Voetballes: met de punt naar achteren

HOL-LAND! KAM-PI-OE-NEN! Lekker zeg, zo’n pilsje. Ja, effe indrinken, want morgen spelen we tegen Spanje. Krijgen we voetballes. Overleven we niet, ik zeg het je. Dus proost makker, geniet er maar van, zolang als het duurt. Spanje verliezen we, Australië winnen we heel moeizaam met 1 – 0, echt zo’n klotepot, en tegen Chili wordt het een bloedeloos 0 – 0. Dus of we die eerste ronde doorkomen, ik weet het niet. Maar het doet er ook niet toe. Want daarna worden we er door Brazilië uit geknikkerd.

Ach, eigenlijk is het WK altijd kut. En nu helemaal. Kijk dan naar de wereldranglijst. We staan vijftiende. En iedereen maar denken dat wij straks met de cup staan te zwaaien. Man, die achterhoede gaat ons de kop kosten. Wat een B-elftal is het toch. Met de B van brandhout. Was ik bondscoach, ik zou zeggen: dan maar strijdend ten onder. De dood of de gladiolen! Maar wat doet Van Gaal? Goddomme. Hij gaat met de punt naar achteren spelen. Hoezo met de punt naar achteren? Dat is toch de verkeerde kant op? Voetbal is oorlog, en oorlog voer je met de punt naar voren. De bajonet op je geweer moet richting de vijand wijzen. Ja toch? Niet dan? Heeft die Van Gaal soms niet in militaire dienst gezeten?

De punt naar achteren. Dat zou je eens tegen een darter moeten zeggen: gooi maar met de punt naar achteren. Echt hè. Misschien wil Hans Kraay jr. meneer Van Gaal eens vragen: „waarom heeft een reiger zijn snavel aan de voorkant van zijn kop zitten, en niet aan de achterkant?” Ik zal je het antwoord geven. Omdat met de punt naar achteren niet werkt! Jezus man, ben ik nu degene die zo slim is, of is Van Gaal nou zo dom? Hoe heeft die gast zijn kinderen ooit leren tekenen? „Nee, niet met de punt van je kleurpotlood op het papier. Dat doe je precies fout. Altijd met de punt naar achteren. Pas wel op voor je oog.”

De tyfus, ik ben er nu al ziek van. Dit wordt he-le-maal niks. En dan die slogan op de spelersbus: „echte mannen dragen oranje.” Dat gaat dus over het juichpak van Roy Donders hè. Hoezo echte mannen? Die Donders is homo, een bruinwerker. Hij is van de verkeerde kant. En de verkeerde kant op spelen, dat is met de punt naar achteren, dat heb ik je net uitgelegd. Dus hoe moeilijk kan het zijn? Ach, was ik maar bondscoach. Echt hè, ik deed het tien keer beter. Zeg, doe mij een pilsje. Nu het nog kan. HOL-LAND! KAM-PI-OE-NEN!

12 reacties op “Voetballes: met de punt naar achteren”

 1. Carlijnvramshorst

  En weer vervuil je dat treinkrantje met je volstrekt holle columns. En jij geeft je uit als tutor voor het schrijven van columns? Leer het dan eerst zelf ‘ns! Begin met nadenken over de inhoud, alvorens je begint. Dit is zó zonde van de bomen.

  En gooi die coltrui weg ajb; het is geen gezicht.

 2. Japie Krekel

  @CARLIJNVRAMSHORST Dit is zeker de 1e column die je van ‘m leest? Ga eerst eens wat meer lezen voordat je zulke uitspraken doet

 3. andrea N

  Godverdomme, zo’n lullige kutkolom is toch iets wat iedereen wil, jezus gristus, vrijheid van meningsbraking. Wie wil dat nou niet….. Ik lees regelmatig plotseling per ongeluk zo een bruin stuk van hem, nee van Oudenaarden, hij laat zich echt niet gek maken. dat heeft je grote held allang zelf gedaan.

 4. @Carlijnvramshorst
  Wel eens gehoord van de kunstvorm ‘Satire’?

  @Luuk
  Geniaal weer!

 5. Heel grappig dit keer. Terzijde: met de punt naar achter is aanvallender dan met de de punt naar voren. Het gaat om de punt van een driehoek namelijk, waarbij 3 spelers een driehoek vormen. Met de punt naar achter is dus met 2 spelers naar voren.

 6. Hoe is het mogelijk (zie bovenste reactie) dat er steeds mensen zijn die dit niet begrijpen. Sterkte Luuk. Domheid is lastig, vooral voor anderen.

 7. Ach ja…voetbal….WE spelen tegen Huppelepup en WE hebben gewonnen.

  Maar O jé, ZIJ hebben verloren, want Huppelepup heeft gewonnen.
  Zielig, uitermate zielig.

  Wisten jullie trouwens dat de Nederlandse Hockeydames voor de zoveelste keer WERELDKAMPIOEN geworden zijn ?
  Een uitermate knappe prestatie, maar hockey is voor de elite, niet waar ?

  En o ja…die jongen uit Friesland…..hoe heet hij ook al weer…Zonderland ? Met die uitermate knappe prestaties op …hoe heet het ook al weer… de brug ?

  Gefeliciteerd Zonderland !

 8. Het is voor Carlijn en Andrea aan te raden even te kijken wat “satire” betekent.
  Sterkte.

 9. Jeetje wat een zeikerds…
  Desalniettemin blijft dit geen sterk of kwalitatief goed stuk..
  Volgende weer wel waarschijnlijk

 10. @Laurenz. ..Als je het niet meer volgen kunt is het gezeik ?
  Desalniettemin vindt jij het geen sterk of kwalitatief goed stuk…
  Volgende keer snap je het misschien wel, waarschijnlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top