Matthijs van Nieuwkerk doet maar wat

Matthijs van Nieuwkerk is overal. Na een televisieseizoen De Wereld Draait Door, Holland Sport, Top 2000 à Gogo en de Nacht van de Popmuziek is de 46-jarige presentator ook deze zomer niet uit beeld te branden. De Wereld Draait Door wordt namelijk vervangen door Wat heet!. Matthijs is medepresentator. En Wat Heet! wordt vanaf 2 juni vervangen door De Zomer Draait Door. Gepresenteerd door – jawel – Matthijs van Nieuwkerk.

Het moge duidelijk zijn. Matthijs van Nieuwkerk vervangt deze zomer bij eigen afwezigheid zichzelf. Hij moet wel, want niemand vervangt Matthijs zoals Matthijs dat doet. Je zou er bijna van naast je schoenen gaan lopen, maar zo is Matthijs niet. Zijn geheim? “Ach, ik doe maar wat.”

Ja, Matthijs is zo heerlijk zichzelf gebleven. Hij doet maar wat. Daarom heeft hij sinds vorige week zijn eigen glossy: Matthijs. Een 188 pagina’s tellend pak papier met op de cover natuurlijk Matthijs zelf. Kennen we de zwierige presentator voornamelijk van de pose met de hand aan de kin, diep intellectuele gedachten veinzend – hier zien we hem in een andere hoedanigheid. Mond een weinig open, vochtige lippen en een woeste blik in de ogen. Pure geilheid, maar dat hoort zo bij een blad dat gekocht moet worden door dames tussen de 25 en 40. De kreet op de cover (“dubbel sexplezier, neem er een, bind de ander vast”) doet de rest. Eenmaal thuis volgt de teleurstelling. Laat dát artikel nou net niet over Matthijs gaan.

Nee, de enige onthulling over Matthijs staat in vrouwenblad Viva, waarin hij wordt neergezet als een notoire vreemdganger. Een ex-minnares: “echt, als er een nieuwe stagiaire was, zagen we het alweer. Zijn vrouw kwam ook regelmatig op de redactie om te kijken wie het eventueel allemaal met hem deed. Onbegrijpelijk dat hij haar dat aandoet.”

Matthijs wil niet reageren. Hij zegt gelukkig getrouwd te zijn. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen: een echtgenote die na elk slippertje genoegen neemt met een “ach, ik deed maar wat”.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!