Mannen en vrouwen zijn niet gelijk bij de SGP

Flauw hoor, hoe heel het land er een hobby in heeft Kees van der Staaij te bashen. Het is al erg genoeg dat de SGP vrouwen niet langer mag weren van de kieslijst, enkel en alleen omdat zij vrouw zijn. Ik begrijp niet waar de Hoge Raad en het Hof van de Rechten van de Mens zich mee bemoeien. Godzijdank handhaaft de SGP wel artikel 10 van haar beginselprogramma, waarin staat dat vrouwen het regeerambt niet toekomt.

De dictatuur van de gelijkheid begint door te slaan in Nederland. Mannen en vrouwen zijn helemaal niet gelijk. God schiep eerst de man, en daarna pas de vrouw. Dat is de Bijbelse ordening. In al Zijn wijsheid zette God de vrouw op aarde om de man tot hulp te zijn. Zo staat het ook in de Bijbel: “Vrouwen, weest aan uw man onderdanig als aan de Here.” Niet voor niets maakte Jezus Christus, Gods enige Zoon, geen enkele vrouw tot apostel. Twaalf mannen koos hij. Waarom? Omdat het vrouwen niet toekomt te regeren. Dat is een taak die enkel voor mannen is weggelegd. Als vrouwen voorbestemd waren voor de politiek, had God hen wel een penis gegeven. In plaats daarvan gaf Hij hen een vagina, omdat de hoogste roeping voor de vrouw het moederschap is. Alleen al daarom kunnen vrouwen geen verantwoordelijkheid dragen voor een politiek of bestuurlijk ambt.

Zijn Kees van der Staaij en zijn mannenbroeders van de SGP dan de enigen die dit inzien? Ja, want de Duivel is sluw. Hij komt op kousenvoeten, haast onmerkbaar, en is met zijn listen de mens altijd een stap voor. Vrouwen die op de kieslijst van de SGP willen, ontkennen de Bijbelse beginselen en daarmee Gods onfeilbaarheid. Immers, hun kandidaatstelling kan ertoe leiden dat zij gekozen worden, waardoor ze een politieke functie vervullen terwijl de Bijbel hen daartoe niet geschikt acht. Ik vind dat in het licht van Gods Woord niet te verdedigen.

Laten we waakzaam zijn. In een democratie heeft het volk het voor het zeggen, maar het kan niet zo zijn dat vrouwen zichzelf in een positie plaatsen die hen niet door God is gegeven. De Bijbel is daar heel duidelijk in. De man heeft de macht te gebieden over de vrouw. Een onwrikbare grondslag, want uiteindelijk komt het hierop neer: als God had gewild dat vrouwen op de kieslijst van de SGP terecht kwamen, had Hij Kees van der Staaij wel een andere mening ingefluisterd.

21 reacties op “Mannen en vrouwen zijn niet gelijk bij de SGP”

 1. Ik mag toch aannemen dat deze niet-hedendaagse visie/toonzetting met een flinke cynische en/of sarcastische ondertoon geschreven is, anders is het wellicht zeer raadzaam om huidige wwoonplaats in te ruilen voor ergens in the biblebelt…

 2. Luuk,

  Net als vaker zocht ik de ironie, het sarcasme in dit verhaaltje. Helaas kon ik het niet vinden en dus kwam ik tot de conclusie dat je dit misschien toch echt meent.
  jammer, want zo bereik je niets, dunkt mij.

 3. @c.j. en Rene
  Volgens mij is dat het probleem van de interpretatie. Het stuk dwingt tot nadenken en gebruik van gezond verstand. En mocht je twijfelen over het gemis aan ironie, sarcasme en cynisme…lees de laatste regels nogmaals 😉

 4. Blijkbaar ben je te subtiel voor de goegemeente, Koelman.
  Maarreh, ik vin ‘m briljant. Wou ‘k je toch even zeggen.
  En nou ga ik gauw stofzuigen.

 5. Je zal getrouwd zijn met een SGP man in deze tijd.
  Alle geloven zijn hetzelfde,vrouwen worden gefopt en als ze niet willen luisteren moeten ze maar voelen.

  Sarcasme ten top Luuk,geweldig is dit weer.

 6. Zoekt niet langer naar ironie of sarcasme, gij infidels! Kees heeft gelijk, ook zonder bijbel.. 🙂
  Net zoals de trend bij de man niet langer is dat hij ‘zijn vrouwelijke kanten moet laten zien’, maar nu weer ‘sterk en zeker in het leven moet staan’ gaat de vrouw ook weer terug naar elementaire eigenschappen zoals behagen, verzorgen en kinderen krijgen… Leve de evolutie! 😉

 7. Ongelooflijk, wat een domme reakties altijd hieronder. Luuk is een schrijver die dingen vrijwel altijd ironisch neerzet, en als hij het wel meent dat kun je dat ook lezen (tussen de regels door). Maar vraag je het niet af aub.

 8. Fuck the system

  Je afkomst verraadt je alweer Luuk, je kent het onfeilbare woord van god de god van die streng gereformeerde enkeling, zo komt die hemel nooit vol… Je hebt het weer briljant neergezet. Als je die sukkel gisteren op de Vijfde Dag hebt gezien, met de bijbel in de hand toch verdedigen dat vrouwen NIET in de politiek horen. Hij gaat nog wat beleven, die stumperd. Het hek is van de dam, de soap wordt interessant.

 9. Man en vrouw zijn niet gelijk, dat merk je dagelijks in het verkeer dus wat dat betreft is het stuk niet cynisch.
  Vrouwen op Verkeer en Waterstaat of Onderwijs is ook al keer op keer geen goed idee gebleken dus daar het Kees van der S. een punt.
  Volgende keer toch maar SGP stemmen…

 10. knelistonie

  Aan het eind komt de aap zeer duidelijk uit de mouw, mensen.

  De bewijsvoering wordt daar ongenadig tegen het licht gehouden.

 11. Dwarslezer

  Briljant stuk, Luuk! Wie de ironie, het sarcasme niet ziet, moet toch nog eens goed lezen. Of bedenken dat hij/zij weliswaar tot de vele geroepenen hoort maar niet tot de uitverkorenen, zoals de bijbel ergens zegt.

  Voor degenen die toch nog twijfelen: vergeet alsjeblieft niet dat de bijbel niet meer is dan een sprookjesboek. Het is dan misschien wel het oudste sprookjesboek, maar het blijft een sprookjesboek, met moraliserende sprookjes, maar ook een heleboel seksistische en oorlogszuchtige teksten.

  Ik neem aan dat Kees van der SGP ook gelooft in de wolf van de zeven geitjes en van Roodkapje en aan de schone slaapster die door een prins wakker gekust werd (ik hoop voor haar niet dat dat onze clownprins was, want ze zou er meteen een hartstilstand van gekregen hebben, lijkt mij zo…

 12. Geweldig weer Luuk. Je columns zijn echt altijd een genot om te lezen.

 13. Erg scherp, Luuk. Vind het zo gaaf hoe je de spanning opbouwt en altijd met een dijk van een uitsmijter komt. Topper weer dit.

 14. Canis Spurcus

  Weet je wat god eens zou moeten influisteren? ‘Laat je man maar inparkeren’.

 15. Vrouwen houden er van als mannen nutteloos zijn, kunnen ze lekker over hun gaan klagen met hun vriendinnen. Het duurde lang maar uiteindelijk denk ik zijn wij mannen de duivel? Wij kunnen namelijk nooit iets goed doen bij hun ook al doen we er veel moeite voor. Waarom moet ik ze nog tegenkomen? Om telkens geconfronteerd te worden met hoe vreselijk hard, bot en meedogenloos die vrouwen kunnen zijn. Waarom leef ik eigenlijk nog?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top