PvdA wist niets origineels te verzinnen en de VVD zet uit arren moede elke ochtend een webcam voor het slaperige hoofd van lijsttrekker Mark Rutte. Knap hoe hij er steeds weer in slaagt de verplichte tien minuten vol te praten: “mij is geadviseerd ’s ochtends niet alleen Sultana’s te eten, maar ook gezonde dingen.”

Nee, dan toch maar het initiatief van GroenLinks. Via FemkeOnTour.nl kunt u de stem van Femke Halsema downloaden voor uw TomTom. Bij GroenLinks noemen ze het de FemFem. Ik kan u melden: een ingeblikte Femke Halsema met een zuignap tegen uw voorruit, dat is geen onverdeeld genoegen. De allereerste keer heeft het nog wel iets om haar, met de kaken stijf op elkaar, te horen zeggen “ga op de rotonde linksaf. Hé! Kijk! Jan Marijnissen. Toet toet!” of “Probeer om te draaien. Dat had Balkenende jaren geleden moeten doen!” Maar na een paar kilometer zijn deze sla-links-af-grapjes zo ergerlijk dat u bijna als vanzelf het stuur naar rechts gooit. Is overigens ook prima hoor, want iedere automobilist weet: drie keer rechts is hetzelfde als één keer links.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!