We moeten het beter uitleggen

De kiezer begrijpt het niet! Ja hallo, hier Hans Spekman, PvdA-partijvoorzitter. Ik riep het al na afloop van de verloren Gemeenteraadsverkiezingen: de PvdA moet het nóg beter uitleggen aan de mensen. Wat dan? Ons beleid natuurlijk! Maar vooral het éérlijke verhaal achter dat beleid. Kijk naar de laatste opiniepeilingen! Zouden er nu Tweede Kamerverkiezingen zijn, komt de PvdA uit op een schamele tien zetels. Bijna al onze kiezers lopen weg naar de PVV! En dat is wel heel zuur, want als kiezers het eerlijke verhaal achter ons beleid wél begrepen, zouden we zo weer op veertig, vijftig zetels staan in de peilingen.

Dus heb ik eens flink zitten brainstormen. Ik stelde mijzelf de vraag: hoe leg ik aan u, de verstandige kiezer, het eerlijke verhaal achter ons beleid uit? Daar had ik gelukkig direct een antwoord op. Ik, Hans Spekman, doe dat puur vanuit mijn knalrode hart, eerlijk en gedreven. Eerst heb ik mij verdiept in het écht eerlijke verhaal achter de sluiting van die achthonderd verzorgingshuizen en de ontmanteling van de thuiszorg. Maar om dat nu even aan u uit te leggen. Toch lastig. Ik studeer daar nog op. Het wordt in ieder geval iets als „de pijn eerlijk delen,” maar hoe precies, daar ben ik nog niet uit. En dan het écht eerlijke verhaal achter alle hulpbehoevende ouderen die door deze maatregelen noodgedwongen bij een kind moeten intrekken, waarna ze ook nog eens 300 euro per maand worden gekort op hun AOW. Laat ik daar dit over zeggen: ik snap de emoties, wederom puur vanuit mijn knalrode hart.

Maar weet u wat het is, nu ik er zo eens over nadenk? Een écht eerlijk verhaal behoeft helemaal geen uitleg! Onthoudt u nu maar gewoon dat we samen werken aan het land van onze dromen, van onze idealen. Aan een sterker en socialer Nederland! Dat scheelt mij zoveel tijd! En die tijd kan ik dan weer zinvol besteden. Denkt u bijvoorbeeld aan de lancering van mijn website DeVriendenVanWilders.eu, met daarop profielen van de foute Europese vrienden van Geert, zoals Jean-Marie le Pen, Matteo Salvini, Marie Stensby en Filip Dewinter. Als u alle citaten van deze politici uit ultrarechtse hoek op een rijtje ziet, lopen de rillingen u over de rug. Heel gemene uitspraken over bevolkingsgroepen en minderheden die getuigen van racisme en xenofobie. Nee, dit zijn niet mijn vrienden.

En als het ook niet uw vrienden zijn, stemt u op ons. Geen andere keuze mogelijk. Want wij zijn de enige partij met een beleid waarachter een zichzelf vertellend en vooral heel eerlijk verhaal schuilgaat. Maar dat hoef ik u nu gelukkig niet meer uit te leggen.

5 reacties op “We moeten het beter uitleggen”

 1. Mooie column!

  Lullig genoeg hoorde ik in mijn omgeving dat mensen niet wisten dat partijen in het Europees parlement samen clusteren in stromingen. Heeft die mongolide site van ons Hans toch nog enig nut gehad.

 2. Er valt niets meer uit te leggen Hans. Jouw partij heeft afgedaan. Jouw partij heeft in de jaren twintig en dertig van de 20e eeuw en na de Tweede Wereldoorlog zijn (haar?) sporen verdiend. Er voor gezorgd dat de rechteloze werkman veranderde in een gerespecteerde werknemer met een fatsoenlijk loon en een fatsoenlijke uitkering bij ziekte en invaliditeit. Daarbij werd jouw partij in het parlement wel geholpen door eveneens fatsoenlijke christelijke politieke partijen. En weet je nog wel, “laat licht en lucht uw woning binnentreden”, en gebruik een kapotje zodat u niet meer twaalf, maar twee kinderen zult krijgen ! Hulde ! Weet je nog wel Hans, de Diamantbewerkersbond ? ook een Juweel in de Kroon van het Socialisme ! Hulde…wederom.
  In de 21e eeuw liggen de zaken anders en die zaken hebben jullie volkomen verkeerd ingeschat, schat.
  Jullie hebben niet begrepen dat jullie zijn doorgeschoten in het , laat ik het noemen, “opkomen van de misdeelden”.
  De laatste fatsoenlijke, eerlijke PvdAer was Joop den Uijl, en Wouter Bos, want er zijn nog al wat mensen die vergeten dat hun spaarcentjes zijn gered door Wouter.
  Hans, trek die vieze trui uit, scheer je eens en ga op weg een koers uit te zetten die de mensen aanspreekt en stop met het knuffelen van allochtonen, want ook deze groep snakt er naar als volwassen te worden beschouwd.
  Ik wens je sterkte maar ik betwijfel ernstig of je bij machte ben dit te realiseren.

 3. Laat ik dan alleen dit zeggen, als de PVDA 30 jaar geleden niet zo soft en verdomd politiek correct waren geweest, hadden we op middelbare scholen nu ook geen detectie poortjes gehad om te zien of je een wapen bij je hebt, als er toen opgetreden was waren scholen nog de gewoonste zaak van de wereld geweest waar je blij en onbezorgd je studie had kunnen doen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top