Michiel Smit: de grootste neo-nazi?

Sinds Erik O. (u weet wel, de eerste Nederlandse militair sinds Srebrenica die eindelijk eens durfde te schieten) is vrijgesproken, heeft het Openbaar Ministerie tijd over. Tijd die zinvol wordt besteed aan de vervolging van Haitske van de Linde, de voormalig lijsttrekker van Leefbaar Nederland. Haitske noemde eind 2002 Michiel Smit, raadslid te Rotterdam en voorman van Nieuw-Rechts “de grootste neo-nazi uit de Nederlandse politiek”. Dat deed ze in het programma van Barend & Van Dorp. Na de uitzending deed Smit aangifte en het Openbaar Ministerie gaat nu over tot vervolging.

En terecht. Want je kunt veel over Michiel Smit zeggen, maar niet dat hij “de grootste neo-nazi uit de Nederlandse politiek” is. Oké, Smit mag naar verluidt graag oneliners bezigen als ‘er is een ding erger dan een neger, en dat is een blanke neger’. En op internet circuleren foto’s waarop hij zwaar in de olie aan het bier zit met extreem-rechtse jongeren. Achter hem hangt een grote vlag met daarop een Keltisch kruis en de leuze White Pride Worldwide. Verder zien we een Duitse staalhelm met hakenkruis. Op een volgende foto ligt Michiel moederziel alleen op een bankje zijn roes uit te slapen.

Allemaal tamelijk sneue kiekjes die één ding aantonen: ls Michiel Smit al een neo-nazi is, dan is hij zeker niet de grootste van Nederland. Ik heb zelfs stellig de indruk dat Smit pas de grootste neo-nazi van Nederland is als hij de enige is.
Bovendien hebben neo-nazi’s, zo is genoegzaam bekend, slechts één politiek item. Meestal zoiets als Ausländer Raus. Maar voor Smit en zijn Nieuw Rechts geldt dat niet. Zij hebben bijvoorbeeld ook een mening over ons nationale faunabeleid, getuige een column die Smit deze week op de website van Nieuw Rechts publiceerde.

In dit cursiefje maakt hij zich druk over de opmars van de Nijlgans in ons land. Deze allochtone gans, zo leert Smits ons, is afkomstig uit het Nijldal ten zuiden van de Sahara in Afrika. Een agressieve gans die vooral in Brabant zomaar broedplaatsen afpakt van onze eigen, autochtone ganzen. En dat niet alleen, zo waarschuwt de voorman van Nieuw Rechts ons: “gras dat wordt gezaaid voor uw tuin wordt helemaal kapot gepikt door de Nijlganzen.” Gelukkig zijn er jagers die “goed werk leveren” en deze klaplopers uit het oosten zonder pardon uit de lucht schieten, want “de Nijlgans hoort hier niet thuis, maar in het Nijldal.”

Zo komt Nieuw Rechts als enige Nederlandse politieke partij op voor onze eigen gevleugelde vrienden, zoals daar zijn de aalscholver, de bosuil en de fuut. Mijn steun heeft hij. Daarom zeg ik: eruit met die illegale ganzen! Raus! Hoeveel zijn het er eigenlijk? Naderen we al de 26.000? En denk maar niet dat de Nederlandse overheid serieus optreedt tegen deze gevleugelde gelukszoekers. Wist u bijvoorbeeld dat Nijlganzen binnen de bebouwde kom makkelijk vliegsnelheden behalen van 95 kilometer per uur? En dat terwijl u en ik, als we eens per ongeluk vijf kilometer te hard rijden, subiet op de bon worden geslingerd. Dat is toch niet normaal? Michiel Smit heeft groot gelijk. In wat voor bananenrepubliek leven we eigenlijk?

14 reacties op “Michiel Smit: de grootste neo-nazi?”

 1. Und schluss mit der Erik, om maar eens in Duitse terminologie te blijven. 🙂

 2. Asheega

  Grijns, for some reason denk ik aan the African killerbee die een paar jaar terug de USA massaal ‘in-vlo-gen’ en een ‘national security threath’ waren. Gossiepossie, de agressieve Afrikaanse soort zou de ‘eigen’ bij helemaal naar de kl*te ‘zwermen’. Did not Happen gossiepossie.

  p.s.
  hebbie nou ruzie?

 3. Hier het hele verhaal over de ganzenjacht. Dit is door Nieuw Rechts aangekaart na klachten van boeren en jagers.

  —-

  Ganzenjacht nodig als steun Nederlandse boeren(10-05-05)

  Door de rechtsom column ‘Nijlganzen’ is er een grote aandacht ontstaan voor de stellingname van Nieuw Rechts in de ganzenjacht. De partij vindt het toe te juichen dat deze discussie op gang komt, met name voor alle boeren die veel overlast hebben van ganzen. Doordat ganzen profiteren van onnatuurlijke en voedselrijke graan/grasvelden, kunnen de populaties ongeremd blijven groeien. Dus is volgens Nieuw Rechts populatie beheersing nodig. Doordat in ons land het natuurlijke evenwicht kapot is gemaakt door mensen, moeten mensen nu de natuur op een zo net mogelijke manier proberen te leiden. We hebben een verantwoordelijkheid voor de natuur.

  Vooral de ‘overzomerende ganzen’ veroorzaken veel overlast op het boerenland, maar ook in dorpen en steden. Boeren moeten veel tijd, en dus geld, besteden aan het tegenhouden van ganzen die hun land onbruikbaar maken. Nieuw Rechts wil opkomen voor de belangen van onze hardwerkende boeren die hun werk nu in gevaar zien komen. Ganzensoorten als Nijlgans, Canadese Gans en Brandgans horen in Nederland eigenlijk niet als broedvogel thuis. Maar komen tegenwoordig in toenemende aantallen in ons land wel als broedvogel voor. Op veel plaatsen zijn deze ganzenpopulaties hierdoor volkomen uit de hand gelopen en zijn stevige maatregelen nodig om het aantal ganzen te verminderen. Voor Nieuw Rechts is het belangrijk om hier een stevige discussie over te voeren, om zo samen tot een oplossing te komen. Helaas zijn in vele gevallen diervriendelijke methodes niet meer mogelijk om tot een oplossing te komen. Het beheren van ganzenpopulaties door jacht en ‘eierenschudden’ lijkt eerder een oplossing.

  Helaas hebben natuurlijke vijanden te weinig invloed op de totale ganzenpopulatie, het is dus wachten op de komst van de broedende Zeearend. Maar het gaat vooral om de verstorende werking van de Zeearend. Zodra er een over vliegt dat gaan de ganzen op de wieken, dus meer onrust. Maar dit is voorlopig toekomstmuziek, dus is beheersing door jagers noodzakelijk.

 4. Dan zetten ze toch roedels wolven uit? Die waren hier ook eerder dan de boeren.

  Of sproeivliegtuigjes met vogelpest?

  Of gewoon de aloude eendenkooi weer introduceren. Eten we elke woensdag nijlgans ipv gehakt. Verbranden in ovens kan natuurlijk ook.

  Of een kilometershoog hek aan de grens, zou dat wat zijn?

 5. Een zg nijlgansenarmband ter herkenning? (te plaatsen om bv de nek vd gans)Of een concentratiekamp voor de onverlaten? En daarna massaal vergassen? Ik vind het een goei plan, uitroeien die beesten.

 6. Ein Land, ein Volk und ach nur eine Gans?

  tsja, wat moet ik er evrder nog op zeggen …..

 7. Extreem-rechts en natuur en milieu gaan vaak heel goed samen. Uit het partijprogramma van de NSB (1937):

  “De NSB staat voor een krachtige bescherming van het landschap- en stedenschoon. Als men aanziet hoe het landschapschoon iederen dag wordt verminkt, zonder dat er dikwijls zelfs een schijn van noodzakelijkheid voor bestaat, dan staat men versteld over de indolentie en het gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel, welke oorzaak zijn van de onherstelbare verliezen, die geleden zijn en nog dagelijks worden geleden. Zonder dat de Regeering een hand tot redding uitsteekt, wordt de natuur noodeloos verwoest. De eenige richtlijn is het spekken van de beurzen van de grondspeculanten op kosten van de gemeenschap. Als het zo doorgaat, is de natuur straks alleen nog maar in een museum te bezichtigen.”

 8. ach kom op, maakt die sukkel zich eens hard om een ECHT probleem maken jullie hem belachelijk!
  Om verdrietig van te worden .

 9. Tja……..die fotosessie zegt al genoeg!
  Woensdag gehaktdag is nog zo gek niet!! Door de molen met dat zooitje!

 10. Liberaaltje

  Zielig en doorzichtig, die Smit en zijn NieuwRechts. Omdat hij geweld tegen en gedwongen vertrek va gekleurde mensen en moslims niet rechtstreeks kan noemen in stukjes met “eigen volk eerst” als enige onderwerp, moest hij iets anders bedenken. Welja, gebruik de nijlgans maar, waar Vogelbescherming over schrijft:

  http://www.vogelbescherming.nl/content.aspx?cid=695
  Enkele vanaf 1967ontsnapte of uitgezette nijlganzen zijn de aanstichters van een enorm snel toenemde populatie. Nog altijd lijkt de toename niet af te remmen. De verspreiding en uitbreiding van de nijlgans zijn erg goed gedocumenteerd; een toename van 11% per jaar werd genoteerd in West- en Midden-Nederland. In het noorden van het land werd zelfs een toename van 16% per jaar geconstateerd. In sommige gebieden is een nijlganzen-verzadiging opgetreden; de soort wordt er niet talrijker meer. In die gebieden grootgebrachte jongen wijken uit naar omliggende gebieden. Strenge Nederlandse elfstedentocht-winters hebben een negatief effect op deze snelle vermeerderaar. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat waar veel nijlganzen opeen voorkomen, de reproductie gemiddeld lager uitvalt dan in gebieden waar slechts enkele nijlganzen leven. De verwachting is dan ook dat de komende decennia de toename in Nederland langzaam tot een halt zal gaan komen, en de nijlgans zich verder over West-Europa zal verspreiden.

  Waar Smit en zijn medefascistjes niet over willen spreken omdat dat niet in hun straatje past, is dat vrijwel elke derde generatie-nieuwkomer niet meer te onderscheiden is van de doorsnee blanke Nederlander. Opleiding, inkomen, gemiddelde gezinsgrootte, religieuze houding, kerkgang, etc. Het zijn net gewone Nederlanders. Uitzonderingen zijn er altijd. Er zijn ook genoeg “gewone” blanke Nederlanders die gezinnen hebben met 8 kinderen, of die streng religieus zijn, of die een lage opleiding hebben en hun kinderen niet opvoeden.

  Ik hoop dat Smit bedolven wordt onder een metertje of zo Nijlganzenpoep.

 11. Luuk, dankzij die colum van jou (overigens weer heel goed)en de verwijzing naar de site waar foto´s staan van nog meer neo-hitlertjes, ben ik nu opgescheept met een hoop e-mailtjes van die enge SS´ers en hun propaganda.
  Heb jij een methode om die hufters van mijn e-mail af te krijgen (zyklon-B of zoiets).

 12. Joran Bieto

  Aan Laurens L.

  Dat Michiel Smit een beetje eng is zijn we het wel over eens. Alleen voor je eigen geschiedenis: de eerste 2 letters van NSB staan voor nationaal socialisme; alleen communisten staan op de links-rechts schaal nog meer naar links. Om NSB als rechts af te schilderen is een “beetje dom”. Zowel de Nazi’s van Hitler (NSDAP) als NSB waren zeer links. Dat er tegenwoordig een rechts stickertje op wordt geplakt is of een slechte kennis van de geschiedenis of een goedkope poging het rechter deel van het politieke spectrum met waanbeelden van foute linkse partijen op te zadelen.

  En met betrekking tot het gezeur over Nijlganzen: ik wil de olifant op de Veluwe, de krokodil in de IJssel en een wilde hongerige tijger op het Binnenhof.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top