Natasja Froger helpt

“Lieve allemaal, we zitten midden in een crisis en dan hebben die grote energiebedrijven hun stroomtarieven ook nog eens verhoogd. Dat betekent dus nog meer bezuinigen. Maar gelukkig heb ik goed nieuws voor u. Nou ja, voor u. Eigenlijk meer voor mijzelf.

Ik ben namelijk het nieuwe gezicht van de reclamecampagne van de Nederlandse Energie Maatschappij. Toen ze me vroegen, heb ik natuurlijk niet direct ja gezegd. Ik heb eerst even op Google gekeken: Nederlandse Energie Maatschappij. Klinkt lekker ouderwets, alsof het een nutsbedrijf is dat sinds 1905 bestaat. Onzin natuurlijk, het zijn gewoon commerciële jongens. De consumentenfora op internet staan niet voor niets bol van de klachten over de NEM. Dat kan natuurlijk niet. Ik zei tegen de NEM: ‘ik ben Natasja Froger en ik heb het grootste hart van Nederland. Ik ben een topwijf. Ik sta voor eerlijkheid en persoonlijke aandacht. Dat straal ik uit in alles wat ik doe. Geef mij nu eens één goede reden waarom ik jullie zou steunen’. Toen boden ze niet 50 duizend, maar 100 duizend euro voor dat spotje. Was die hobbel ook genomen.

Wacht even, dan haal ik mijn tekst erbij. Dus nu zeg ik: ‘als mensen kunnen besparen op hun energielasten, wil ik ze dat direct laten weten’. En dan kijk ik vol compassie in de camera. Zie je mijn wenkbrauwen hangen? Heb ik in de kliniek van Robert Schoemacher laten doen. De plastisch chirurg heeft zich laten inspireren door de droeve blik van de Basset hond. Nu is het net alsof ik het verdriet van die mensen voel. René noemt me wel eens de Moeder Teresa van het Gooi. Mijn hoofd biedt troost, zegt ie. Daar moeten we dan allebei heel hard om lachen, in onze Blaricumse villa.

Of ik zelf klant ben bij de NEM? Wat is dat nu weer voor vraag? Geen flauw idee wie mijn energieleverancier is. Hoef ik ook helemaal niet te weten. Zolang ons verwarmde buitenzwembad maar op temperatuur blijft. Toch? Mijn motto is ‘pluk de dag’. Zeur niet om wat je niet hebt, maar geniet en wees blij om alles wat je wel hebt. Dat zouden die arme sloebers die me buiten de camera om steeds lastig vallen, ook eens moeten doen. Daag lieve allemaal!”

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!