Met Axe op jacht

De e-mail aan Axe

Beste mensen van Axe,

Ik heet Diederik en ik ben 16 jaar oud. Ik kan geen meisje krijgen. Ik weet niet hoe dat moet. Het komt ook door mijn puistjes. Nooit durf ik ze aan te spreken omdat ik veel te zenuwachtig ben. Daardoor ga ik altijd enorm zweten.

Zo ben ik vorige zomer met een groepje vrienden naar Loret de Mar geweest. Op de voorlaatste dag van de vakantie had ik genoeg moed bij elkaar verzameld om op het strand contact te zoeken met een lief meisje. Mijn vrienden hadden me in ruil voor twaalf breezers een briefje meegegeven met een openingszin die volgens hun altijd werkt. Maar dat briefje mocht ik pas openvouwen wanneer ik bij het meisje van mijn keuze was. Het zinnetje uit mijn hoofd leren mocht ook niet. Voorlezen was beter omdat ik me dan kwetsbaar opstelde. Daar houden meisjes van.

Toen ik naar dat lieve meisje liep, was ik al behoorlijk zenuwachtig. Ze lag op haar buik te zonnen waardoor ik pas zag dat ze topless was, toen ik naast haar neerknielde. Ik schrok enorm. Het zweet brak me aan alle kanten uit. Nooit geweten dat ik zoveel poriën heb. En het werd nog erger toen ik het briefje met de openingszin openvouwde. Er stond: ‘jij hebt een opening en ik heb zin’.

U begrijpt dat ik enorm begon te stotteren. Ik kon wel janken. Ik dreef van het zweet en druppelde zelfs op de Viva die voor haar lag. Echt van die dikke spatten. Het meisje zei dat ik in haar zon stond. De Viva gooide ze kwaad weg, dus zo lief was ze niet.

Komende zomer willen mijn vrienden weer met mij op vakantie. Ik twijfel nog omdat ze me vorig jaar zo veel pijn hebben gedaan. Maar volgens hun moet ik gewoon Axe op doen.
Nu heb ik uw reclames gezien en het klopt dat de jongens daar nooit een openingszin nodig hebben, dus dat bevalt me wel. De meisjes komen gewoon op de geur af.

Nu ben ik vandaag naar de drogist geweest, maar jullie hebben zoveel verschillende geuren. Welke geur raadt u mij aan? Het is bedoeld om indruk te maken op een leuk, net meisje.

Ik hoop snel bericht van u te krijgen.

Met vriendelijke groet,

Diederik


Het antwoord

Beste Diederik,

Bedankt voor je mailtje.

Het is niet mogelijk je een geur te adviseren voor op vakantie. In principe kun je namelijk elke geur ook op vakantie gebruiken. Dat is helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur.

Wel zijn er een paar dingen die je in de gaten moet houden. Zon en parfum gaan niet graag samen. Alcohol en zon ook niet.
Gebruik je deo dan kun je die het beste alleen onder de oksels gebruiken. Gebruik je een after shave, dan moet je die niet gebruiken in de zon.

Probeer bij het zonnebaden uitsluitend zonnebrand producten te gebruiken, alle andere cosmetica kan een reactie geven in de vorm van irritatie of vlekken.

Test zelf uit hoe een geur zich op jouw huid ontwikkeld. De vrije vetzuren uit je talgvetten, beïnvloeden een parfum-olie en kunnen haar zelfs afbreken.

Na een paar uur ruik je dus pas wat het resultaat is op jouw huid. Dat kan negatief zijn in de vorm van een nare geur of een totaal verdwenen geur, maar ook heel positief.

Ik hoop je zo te informeren en wens je vast een heerlijke vakantie.

Met vriendelijke groet,

Lever Faberge Consumenten Service

Mevrouw M. VingerlingDe e-mail terug

Geachte mevrouw Vingerling,

Dank u wel voor uw antwoord. Klopt het dat ik met elke geur van Axe een leuk, net meisje voorbij haar remmingen kan lokken? Ik heb op de website van Axe alle tips van uw Dr. Alex doorgelezen. Ik ga nu, zoals zij aanraadt, Axe elke dag gebruiken om een sexy uitstraling te krijgen. Dit als voorbereiding op mijn vakantie.

Ik gebruik nu Axe Touch en heb het al anderhalve dag op, maar tijdens de pauze op het schoolplein merk ik er nog niets van. Ik sta nog steeds alleen.
Hoe lang duurt het gemiddeld totdat de meisjes helemaal gek worden? En moet ik dan steeds dezelfde geur gebruiken of mag ik ook variëren?

Ik hoop snel bericht van u te krijgen.

Groetjes,

Diederik

P.S. Wat is uw favoriete geur?Het antwoord

Beste Diederik,

Nogmaals bedankt voor jouw reactie.
Het is heel jammer voor je dat je geen enkel effect bereikte na gebruik van een van onze Axe varianten. Nu is het overigens wel zo dat met alle parfums (Axe is een parfum deo/bodyspray) het erg belangrijk is dat je een variant gebruikt die goed matcht met je huid.

Het talgvet op je huid, dat ieder mens zijn unieke lichaamsgeur geeft, gaat namelijk een verbinding aan met parfumolie. Daarbij beïnvloeden de vrije vetzuren uit jouw talgvet de parfumstoffen. Bij deze chemische verbinding kan het parfum steeds lekkerder gaan ruiken maar ook kan het zijn dat jouw vrije vetzuren het parfum negatief beïnvloeden of zelfs totaal afbreken.

Test liever in de winkel uit welke geur bij jou het beste past. Neem iemand mee desnoods die daar ook zijn oordeel over geeft. Spuit een geurvariant op je huid en laat het eerst een paar uur zitten voor je beoordeelt of dat inderdaad jouw geurtje is of dat je liever een andere geur gaat gebruiken.

Bereid je altijd goed voor, versieren is een serieuze zaak. Axe biedt alle mogelijkheden voor een groot succes!

Met vriendelijke groeten,

AXE Consumenten ServiceDe e-mail terug

Geachte mevrouw Vingerling of andere mensen van Axe,

Omdat ik niet zomaar in de winkel alle geurtjes durf te testen, heb ik maar meteen flink wat Axe producten tegelijk gekocht: Axe Africa, Axe Dimension, Axe Gravity, Axe Phoenix en Axe Pulse. Afgelopen week heb ik ze getest. Elke geur heb ik vier uur lang opgehouden en daarna heb ik steeds mijn jongere zusje laten ruiken. Met haar heb ik altijd ruzie, maar ik zou niet weten welk meisje ik anders zou moeten vragen om eens aan mijn oksel te ruiken. In ieder geval: zij zegt elke keer dat ik stink naar schimmelkaas. Ik snap er niets van. Zoiets heeft nog nooit iemand tegen me gezegd.

Ik ben ten einde raad. Kan het zo zijn dat de vrije vetzuren uit mijn talgvet alle geuren van Axe negatief beïnvloeden? Wat raadt u me aan? Ik ben al bijna door mijn zakgeld heen.

Groetjes,

Diederik KoelmanHet antwoord

Geachte heer Koelman,

Opnieuw bedankt voor uw reactie.

Wat jammer dat u niet in de winkel heeft getest wat betreft de geuren van AXE, meestal staan het test producten bij de Drogisterijen.
Ook is het vervelend dat u niet de gewenste resultaten heeft kunnen bereiken met de en de AXE geuren en de adviezen die inmiddels door ons zijn gegeven.

AXE Deo Sprays worden door veel mensen, met name mannen, met veel plezier gebruikt.

Wij zullen in ieder geval uw ervaringen met AXE Deo Spray varianten doorgeven aan onze AXE Brandmanager zodat het tijdens evaluaties besproken kan worden.

We hopen u zo te informeren.

Met vriendelijke groet,

AXE Consumenten Service
Mevrouw L. Bethume
 

Meer Brandbrieven lezen?

Mijn beste zijn verzameld in dit boek!

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Hij werkt voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!