Moordende IT’er

Opgelet, mocht u ooit criminele ambities hebben, dan zijn warme contacten met Bram Moszkowicz alleen niet voldoende. Behalve een topadvocaat heeft u tegenwoordig namelijk ook een top IT’er nodig. Iemand die uw computer ombouwt tot een onneembare digitale vesting.

De Amerikaanse crimineel Joseph Edward Duncan kan daarover meepraten. Hij werd door de FBI gearresteerd op verdenking van ontvoering, seksueel misbruik en moord op drie kinderen. Die vergrijpen heeft Duncan inmiddels bekend, maar daarmee was justitie er nog niet. Want had Duncan handlangers? En had hij nog meer vergrijpen op zijn kerfstok?

Gejuich steeg op toen rechercheurs tijdens een huiszoeking de computer van Duncan vonden. Reken maar dat die harde schijf boordevol bewijsmateriaal stond!

Helaas, Duncan bleek een begenadigd IT’er. Hij had zijn computer zo goed beveiligd, dat zelfs de beste IT-specialisten van de FBI er niet in slaagden de geheime ‘sleutels’ die toegang gaven tot alle bestanden, te kraken.

Daar sta je dan als justitie. Al het bewijs onder handbereik en er tóch niet bij kunnen. Duncan heeft de openbaar aanklager inmiddels een opvallend voorstel gedaan. Wanneer geen doodstraf tegen hem wordt geëist, is hij bereid de rechercheurs een kijkje in zijn pc te gunnen.

En u begrijpt, hoe lager de geëiste straf, des te meer zij mogen zien. Kan dat zomaar? Ja, want ook in Amerika is niemand verplicht mee te werken aan zijn eigen veroordeling.

Gelukkig geeft internet de rechtbank wel een kijkje in de zieke geest van verdachte. Duncan hield namelijk het weblog Fifth Nale bij. Daarop staan zoveel ziekelijke gedachtekronkels, dat levenslange opsluiting in een psychiatrische inrichting zo’n beetje de minimumstraf is die hem boven het hoofd hangt.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!