Foetuspoppetjes en Mengele, de vader van elke abortusarts

Graag uw aandacht voor drs. Bert Dorenbos. Ooit omroepdirecteur van de EO. Tegenwoordig is hij voorman van de streng-christelijke stichting Schreeuw om Leven. Dorenbos timmert aan de weg. Ooit haalde hij het nieuws door huis aan huis plastic foetuspoppetjes te verspreiden. Inmiddels is hij weer wat verder geradicaliseerd.

Deze week plaatste Dorenbos namens Schreeuw om Leven een 59 minuten durende film op internet, getiteld ‘Evolutie, Auschwitz en abortus.’ We zien Dorenbos die de trein naar Auschwitz neemt. Hij heeft een ouderwetse koffer bij zich met daarop een jodenster. De koffer zit boordevol plastic foetuspoppetjes. Die gaat Dorenbos in Auschwitz als pepernoten rondstrooien. En zo gebeurt. Met behulp van wat filmtrucages bedelft hij heel Auschwitz onder een roze sneeuw van plastic foetussen. Zijn boodschap: we ontdoen ons tegenwoordig net zo gemakkelijk van ongeboren kinderen, als de nazi’s indertijd van de joden.

Verschillende leden van Schreeuw om Leven komen aan het woord over de Holocaust. De een huilt, de ander spuugt bijna van woede. Hoe hebben wij mensen dit ooit kunnen laten gebeuren? Dit is de duisternis van de hel! Bidden moeten we! God keer op keer vragen om vergeving! We zien Dorenbos bij de toegangspoort van Auschwitz: “Arbeit Macht Frei, maar nu is het: abortus maakt vrij.” De muziek zwelt aan. Een foto van Mengele verschijnt in beeld. De geestelijk vader van elke abortusarts, want “abortus heeft alles te doen met de Holocaust.”

De boodschap van stichting Schreeuw om Leven is duidelijk: niemand die Hitler stopte, niemand die Mengele stopte – wie stopt de abortusarts? Een opmerkelijke vraag wanneer je bedenkt dat in Amerika regelmatig abortusartsen worden vermoord. Wie de film ziet, vraagt zich af of Schreeuw om Leven dat erg vindt. Nu Nederland nog, lijkt de stichting te denken. Immers, één gek met een doorgeladen pistool is voldoende. Wat zal Dorenbos dan weer vaak op tv te zien zijn. “De kogel kwam van boven.”

Enfin, ik heb eens wat informatie bij elkaar gezocht over deze stichting. Wat blijkt? Schreeuw om Leven heeft een ANBI-registratie (Algemeen Nut Beogende Instelling) waardoor giften aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Opmerkelijk dat de Nederlandse overheid deze film mede mogelijk heeft gemaakt. Hallo, Tweede Kamer. Kan één van u dáár eens vragen over stellen?

close

Genoten? Abonneer je dan op mijn gratis nieuwsbrief en ontvang net als 2200 anderen elke twee weken verse columns en longreads in je mailbox.

Standaard afbeelding
Luuk Koelman
Dit artikel is geschreven door Luuk Koelman. Hij is columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Hij werkt voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.