We moeten het beter uitleggen

De kiezer begrijpt het niet! Ja hallo, hier Hans Spekman, PvdA-partijvoorzitter. Ik riep het al na afloop van de verloren Gemeenteraadsverkiezingen: de PvdA moet het nóg beter uitleggen aan de mensen. Wat dan? Ons beleid natuurlijk! Maar vooral het éérlijke verhaal achter dat beleid. Kijk naar de laatste opiniepeilingen! Zouden er nu Tweede Kamerverkiezingen zijn, komt de PvdA uit op een schamele tien zetels. Bijna al onze kiezers lopen weg naar de PVV! En dat is wel heel zuur, want als kiezers het eerlijke verhaal achter ons beleid wél begrepen, zouden we zo weer op veertig, vijftig zetels staan in de peilingen.

Dus heb ik eens flink zitten brainstormen. Ik stelde mijzelf de vraag: hoe leg ik aan u, de verstandige kiezer, het eerlijke verhaal achter ons beleid uit? Daar had ik gelukkig direct een antwoord op. Ik, Hans Spekman, doe dat puur vanuit mijn knalrode hart, eerlijk en gedreven. Eerst heb ik mij verdiept in het écht eerlijke verhaal achter de sluiting van die achthonderd verzorgingshuizen en de ontmanteling van de thuiszorg. Maar om dat nu even aan u uit te leggen. Toch lastig. Ik studeer daar nog op. Het wordt in ieder geval iets als „de pijn eerlijk delen,” maar hoe precies, daar ben ik nog niet uit. En dan het écht eerlijke verhaal achter alle hulpbehoevende ouderen die door deze maatregelen noodgedwongen bij een kind moeten intrekken, waarna ze ook nog eens 300 euro per maand worden gekort op hun AOW. Laat ik daar dit over zeggen: ik snap de emoties, wederom puur vanuit mijn knalrode hart.

Maar weet u wat het is, nu ik er zo eens over nadenk? Een écht eerlijk verhaal behoeft helemaal geen uitleg! Onthoudt u nu maar gewoon dat we samen werken aan het land van onze dromen, van onze idealen. Aan een sterker en socialer Nederland! Dat scheelt mij zoveel tijd! En die tijd kan ik dan weer zinvol besteden. Denkt u bijvoorbeeld aan de lancering van mijn website DeVriendenVanWilders.eu, met daarop profielen van de foute Europese vrienden van Geert, zoals Jean-Marie le Pen, Matteo Salvini, Marie Stensby en Filip Dewinter. Als u alle citaten van deze politici uit ultrarechtse hoek op een rijtje ziet, lopen de rillingen u over de rug. Heel gemene uitspraken over bevolkingsgroepen en minderheden die getuigen van racisme en xenofobie. Nee, dit zijn niet mijn vrienden.

En als het ook niet uw vrienden zijn, stemt u op ons. Geen andere keuze mogelijk. Want wij zijn de enige partij met een beleid waarachter een zichzelf vertellend en vooral heel eerlijk verhaal schuilgaat. Maar dat hoef ik u nu gelukkig niet meer uit te leggen.

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Hij werkt voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!