Foetuspoppetjes en Mengele, de vader van elke abortusarts

Graag uw aandacht voor drs. Bert Dorenbos. Ooit omroepdirecteur van de EO. Tegenwoordig is hij voorman van de streng-christelijke stichting Schreeuw om Leven. Dorenbos timmert aan de weg. Ooit haalde hij het nieuws door huis aan huis plastic foetuspoppetjes te verspreiden. Inmiddels is hij weer wat verder geradicaliseerd.

Deze week plaatste Dorenbos namens Schreeuw om Leven een 59 minuten durende film op internet, getiteld ‘Evolutie, Auschwitz en abortus.’ We zien Dorenbos die de trein naar Auschwitz neemt. Hij heeft een ouderwetse koffer bij zich met daarop een jodenster. De koffer zit boordevol plastic foetuspoppetjes. Die gaat Dorenbos in Auschwitz als pepernoten rondstrooien. En zo gebeurt. Met behulp van wat filmtrucages bedelft hij heel Auschwitz onder een roze sneeuw van plastic foetussen. Zijn boodschap: we ontdoen ons tegenwoordig net zo gemakkelijk van ongeboren kinderen, als de nazi’s indertijd van de joden.

Verschillende leden van Schreeuw om Leven komen aan het woord over de Holocaust. De een huilt, de ander spuugt bijna van woede. Hoe hebben wij mensen dit ooit kunnen laten gebeuren? Dit is de duisternis van de hel! Bidden moeten we! God keer op keer vragen om vergeving! We zien Dorenbos bij de toegangspoort van Auschwitz: “Arbeit Macht Frei, maar nu is het: abortus maakt vrij.” De muziek zwelt aan. Een foto van Mengele verschijnt in beeld. De geestelijk vader van elke abortusarts, want “abortus heeft alles te doen met de Holocaust.”

De boodschap van stichting Schreeuw om Leven is duidelijk: niemand die Hitler stopte, niemand die Mengele stopte – wie stopt de abortusarts? Een opmerkelijke vraag wanneer je bedenkt dat in Amerika regelmatig abortusartsen worden vermoord. Wie de film ziet, vraagt zich af of Schreeuw om Leven dat erg vindt. Nu Nederland nog, lijkt de stichting te denken. Immers, één gek met een doorgeladen pistool is voldoende. Wat zal Dorenbos dan weer vaak op tv te zien zijn. “De kogel kwam van boven.”

Enfin, ik heb eens wat informatie bij elkaar gezocht over deze stichting. Wat blijkt? Schreeuw om Leven heeft een ANBI-registratie (Algemeen Nut Beogende Instelling) waardoor giften aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Opmerkelijk dat de Nederlandse overheid deze film mede mogelijk heeft gemaakt. Hallo, Tweede Kamer. Kan één van u dáár eens vragen over stellen?

13 reacties op “Foetuspoppetjes en Mengele, de vader van elke abortusarts”

 1. coby den Heijer

  heb alleen het begin van de film gezien, ben afgehaakt toen die vreselijke man in beeld kwam
  Wat is die Dorenbos een misselijkmakende man. Geen woorden voor.

 2. De film niet gezien, wel een interview bij Pownieuws. Afschuwelijk die vent! Maar ik vrees dat het de Kamer te weinig interesseert. Iets met geloof in de politiek enzo.

 3. Luuk, we zitten te broeden op een “terug naar je maker” actie. We houden je op de hoogte.

 4. Ach waar is die tijd gebleven dat we gekken nog in inrichtingen stopten in plaats van kerken.

 5. Diezelfde malloot heeft ooit op de markt in Veenendaal Playboys staan verbranden. Daar is het gelazer mee begonnen.

 6. Heel goed, deze man met de juiste argumenten raken!!! Maar dat deze man niet helemaal goed bij zijn hoofd is mag wel duidelijk zijn; wat een dwaas! Dwangbuisje en verplicht een week op de Wallen in A’dam

 7. Waar deze man niet bij stilstaat is dat vrouwen soms gedwongen worden om voor een abortus te kiezen. Verder verward hij abortus met nazi-praktijken. Wat mensen toen overkwam, was allerminst een vrije keus. Nazisme is een ideologie, net als zijn stichting. Dus de vergelijking is verkeerd gekozen.
  Daarnaast vind ik het verwerpelijk en misselijkmakend dat je de holocaust gebruikt om je eigen gelijk te halen.

 8. Correctie:
  De laatste zin van mijn reactie moet zijn: Daarnaast vind ik het verwerpelijk en misselijkmakend dat hij de holocaust gebruikt om zijn gelijk te halen.

 9. Ach, je kan je druk maken, maar aan de andere kant..er zijn nauwelijks mensen die hier serieus aandacht aan besteden…
  Marginaal geleuter…

 10. Beste Luuk, ik heb mij in deze man en zijn visie op het “leven en de dood” (want daar komt het bij deze man op neer ) verdiept en ik wil je hierbij laten weten dat mijn reactie van 14 december j.l. te simpel was. Sorry.
  Ik heb mij (op aanraden van mijn jongste zoon, die zich beroepshalve wél in het geneuzel van deze gek had begeven )ook eens verdiept in zijn gedachtengoed.
  Ook die uitzendig bekeken in P&W waarin hij zat te vingeren aan dat plastic poppetje, de irritatie bij de anderen aan tafel bekeken en ik zeg je:
  Je hebt gelijk dat je dit aankaart: een gek. Hoe gevaarlijk, daar kun je over discussiëren, maar sporen doet hij niet.
  Hij kwetst mensen, met name vrouwen, bemoeit zich met zaken die hem niet aan gaan en waant zich de rechterhand van God, waarin hij gelooft, maar ik geloof pas aan De Almachtige wanneer ik van Hem een E-mail krijg.
  En het beste bewijs dat hij getikt is om aborteren (wat helaas van alle tijden is ) te vergelijken met Auschwitz.
  Misschien kunnen we lappen hem een reisje aan te bieden naar dit oord, of …we kunnen hem ook aanraden verplicht 36 uur te surfen op de site “Digitaal monument van de Joodse Gemeenschap in Nederland” en daarna hem te verplichten een aantal Viet Nam films te bekijken.

 11. abortus is MOORD!!! en dat vinden we met z’n allen allemaal normaal in Nederland? Dat is pas hypocriet. Wees blij dat er nog iemand op staat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top