Met oom agent naar Spanje

‘En dat van onze belastingcenten!’ De reacties op internet zijn even voorspelbaar als altijd. Waar gaat het over: twee agenten uit het Limburgse Tegelen zijn samen met enkele Marokkaanse probleemjongeren naar de Spaanse Costa Brava gegaan. In een busje, op vakantie.

De reden: er werden politiewagens vernield. In dagblad De Limburger vertelt jeugdagent Hendriks dat het sinds de vakantie een stuk rustiger is in Tegelen. Er worden geen politiewagens meer gemolesteerd. Dat komt volgens Hendriks omdat de relschoppertjes hem en zijn collega “op een ander niveau” hebben leren kennen, daar aan de Spaanse kust. “We waren er niet als agent, maar als mens”.

Zo zie ik het graag. Mijn vader hanteerde deze strategie ook altijd wanneer mijn zus met een fout, maar o zo spannend vriendje thuiskwam. Binnen de kortste keren waren hij en die jongen de beste maatjes. Samen vissen, samen aan brommers sleutelen en samen een pilsje pakken. Kwam het vriendje een weekend logeren, ging mijn vader met hem naar de motorcross. En wanneer de jongen weer naar huis was, hield pa niet op de loftrompet over hem af te steken. Ja, daar had mijn zus toch echt de man van haar leven getroffen, de schoonzoon van zijn dromen.

Waarop mijn zus een eind aan de verkering maakte en pa gniffelend weer achter zijn krant dook. De klus (“ik prijs hem het huis uit”) was geklaard.

Dat moet ook de aanpak zijn geweest van jeugdagent Hendriks. Ik heb hem gebeld en hij bevestigt mijn vermoeden – al zijn ze daar in Tegelen niet zo soft als mijn pa. De twee leiders van het groepje, Achmed en Ali, zijn in Spanje vakkundig kaltgestellt. De afspraak is als volgt: wanneer ze in hun oude gedrag terugvallen, worden de in het geniep genomen vakantiefoto’s op GeenStijl geplaatst. Zoals dat kiekje waarop Hendriks smachtend in de camera kijkt terwijl hij de rug van Achmed insmeert. Of die andere foto, uit de tattooshop. Hendriks steekt lachend beide duimen omhoog terwijl Achmed op zijn buik zijn roes ligt uit te slapen. De levensgrote tekst die net op zijn rug is getatoeëerd (‘PLEASE FUCK MY SISTER’), is – Hendriks geeft het toe – geheel bekostigd van onze belastingcenten.

15 reacties op “Met oom agent naar Spanje”

 1. Prachtig. Alle kanten in de zeik nemen, met humor, en iedereen zal zich lekker in het kruis getast voelen. Inclusief de belastingbetaler. Want was het maar echt zo gebeurd, dan betalen we nog wat extra belasting om al die andere etters in Nederland zo aan te pakken, zoals de voetbalvandalen, de strandfeesthooligans, de uitgaansdronkenschapsknulletjes…

 2. waarschijnlijk is een weekje vakantie in spanje veel goedkoper dan en weekje cel, dus als het helpt, prima toch?

 3. han van mourick

  Laat ik van de week nu lezen, dat er in Marokko iets van een paar duizend “probleem marokkanen” zijn opgepakt,en vstgezet…..
  En Rouvoet die mijmerde gisteren, dat het in Nederland niet meer zo harmonieus en zorgzaam was als in de jaren `70 ??
  neee duhhhh
  nou ik ga weer verder met 25000 kopieën maken voor 35 euro van de bijz. bijst…
  ben trouwens bezig aan een cursusje begrijpelijk Nederlands lezen, igv Illy weer wat neerzet 🙂

 4. Omgerekend kost het de individuele belastingbetaler 0,00000000000000013 cent. Ongeveer. Maarja, zeiken hoort nu eenmaal bij de Nederlandse cultuur.

 5. och als het goedkoper is dan dumpen in de noordzee laat dan maar gaan.

 6. Nighttripper

  Gaap, wie reageert op han laat zich teveel kennen. Het is zo’n type wat er helemaal op geilt om zoveel mogelijk reacties te krijgen op z’n kortzichtige geblaat.

 7. han van mourick

  dat zeiken komt omdat we dit idiote gedoe zat zijn, als jij er voor op wilt draaien prima …. moet je ze horen als straks de kinderbijslag wordt aangepast, wie er het hartst zeikt…. castreren die crimineeltjes….

 8. Han’s nederlands wordt juist steeds beter………hij leest z’n eigen kopieen al! Nu de hoofdletters en leestekens nog.

 9. Zou er hard om hebben kunnen lachen, als het toch niet zo’n triest onderwerp bleef. Welke mongool beslist toch telkens weer dit soort projectjes te financiëren? Want er zijn er vele van, sommige jaarlijks. Dat je als jongere met problemen kans loopt in de bak te komen omdat de hulpverlening bomvol zit, maar je als probleemjongere aangenaam de zomer doorbrengt.

 10. Ik geloof eerlijk gezegd wel dat zo’n project kan werken. Educatie is de enige oplossing voor dom gedrag.

  Als je een paar van die jongens laat zien dat het ook beter kan, heeft dat in het meest gunstige geval een sneeuwbaleffect op de rest van de gemeenschap. Daar heb ik best 0,00000000000000013 cent voor over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top