Naaktfietsen voor de wereldvrede

Beste naaktfietser,

Heb je zaterdag 12 juni vrij gehouden in je agenda? Mooi! Die dag vindt namelijk de World Naked Bike Ride plaats, waarvoor jij je via onze website hebt opgegeven. Een wereldwijde blote billen-fietstocht voor de wereldvrede die onder meer in de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland wordt gehouden. Nederland doet voor de allereerste keer mee en als organisatie gunden we Apeldoorn de eer start- en finishplaats te zijn.

Opwinding alom in dit Veluwse stadje. Je hebt er vast over gelezen. Volgens de Telegraaf ‘walgt’ de gemeente van het idee dat straks enkele honderden mannen en vrouwen naakt door Apeldoorn en omgeving fietsen en zal zij ons ‘op basis van zedelijkheid’ een vergunning weigeren. Maar wij zijn niet eens van plan een vergunning aan te vragen! Als organisatie staan wij op het standpunt dat een onderwijzer ook geen vergunning aanvraagt als dertig leerlingen tegelijk op de fiets stappen.

De SGP in Apeldoorn heeft inmiddels het college van burgemeester en wethouders gevraagd in te grijpen en onze World Naked Bike Ride officieel te verbieden. De SGP-fractie vindt de fietstocht in strijd met de Bijbel. Wat een onzin! Wij interperteren net als de SGP de Bijbel graag letterlijk, maar nergens lezen wij het gebod ‘Gij zult niet naakt door Apeldoorn en omgeving fietsen want ik ben de Here, uw God’.

Toch heeft het een en ander ons als organisatie aan het denken gezet. Na lang beraadslagen zijn we tot het inzicht gekomen dat naakt rondfietsen op de Veluwe de wereldvrede misschien niet dichterbij brengt. Immers, een actievoerder van Greenpeace ketent zichzelf uit protest tegen olielozingen in de Stille Zuidzee ook niet vast aan een wipkip in een speeltuin in Almere.
Die redenatie volgend, is er voor ons dus geen enkele reden om naakt over de Veluwe te fietsen. Daar is immers geen oorlog. Nee, er is een betere plaats waar wij ons heilzame fietswerk kunnen verrichten. In Irak!

Doe jij met ons mee? Samen kunnen we het verschil maken. Als organisatie zien we een duidelijk taak voor ons weggelegd. Stel je voor: De grote doorgaande weg van Baghdad naar Basra. Eerst doemen enkele Amerikaanse tanks op, daarna wat lichte pantserwagens en dan een colonne vrachtwagens, gevolgd door enkele honderden naakte Hollandse mannen en vrouwen op hun Gazelle met gelzadel.
Ai, daar komt een vrachtwagen met twee wielen in een greppel terecht. Het gevaarte kantelt! Een enorme stofwolk. Paniek bij de Amerikaanse en Nederlandse mariniers van de stabilisatiemacht. De angst is in hun ogen te lezen. Gewapende Irakese plunderaars zijn plots overal.
Komt het weer tot een schietincident? Gaan er onnodig slachtoffers vallen? Nee, gelukkig niet, want als Naaktfietsers voor de Vrede grijpen wij meteen in. We stellen de gekantelde vrachtwagen veilig door er luid bellend op onze fietsen omheen te cirkelen. We lachen en zwaaien naar de plunderaars en wijzen op onze naakte lichamen die onschuld en vrede uitstralen. Ook zingen we vrolijke liedjes (‘Als ik één keer met mijn fietsbel bel, nou dan weet je het wel’) om plunderaars duidelijk te maken dat we geen kwaad in de zin hebben. Dat houden we vol totdat de rust is weergekeerd.

Ons wapen is onze naaktheid. We blijven net zo lang in Irak als nodig is en keren uiteindelijk samen met onze jongens van de stabilisatiemacht terug naar Nederland. Mogen we op jouw inzet voor de wereldvrede rekenen? We kijken nu al uit naar onze intocht en het defilé op de Dam dat zijne koninklijke hoogheid prins Bernhard en minister van Defensie Kamp ons gaan afnemen.

Organisatie World Naked bike Ride

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!