Mijn man kan niet dansen

Daar staat hij dan, kandidaat nummer 1. Tegenover twee vrouwen en een man; alle drie professionele dansers. Of hij even een paar pasjes wilt doen. Nou, vooruit dan maar. En daar gaat de linker voet, voorzichtig een stapje naar links. En nu, de rechtervoet. Kijk, een stapje naar rechts.

Besmuikt gegiechel. “Hij kan de maat niet eens houden”. Nee, dat klopt, maar meneer staat er ook niet voor de lol. Hij moet van zijn aanstaande vrouw. Zij wil op haar bruiloft een John Travolta op de dansvloer. Presentator Humberto Tan klopt de ongelukkige bemoedigend op de schouder. Kop op! Met wie wil hij de komende week Dirty Dancing instuderen? Als kijker voel je de rotstreek al van verre aankomen. Kandidaat nummer 1 wordt opgezadeld met de danshomo.

Niets blijft ons mannen bespaard. Na Help, Mijn Man Is Een Klusser en Help, Mijn Man Kan Niet Dansen is nu ook in de maak: Help, Mijn Man Heeft Een Hobby. Gepresenteerd door John Williams. Ik heb de pilot gezien. Williams gaat langs bij Kees. Kees heeft een hobby; hij spaart foto’s van mengkranen. Hij heeft er al vierhonderd, maar nu trekt vrouwlief aan de bel. Kees mag niet meer. Hij vindt zijn hobby namelijk veel te leuk. Aan het eind van de uitzending zit Kees weer naast zijn vrouw op de bank. Samen kijken naar de herhalingen van Astrotijd.

Maar daarmee zijn we er nog niet. In het radioprogramma van Ruud de Wild vertelde Jan Joost van Gangelen dat hij gevraagd is voor de presentatie van Help, Mijn Man Is Niet Goed In Bed. Je mag bidden dat hij een grap maakt, maar ik vrees het ergste.

Wee de kerel die een vaardigheid mist, iets niet wil of per ongeluk een leuke hobby heeft. Hij wordt tot de grond toe afgebrand of in Help Mijn Man Is Niet Goed In Bed letterlijk voor lul gezet. Jan Joost van Gangelen die je piemel wilt zien. Alweer zo’n geniaal televisie format.

close

Genoten? Abonneer je dan op mijn gratis nieuwsbrief en ontvang net als 2200 anderen elke twee weken verse columns en longreads in je mailbox.

Standaard afbeelding
Luuk Koelman
Dit artikel is geschreven door Luuk Koelman. Hij is columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Hij werkt voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.