Welkom!

Welkom bij deze online training columns schrijven.

 

Leuk dat je er aan begint!

 

In deze cursus gaan we samen een column schrijven. Hoe? Op de manier zoals ik het al meer dan 20 jaar doe.

 

Schrijf de column die jij graag wilt lezen! Ik weet het, het is een kronkelige weg. Want waar zitten de valkuilen? Waar worden de meeste fouten gemaakt?

 

Als het goed is, weet je na deze cursus hoe je steen voor steen een column bouwt en heb je straks ‘handvatten’ waarmee je verder aan de slag kunt. Ik voorzie je ook van suggesties om je columns te verbeteren en zo je schrijfplezier en de kans op publicatie te vergroten.

 

Voordat we gaan beginnen, eerst een huishoudelijke mededeling. Ik ga ervan uit dat jij je columns het liefst in je eigen tekstverwerker op je eigen computer of laptop schrijft. Het is handig voordat je naar de eerste echte les gaat, alvast in je tekstverwerker een of twee nieuwe bestandjes aan te maken voor deze cursus. Daarin kun je dan de opdrachten en schrijfoefeningen uit deze cursus doen. En natuurlijk je eerste column schrijven!

 

Je kunt ook – net als veel columnisten – een schrijfblokje of opschrijfboekje regelen (de bekende Moleskine-boekjes zijn erg populair bij columnisten) en dat gebruiken om de oefeningen en de aantekeningen die je eventueel wilt maken lekker ouderwets met een pen te doen.

 

Zo, dat was genoeg geneuzel vooraf. Zet je schrap, daar gaan we.

 

Hieronder zie je je voortgang. Klik op het kleine driehoekje links voor een overzicht.

 

(deze cursus is voor het laatst geüpdatet op 13 oktober 2023)

 

Je moet ingelogd zijn om je cursus voortgang te zien.