Natasja Froger helpt

“Lieve allemaal, we zitten midden in een crisis en dan hebben die grote energiebedrijven hun stroomtarieven ook nog eens verhoogd. Dat betekent dus nog meer bezuinigen. Maar gelukkig heb ik goed nieuws voor u. Nou ja, voor u. Eigenlijk meer voor mijzelf.

Ik ben namelijk het nieuwe gezicht van de reclamecampagne van de Nederlandse Energie Maatschappij. Toen ze me vroegen, heb ik natuurlijk niet direct ja gezegd. Ik heb eerst even op Google gekeken: Nederlandse Energie Maatschappij. Klinkt lekker ouderwets, alsof het een nutsbedrijf is dat sinds 1905 bestaat. Onzin natuurlijk, het zijn gewoon commerciële jongens. De consumentenfora op internet staan niet voor niets bol van de klachten over de NEM. Dat kan natuurlijk niet. Ik zei tegen de NEM: ‘ik ben Natasja Froger en ik heb het grootste hart van Nederland. Ik ben een topwijf. Ik sta voor eerlijkheid en persoonlijke aandacht. Dat straal ik uit in alles wat ik doe. Geef mij nu eens één goede reden waarom ik jullie zou steunen’. Toen boden ze niet 50 duizend, maar 100 duizend euro voor dat spotje. Was die hobbel ook genomen.

Wacht even, dan haal ik mijn tekst erbij. Dus nu zeg ik: ‘als mensen kunnen besparen op hun energielasten, wil ik ze dat direct laten weten’. En dan kijk ik vol compassie in de camera. Zie je mijn wenkbrauwen hangen? Heb ik in de kliniek van Robert Schoemacher laten doen. De plastisch chirurg heeft zich laten inspireren door de droeve blik van de Basset hond. Nu is het net alsof ik het verdriet van die mensen voel. René noemt me wel eens de Moeder Teresa van het Gooi. Mijn hoofd biedt troost, zegt ie. Daar moeten we dan allebei heel hard om lachen, in onze Blaricumse villa.

Of ik zelf klant ben bij de NEM? Wat is dat nu weer voor vraag? Geen flauw idee wie mijn energieleverancier is. Hoef ik ook helemaal niet te weten. Zolang ons verwarmde buitenzwembad maar op temperatuur blijft. Toch? Mijn motto is ‘pluk de dag’. Zeur niet om wat je niet hebt, maar geniet en wees blij om alles wat je wel hebt. Dat zouden die arme sloebers die me buiten de camera om steeds lastig vallen, ook eens moeten doen. Daag lieve allemaal!”

21 reacties op “Natasja Froger helpt”

 1. han van mourick

  ik begrijp écht niet dat mevr. Froger der naam leent aan een maatschappij, die mensen op onheuse gronden via een callcenter overvalt, vervolgens een boete oplegt, omdat je niet kunt opzeggen, daar het monumentale pand in rotterdam leegstaat en ze enkel een postbus nummer hebben op de veerkade , je géen verhaal kunt halen , aangetekende brieven niet worden beantwoord, telefoontjes worden opgeschreven ziovan we bellen U terug ( nooit dus )
  hoop dat mevrouwtje froger der badje lekker warm blijft, ze zijn zo “gewoontjes he “

 2. Vraag ‘Natas’ de definitie van betrokkenheid en je krijgt iets als: ‘Dat is als je gezicht constant moeilijk kijkt’. Lol @ Basset!

 3. Ik kan die naam niet meer zien, ik behoor bij het huishouden die erin getuimeld is dat ze aan de deur komen voor een elektronische afstandsmeter en dat ze met Eneco samen werken. Na 4 maanden nog niets. Allemaal bij kassa geweest etcetc. Wilde van de NEM af. Het was net een puzzeltocht door Rotterdam heen om erachter te komen waar het bedrijf precies is gevestigd. 1 uur gezeten en gesproken met die manager. Hij heeft zijn excuus gemaakt. Het komt er gewoon op neer, je betaald gewoon nav wat je gebruikt. Bij iedere energieleverancier. Toen terug naar Eneco gegaan. Ha ha, die zitten op klanten te wachten. Vergeet het maar, wat ze daar bij de administratie hebben werken, een kind uit de kleuterklas kan beter een computer beheren dan die lui die op het hoofdkantoor werken. In ieder geval ik verander nooit meer van energieleverancier.

 4. Vorige week belden ze ons. Ze zouden alle energieleverancies van de Essent overnemen, ze belden om ons dat mee te delen. En oh ja, mijn rekeningnummer hadden ze nog niet, of ik dat nog even wou geven. Nadat ik vertelde dat ik dat erg vreemd vond (als ze alles van Essent overnemen, dan zouden ze daar toch logischerwijs ook de klantgegevens bij krijgen?) veranderde het verhaal. Nee, Essent had niets aan ze overgedragen, maar ze konden wel onze nieuwe energieleverancier worden, als wij dat wilden!

  Na een mailtje naar Essent met dit verhaal schijnt er nu een rechtszaak te gaan lopen, Essent vs. NEM.

 5. Slim-Brunetje

  Dat hoofd!
  Die wenkbrauwen!
  And the Oscar goes to…

 6. Zei nog: “Wat ziet die Wendy van Dijk er slecht uit!”
  Maar mevrouw D wist toevallig dat het de bijstandsmoeder van Froger was.
  De schoondochter van Bolle Jan.
  Klein wereldje hè?

 7. wat een superstukje.
  Ik kan ook niet geloven dat N.Froger zich hiervoor heeft geleend. Eerst alle minima voor zich winnen met haar programma over de voedselbank en ze nu een K..maatschappij aanpraten, echt heel laag bij de grond!!!!
  Dat ze niet eerst even navraag heeft gedaan naar het bedrijf.

 8. supervisorNEM

  Toch ff een reactie ver het bovenstaande stuk.
  toch vind ik het raar dat je zo schrijft… of je gelijk hebt of niet laat ik buiten maar het proeft als of je jarloers bent dat zei meer geld als jou heeft.
  Aangezien zij lifts kan laten uitvoeren, zwembad etc etc.
  Als zei een reclame spot wil doet van iets is dat haar keus dat zou jij al colum schrijven moeten weten.
  Beetje laag dat je zo over mensen spreekt, ik vind dat je mensen in hun waarde moet laten.

 9. supervisorNEM

  Hier wil ik even een stukje op inhaken.
  Zelf ben ik een supervisor van de NEM.
  Er word gevraagd aan het begin van de opname/voicelog als 1ste regel van de opname: U begrijpt dus dat u overstapt naar een andere energieleverancier?
  Dan zou je dus toch moeten kunnen begrijpen dat je overstapt naar een andere energieleverancier? ja geeft hier zelf een ja of akkoord als antwoord op dus!

  als laatste wil ik meegegeven aangezien er meer opmerkingen staan> Klanten moeten dus uitdrukkelijk ja of akkoord zeggen op de gestelde vragen in de opname, en dat de klanten na een aantal dagen na het gesprek terug gebeld worden ter verificatie en kwaliteits gesprek.
  Dit houdt in dat ze de mensen gaan vragen hoe het gegaan is en of alles duidelijk is.
  Daarna komt er een welkomspakket die je nog is 7 Werkdagen de tijd geeft om het schriftelijk te annuleren.

  Dus al met al klanten weten uiteindelijk toch wel waar ze mee bezig zijn na zoveel verificatie en controle? ongeacht hoe het gesprek verlopen is en of het agressiefe verkoop is ja of te nee de eerste vraag in de opname dus u begrijpt dat u overstapt naar een andere energie leverancier moet toch heel duidelijk zijn.
  Als laatste worden ook alle voicelogs nageluisterd op fouten of twijfelingen.
  Dit word meegenomen in het gesprek dat de klant na een dag of 3 krijgt nadat de verkoop plaats gemaakt heeft.

  Hopelijk zorg dit bovenstaande voor een beetje opheldering.

 10. Zeg, Supervisor..

  Het is blijkbaar van geen enkel belang goed te kunnen spellen bij jullie? Dan ga ik me direct afvragen: ik heb een vreemde naam, en een adres wat ik altijd drie keer moet vertellen, omdat er een moeilijke letter in zit (de C, altijd verrassend wat men daar van maakt, als men dyslectischer is dan een mossel). De vraag dus, is deze: stel dat ik mijn energie bij jullie afneem, gewoon, omdat ik helemaal overtuigd ben door die botoxkop van Froger (Allemaal intens hypothetisch dus), HOE kun jij, als supervisor, mij dan garanderen dat IK die energie krijg? Want gezien het feit dat een vrij simpele zin door je verheven wordt tot een soort absurde poëzie, vraag ik me enorm af of je de betreffende energie dan niet naar het verkeerde adres gaat sturen.

  Erg veel vertrouwen straalt het niet uit als je als NEM gaat reageren op een column, terwijl je klaarblijkelijk de taal niet eens machtig bent.

 11. @Bas Taart
  Zelf weten, maar dan loop je wel mooi je ‘welkomspakket’ mis.

 12. Zit nog het meest in m`n maag met die ‘7 werkdagen bedenktijd’…
  (Dat is hier ongeveer een half jaar).

 13. polderratje

  supervisorNEM:

  “Klanten moeten dus uitdrukkelijk ja of akkoord zeggen op de gestelde vragen in de opname, en dat de klanten na een aantal dagen na het gesprek terug gebeld worden ter verificatie en kwaliteits gesprek.”

  Ik maak hier uit op dat het eerste terroristische overval gedoe aan de telefoon dus niet als “een kwaliteits gesprek” gezien zou moeten worden?

  Neuh. Verbaast me nix…

 14. @nemSV:

  U ook hier ?! Maar nu dus even niet meer, blijkbaar zit je dienst erop?

  Nou, tot de volgende keer maar weer dan?

 15. Wat een verschrikkelijk lelijk botox hoofd heeft dat mens. Echt niet om aan te zien! En dan die reclame… “Lieve allemaal” jezus gruwelijk! Haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top