Naaktfietsen voor de wereldvrede

Beste naaktfietser,

Heb je zaterdag 12 juni vrij gehouden in je agenda? Mooi! Die dag vindt namelijk de World Naked Bike Ride plaats, waarvoor jij je via onze website hebt opgegeven. Een wereldwijde blote billen-fietstocht voor de wereldvrede die onder meer in de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland wordt gehouden. Nederland doet voor de allereerste keer mee en als organisatie gunden we Apeldoorn de eer start- en finishplaats te zijn.

Opwinding alom in dit Veluwse stadje. Je hebt er vast over gelezen. Volgens de Telegraaf ‘walgt’ de gemeente van het idee dat straks enkele honderden mannen en vrouwen naakt door Apeldoorn en omgeving fietsen en zal zij ons ‘op basis van zedelijkheid’ een vergunning weigeren. Maar wij zijn niet eens van plan een vergunning aan te vragen! Als organisatie staan wij op het standpunt dat een onderwijzer ook geen vergunning aanvraagt als dertig leerlingen tegelijk op de fiets stappen.

De SGP in Apeldoorn heeft inmiddels het college van burgemeester en wethouders gevraagd in te grijpen en onze World Naked Bike Ride officieel te verbieden. De SGP-fractie vindt de fietstocht in strijd met de Bijbel. Wat een onzin! Wij interperteren net als de SGP de Bijbel graag letterlijk, maar nergens lezen wij het gebod ‘Gij zult niet naakt door Apeldoorn en omgeving fietsen want ik ben de Here, uw God’.

Toch heeft het een en ander ons als organisatie aan het denken gezet. Na lang beraadslagen zijn we tot het inzicht gekomen dat naakt rondfietsen op de Veluwe de wereldvrede misschien niet dichterbij brengt. Immers, een actievoerder van Greenpeace ketent zichzelf uit protest tegen olielozingen in de Stille Zuidzee ook niet vast aan een wipkip in een speeltuin in Almere.
Die redenatie volgend, is er voor ons dus geen enkele reden om naakt over de Veluwe te fietsen. Daar is immers geen oorlog. Nee, er is een betere plaats waar wij ons heilzame fietswerk kunnen verrichten. In Irak!

Doe jij met ons mee? Samen kunnen we het verschil maken. Als organisatie zien we een duidelijk taak voor ons weggelegd. Stel je voor: De grote doorgaande weg van Baghdad naar Basra. Eerst doemen enkele Amerikaanse tanks op, daarna wat lichte pantserwagens en dan een colonne vrachtwagens, gevolgd door enkele honderden naakte Hollandse mannen en vrouwen op hun Gazelle met gelzadel.
Ai, daar komt een vrachtwagen met twee wielen in een greppel terecht. Het gevaarte kantelt! Een enorme stofwolk. Paniek bij de Amerikaanse en Nederlandse mariniers van de stabilisatiemacht. De angst is in hun ogen te lezen. Gewapende Irakese plunderaars zijn plots overal.
Komt het weer tot een schietincident? Gaan er onnodig slachtoffers vallen? Nee, gelukkig niet, want als Naaktfietsers voor de Vrede grijpen wij meteen in. We stellen de gekantelde vrachtwagen veilig door er luid bellend op onze fietsen omheen te cirkelen. We lachen en zwaaien naar de plunderaars en wijzen op onze naakte lichamen die onschuld en vrede uitstralen. Ook zingen we vrolijke liedjes (‘Als ik één keer met mijn fietsbel bel, nou dan weet je het wel’) om plunderaars duidelijk te maken dat we geen kwaad in de zin hebben. Dat houden we vol totdat de rust is weergekeerd.

Ons wapen is onze naaktheid. We blijven net zo lang in Irak als nodig is en keren uiteindelijk samen met onze jongens van de stabilisatiemacht terug naar Nederland. Mogen we op jouw inzet voor de wereldvrede rekenen? We kijken nu al uit naar onze intocht en het defilé op de Dam dat zijne koninklijke hoogheid prins Bernhard en minister van Defensie Kamp ons gaan afnemen.

Organisatie World Naked bike Ride

11 reacties op “Naaktfietsen voor de wereldvrede”

 1. Voor veel mensen zou het een eerste confrontatie met een levende naakte vrouw (of man) in het echt zijn. Maar dat geldt voor Apeldoorn ook.

  En je hebt een punt, een crime passionelle, dat kennen we wel, maar een guerre passionelle zou een primeur zijn.
  (zoveel Franse woorden heb ik niet meer gebruikt sinds het verder irrelevante 1992).

 2. skatalite

  ben benieuwd waar we dat koninklijke speldje (wat we voor deze aktie gegarandeerd gaan krijgen)op gaan spelden.

  is het majesteitschennis als ik dat door mn tepelpiercing hang?

 3. A. Lataan

  Wat een geinig idee eigenlijk. Nee, ik zal nooit zo op de fiets stappen, maar ik heb er toch een zekere bewondering voor dat mensen dat wel durven en wel doen.

 4. masker-bende

  wij gaan seker wel kome
  wij willen dit eg nie misse
  U kunt op ons vertrouwen

 5. blikkie

  niet gaan fietsen in de winter want dat is een beetje koud haha
  en zeg dan ook ff wanneer dan kom ik kijke

 6. nou wat is daar vreemd aan? k doe ut elke dag ! heerlijk toch! kun je lekker alles laten wapperen.. je voelt je meteen helemaal vredig! geweldig dus.. iedereen zou het moeten doen geweldig! ik weet niet wie het heeft verzionnen maar ik vind dat het verplicht moet worden. als je op je fiets stapt moet je verplicht al je kleren uit trekken… en als je een lekker ding ziet kun je gewoon ff vragen: zullen we samen fietsen? nou ik ga nog een brief naar de regering sturen dat ze het verplicht moeten maken.. hebben wij een lolletje en de ‘wereld vrede”is er ook meteen mee geholpen!

 7. iki wou nog ff zeggen ik vind dat idee van sjanne wel en heeeeeeeeeeeeeeeeeel goed idee enne… maskerbende rulezzzzz!!!!

 8. Don Quichote

  Fantastisch, reken op mij en mijn Gazelle maar wel met een leren zadel.
  Laten zij, die hunner edele achterwerk neervlijen op een gelzadel verre van mij blijven. Zoals de Grote Windmolen eens zeide: Waarlijk zijn zij die hun naaktheid koesteren aan het leder en wee diegenen wier billen zullen verbranden op met gel gevulde zadels (1624)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top