Lieve moeder van Tim Ribberink

Mijn naam is Mariska Orbán-de Haas, hoofdredactrice van het Katholiek Nieuwsblad. U kent mij vast wel. Ik schuif regelmatig aan bij Pauw & Witteman omdat ik zo mijn eigen ideeën heb over abortus en homo’s. Zoals die keer toen ik een open brief had geschreven aan VVD-politica Jeanine Hennis, nu onze minister van Defensie. Zij is vóór abortus terwijl ze zelf meerdere miskramen heeft gehad. Ik vind dat raar. Dan moet je toch weten hoe erg het is een kind te verliezen?

Enfin, mevrouw de minister is dus nooit echt moeder geworden. Maar ik wel. En als zodanig schrijf ik u deze open brief, mevrouw Ribberink: als moeder van drie kinderen – en ook een beetje namens God. U heeft Tim verloren, uw enig kind. Hij werd door zijn plaaggeesten afgeschilderd als “een homo en een loser.” Natuurlijk was Tim geen loser. Wel had hij blijkbaar een tekortkoming. Daarover wil ik het graag met u hebben. Mijn zoontje is pas vier, maar ik kan nu al heel duidelijk aan hem zien dat hij géén homo is. Zo voed ik hem ook op, met voldoende autootjes en een speelgoedgarage. Mocht hij ooit tóch homo worden, dan zou ik mijzelf dat als ouder heel erg verwijten. Ook zou ik dodelijk ongerust zijn, want homo’s hebben altijd schokkend veel sekspartners. Maakte u zich nooit zorgen over ziektes bij uw zoon, mevrouw Ribberink? Ik vraag mij oprecht af waarom u nooit heeft ingegrepen. Zei u nooit tegen Tim: kies voor het mooiere, kies voor de eenheid tussen man en vrouw? Nee, dat deed u niet. Liever was u modern en tolerant.

Ach, leefden wij nog maar in het Nederland van de jaren vijftig, toen abortus nog een vies woord was en homo’s veilig in de kast zaten. Toen minderjarige rooms-katholieke jongens nog werden gecastreerd om ze van hun homoseksuele gedrag af te helpen. Was Tim in zijn jonge jaren netjes van zijn balletjes ontdaan, dan had menig kerkkoor hem graag als castraat opgenomen. Wellicht was dat zijn redding geweest. Maar daarvoor is het nu te laat. Aan de andere kant: nóg erger was het geweest wanneer Tim over enkele jaren met een andere homo was getrouwd. En wie weet wel een kind had gewild. Dat had enkel geleid tot Sodom en Gomorra-achtige praktijken als polygamie, incest en pedofilie. Dan was uw zoon, wat God en mij betreft, nog verder van huis geweest, mevrouw Ribberink. Al die ellende blijft hem nu gelukkig bespaard. Laat dat een troost voor u zijn. Nou, lieve groetjes dan maar, en natuurlijk zal ik voor uw zoon bidden, want zelfmoord is en blijft natuurlijk een doodzonde.

Alle liefs van Mariska Orbán-de Haas

886 reacties op “Lieve moeder van Tim Ribberink”

 1. Met 444 woorden als een scalpel de hypocrisie van ‘barmhartigheid’ doorboren met Mariska de Haas als tragisch exponent van die hypocrisie. M.e.e.s.t.e.r.l.i.j.k.

 2. Geweldig! Een echt Mariska de Haas brief. Om van te kotsen dus, gelukkig dit maal van de lach. Bizar werkelijk waarvoor hulde.

 3. Satire? Mariska de Haas over de rug van een lijk nog eens een podium geven? Ik, moeder van een transgender kind zou liever de naam: Mariska de Haas, helemaal niet meer lezen. We zijn niet dom, Mariska is duidelijk genoeg, wij hadden haar bedoelingen en ziekmakende gedachten al door. Het is niet nodig om te etaleren wat voor een brief zij zou kunnen schrijven, het is al erg genoeg, te erg om haar woorden te blijven herkauwen, zwijg haar gewoon dood.

 4. Anne Treur

  Walgelijke column! Ik heb deze vanmorgen echt met verbijstering gelezen, of iemand serieus zó’n respectloos stuk heeft kunnen schrijven. Nederland wordt steeds intoleranter en respectlozer, en dit soort columns (of eigenlijk is zulke bagger al geen column meer te noemen) nemen daar het voortouw in.
  Jammer.

 5. Ik ben over het algemeen erg enthousiast over de columns van Luuk, maar deze column vind ik zeer fout. Ik vind het heel erg dat er mensen als Mariska Orban-de Haas zijn, die er zulke denkbeelden op na houden. Van mij mag zij becritiseerd worden, maar niet op deze manier, over de rug van deze overleden jongen en zijn familie.

 6. Jezelf een podium geven door een brief alszijnde Mariska de Haas te schrijven met een dergelijke inhoud. Smaakloos, treurig en egoistisch.

 7. Het feit dat er nog mensen op deze wereld bestaan die tegen homo’s zijn is al vervelend.

  Het feit dat deze gedachte geuit wordt naar andere is een stap erger.

  Maar dat deze gedachte geuit wordt naar een moeder die net haar zoon verloren heeft is verschrikkelijk.

  Ongelofelijk triest als je dit nu op deze manier kan uiten.

 8. Onvoorstelbaar dat je deze ouders gebruikt om Mariska de Haas op satirische wijze als bekrompen neer te zetten. Respectloos. Ik heb genoeg fantastische columns van je gelezen, maar hiervan schrik ik echt.

 9. Wanstaltelijk om zoiets te schrijven ze moeste je op een eiland zetten zodat jouw uitspraken niemend meer kunnen kwetsen

 10. Wat Mariska de Haas vindt en zegt weten we nu wel, toch? Het is geen rocket science dat deze mevrouw abortus en homoseksualiteit afkeurt. Moet ze helemaal zelf weten, de wet staat gelukkig wel open voor deze zaken.

  Over de rug van Tim Ribberink Mariska belachelijk maken vind ik erg kwalijk. In feite ben je nu zelf ook aan het pesten, terwijl het nou juist de boodschap van zijn ouders was dat iedereen zichzelf mag zijn zonder gepest te worden, dus ook Mariska en Jeanine, maar laat ze dat lekker samen uitvechten.

  Extreem katholieken, het is zo’n marginaal onderdeel van de samenleving tegenwoordig. Daar hoeven we nou echt niet meer tegen te strijden. En het handjevol mensen die er wel rooms-katholieke denkbeelden op nahoudt, soit.

  Hou toch eens op. Niet álles hoeft kritisch uitgebuit te worden. Houd het clean.

 11. Jammer Luuk, deze column. Ik neem aan dat geen extra pijn wilde veroorzaken bij de familie Ribberink. Dat gebeurt nu denk ik wel. Wij zijn een hoog niveau gewend met de columns van jou. Hou dat a.u.b. zo.

 12. Jan Jansma

  Beste Koelman,

  Slechte column. Dit is een zo intrieste gebeurtenis dat een dergelijke reactie volkomen ongepast is!

 13. Beste Luuk,

  Ik mocht je columns af en toe graag lezen, maar deze column is echt beneden niveau. Dat Mariska Orbán-de Haas meningen heeft waar de meesten van ons het absoluut niet mee eens zijn snap ik wel. Maar dat je op deze manier haar probeert te bekritiseren en (zoals vele al zeiden), over de rug van Tim Ribberink vind ik echt te ver gaan. Ik weet zeker dat je hiermee familie, vrienden en de ouders van Tim veel verdriet mee doet. En dat kan toch niet je bedoeling zijn?

 14. Goede column Luuk, want die mevrouw de Haas is niet de enige die er zo over denkt. Ik geef toe dat hij als kwetsend kan worden opgevat voor bekenden en familie van Tim, maar het zou me niet verbazen als het een kern raakt van de pesters.
  De gebeurtenis is natuurlijk heel dramatisch, maar als er minder intolerante mensen als mevrouw de Haas komen, zullen er ook minder van deze gebeurtenissen plaatsvinden.
  Zwartgallig, maar treffend Luuk

 15. René de Boer

  Geachte heer Koelman,

  In een column mag iedereen zijn eigen mening ventileren, en dat kan en mag in ons land gelukkig. Maar jezelf zo voor iemand anders uitgeven, als ware het een ingezonden brief, en iemands ideeën en overtuigingen (wat deze dan ook mogen zijn) op zo’n manier belachelijk te maken, vind ik van weinig stijl en goede smaak getuigen. Mevrouw Orban heeft haar eigen mening, net als u en ik, en wij hebben allemaal het recht om voor deze mening uit te komen, maar laten wij elkaar daarbij wel respecteren en in elkaars waarde laten. Helaas is dat in uw column ver te zoeken… Bovendien is uw bijdrage nodeloos kwetsend voor de ouders van Tim Ribberink, die op dit moment al genoeg te verduren hebben. Zeer betreurenswaardig.

  Met vriendelijke groet,

 16. Beste Luuk,
  Jammer, heel jammer dat jij Mariska Orbán-de Haas gebruikt om een helder punt neer te zetten.
  Beetje makkelijk. Je kan beter.

 17. inderdaad, die Mariska door het slijk halen is wel ok, die zet zichzelfs al genoeg te kijk, maar de familie Ribberink meenemen, dat gaat mij ook te ver…

 18. J. van Nieuwpoort

  Wat een ongepaste manier van reageren! Zelf ben ik blij dat dit soort mensen een uitstervend soort is, in tegenstelling tot mevrouw Orbán-de Haas zie ik uit naar het jaar 2050 in plaats van het jaar 1950. De toekomst zorgt voor hoop en misschien meer respect. Deze column getuigt in ieder geval niet van veel respect. Jammer…

  Groet,
  J. van Nieuwpoort

 19. Schokkend om te zien dat je over ander mans rug moet gaan om een column te schrijven. Geen slecht woord over de dooien dacht ik? Dit is laag.. Tho met een kern van waarheid. Alleen ziekelijk om het zo te uitte

 20. Als professional heb je met flinke regelmaat een gezonde dosis zelfreflectie nodig, ik vermoed dat bovenstaande columnist dit niet heeft toegepast.

  Wat is dit voor smakeloos wanidee?
  Schrijven? Prima. Satire? Prima.
  Maar over de rug van een moeder die verscheurd wordt door verdriet?

  Werkelijk ongepast dit en een aanfluiting voor degenen die dit hebben geplaatst, of moet ik zeggen : misplaatst ?
  Want meer dan dat is het niet.

 21. Harry van Lith

  Vol verbijstering en afschuw heb ik dit gelezen, hier is weer een voorbeeld van dat men vind alles moet kunnen, heeft de schrijver er eigenlijk wel over nagedacht hoe dit voor de nabestaande van Tim zal zijn.
  Zeer triest dit

  Harry

 22. P. Esseboom

  walgelijk, als jij mijn werknemer van Luuk, zou dit je laatste bijdrage zijn geweest.

 23. Geachte mevrouw de Haas,

  Vol verbazing en ontzetting heb ik uw column gelezen.
  Laat ik duidelijk stellen dat ik uw geloofsovertuigingen en mening respecteer. Echter wil het feit dat ik deze respecteer niet zeggen dat ik deze begrijp en deel.

  De moeder van Tim heeft onlangs het ergste mee gemaakt wat een moeder kan mee maken, het verliezen van een kind. Het feit dat u zich openlijk en fel uitspreekt tegen abortus geeft mij te kennen dat u het verliezen van een kind als iets onmenselijks beschouwt en dit erkend. De moeder van Tim zal haar hele leven met een onstilbaar verdriet zitten en in uw column praat u haar ook nog eens een schuldgevoel aan. Is het juist niet het katholieke geloof die zegt de mede mens te moeten steunen en bij te moeten staan? Druist het aanpraten van een dergelijk schuld gevoel niet in tegen dit principe nu de moeder van Tim alleen maar verder in de put duwt?

  Wat mij het meeste teleurstelt aan uw column is het feit dat u de moeder van Tim vrij direct de schuld geeft van zijn dood maar zeker ook van de pesterijen. Vanuit mijn perspectief slaat u hier de plank mis, het zijn naar mijn mening namelijk de pesters die schuldig zijn. In het verleden ben ik gepest, getreiterd en vernederd door een groep omdat ik een ‘ballet tutje’ was. Waren deze pesterijen dan ook de schuld van mijn moeder die mij op vier jarige leeftijd op ballet heeft gelaten? Had zij mij van ballet af moeten halen?

  Geachte mevrouw de Haas, ik hoop dat uw kinderen nooit, maar dan ook nooit onderwerp van pesterijen worden. Wat dan ook de achterliggende reden van deze pesterijen is, het maakt iemand kapot en als uw kind verdriet heeft, zal u dat ook hebben, zo werkt het moeder gevoel nu eenmaal. Voor pesten is nooit een excuus en zou nooit getolereerd mogen worden.

  Met vriendelijke groet.

 24. Sorry Luuk, maar this is so not Luuk Koelman. Een excuus aan de ouders is hier wel op zijn plaats.

 25. Hoe haalt een weldenkend persoon het in zijn/haar botte hersens om de moeder van een overleden jongen een schuldgevoel aan te praten? Om te benoemen wat zij wel of niet had moeten doen om de dood van haar kind te voorkomen?

  Ik denk dat de GGZ hier haar handen aan vol zou hebben.

  Het doet bijna narcistisch aan, zo zelfverheerlijkend.
  Op momenten als dit dan maar liever geen vrijheid van meningsuiting. Op momenten als dit liever sociaal acceptabele normen. Op momenten als dit vraag ik me af waarom mensen altijd maar vinden dat ze het recht hebben om te zeggen wat ze denken. Op momenten als dit, hoop ik dat u zich mag verantwoorden, face to face, voor mevrouw en meneer.

  Door dusdanig wanstaltig gedrag, hoop oprecht op een onherstelbare smet op uw carrière.

 26. SalonAsoCIAlist

  Waar slaat dit op ?!? Is dit humor ? Het gaat trouwens nergens over. Last van verpaupering in je hersens ?

 27. ERG RESPECTLOOS!!!

  Dat je dit geschreven hebt met de gedachten van Mariska, prima, stuur het dan naar haar!! Zet het niet zo op internet.
  Wat denk je van de ouders van Tim?? O, nee daar heb je niet aan gedacht!! Respect is ver te zoeken hier!!

 28. Dennis Visser

  Daar waar ik normaliter een fan ben van uw werk, draaide mijn maag zich om bij het lezen van deze column. Het gebruiken van iemands intense verdriet vind ik niet passen, maar diegene ook nog, namens iemand anders, de schuld geven voor het overlijden van een dierbare is echt beneden alle peil.
  Jammer… maar u bent bij deze een fan kwijt.

  Met vriendelijke groet

 29. Geachte heer Koelman,

  Met uw column raakt u iedereen, of veel mensen, waar het al heel veel pijn doet.

  Ik weet niet of het bedoeld is als satire, of om men wakker te maken of te houden en dat kan zeer zeker goed zijn, maar mijn mening is dat uw timing allicht iets anders had gekund.

  Uiteraard kan ik mij ergens voorstellen dat u dit bewust heeft gekozen, maar of het slim is, is een tweede. Als u het om alle reacties te doen is geweest, dan heeft u sowieso uw doel bereikt, lijkt mij.

  Wat ik wel vind is dat het zeer beledigend is dat u homoseksualiteit als een *tekortkoming* omschrijft. Kunt u onderbouwen waarom u het op deze manier omschrijft?

  Ook was het, naar wat ik heb begrepen en heb meegekregen , niet eens 100% zeker dat de beste jongen daadwerkelijk homoseksueel was. Wat vindt u daarvan?

  Dat gedeelte vond ik misschien, van alles wat u heeft geschreven in deze zogeheten open brief, nog het ergste.

  Misschien had u meer rekening kunnen houden met de mensen die Tim heeft achtergelaten tijdens dat u deze column schreef.

  Deze jongeman was gepest en heeft daarom zelfmoord gepleegd.
  Ongeacht zijn seksuele geaardheid. Wat maakt dat nou uit?

 30. Als jij jezelf bekijkt in de spiegel. Kan je dat na dit nog doen zonder van jezelf te walgen? Jeetje wat ben jij diep gezonken. Wens je veel succes met jou herstel van jouw eigen normen en waarden.

 31. Walgelijk……..kwetsend…….geen woorden voor! Dat je dit durft te schrijven…wat een afzichtelijk mens ben je dan!

 32. Kan ik hieruit opmaken dat u homoseksualiteit een ziekte vindt? Een afwijking?
  Ik snap dat we in een land leven waar men zijn mening kan uiten en u mag dan columniste zijn van beroep, maar er is maar één woord voor dit soort provocerende teksten: walgelijk.
  Als het uw doel is om mensen in dit soort zware tijden nog extra ellende en negatieve aandacht te bezorgen, ben ik van mening dat niet Tim, maar u een afwijking heeft.
  En het enige waar ik voor bid is dat uw zoon later goed terecht komt, wat met zo’n ouderschap niet vanzelfsprekend is. Een moeder die haar eigen kind probeer te vormen zoals zij dat wil, in plaats van hem te laten zijn wie hij echt is… Misschien moet u daar eens kritisch naar kijken en u daarna pas in uw misselijkmakende columns op anderen richten.

 33. Servio Switzer

  Jezus gozer wat verschrikkelijk naar en walgelijk om dit te schrijven in de naam van een andere!! respectloos voor de nabestaande en Tim.

  Ik begijp hier uit dat jij ook gecastreerd bent, Anders had je wel de ballen gehad om je eigen overtuiging neer te zetten onder je eigen naam. Blijkbaar heb jij het niet zo op homo’s maar wil je daar ook niet mee te kopen lopen dus gebruik je maar de “als grapje” de naam van De Haas. Om je achter te verschuilen stoer hoor…

  Ik ben zelf homo en enorm gepest mij hele school periode. Ik ben altijd dicht bij mijzelf gebleven om niet onder te gaan aan ” plaaggeesten” Mij heeft gevormd wie ik nu ben Out and Proud en dienstbaar voor de jongeren die het moeilijker hebben.

  Jij kan van deze nicht nog wat leren als het gaat om ballen te hebben.

  Servio H. F. Switzer

 34. Wat een walgelijke colum, hiermee doe je bewust een heleboel mensen pijn, wat je er ook mee bedoelt.
  Ik zie er de humor niet van in en verbaas mij ook dat het blad de metro dit plaatst

 35. Henk wildschut

  De noodzaak van dit verschrikkelijke, walgelijke stukje ontgaat mij volkomen. Het is helemaal erg als je bedenkt dat hier een redactie serieus naar gekeken heeft en dacht; “ja dat kan geplaatst worden”.

 36. Hoe durft u dit te plaatsen! Er is hier totaal geen sprake van respect! Schaam u!

 37. Laat die ouders toch gewoon met rust. Ze hebben al genoeg te verwerken. Daar hoeft niet nog eens bij te komen dat je ze zo in de media gaat zetten waardoor het alleen maar moeilijker voor hun zal worden. Je moet je schamen met dit soort smakeloze columns. Er gebeurd veel meer in de wereld waar je genoeg informatieve dingen over kunt schrijven. Gedraag je man hoe oud ben je nou? Dat jij jezelf nog aan kunt kijken in de spiegel na dit soort trieste verhalen. Ik walg van je.

 38. Walgelijk en smakeloos.
  Erg respectloos om zo’n tragische gebeurtenis te misbruiken.
  Je moet je schamen. Ik hoop dat Metro je schorst.

 39. C.Timmermans

  Dit is een hele grote fout die je hier maakt jongen. En Metro ook.

 40. Deze column is een van de meest smakeloze ooit. Ten eerste omdat deze zogenaamd door een ander geschreven zou zijn en ten tweede omdat ik hem erg onethisch vind gezien dit een zeer pijnlijke confrontatie kan zijn voor de ouders van Tim en ouders in een vergelijkbare situatie. Ik vind dan ook dat dit “vermaak” geen podium mag hebben, ondanks dat ik de gedachte gang achter deze column zeker wel heb begrepen.

 41. Luuk,

  DIT KAN JE NIET MAKEN. Wat ben jij een idioot. Ik hoop dat je nergens je smakeloze colums meer kwijt raakt. Hiermee sla je echt de plank mis, sukkel!

  Je column had sowieso nooit geplaatst mogen worden, en voor het lef zoiets in te sturen had ik je op staande voet op straat gezet. Ik verwacht ook wel dat dat gaat gebeuren, klootzak!

 42. Dit is een hele grote fout die je hier maakt jongen. En Metro ook.

 43. Mariska Orban- de Haas, als ik iemand tegen de muur mag zetten, dan ben jij mijn eerste keuze. Dat er in deze tijd nog mensen zijn die zichzelf gelovig noemen en zo respectloos met anderen omgaan. “Heb uw naasten lief als uzelf” en “wat gij niet wil dat u geschied, doet dat ook een ander niet”
  Zijn dat beide geen uitspraken uit de bijbel? En als er een God is, waar ik als atheist zijnde van overtuigd ben dat dat niet zo is, geldt dit dan niet voor alle mensen? Ook mensen die misschien niet precies zijn zoals jij bent Mariska?
  Als je niet het respect en de tolerantie voor anderen op kan brengen wat zij verdienen, mag je van mij van deze aardkloot verdwijnen.

  ps. mensen die reagerne op de column, zijn jullie je ervan bewust dat Mariska daadwerklijke deze brief heeft geschreven in de metro?

 44. Mariska Orban- de Haas, als ik iemand tegen de muur mag zetten, dan ben jij mijn eerste keuze. Dat er in deze tijd nog mensen zijn die zichzelf gelovig noemen en zo respectloos met anderen omgaan. “Heb uw naasten lief als uzelf” en “wat gij niet wil dat u geschied, doet dat ook een ander niet”
  Zijn dat beide geen uitspraken uit de bijbel? En als er een God is, waar ik als atheist zijnde van overtuigd ben dat dat niet zo is, geldt dit dan niet voor alle mensen? Ook mensen die misschien niet precies zijn zoals jij bent Mariska?
  Als je niet het respect en de tolerantie voor anderen op kan brengen wat zij verdienen, mag je van mij van deze aardkloot verdwijnen.

  ps. mensen die reageren op de column, zijn jullie je ervan bewust dat Mariska daadwerklijke deze brief heeft geschreven in de metro?

 45. Ben Fransen

  Respectloze hond van de maatschappij. Ja, dat durf ik je te zeggen met mijn voor- en achternaam. Was het nodig om de familie nog een trap na te geven met deze column? Voelde het goed? Ik hoop dat je er van genoten hebt dan.

 46. Ziekelijk, sprakeloos, intens kwetsend, verdrietig, boosheid, walging…..zo maar enige woorden die bij mij opkomen na het lezen van deze ‘column’

 47. H. Engbers

  Meneer Luuk Koelman,
  Wat een vreselijk bericht!! Hoe kun ze zover gezonken zijn dat je zo’n tragisch voorval gebruikt om je eigen mening over Mariska neer te zetten. Walgelijk, hoe verwrongen is je brein om zoiets te schrijven. Vreselijk. Ik hoop van harte dat de ouders van Tim Ribberink dit niet onder ogen krijgen.
  Een vreselijk stuk, gelukkig dat de meeste mensen dit verwerpelijk vinden, een kleine categorie is (nog maar) bedorven.
  Walgelijk! Walgelijk! En nog eens walgelijk!

 48. Echt heel erg triest dit stukje en het dan nog schrijven in naam van Mariska Orbán-de Haas. Ik weet dat zij ook niet bepaald een helder licht is maar dat ben jij ook niet beste Luuk. Heel goedkoop dit,ik zou me kapotschamen voor deze tekst.

 49. M. Wenneker

  Wat een treurigheid om jezelf te moeten profileren over de rug van die ouders. Niet te doen zo erg dit stukje.

 50. Met deze column maakt deze mevrouw zich mede schuldig aan de dood van Tim en alle anderen die nog zullen volgen. Zij pleit voor intolerantie t.o.v. andersgeaarden en andersdenkenden. Gelukkig was Jezus ruimdenkender. Misschien moet ze daar maar eens een voorbeeld aan nemen.

 51. De Psychiater

  Graag zou ik deze patiënt in mijn praktijk zien, moelijke casus, een echte uitdaging!

 52. De Psychiater

  Graag zou ik deze patiënt in mijn praktijk zien, moeilijke casus, een echte uitdaging!

 53. Ronduit belachelijk, vrijheid van meningsuiting tot daar aan toe… Maar dit is absoluut niet professioneel te noemen. Te walgelijk voor woorden, dit mag niet ongestraft gepubliceerd worden!

 54. hoe graag wil jij in de belangstelling staan en dan ook nog dat mens erbij halen
  JIJ MOEST JE SCHAMEN
  heb jij wel aan de familie gedacht zo respectloos

 55. Zo te lezen heeft mevrouw zelf een achterliggend trauma. Vroeger teveel met de pastoor in de weer geweest???

  Laat die mensen in hun waarde.

 56. Ik neem aan dat er morgen gesolliciteerd kan worden op de functie als columnist voor Metro én dat er ook nieuwe talenten worden gezocht voor de eind- en hoofdredactie? Hier hebben mensen wat steekjes laten vallen en bij de columnist zelf zit een steekje los.

 57. Wat een zielig figuur ben je als je zoiets durft te plaatsen in deze context. Als je doel is om te choqueren of een reactie uit te lokken is dat gelukt. Domme idioot.

 58. Walgelijke column, satire richting Mariska de Haas tot daaraan toe, maar over de rug van een dode jongen zo’n brief schrijven ‘ gericht aan zijn moeder’ is walgelijk. Echt walgelijk, ik zie hier de humor niet van in en jij hebt een zieke geest Luuk. Als ouders van Tim zou ik aangifte doen, want Nederland wordt alleen maar zieker, en zeker met zulke columns.

 59. wat een verschrikkelijk walgelijk idee, om de ouders van Tim te gebruiken om Mariska de Haas zo neer te zetten. Meestal geniet ik van je columns, maar dit is echt respectloos en vliegt daardoor totaal zijn doel voorbij. Ik zat hem echt met kloppende halsslagader te lezen, niet door mijn gevoel jegens Mariska de Haas (wat er ook niet om liegt), maar om mijn jegens jou Luuk. Dat is het enige wat bij mij is blijven hangen in plaat van het punt wat je wilde maken. Smakeloos en dom stuk dit.

 60. Wat een triest gedoe. Wat een zielig figuur, of het nou Luuk is of Mariska die de brief heeft geschreven.

  Ik heb nog nooit zo iets achterlijks in mijn leven gezien. Maar blijkbaar is mening uiten normaal.
  Dus hier mijn mening over al die katholieke BULLSHIT:
  Wat een achterlijk gedoe dat mensen geloven in de kerk. Wat een flauwekul. De ‘god’ waarin iedereeen in gelooft, die wilt dat de mens gelukkig is. En dat zijn sommige mensen met iemand van zelfde geaardheid. In dat geval blijkt wel weer dat god niet bestaat en dat dit allemaal maar ONZIN is.

  Fuck jou en fuck Mariska.

 61. Ik ben van mening dat aan kortzichtige mensen zoals mevrouw De Haas helemaal geen aandacht besteed moet worden. Dat u dat toch wilt doen is uw zaak, maar dat u daarvoor gebruik maakt van Tim Ribberink en zijn moeder vind ik meer dan laag. Ik hoop dat u zichzelf in ieder geval wel grappig vindt.

 62. Zweitse Lulof

  Hiermee kwets je de ouders van Tim op een vreselijke manier.
  Je moet de column terugtrekken en de ouders excuus aanbieden.

 63. Walgelijk stuk! Schaam je diep, heel diep. Geen goed woord voor over.

 64. Spijker, kop, raak. Al die lui die dit nu smakeloos vinden snappen m.i. niet dat het juist meningen als die van De Haas zijn die mensen beoordelen op anders zijn. Dat geeft ze haar kinderen ook mee.

  Dat haar kinderen waarschijnlijk ook kinderen pesten die anders zijn, en zij het type is dat zal zeggen dat haar kind dat nooit doet (tenslotte weet ze ook al zeker dat haar zoon geen homo wordt).

  Dat als meer ouders hier wat inzicht in hadden en dat meenamen in hun opvoeding, Tim wellicht net wat minder getreiterd was en deze column er ook niet was.

  Chapeau, Luuk. Hou vol in de storm van kritiek die nu gaat losbarsten. Echt goede satire kenmerkt zich erin dat het reacties uitlokt.

 65. Juan Carlos

  Ik citeer: “Ach, leefden wij nog maar in het Nederland van de jaren vijftig, toen abortus nog een vies woord was en homo’s veilig in de kast zaten. Toen minderjarige rooms-katholieke jongens nog werden gecastreerd om ze van hun homoseksuele gedrag af te helpen. Was Tim in zijn jonge jaren netjes van zijn balletjes ontdaan, dan had menig kerkkoor hem graag als castraat opgenomen. Wellicht was dat zijn redding geweest.”

  De grootste homosexuele en pedofiele schandalen komen voort uit de katholiek kerk. http://nl.wikipedia.org/wiki/Seksueel_misbruik_binnen_de_rooms-katholieke_Kerk

  Ik denk dat er verder niets meer gezegd hoeft te worden, behalve dat het een schaamteloze vertoning is. Mevrouw Orbán-de Haas zou Katholiek zijn, maar maakt propaganda voor de RK-Kerk over de rug van een onschuldig overleden jongen. Is dat Katholiek verantwoord? Deze persoon zou geen column meer mogen schrijven of geen uitzending van P&W meer mogen bijwonen. Vrijheid van meningsuiting, daar kan ik me 100% in vinden. Maar over de ruggen van (overleden) mensen leidt dit alleen maar oorlogen, waar ook de RK-Kerk niet vies van is geweest!!!

  Voor de goede orde, ik ben zelf ook Katholiek, maar in de woorden van mevrouw Orbán-de Haas, kan ik me NIET vinden!

 66. Mariska de Haas..sorry maar wat respectloos! Een walgelijke column!

 67. Eric Knijpstra

  Je doet precies wat de pesters hebben gedaan bij Tim, onder zijn naam valse berichten versturen. Dat heeft uiteindelijk hem doen besluiten om een eind aan zijn leven te maken. Heb je daar niks van geleerd? Je doet namelijk precies hetzelfde als wat de pesters Tim hebben aangedaan. Je hebt er dus helemaal niks van geleerd.

  Nou, chapeau hoor. Wees maar trots op jezelf.

 68. ze zouden je helemaal niet moet en laten schrijven bij dit blad!
  Wat een respectloos mens ben jij zeg!
  Als je ook maar iets mee had gekregen van alles had je, je geen mening gegeven over dat die jongen nou homo was of niet! En als je een voorbeeld neemt aan god aangezien je die er telkens bij haalt, schaam je diep! heel DIEP! God accepteert de mens zoals de mens is, blijkbaar zal je zelf iets mee gemaakt hebben in het verleden en uit je dit door het af te schrijven op een ander.
  Je bent misselijk makend!
  0% Respect toon je naar de familie van deze jongen, waar heel nederland

 69. Aandachtgeil Luuk?
  Naast het feit dat je volledig de plank mis slaat walchelijke column

 70. Ga je alsjeblieft kapot schamen. Ik wens je alle narigheid van de wereld toe. Gadverdamme

 71. Hoe triest ben je als je over de rug van een moeder die net haar kind is verloren zo’n column schrijft om naar iemand uit te halen. Respectloos en heel erg kwetsend, vooral naar de verkeerde persoon toe. Jouw moeder zou eens zo’n dergelijke brief moeten krijgen, vragend hoe het komt dat je zo geworden bent.

 72. Michelle van de Ven

  Wat een WALGELIJKE manier om jezelf op een podium te zetten dit zeg. Over de rug van ouders die net op een vreselijke manier hun enige kind verloren hebben willen scoren is te TRIEST voor woorden SCHANDELIJK, ze zouden je aan de hoogste boom op moeten knopen!

 73. Volgens mij snapt nog niet iedereen dat dit geschreven is door Luuk Koelman en dus niet door Mariska Orbán-de Haas. Verder walgelijke column.

 74. sandy van der weijden

  Hoe durf je.., ga je schamen …, dit kan echt niet,wat walgelijk om dit te schrijven en te plaatsen!

 75. Mag ik je feliciteren met het feit dat je nu nog dieper gezonken bent dan Mariska de Haas.. Verschrikkelijk om dit op deze manier duidelijk te maken!

 76. christiaan

  Terecht dat je mevrouw de haas zit te jennen….heel erg jammer dat je dit doet over de rug van deze familie! reageer nooit op dit soort collums….wilde nu wel kwijt hoe smakeloos ik dit vind! Bah!
  Christiaan

 77. Aan iedereen die (begrijpelijk) diep gekwetst is door deze column: zo moet het dus ook voor Jeanine Hennis-Plasschaert hebben gevoeld toen zij twee jaar geleden de aan haar gerichte open brief van Mariska de Haas las. Misschien een beetje oude koeien uit de sloot halen maar dit probeert Luuk denk ik duidelijk te maken. De tekst geeft dus niet weer hoe hij zelf over homo’s denkt maar hoe Mariska dat doet of zou doen. Ik vind dat ook niet dat Luuk zijn excuses moet aanbieden aan de ouders van Tim Ribberink, die hebben op dit moment echt wel andere dingen aan hun hoofd. Bijvoorbeeld excuses krijgen van de pesters en homohaters in het algemeen.

 78. Helemaal triest dat er ook nog zieke geesten zijn als Wesley (reactie 11:30 a.m.) die hier nog positief op reageren.
  Satire kan, maar daar valt dit niet meer onder. Dit is onder de gordel, laag, enorm respectloos en getuigt van een totaal gebrek aan enig inlevingsvermogen.

  Ik vrees dat de ouders van Tim dit stuk toch ook zullen lezen; het zal hun rouwproces niet ten goede komen; fijn om te weten dat je dit op je geweten hebt? Draai het mes in hun hart nog maar een keertje om. Lafbek.

 79. ze zouden je helemaal niet moet en laten schrijven bij dit blad!
  Wat een respectloos mens ben jij zeg!
  Als je ook maar iets mee had gekregen van alles had je, je geen mening gegeven over dat die jongen nou homo was of niet! En als je een voorbeeld neemt aan god aangezien je die er telkens bij haalt, schaam je diep! heel DIEP! God accepteert de mens zoals de mens is, blijkbaar zal je zelf iets mee gemaakt hebben in het verleden en uit je dit door het af te schrijven op een ander.
  Je bent misselijk makend!
  0% Respect toon je naar de familie van deze jongen, waar bijna heel nederland over mee praat, en rouwt!
  Ze zouden je er uit moet trappen en nooit meer moeten toe laten bij een krant!

 80. Ik hoop dat er niet veel mensen zijn die het in hun hoofd halen dit soort tekst op papier te zetten en te laten publiceren; dit zou Nederland naar een wel zeer laag niveau brengen. Ontzettend respectloos. Ik ben zeker voor het homohuwelijk en alles wat hier aan vast zit, maar uit dit niet over het overlijden van een persoon. Schaam je diep!! Ouders van Tim; heel veel sterkte met het verlies van jullie zoon.

 81. Dat die Mariska niet spoort dat is een feit. Maar Luuk, aangezien jou tekst ben jij geen haar beter en wordt het tijd dat ook jij jezelf van je leven berooft.

  Voor die mensen die dit stuk zo geweldig vinden, die zogenaamde quasi intellectuelen van Nederland. “Ja, maar hij bedoeld er iets anders mee, heerlijk stuk” en dat soort commentaar. Hopelijk pleegt jou kind ook zelfmoord kun je lekker genieten zoals jullie nu ook doen.

  Met vriendelijke groeten,

 82. Oef, nog nooit heb je de plank zó misgeslagen.
  Smakeloos en respectloos….

 83. Je spoort niet helemaal als je zoiets schrijft. Die ouders hebben het al zwaar genoeg. Ik vind Mariska ook niks maar dit is respectloos tegenover Tim en zijn familie, bah

 84. Ik zou zeggen: luuk opsluiten in een inrichting en er nooit meer uit laten komen…

 85. WALGELIJK! ik zou deze mevrouw graag eens willen slaan, haar gedachten sporen niet….en zijn we soms vergeten wat er in de kerk allemaal voor nare dingen gebeuren, waardoor kinderen die nu volwassen zijn getraumatiseerd rondlopen en ook soms zelfs daardoor een einde aan hun leven maken? Respectloos deze mevrouw, BAH! Gewoon geen woorden voor….

 86. Ik vind je columns vaak goed maar hier sla je volledig de plank mis. Wie denk jij wel niet dat jij je punt moet maken over de rug van een overleden jongen??? Ooit gedacht wat dit voor de nabestaanden moet betekenen om dit zo terug te lezen, te walgelijk voor woorden. Ik word kotsmisselijk als ik dit lees. Als jij een probleem hebt met Mariska vecht dat dan zelf uit en niet over de rug van deze jongen!!!!

 87. Schofterig, narcistisch, walgelijk, asociaal, respectloos, smerig en ziek. Wat de bedoeling er ook van was.

  Graag kijk ik uit naar uw, aan mevrouw Ribberink en familie gericht, excuses. Dat is wel het minste wat ‘u’ kunt doen.

 88. Je moest je schamen om over de rug van een dode mensen op je hand te krijgen. Walgelijk! Ik hoop dat de ouders van Tim dit niet onder ogen zullen krijgen. Echt respectloos dit!

 89. Uit naam van mevrouw Orban-de Haas, maar jij bent toch echt degene die dit heeft geschreven en kunnen bedenken.

  Schaam je!

  De ouders hebben hun kind verloren en dan ga je ze zó’n trap na geven? Hoe durf je.

 90. Slecht en walgelijk stuk!
  Dat zij dat gezegd ZOU KUNNEN HEBBEN is geen vrijbrief om dit in “haar naam” te doen. Veel mensen (vooral mensen die niet nadenken over hoe of wat het is ze lezen) denken dat zij dit schrijft.

  Voortaan al zijn columns overslaan!

  Veel sterkte Luuk

 91. Nou, daar zijn ze dan..
  Jou 15minutes of fame, maar wat mij betreft 15minutes of shame!

  Satire, prima
  Sarcasme, prima
  Humor, prim

  Maar dit is beneden alle normen van fatsoen.
  Je bent zeker alleen maar bezig geweest hoe je Mariska Orbán-de Haas zo leuk mogelijk te kijk kunt zetten. Maar dat je dat doet op de manier waar Tim Ribberink dusdanig mee gepest en vernederd is om uiteindeuiten zelfmoord te plegen, namelijk, valse teksten plaatsen uit naam van iemand anders… Walgelijk!

  Dat je jou kwaliteitengebruikt om spraakmakende onderwerpen een satirische wending te geven, leuk! Genoten van oa je brandbrief aan glorix.
  Maar dit gaat te ver, veel te ver..

  Een openbaar excuus is hier op z’n minst op zijn plaats. Niet alleen naar de nabestaanden van Tim, maar ook kan je wat mij betreft door t stof gaan en je excuses maken aan Mariska Orbán-de Haas. Haar gedachtengang betreft een aantal zaken doen mijn maag omdraaien maar om haar hetzelfde kunstje te flikken als pesters bij Tim hebben gedaan.
  Als je dan een punt wil maken, laat zien hoe die pesters hadden kunnen reageren, biedt openlijk je excuses aan!!

 92. In 1 woord; WALGELIJK!!! Ik wens graag dat de zoon vandaag al uit de kast komt en het leven van jou zal verzieken. Hij zal zelf een prachtig leven hebben, want met homo zijn is niets mis. Walgelijk om niet alleen over de rug van Tim deze mediageile aandacht te zoeken maar ook nog over de ruggen van vele anderen.

 93. Ik snap niet dat wanneer er werkelijk een God zou bestaan, hij deze mensen die zulke brieven schrijven op aarde laat rondlopen… Houdt het geloof niet in: Heb uw naasten lief?!

 94. Krantlezer

  Hopelijk het begin van het einde van de stijlvorm ‘column’

 95. Eric Knijpstra

  @ Ellen, mocht dit stuk inhaken over een gebeurtenis waarin Jeanine Hennis-Plasschaert een open brief krijgt van Mariska de Haas, dan nog is dit niet de manier om dit aan te kaarten. Nergens wordt Mevr. Jeanine H-P genoemd, dus degene die niet weten waar die open brief over ging, worden op wrede manier geconfronteerd met een ‘persiflage’ waar aan iedere vormt van goede smaak ontbreekt.

 96. Niemand verplichtte ze die rouwadvertentie te zetten, wat ik overigens een super actie vond, Anne. Maar als we het er dan toch over hebben, dan mag Nederland wel even geconfronteerd worden met de realiteit. En die is not pretty. En niet simpel. Dat zijn niet lieve berichtjes op internet en “oh, zielig”, plus nog een zootje kansloze hufters die vinden dat Tim ongeschikt was en maar wat meer had moeten kunnen hebben.

  Wil je weten wat Tim meemaakte? Dat was niet één zo’n berichtje. Dat was jaren van dit soort acties, waar hij niet naar solliciteerde door een advertentie te zetten.

  En dat is een gevolg van de natuurlijke menselijke aard (want pesten is van alle tijden), en wordt versterkt door idioten als De Haas die intolerantie promoten ten opzichte van alles wat anders is.

  Maar Nederland zou Nederland niet zijn als er niet alleen maar “ah, zielig” geroepen werd. Alles buiten de comfort-zone is te confronterend en krijgt dit soort reacties. Nou, niet van mij. En daarvoor hoef je geen zieke geest te hebben. Gewoon eentje die gehard is door jaren van gepest zijn en dus wel wat kan hebben.

 97. Wat een walgelijke, schaamteloze column. Heeft u dan totaal geen respect voor de nabestaanden van Tim? Ik vind een excuus op zijn plaats en hoop dat dit het einde van uw columns mag worden.

 98. Een column moet inspelen op de actualiteit. Als Orban nu iets schandaligs had gezegd over Ribberink dan was er nog iets voor te zeggen. Maar nu verbind je twee dingen die niets met elkaar te maken hebben!

  Dit is dus volgens mij pure smaad jegens Orban, met de familie Ribberink als vehikel om het aantal lezers op te schroeven. Zullen ze fijn vinden, ze hadden al zo’n prettige week.

  Absoluut onacceptabel.

  Ik zeg mijn abonnement op Metro op!

 99. Wat is erger? Dit stuk of Diederik Samson die laat zien dat zijn kind deel is van zijn gezin waar mij dat heel normaal lijkt maar waar u moeite mee heeft. Leeft u echt in het heden leeft u niet in de jaren 50 waar je een kind dan opsloot en niet aan de buitenwereld liet zien uit schaamte.

 100. Als ik de moeder was had ik de schrijfster van dit bericht denkik iets aangedaan.

 101. Walgelijk ben je zeg!
  Je moest je kapot schamen om zoiets te schrijven over de rug van een overleden jongen!!!

  Echt te ziek dit

 102. Mijn god wat zijn sommige mensen dom zeg!!!! Gestoorde dingen zeggen en zichzelf dan verschuilen achter het geloof. Ik ben niet gelovig maar ik ga nu zeker biddn tot god dat jij dezelfde pijn mag voelen als de moeder van dit verlies.

 103. Dat je Mariska Orbán-de Haas aan wil pakken moet je zelf weten. Maar dat je dat over de rug van Tim Ribberink en zijn familie doet vind ik te ranzig voor woorden.

 104. Echt, wat een walgelijk verhaal. Je zal het als moeder maar lezen, dan krijg je toch moordneigingen?

 105. Frank Philipoom

  Dit is een zo intrieste gebeurtenis dat een dergelijke reactie volkomen ongepast is! Smakeloos & respectloos!

 106. Jeroen Noppen

  Voorbeeld van iemand die niet goed bij zijn hoofd is. Als je op deze wijze aandacht krijgt…………. Te triest voor woorden. Hopelijk zal Mariska je aan de schandpaal knopen!

 107. WALGELIJK!
  Het mag misschien met een knipoog geschreven zijn, maar dit is zeer misplaatst. Ik vraag me af of u helemaal verstoken bent van medemenselijkheid of dat dit u te doen is om wat meer aandacht voor uzelf en uw duidelijke flut columns te genereren…
  Ik kende ( gelukkig) deze wanstaltige schrijver niet. Ik zal daar ook zeker in de toekomst geen woord meer van lezen.

 108. Ach. De kortzichtigheid van Mevrouw de Haas klopt helemaal. Maar om dat nou te etaleren over de rug van een rouwende moeder is toch wel een beetje sneu. Ben dan een vent en ga eens persoonlijk bij die mensen langs. Dan zou je misschien snappen dat ze al verdriet genoeg hebben en op die kansloze columns van een zelfbenoemde schrijver echt geen echt niet zitten te wachten.

 109. tonneke sengers

  Het is dus satire…dat had ik niet begrepen. Nou..aandacht heb je in ieder geval. Ik hoor het ook net op radio 1.
  En ik was er ook in getrapt.

 110. Wat een vreselijk stuk tekst, echt respectloos! Prima als je Mariska Orbán-de Haas op haar plek wil zetten, maar op deze manier ben je zelf geen haar beter! Het is psychopathisch, misselijkmakend en laag wat je hier hebt gedaan…een vuilnisbelt aan letters waar ik m’n reet mee afveeg! Gadverdamme zeg! Je hebt echt een hele grote fout gemaakt door dit te schrijven en de Metro is nog meer de fout in gegaan om dit te plaatsen! OMG waar gaat het heen met de wereld zeg… :S

 111. dit meen je niet!! dit kan niet waar zijn!

  Ik zelf ben lesbisch en deze brief gaat voor mij echt veel te ver!
  Respectloos!!!

 112. Henry Bernard

  Ik vind het werkelijk onbegrijpelijk en zeer smaakloos dat iemand dit durft te schrijven. U zal wel tevreden zijn nu heel nederland over u praat en met een beetje mazzel zit er voor u ook nog wel een uitnodiging voor de wereld draait door in. Dus als het u te doen was voor de publiciteit en/of naamsbekendheid is dat u zeker gelukt.
  Persoonlijk vind ik het schandalig en bent u voor mij het doodschoppen niet waard.

 113. Aan alle negatieve reageerders hier:

  Is het niet beter om Luuk en de Metro vanaf nu te gaan boycotten. De man en het blaadje waarin hij schrijft geen blik meer waardig te keuren. Door al deze reacties (en ik geef toe, in zekere zin draag ik er ook weer aan bij, maar ik doe dus bij dezen ook een oproep) wordt Luuk veel belangrijker gemaakt dan hij is. Nooit meer naar zijn website gaan en de Metro niet meer lezen en we zijn er vanaf!

 114. Wie moet ik hier nou walgelijk vinden? Mariska Orban? Nee Luuk, jij bent hier degene die terug de middeleeuwen in getrokken moet worden en op een pleintje met stenen wordt bekogeld.

 115. ton bruins

  ik mag hopen dat je gezond verstand weer op enig moment de overhand neemt…je schiet nu volledig door…ik ben fan af…wat kun je je in mensen vergissen…beterschap luuk…

 116. wat een walgelijk stuk, degene die het heeft geschreven en degene die het heeft af laten drukken gaan dus over lijken….
  hersenloze mensen die dit in hun hoofd halen….
  misschien zijn hun de volgende castraatjes?
  dit soort figuren de laan uitsturen…wieberen wegwezen…
  over de rug van andermans verdriet gaan is het laagste wat je kan doen!

 117. Geschokt.. Hoe haal je het in je botte hoofd om het tragische nieuws over Tim Ribberink te misbruiken voor een column? Sta je er niet bij stil wat dit voor de familie betekend als ze het lezen? Of heb je gewoon geen enkel gevoel en ga je alleen voor eigen belang? Triest, schokkend, walgelijk..

 118. Nee toch, dit kan toch niet serieus zijn….. Dat is iemand die zich voor haar uitgeeft.
  Als dat niet zo is, wens ik Mariska Orbán-de Haas nog minstens vijf kerngezonde zonen, die allemaal rond hun twintigste uit de kast komen.

 119. Zomaar iemand

  Het is de ‘taak’ van columnisten om discussies aan te slingeren over maatschappelijke taboes, om onwetende mensen wakker te schudden en om lezers te vermaken.

  Hoewel deze column voor veel mensen te ver gaat, moet ik Koelman complimenteren met het aanslingeren en wakker schudden.

  Ik weet niet wat ik schokkender vind: dat Koelman dit geschreven heeft en dat Metro het gepubliceerd heeft, of dat er werkelijk mensen zijn die denkwijzen hebben zoals Koelman suggereert. Want die mensen zijn er namelijk wel, en dat is wat Koelman op pijnlijke wijze blootlegt.

 120. Luuk en Metro, dat jullie je hiervoor laten misbruiken is al beneden alle peil. Kritisch zijn is prima, maar dit is puur en alleen kwetsend bedoeld. Mariska Orbán-de Haas, alle woorden die aan jou worden vuil gemaakt zijn te veel. Desondanks heb ik er toch nog een paar voor je. Jij maakt zonder enige moeite gebruik van je ‘vrijheid van meningsuiting’, ook een modern recht. Hoe haal je het in je hoofd om een functie als hoofdredactrice te bekleden, om überhaupt te werken, terwijl je volgens je eigen opvattingen eigenlijk thuis achter het aanrecht hoort te staan.
  Fijn dat je je eigen ideeën hebt, maar val mensen die het al moeilijk genoeg hebben niet lastig met zulke onwaarschijnlijke onzin. Wat voor een middeleeuws evangelie verkondig jij dat elke vorm van respect je blijkbaar vreemd is en je zelfs denkt dat mensen op jouw mening zitten te wachten??!! Een beetje media-geil soms of gewoon ordinair jaloers op de aandacht die deze familie deze week terecht heeft opgeëist? Ik mag hopen dat jouw zoon zich niet laat indoctrineren door deze ongelooflijke bullshit en alle kansen aangrijpt die de buitenwereld hem biedt om gelukkig te zijn, op zijn manier! Want thuis gaat hij dat niet vinden. GESTOORD BEN JE!

 121. stom achterlijk wijf .jij hebt totaal geen hersens in je kop ,dom dom stukje verstand meer woorden heb jij niet nodig .

 122. Nee toch, dit kan toch niet serieus zijn….. Dat is iemand die zich voor haar uitgeeft en die nu schaterend de ontstelde reacties zit te lezen.
  Als dat niet zo is, wens ik Mariska Orbán-de Haas nog minstens vijf kerngezonde zonen, die allemaal rond hun twintigste uit de kast komen.

 123. Mariska de haas. Dat jij in de tijd van nu nog zulke ideeën kan hebben, vooral over homoseksualiteit! Dat zegt iets over over jouw tekortkomingen!!! Als je zoiets durft te schrijven na een moeder met veel verdriet…. Ga hulp zoeken!!!! Hoe jij je kinderen ook zal opvoeden…. Als ze homo of lesbisch zijn zul jij je kinderen ooit ook kwijt raken… Wie wil nou zon moeder??????

 124. Het is al vele malen genoemd, maar dit vind ik geen gepaste satire meer. Deze moeder heeft al zoveel verdriet, ze had natuurlijk nooit gebruikt mogen worden voor een column als deze.
  Ik denk dat de meeste mensen het doel van de column compleet missen door dat het veelte ver gaat!

 125. There is more than meets the eye

  Beste Luuk Koelman,

  Hopelijk lees je dit berichtje tussen de vele negatieve uitingen.

  Ik snap je insteek maar ik denk dat het grote publiek de intentie van het bericht simpelweg niet snappen. Een stukje voorwoord zal misschien wel helpen maar ja, dat gaat niet echt.

  Een aantal mensen schreeuwen dat je aandacht wilt over het lijk van Tim maar men snapt niet dat Tim een offer is geworden om pesten te laten verdwijnen in de samenleving. Hoeveel mensen zijn er gepest en hebben vervolgens zelfmoord gepleegd wat even in het nieuws is geweest? Er wordt daarna geen aandacht meer besteed en we leven daarna ons leven. De ouders van Tim daar integen vechten tenminste en ik denk dat vele mee doen aan de strijd…waaronder jij.

  In mijn ogen veroorzaakt de Bijbel een hoop paradoxen en hopelijk wordt de aandacht gevestigd op de verloederde beelden van Mariska en haar soort en wordt pesten in de maatschappij verwijderd.

 126. vreselijk schokkend deze columm. Dat Metro dit geplaatst heeft. SMAKELOOS!!!!!

 127. ton bruins

  Nog geen reaktie van het krassende pennetje zelf op deze hausse aan negatieve reaktie’s?

 128. Beste Luuk,

  Over het algemeen vind ik je columns al vrij smakeloos en slecht geschreven, maar cheapeau, je hebt jezelf overtroffen.

  Misschien moet je voor Geenstijl gaan schrijven, daar waarderen ze dit vast!

 129. RESPECTLOOS,WALGELIJk,SCHANDALIG EN NIET MET WOORDEN TE OMSCHRIJVEN HOE DIEP EEN MENS KAN ZAKKEN MET ZULKE WOORDEN.BAH…

 130. a timmermans

  dit is niet te geloven dat zo iemand
  zo iets durft als u te schrijven als open colum
  grr hoop u gebeurt nooit iets naars met u kinderen
  ik denk u begrijpt het leven niet .
  ik verafschuw deze brief met heel mijn hard
  en zo praten als gelovige verafschuw ik U
  HOOP dat de vader en moeder van tim dit nooit lezen
  met vriendelijke groet een man die denk met zijn hard
  en ik verafschuw u met heel mijn hard

 131. Je bent gewoon een vreselijk ziek vertyft persoon..wil er nog zoveel neerzetten maar denk niet dat dat geaccepteerd word hier..jammer want ow wat wil ik me even laten gaan.maar dan liever face to face…

 132. Wat ben jij een misselijk persoon !
  Wat vind ik dit erg zeg, dat je dit überhaupt durft te publiceren !
  De ouders hebben al genoeg verdriet.
  En dan stuurt 1 of ander revo debieltje ook nog eens dit soort onzin.
  Ik hoop dat JIJ ooit op een dag bent genezen.
  Want dit is pas echt een ziekte !

 133. Tolerantie

  Hey Koelman,
  Jij hebt zeker nooit problemen gehad in je jeugd,en nu waarschijnlijk ook niet, jij zult een zorgeloos leven hebben.
  Jij bent een gelukkig mens. nooit ziek nooit geraakt nooit ergens last van….. maar ik zeg je kerel door zo respectloos te praten en te denken dat je leuk bent kom je er niet. Geloof mij kerel als ik zeg dat jij op een dag levend zal branden…. Als ik jou was zou ik ook oppassen met alles wat je doet want niet iedereen vind jou grapjes leuk.

 134. Respectloos en zielig. Als je op zo’n manier je brood moet verdienen, spoor je zelf ook niet. Misselijkmakend dit. En ongepast.

 135. Doe een spijtbetuiging aan de ouders, alsof zij niet genoeg lijden.
  Dit is echt zwaar respectloos. Schaam je.

 136. ongelofelijk dat iemand zo harteloos kan zijn en zulke dingen uitspreekt! een kind verliezen is het ergste wat ke kan gebeuten joe durft oemand te zeggen dat het maar beter zo is omdat hen als ouders zo de rest gespaard is gebleven!! ziek ziek ziek!! geen woorden voor ronduit RESPECTLOOS

 137. ik weet dat jullie journalisten kicken op ‘shockeren’
  respect & medeleven zijn natuurlijk absoluut niet stoer

 138. Klaas Kloet

  Even het een en ander verduidelijken:
  Definitie 1: co•lumn [kollum] de; v(m) -s regelmatige bijdrage aan een dagblad of tijdschrift met een bijzondere eigen inhoud

  ”…bijzonder eigen inhoud”
  Bijzonder: enigszins
  Eigen: mijn mening is het in ieder geval NIET (en met mij vele anderen)…
  Inhoud: Wordt behandeld in definitie 2.

  Definitie 2: hype [hajp] de; m -s iets nieuws dat tijdelijk sterk de aandacht trekt, maar weinig voorstelt

  Hopelijk, Luuk, geeft dit je een beetje inzicht in je eigen smakeloosheid, redeloosheid, gebrek aan inzicht en gebrek aan gevoel voor je medemens. Moge het gezichtsverlies groter zijn dan de publiciteit die het oplevert.

  p.s. Ik adviseer u het stukje Column-coach? onder ”zakelijk” als product op te geven, de reden lijkt mij duidelijk…

 139. SNEU! Om met dit prutswerk van die de Haas hits op je site te willen scoren. Karma my friend! Alles komt goed.
  Mensen die zo weinig respect hebben voor in dit geval de ouders van Tim zijn de mensen die onze samenleving verwoesten. Wat zou ik graag zien dag juist die mensen met naam en volledig adres hun verhaal zouden schrijven. Ik heb zo’n vermoeden dat de term ‘eigen rechter spelen’ z’n werkelijke betekenis zou vinden.

 140. Mensen die dit onsmakelijke lijkenpikkerij noemen, snappen er geen zak van. Mariska leeft nog gewoon hoor.

  Alles veel te serieus nemen is de nieuwe hobby van de langetenenmens. Relax. Het leven is nog korter dan uw lontje.

 141. Jeetje… Als je doel is dat je column gelezen wordt, dan heb je wel gescoord ja. Maar op de schaal van menselijkheid blijft je ernstig steken. Ik hou best van een stukje zwarte humor, maar hier sla je de plank op een pijnlijke manier mis. Niet op zo’n manier omgaan met mensen die net hun kind hebben verloren. Ik vraag me nu af hoe je al deze kritieken tot je neemt. Met een gevoel van trots (want, je hebt je publiek) of zie je in dat je te ver bent gegaan? De hoofdredactie van de Metro moet zich kapot schamen.

 142. Mariska Orbán-de Haas is goed de weg kwijt, maar Luuk Koelman ook. Je gaat toch niet over de rug van de ouders van een overleden jongen satire schrijven. Walgelijk!

 143. Wat ontzettend hufterig zeg, proberen te scoren over de rug van ouders die net hun zoon hebben verloren. Bah, geen greintje van medeleven.

 144. Die column, dat kan echt niet. Niet eens een beetje grappig. Ongelofelijk dat dat in de krant komt.

 145. Dit is wel erg letterlijk over lijken gaan voor wat aandacht.
  Als je zo een controverse wil oproepen, chapeau. Het is gelukt, aan de comments te zien hier.

  Controverse kan ook smaakvol, empathie zou je werk goed doen.

 146. Dit gaat echt veel te ver!
  Uit naam van iemand anders schrijven ten behoeve van wat humor en je eigen naam er dan onder zetten, prima… Maar dit pijnlijke onderwerp gebruiken om dit doel te bereiken is echt schandalig!

  Als het je te doen was om aandacht te krijgen, bij deze gefeliciteerd, maar ik betwijfel of je de juiste aandacht krijgt. Veel mensen zullen je bloed kunnen drinken na dit smakeloos stuk proza.

 147. S. van der Veen

  De ouders van Tim hebben volgens mij nu genoeg aan hun hoofd en dan kom jij met zo’n achterlijke column aanzetten, van onsmakelijk, laag niveau! Respect en rust is wat de ouders van Tim nodig hebben, daar werk jij niet echt aan mee op deze manier, diep triest dit!!

 148. Ik kan veel hebben, men vindt mijn humor vaak te grof, maar dit vind ik zelfs smakeloos.

 149. Even alles gelezen zo,n beetje. Maar wat een walgelijk gedoe rond om het gebeuren van Tim wat al erg genoeg is lijkt mij zo. Opvoeden is de moeilijkste taak die je moet volbrengen met al doe je nog zo,n je best kan je een trap nakrijgen door de maatschappij of zelf van je eigen kind. Laat de ouders van Tim verder met rust lijkt mij zo,…waar is respect gebleven ipv een trap na…:-(…Sylvia van Leeuwen te Zoetermeer
  Ps; kijk eerst zelf naar je eigen fouten voordat je jezelf met zoiets bemoeid….

 150. jorn idema

  het is wel radicaal wat deze mevrouw hier schrijft. maar helaas wel waar dat homo zijn een ziekte is of in het christelijke geloof een slechte geest is die er uit kan gedreven worden. ik geloof ook door de mensen waardoor hij gepest werd allemaal slechte geesten zijn. wat ook wel wil zegen dat god van homo,s houdt maar de daden van homo,s afkeuren.

 151. Een dieptreurige poging om een op zich al verwerpelijk standpunt door middel van nog verwerpelijker methoden belachelijk te maken. Schieten in je eigen voet, heet dat.

 152. Dit is gewoon WALGELIJK. Schaam je diep, dit column is uiterst respectloos. Karma, het komt allemaal kei hard bij je terug ooit, let maar op.

 153. Dat je zoiets durft te schrijven.
  Werkelijk walgelijk en getuigt van een zieke geest. Je gram halen, en artistieke vrijheid, prima, maar je betrekt hier mensen in, die hier al helemaal niets mee te maken hebben.
  Gewoon laf om het zo via deze mensen te spelen, ronduit kwetsend. Ik mag alleen maar hopen dat jij nooit zoiets leest over jezelf als je zoiets overkomt.
  Inderdaad, als je bij mij in dienst was, had je met dit je laatste stuk geschreven.

 154. Ik snap er niks van! die Mariska is al een misselijkmakende vrouw, maar om haar naam te misbruiken, maakt jou net zo erg als zij!
  Ik hoop maar dat mw Ribberink dit niet leest, want dit is heel pijnlijk!!!! IDIOOT

 155. Mag ik mij afvragen wat je hier nou precies mee wil zeggen (om in Youp van ‘t Hek te spreken)?
  Ik vind het behoorlijk makkelijk en niet getuigen van enig inlevingsvermogen.
  Er zijn echt andere manieren om iemand op zijn nummer te zetten.

 156. Ik heb heel erg lang nagedacht, maar er zijn gewoon geen woorden om te beschrijven wat jij hebt gedaan. in de voetballerij zou je een schorsing krijgen voor het leven vanwege dubbel natrappen o.i.d. Ik hoop dat je blij van van de mediagekte over dit artikel, want wat mij betreft mag het je laatst zijn geweest. Nare vent!

 157. mijn hart huilt van dit walgelijk,ongepast stuk tekst.
  luuk schaam je en mariska de haas jij bent een geloofs gek.

  ik hoop met heel mijn hart dat de ouders van tim dit nooit lezen.
  ouders van tim zoals tim al zei jullie zijn fantastische ouders laat dit gevoel door niemand afpakken.
  heel veel sterkte

 158. Luuk Koelman is op deze manier te vergelijken met de pesters van Tim Ribberink.

 159. Wat een ongelofelijk KUT verhaal is dit. Wat je kind ook is je houd er ovoorwaardelijk van homo of geen homo. En kinderen die van het zelfde geslacht houden, die worden zo geboren en niet gemaakt door de opvoeding van de ouders. Ik hoop dat t zoontje van mvr de Haas later ook een homo blijkt te zijn, dan wil ik haar nog wel een keer horen.
  Laura.

 160. Meneer Koelman,

  Dit is te erg voor woorden. Over de ruggen van de ouders van Tim, Tim zelf en Mw De Haas zoekt u te choqueren.

  Dit is heel erg.

  Marcus

 161. Luuk,

  Kan je columns zo goed als altijd erg waarderen, deze valt daar beslist niet onder. Misschien snap ik de insteek niet helemaal of misschien ben je deze keer echt doorgeschoten. Een discussie maak je in ieder geval wel los maar of je daar nu trots op moet zijn…

  Zie uit naar je volgende werk, hopelijk weer van ouderwetse kwaliteit.

  R

 162. Ik vind het heel erg dat er mensen als Mariska Orban-de Haas zijn, die er zulke denkbeelden op na houden. Van mij mag zij becritiseerd worden, maar niet op deze manier, over de rug van deze overleden jongen en zijn familie. Jezelf een podium geven door een brief alszijnde Mariska de Haas te schrijven met een dergelijke inhoud. Smaakloos, treurig en egoistisch.

 163. Beste Luek,
  Je kunt het niet eens zijn met de mening die Mariska heeft over abortus en homoseksualiteit. Denk eens even terug hoe er 50 jaar geleden over gesproken werd…En hoe men toen met homo’s omging. We zijn nu gelukkig 50 jaar verder. En afwijkende meningen hoe gaan we (JIJ) daar nu mee om? Er is niets nieuws onder de zon.

 164. Werkelijk te triest voor woorden… over de rug van mensen die onwerkelijk veel verdriet hebben. Ik heb hier maar een woord voor en zelfs dat zal ik niet tegen u zeggen. Maar van mij mag u heel diep ergens in zakken en er in verdrinken… Gatverdamme !

 165. Zo ongelofelijk echt ongelofelijk fout dat ik dit nog moet lezen .
  Hebben we dan helemaal niets geleerd van Tim zijn dood.
  Wie heeft punt 1 gezegd dat Tim homo was :juist de pesters.
  en om nu iemand Zwart te maken die nog uit het jaar 0 stamt en denkt dat wij van haar mening gediend zijn over de rug van iemand die dood is is zo laag.
  Mijn excuus voor de slechte formulering van de zinnen. Zo boos ben ik.
  Metro doe me 1 plezier geef deze man zijn ontslag want ik persoonlijk wil dat Tim zijn dood een omslag betekent en niet een reden om verder te pesten………

 166. Martin Waser

  Open brief aan de redactie van Metro naar aanleiding van de geplaatste column van Luuk Koelman, vanochtend verzonden.

  Beste redactie,

  Een poos geleden deed ik mee aan een lezerscolumn wedstrijd, en zond een stukje in over mijn kapster en ik. Enthousiast als ik was heb ik het ook op Facebook gezet en kreeg zowaar meer dan driehonderd stemmen. Dat het niet om het aantal stemmen ging begreep ik pas later, en dat mijn stuk niet werd gekozen was slechts jammer, maar niet meer dan dat. Het was nou niet bepaald zo dat ik mij ook maar enige illusies maakte om ooit eens deel te mogen nemen aan de elite van de Nederlandse taal.
  Vanochtend werd ik bijna misselijk van de geplaatste column van Luuk Koelman, die, verschuilend achter de rug van iemand anders, probeerde grappig te zijn en daarmee rouwende ouders, vrienden en familieleden een dolksteek in de rug gaf. Zelden heb ik zo iets immoreels en slechts gelezen, en dat dit gewoon geplaatst wordt, terwijl zijn graf nog dichtgegooid moet worden, getuigd van een zeldzame vorm van mediageile ziekigheid.
  To the point.
  Mocht het ooit zo zijn dat in de lezerscontest het aantal inzendingen terugloopt of niet goed genoeg is en u bedenkt, kom, we gaan eens even wat oud werk bekijken of er nog wat tussen zit, en stuit u dan toevallig op mijn stukje, dan wil ik u vriendelijk verzoeken dit direct te deleten.
  Op geen enkele wijze wens ik beoordeeld te worden door een redactie die deze column van mijnheer Koelman goedkeurt en plaatst.
  Wellicht help ik hiermee mijn eigen schrijverscarrière in de dop hiermee om zeep, maar dat moet dan maar.
  Bovenstaande zin is natuurlijk satire, wat een column ook kan zijn, maar ik dacht, ik leg het toch even uit, gezien ùw kijk op satire.

  Hoe triest.

  Martin Waser

 167. Is deze column misplaatst? Ja, en ik zal zeggen waarom.
  Hier gebeuren eigenlijk twee kwalijke zaken, namelijk aan de ene kant de suggestie wekken dat een bepaald persoon dit gepubliceerd heeft, en aan de andere kant dat een tragische gebeurtenis wordt misbruikt om iemand met een andere mening zwart te maken.

  Mevrouw de Haas inderdaad pas nog gezien bij Pauw en Witteman. En inderdaad, wat een walgelijk denkbeeld heeft die vrouw. Maar dat mag zij denken, en uitspreken. Het enige wat daaraan storend is, is dat de argumenten slap en kortzichtig zijn, en dat zij over het algemeen genomen een tamelijk domme vertoning is. Maar je druk maken om de inhoud van wat zij zegt, ach, duidt meer op lange tenen. Wat een onzin om je altijd maar aangevallen, beledigd of gekwetst te voelen.

  Deze situatie gebruiken om de Haas op een dergelijke manier zwart te maken is misplaatst. Niet zozeer dat er mensen ‘gekwetst’ worden, maar dat je een persoon, die enkel een andere mening heeft (of je het er nou mee eens bent of niet) hiermee enorm kan beschadigen. De Haas krijgt nu de schuld van deze tekst, terwijl zij deze niet heeft geschreven. Als je op zo’n manier iemand een hak wilt zetten, gebruikmakend van deze situatie is dat onder de gordel.

  Maargoed, alle mensen zijn hierdoor ontzettend geraakt, gekwetst of beledigd. Voor u allemaal is er een heel mooi woord: Moraalridders!
  Dit is niet je druk maken omdat je zo te doen hebt met de betreffende personen, maar je druk maken puur om je ergens druk over te maken. En oh zeg, wat zijn wij beledigd. Sorry hoor, maar het is een handjevol mensen dat hierdoor echt beledigd of gekwetst zou kunnen worden. En vergeet één ding niet: het is fictief. Deze ‘brief’ is niet echt, het zijn niet de woorden van Koelman, maar zijn gedachtegang over hoe de woorden van de Haas zouden zijn. Neem dat met een korrel zout alstublieft. Het gaat om de boodschap.

  Goed, die boodschap, ja die is helaas wel ver te zoeken. trouwens die eventuele boodschap is er waarschijnlijk niet, want dan had die nadrukkelijker door moeten komen. Aannemelijk is, dat dit stuk enkel en alleen bedoeld is om de Haas zwart te maken, en dan is deze manier misplaatst. Maar mensen, om je hier met zijn allen zo druk over te maken en de moraalridder uit te gaan hangen, kom op zeg, ga wat beters doen.

  Column geslaagd: boel op scherp gezet en het zal vanavond wel gesprek zijn in de media. In die zin is Koelman toch een goede columnist.

 168. wat een walgelijk column, ik ben christen en dit is NIET hoe over andere mensen schrijft! Christus is ook voor homo’s gestorven, homo’s zijn ook mensen en hebben net zo goed als andere mensen bestaansrecht. Pesten is NOOIT een oplossing, nergens voor. Het is niet gerechtvaardigd om iemand te pesten, omdat hij homo is. Ga je gedragen als een christen, of ga anders weg uit de publiciteit, je bezorgt ons mensen alleen maar een slechte naam. Mensen als jij zijn de reden dat anderen zich wel 2x bedenken voor ze een kerk binnen stappen. Denk je echt dat je mensen zo een goed voorbeeld geeft? Blamage, dat ben jij. Blamage op normaal kunnen denken en naaste liefde. Echt waar, als jij je bijbel goed gelezen had, zou je wel 10x anders blaten dan je nu doet.

 169. Wat een van de pot gerukte zelfvoldane etterbak. Hiermee toon je dus duidelijk aan dat jezelf geen geen enkel gevoel hebt voor je medemensen en je jezelf even schuldig maakt aan zelfvoldane navelstaarderij als die waar je blijkbaar zo een hekel aan hebt. Blijkbaar heiligt jouw boodschap alle middelen. Dit schaart je in één keer onder dezelfde verwerpelijke soort als die waartoe Mariska de Haas hoort.

 170. Dat mens is gek!!!hoe haalt ze het in haar botte kop om zoiets te zeggen!!

 171. Respectloos. Dieptreurig. Misselijkmakend. Walgelijk.
  Ik kende je columns al niet maar ik hoef de rest ook niet meer te lezen. Hoe kun je. Hoe kun je over de rug van een rouwende familie die net hun zoon verloren heeft, zo iemands (inderdaad volledig gestoorde) ideeën te kijk willen zetten. Dat Mw. O-d.H. niet meer van deze tijd is, was al duidelijk en al schrikbarend genoeg. Maar om dit nog even op deze manier in de media te brengen is misplaatster dan een konijn in een aquarium. Mag dan satirisch genoemd woorden, hiermee sla je de plank volledig mis, unlucky Luuk… (en nee, ik gebruik met opzet geen u-vorm. Die behoud ik mij voor voor mensen die respect verdienen).

 172. Hadden uw vader en die van Mariska zich maar laten castreren. Dan was er een hoop mensen, en vooral de ouders van Tim, een onnodig pijnlijke column gespaard gebleven. Zeer ongepast!

 173. Wat ben jij een ziek mannetje zeg …
  Ik snap best dat je dat gekke mens wil aanpakken maar niet over de ruggen van ouders die net hun zoon hebben verloren .

  Ik had je toch iets hoger ingeschat .. Jammer …

 174. Als je zo scherpt schrijft dat het snijd moet je weten dat het kan verwonden.

 175. Wat een vieze streek die alleen door vuile honden uitgevoerd kan worden. Heb je geen ethiek gehad? Heb je zelf geen ethische normen en waarden? Of houdt je gewoon geen rekening met de ethische normen en waarden van anderen? Onder de naam van iemand anders zo spotten met de nog verse dood van jonge jongen. Wiens dood ook nog te danken is aan pesterijen? En jij schrijft doodleuk een pest-stukje terwijl de pijn en het verdriet bij zijn ouders waarschijnlijk nog niet eens bezonken is. Respectloos voor Tim, voor zijn ouders en (ook al ben ik het niet met haar denkbeelden eens) voor Mariska orban-de Haas. Je zou je moeten schamen. En de redactie van ‘Metro’ moet zich schamen dat zij dit geplaatst hebben.

 176. Snap niet dat iedereen hier zo moeilijk over doet. Ja natuurlijk is het een misselijk stuk. Echter de ouders van Tim hebben zelf zijn laatste woorden in de krant geplaatst om zo een maatschappelijke discussie te starten. Eigenlijk zonde als zoiets het enige middel is.

  Het lijkt erop dat niemand hier begrijpt dat Tim slachtoffer is geworden omdat er vandaag de dag nog steeds mensen in Nederland zijn die dezelfde kolder verkopen als de zogenaamde schrijfster van dit verhaal. Dankzij deze standpunten is Tim er niet meer. Als ik op iemand boos ben dan is het wel op deze mensen in plaats van de heer koelman.

 177. gerard kock

  wat een vuile hypokriete manier om zo in de aandacht te willen komen,zijn geen woorden voor,vuilak
  en dan zeg ik t nog heel netjes

 178. Ps; en Mevr; Mariska Orbán….een kind wat werkelijk homo schijnt te zijn is beter te horen te krijgen dat je kind kanker heeft ( wat wel een ziekte is)….kortom even weer mijn mening hier geplaatst met het idee zet uw eigen verhaal op schrift ipv over een ander te oordelen…een kleine optie misschien ;-)over uw eigen tekortkomingen en complexen vanuit uw eigen levenssituatie en ga is langs een goede psygiater voor u uw functie verder voortzet 😉 ( Sylvia ZM………………………

 179. Koelman, nooit van je gehoord, via via hier terecht gekomen. Kansloos, over de rug van iemand proberen je geld te verdienen.

 180. Wat je ook over de Haas schrijft het is altijd treffende satire, daar hoef je geen goed schrijver voor te zijn. Dat ik nu dit schrijven van koelman moet lezen maakt het des te treuriger. Ik denk dat je het in 5 minuten klaar had?

 181. Ik ben beslist geen fan van deze bekrompen domme vrouw Mariska Orban – de Haas. Maar iemand die dit kan doen is erger als haar.

  Ik denk dat je voldoende hebt gelezen Luuk.. Fijn pensioen, nare rotzak.

 182. Mag ik je feliciteren met het feit dat je nu nog dieper gezonken bent dan Mariska de Haas.. Verschrikkelijk om dit op deze manier duidelijk te maken!

 183. Jij bent walgelijk… Als goed christen laat je het oordelen aan God over. Plaats van een moeder die haar enige zoon verloren heeft kapot te maken.. Echt katholiek zeker???

 184. Via deze weg wil ik je feliciteren met veroorzaken van een rel waarin je jezelf in een slechte positie manoeuvreert en je eigen naam aantast. Proficiat, ik hoop dat je vanavond kan terug kijken op een geslaagde dag met veel aandacht.

 185. Ik zou graag een reactie van jou zien, Luuk. Ik hoef niet uit te wijden waarom ook ik deze column zeer ongepast vind, dat is al verwoord in de andere reacties. Ik zou graag zien dat kritiek op andermans ideeën op een integere en serieuze manier wordt geuit, en ik hoop dat ook dat je je kunt verdedigen waarom jij dit hebt geschreven en geplaatst, en niet onbezonnen te werk bent gegaan zonder je te beseffen hoe pijnlijk dit is. Ik kijk uit naar uw reactie.

 186. Barbara Hoefsloot

  Ik hou er meestal niet zo van om meteen met een mening klaar te staan… Maar hier wordt ik wel even stil van en ga ik toch mijn mening geven; Ik vind dit rond uit smerig en ziek!! Je schrijft dit achter iemands rug om waardoor veel mensen zullen denken dat zij dat geschreven heeft, en je denkt ook niet aan de nabestaande van Tim… Heb je er niet even bij stil gestaan hoe pijn je de nabestaande van hem hiermee zou doen? Hoe zou het voor de ouders van Tim zijn als zij dit lezen!! Zielige vertoning hoor Luuk!

 187. Jezus Luuk, hoe ben je er nou bij gekomen om de zelfdoding van een jonge jongen met naam en toenaam hierbij te betrekken?

 188. luuk dit is gewoon ziek..!!!!!!!!
  ga je kapot schamen!!!!!!!!
  hoe durf je zo iets te schrijven !
  tegek voor woorden dit echt!!!

 189. Gast, jij hebt een zieke geest. En hoe mooi je misschien ook eerder geschreven hebt, het zou je nu verboden moeten worden.

 190. Koelman, je bent een voorbeeld van een journalist die z’n onafhankelijkheid wel erg letterlijk neemt. Hoewel ik de essentie van je column echt helemaal begrijp, vind ik het niet terecht dat je dit over de rug van de ouders van Tim Ribberink doet. Gaat het tegenwoordig niet ook om wederzijds begrip naar elkaar toe, of moeten we louter maar mensen kwetsen en koste wat koste dergelijkse schrijfsels de lucht in slingeren? De essentie was wellicht ook begrepen als je géén man en paard had genoemd. Ook richting die Mariska – hoe kwetsend die vrouw soms ook is, en zeker eigenlijk geen stelling mogen nemend als hoofdredacteur – niet goed gehandeld.

 191. Beste meneer Dhr. Luuk Koelmans,
  Kunt U mij hier uiteen doen wat U als reden aanvoert om zo’n lugubere brief neer te schrijven? Wat wilt U hiermee bereiken…
  De tekst zou zeker van Mariska Orbon- de haas kunnen zijn, maar dan nog. beseft U hoeveel verdriet deze moeder heeft dat zij haar kind is verloren aan pesterijen ed. U doet nu precies hetzelfde, bent U zich daarvan bewust Men, Luuk Koelmans, ben U zich ervan bewust dat U nu direct zijn moeder pest!

  Hoop dat U vannacht goed kan slapen….

  Mvg Simone Holweg

 192. Ik kan me zo voorstellen dat dit ook gedaan is bij Tim. Dingen publiceren en op internet zetten om hem in een kwaad daglicht te zetten, en/of hem belachelijk te maken. En ziedaar het resultaat.
  Heel volwassen Luuk, dat je meent die Mariska ook op zo’n manier te kakken te zetten. Om juist iemand die is gestorven door het pesten op zo’n manier te gebruiken om weer iemand anders te pesten.
  Bah. Ik heb medelijden met JOUW moeder. Wat heeft zij de plank ergens mis geslagen….

 193. Hoop dat je jezelf nog durft aan te kijken in de Spiegel.
  RESPECTLOOS

 194. kelly noom

  pauw en witteman???
  dat ze je daar uitnodigen om zulke gedachtegangen te laten profileren is ziek!!!! ik zou graag een potje met je discussieren hierover!!! er is geen enkel woord voor deze onzin!!!! het klinkt bijna als uit een sekte!!! prima als je je eigen gedachtegoedhebt, maar kwets er een ander niet mee die net zijn dierbaarste bezit heeft verloren!!! en als je verteld dat je zelf 3 prachtige kinderen hebt waarom zou hij/zij een minder prachtig kind zijn als zijn/haar geaardheid van dezelfde sekse is? je zou juist van je kind moeten genieten op zijn manier en er trots op zijn dat je kind is zoals ie is!!!!! laat je eigen gedachte goed niet los op zo’n verdietige situatie als deze!!!! ik hoop niet dat 1 van jouw kinderen ooit deze stap maakt omdat zijn/haar ouder zo’;n verdorven geest heeft!!!
  en nogmaals ik zou graag met u in discussie gaan hierover !!! desnoods op nationale televisie!!!!!

  mvgr kelly noom

 195. Wauw, gefeliciteerd, je bent echt een zieke klootzak. Hoe kun je zoiets schrijven? Die moeder heeft het al moeilijk genoeg. Respectloos gewoon.

 196. Thom de Jong

  ik word zo moe he van dat christelijke gejank, vooral van zo iemand als die mariska… WTF
  waardoor worden de meeste kinderen (jongetjes) aangerand en verkracht? juist door PASTOORS, BISCHOPPEN, PAUZEN en al die andere flikkers

  ik geloofde vroeger in god, nu ik ouder ben zie ik in dat de kerk (en bijna alle andere geloven) er alleen is om geld te ontvangen van goedgelovige lui die niks beters te doen hebben. EN OM KINDEREN AAN TE RANDEN/VERKRACHTEN

  homo zijn of niet heeft niks met god of iets dergelijks te maken dus rot toch gauw op ga bidden ofzo en hopen dat je in de hemel belandt hahaha

 197. Om ouders die net hun kind verloren hebben aan zelfmoord te gebruiken voor je eigen commerciële doeleinden is echt zo ver onder de maat. Je zou nooit meer gepubliceerd moeten worden.

 198. Geachte heer Koelman,

  Ik heb de column gelezen die u geschreven heeft in de metro vanmorgen, afschuwelijk!!! U begrijpt niks van het feit dat de ouders van Tim de overlijdensadvertentie zo in de krant hebben gezet, het gaat niet over het homo zijn,( daar kon Tim niks aan doen) of anders zijn dan anderen. Want dat accepteren de ouders van Tim. Het gaat over het pesten, de ouders van Tim wouden het pesten onder de aandacht brengen, en pesten gaat verder dan het alleen maar homo zijn er is zo veel waardoor je gepest kunt worden, en in 99 % van de tijd kun je er helemaal niks aan doen als slachtoffer zijnde.

  U hebt niet alleen de ouders van Tim hierbij negatief bejegend maar ook de ander kinderen/mensen die vroeger en nu nog steeds gepest worden, en vaak zijn dat levenslange littekens, en daarom steken de ouders van Tim hier hun nek uit voor de kinderen/mensen die er nu nog last van hebben. Een diep respect voor hun!!!

 199. Goed maar hard stukje typwerk. Laat al deze mensen maar, zij zijn door de bomen het bos niet.

 200. Hoe diep moet je zinken, nou zo diep mogelijk hoop ik voor jou, ik ken jou of die Mevr. de Haas niet en dat wil ik graag zo houden. Als ik het zo lees ben je net zo erg. WALGELIJK dat je over de rug van een ander ( schijnt ook niet echt netjes te zijn zij) het leven van de ouders/familie en kennissen en vrienden van Tim nog even extra een duw geeft Wat een klootzak moet je dan zijn.WALGELIJKE VENT.

 201. Ha die Luuk, Snap je bedoeling wel, maar de ophef evenzeer. Harde satire blijft een lastige zaak. De gekozen vorm was bepaald niet handig, om het maar even diplomatiek te stellen. Sterkte ermee.

 202. Ivo Smeets

  Laf, kwetsend en respectloos. Niet meer en niet minder. Waar in eerdere colums de humor of de essentie de boventoon voerde, schat je – mijns inziens – de situatie compleet verkeerd in. Een jammerlijke uitglijder.

 203. Geschokte lezeres

  Nou meneer Koelman, gezien alle reacties denk ik dat u niet zo’n fijne tijd tegemoet zult gaan in Tilburg. En terecht!!! Hoe haal je het in je hoofd, het is echt de meest walchelijke collumn die ik ooit gelezen heb.
  Ik hoop en ik denk dat je nog heel veel spijt gaat krijgen, en datzelfde geld voor Metro!!!

 204. Je zou je ogen uit je kop moeten schamen ‘heer’ Koelman.

  Zo over de rug van een tragedie een wrok uiten jegens iemand anders, onder naam van iemand anders.
  De ouders van Tim hebben al genoeg ellende om mee om te gaan en dan schrijf jij zo’n stuk. Walgelijk, schandalig en respectloos.

  Jij noemt jezelf een schrijver? Je mag wat mij betreft die titel onmiddellijk schrappen want dit is zo’n smakeloze actie dat het niet van een schrijver afkomstig kan zijn.

  Nogmaals, schaam je dood.

 205. Pijnlijk voor je hoe ontzettend NIET grappig dit is. Ik voel plaatsvervangende schaamte.

 206. El Tirador

  Ik wens je van harte een suïcidale zoon toe, misschien dat dat jouw empathisch vermogen wat goed zou doen.

 207. Prachtige stuk Luuk! Ga zo door!
  @allen die lopen te janken: Lees ‘s nog een keer het stukje door.

 208. 1woord Walgelijk! Dit is gewoon zo goedkoop, beetje te weinig aandacht?

 209. Bah. Ga je schamen om over de rug van een moeder je punt te maken. Je geeft iemand die het ergste in haar leven heeft meegemaakt nog een trap na.

  IMO ben je nu zelf geen haar beter!

 210. Meneer Koelman…
  Ik begrijp dat u als columnist het randje op zoekt en er graag net iets overheen gaat, echter dit is ronduit schofterig!
  Walgelijk.
  Misselijkmakend.
  Respectloos.
  Ik hoop dat uzelf inmiddels ook tot die conclusie bent gekomen, u kapot schaamt en ondertussen al uw energie stopt in het bedenken van een passend excuus.

 211. Ik hoop dat je vanavond dood neervalt en er morgen zo een misselijkmakende column over jou rug geschreven wordt.

 212. Ongelofelijk, wat een naar en misselijkmakend stukje.
  Mariska Orbán-de Haas op haar plek zetten, prima.
  De familie van Tim Ribberink daarvoor als lachwekkende achtergrond komedianten gebruiken, te walgelijk voor woorden.

 213. Zeg Luuk, er is op z’n zachts gezegd nogal wat commotie rondom je schrijfsel vandaag. Commotie is misschien niet het juiste woord. Als ik de reacties op internet lees kun je bijna van volkswoede gaan spreken. Metro is uiteindelijk zo netjes geweest om de gewraakte collumn te verwijderen. Het feit dat ie bij jou nog pontificaal op je website staat vervult mij met walging. Dat je een punt wilt maken, best. Dat je daarvoor een publiek figuur gebruikt, ook best. Dat je dit echter over de rug van de familie Ribberink speelt is onnodig en ronduit laag. Het zou je sieren dat je deze column net zoals metro verwijderd. Metro heeft de gevoelens van de familie gerespecteerd. Laat eens zien dat je geen egoist bent en dat het alleen om jou mening draait, maar dat je inziet dat je vandaag op de harten van de familie Ribberink hebt staan dansen en om die reden het stuk verwijderd.

 214. Bedankt voor uw column!
  Ik vind het geweldig hoe niet alleen hele nederland over u praat nu en uw actie maa rook het feit dat iedereen HOMO zijn meteen als link naar pesten leggen.
  Het gaat er bij de mensen neit eens om dat uw een moeder die haar net zelfvermoorde zoon heeft begraven door pesten aanspreekt.

  Het gaat de mensen hier puur om het feit dat uw een moeder van een zelfvermoorde zoon heeft begraven omdta hij gepest werd vanwege hij homo is.

  Zo is maar bewezen je hoeft het woord homo maar te gebruiken en idereen zal daar en daar alleen over vallen.
  Het feit dat duzienden jongeren die hetero zijn gepest worden en TERING HOMO!!!!!! wordne genoemt nisk uit maakt.
  Bij deze jongeren si het raar dat ze zelfmoord plegen want komop zeg je bent geen homo wat jank je dan:S

 215. Zou mariska deze column ook gelezen hebben op het grote enge wereld wijde web? Hmmmm…neeee!! dat is de echte op waarheid berustte wereld in huis halen, zij leest liever het gecensureerde reformatorisch dagblad!

 216. Behalve onnodig kwetsend vooral ook dom. Nu moet je voortdurend over je schouder kijken op straat.

 217. Lukie,
  Je hebt lang gedacht dat humor nietsontziend mag zijn. Ik vind dat in principe ook. Het is lang goed gegaan en men prees je columns vanwege de scherpe toon en de treffende woorden. Vandaag ging het mis, je hebt je vergaloppeerd en de menselijkheid uit het oog verloren en blijkbaar 1 vd zeldzame nog bestaande taboes met voeten getreden. Het balletje is gaan rollen, half Nederland valt over je heen en je ballen liggen op het hakblok, jonguh! Oeioei, dat wordt onderduiken tot de woedende menigte je helemaal uitgekotst heeft. Besmet zal je voorlopig nog wel blijven en zelfmoord lijkt me geen oplossing. Sterkte.

 218. Wat ben jij zielig! zit je zelf nog in de ontkeningsfase!!! En durf je er niet voor uit te komen? Respectloze gast die je bent! Ga met de tijd mee en laat je vooral behandelen ergens als je nog te redden bent!

 219. Helaas heer Koelman,
  U heeft zojuist uw eigen ruiten ingegooid.
  Veel succes toegewenst met de voortgang van uw carrière.

  Gegroet

 220. Wat een vreselijk domme en misselijkmakende fout die je hier begaat. Ik kan me echt wel indenken dat je de handelswijze en ideeën van Mariska Orbán-de Haas niet goedkeurt, dat ben ik op zich ook nog met je eens. Op deze manier, over de rug van een zelfmoord en het verdriet van de familie jezelf een podium verschaffen is echt het laagste van het laagste. En dan ook nog de gore moed hebben om te zeggen “ach ja, misschien was mijn timing niet best”. Ik zeg dit niet heel snel over een ander mens maar ik walg van je.

 221. Linda Aalberts

  Wat moet je zelf een klote leven hebben om dit te schrijven en daar vervolgens nog trots op te zijn ook. Wat zal jij zelf een klote jeugd hebben gehad. Echt jij heb een hele hele zieke geest. Als je een punt wilt maken moet je dat op een andere manier doen. Gewoon laf om het over de rug te doen van mensen die net hun zoon kwijt zijn.

 222. Columns bieden een geweldig podium om ongenuanceerd iemands kijk op zaken te laten evalueren. Maar zeker niet op deze manier. Tactloos, kwetsend, balinerend en onfatsoenlijk. En ga alstublieft niet het succes van deze column afmeten aan de hoeveelheid reacties. Die gaan zeker niet over het idee achter de column….

 223. Sneu, moeten scoren over de ruggen van ouders die hun kind verloren hebben. Droefhaas…

 224. Saul Daemen

  Ik heb cultuur, kunst en educatie hoog zitten maar als dit kan dan ben ik blij dat de nieuwe regering gaat bezuinigen op deze gebieden. Jammer voor de echte kunstenaars en schrijvers maar dit mag en kan niet! Schaam je diep, schaam je totdat je niet roder kunt zien. Kom achter die zogehete onschuld die je geloof noemt vandaan!!

  Je slappe excuus is kenmerkend voor extremisten, van welk geloof ook!

 225. Luuk,
  Dit is het slechte stuk ooit gelezen! Je kunt het gewoon niet maken om je ‘ruzie’ met Mevr. de Haas over de rug van Tim zijn familie uit te vechten. Triest, diep triest!

  Las je stukken meestal met groot genoegen, nu zal het altijd een bijsmaak hebben! Je hebt een lezer minder!

 226. Als ik jouw was zou ik mij eigen diep samen.
  Over iemand anders zijn rug en dan de ouders die hebben algenoeg ellende!
  Schaam je diep vieze hond!

 227. ga jij je nu verschuilen achter het feit dat Mariska hetzelfde doet als jij nu doet?????? achterlijke debiel! Als jij zo graag je punt wil maken doe dat dan niet over de rug van een onschuldig kind sukkel!!

 228. Walgelijke column en een verschrikkelijk verkeerde manier om shockerende schrijverstechniek te gebruiken. Dit had nooit gepubliceerd mogen worden.

 229. Ik kon je site niet bereiken vandaag, dus mijn nieuwsgierigheid kende ondertussen geen grenzen meer. Nu dus wel meteen even gelezen, en mijn God (naar keuze)… is dit nu alles? Twee in-en-in trieste zaken van de afgelopen week samengevoegd tot één geheel. Op niveau. Goed. En kwetsend? Misschien. Voor wie? Alleen voor direct betrokkenen van Tim. Misschien. Zelfs dat betwijfel ik. En de rest? Die moeten eens ophouden met zeiken. Ik merk steeds vaker dat elke lamlul die wekelijks iets op zijn Facebook zet zich eindredacteur van onze samenleving waant en anderen wenst te vertellen wat wel en niet kan. Zoek dat lekker zelf uit. Vind je dat dit niet kan? Dan schrijf je deze column niet. Luuk schreef deze column wél. En dat is ZIJN recht. Gelukkig zie ik in reacties meerdere spelfouten per woord en daarnaast slechts dreigementen gebaseerd op lichaamsomvang. Niet op kennis van zaken. Jammer dat Metro voor dat soort mensen gezwicht is.

 230. Luuk,

  Ik waardeer je column ontzettend.
  Haters hebben geen idee wat voor goeds jij hebt gedaan met deze column. Spijker op z’n kop.

  Bedankt

 231. Schandalig dat je deze column die nabestaanden diep raakt, nog steeds niet van je site hebt af gehaald!!!!!

 232. Sjonge sjonge jonge. Ik begrijp de achterliggende gedachte, maar ben jij een domme o…..l zeg ! Heb je enig idee wat je zijn ouders aandoet ? Je bent nog zieker als Mariska….

 233. Zijn er nog handige it-ers die de website van deze hond uit de lucht kunnen halen?

 234. hoi Luuk,

  gelukkig bestaat er nog zoiets in Nederland als de vrijheid van meningsuiting ! Het is je gegund. Natuurlijk is het niet persoonlijk tegen de familie van Tim bedoeld, maar de meeste mensen lezen maar half de tekst. Je heb er in ieder geval 1 ding mee bereikt. De discussie is hiermee goed op gang gekomen, groeten, en laat je niet kisten he ?

 235. Luuk,

  Er moet een moment geweest zijn, ergens tussen schrijven en publicatie, dat alles in jou je smeekte om met deze tekst niks te doen.
  Dat was je intuitie.
  Wat moet jouw ego daar hard doorheen geschreeuwd hebben!
  Ik hoop niet dat je jezelf wijs maakt dat je een ander, hoger doel diende maar mocht je dat toch doen, vraag jezelf dan dit af: als het doel werkelijk de middelen heiligt, had je intuitie dan zo lopen smeken?

 236. christinA eijkhout

  Misschien een ideetje om de achternaam ff te verwijderen?
  Fatsoenlijk Nederland heeft zich nooit gekenmerkt door het bezit van hersens. Het wachten is nu op Derek Ogilvie 🙂

 237. godsdienst en religie het zo verboden moeten worden.
  en de haas wat zou ik u graag op de brandstapel zien branden.

 238. Beste Luuk Koelman,

  Ik ken je andere columns niet dus ik weet niet of dit je gebruikelijke schrijfstijl is, maar als je het nodig hebt om over de rug van een familie die net een kind heeft verloren je punt te maken dan ben je toch wel het spoor aardig bijster vind ik. Ook het woorden in de mond van leggen van mw. Orban-de Haas vind ik niet netjes. Ook al heb je een goed punt en ventileert mw. Orban-de Haas geregeld verwerpelijke ideeen dan nog sla je de plank totaal mis op deze respectloze en kwetsende manier.

 239. Wat een volkomen respectloos stuk stront, deze tekst is werkelijk om te kotsen.
  Het is toch niet zo lastig om als eerste iemand ‘met in jouw ogen een tekortkoming’ volledig door de schijt te halen, is dat grappig ofzo? Daarnaast is het ongepast om nu zout in de wond te strooien om de zelfmoord van die jongen zoveel negatieve publiciteit te geven.
  Nu kun je wel gaan jammeren over vrijheid van meningsuiting en die poep, en tuurlijk is dat wel zo. Maar we hebben ook zoiets als normen en waarden, algemeen fatsoen, dingen die je laat omdat het gewoon niet gepast is.
  Ik wil het hier dan ook bij laten, ga alsjeblieft huilen in een hoekje.

 240. Als je een schrijvende collega niet uit kan staan, maakt niet uit waarom,dan spreek je die face to face aan.
  Toch niet plein plubic. Dat is vals.

  Een Actueel drama eraan verbinden is arrogant.

  En vooral kortzichtig. . Je schrijven is absoluut niet elitair en intelligent. Maar goedkoop, door te willen scoren mbt haat naar de een en idioot dom naar een ander.

  Je wilde graag dissen. Nu ben jezelf het mikpunt.

  Wat een bagger maak jij van het schrijversschap , 1 troost, je bent niet de enige wanna be, Sorry hoor.
  Ik hoop dat je wakker wordt en iets nuttigs gaat doen vóór de maatschappij.
  Lieve groet.

 241. marie terpstra

  Beste Luuk,
  Wat jammer, echt beneden peil en goedkoop deze column,
  ik ben afgehaakt wat betreft het lezen van je columns!
  Als je een greintje zelfrespect hebt en respect naar de ouders van deze jongen ga je erg je best doen om e.e.a. recht te zetten.
  Ik had je anders ingeschat…helaas

  Marie

 242. Het feit dat er mensen op deze wereld zijn die nog in een god geloven. Dat is pas echt misselijkmakend. Te walgelijk voor woorden. Religie, uitroeien.

 243. Ongelooflijk , als je als columnist zoiets absurds , schandalig en onbezonnen durft te schrijven! Vrijheid van meningsuiting ? Waar is het stukje fatsoen , normen en waarden respect voor de overledene en zijn nabestaande?! Hoe durft iemand over dit zijn oordeel en conclusies te trekken? Zonder enigzins te weten wat er in iemand omgaat? Is deze man psychiatrisch expert? Die kan zien welke emoties en gevoelens door iemand heen gaan? Diep triest van deze man en een uitermate grote teleurstelling in Metro! Toch zeker als het gaat om het terug treiteren van een medemens , een verlaging van niveau en het kleineren. Dhr. Koelman , in feite bent u geen haar beter als de treiteraars van Tim! Want zelfs na zijn dood weet u te presteren dat deze jongeman nog steeds word gekleineerd en gepest.

 244. Mensen die vrouw heeft het niet geschreven maar menneer LUUK KOELMAN zelf;)

 245. Bah wat ben jij smakeloos zeg! Je ongenoegen over iemand uiten over de rug van een overleden jongen en het verdriet van zijn ouders! Gatver. En dat je dan nog zegt dat het “misschien te vroeg was” maar dat het “over een aantal maanden” wel zou kunnen! Hoe dom kun je zijn man? Wat denk je dat de ouders van Tim over een paar maanden wel over hun verdriet heen zijn?
  Als jij een probleem hebt met iemand, moet je dat maar direct met haar uitvechten. Laat Tim en zijn ouders daar buiten! Je hebt je kritiek wel op Mariska, maar je bent zelf vele en vele malen erger. Mariska is gewoon een engeltje vergeleken met jou joh.
  Normaal wens ik niemand iets vreselijks toe, maar ik denk dat het eens goed voor je zou zijn als jij meemaakt wat Tims ouders meemaken. En dan hopen dat jij ook zulke smakeloze brieven krijgt.

 246. Als je een schrijvende collega niet uit kan staan, maakt niet uit waarom,dan spreek je die face to face aan.
  Toch niet plein plubic. Dat is vals.

  Een Actueel drama eraan verbinden is arrogant.

  En vooral kortzichtig. . Je schrijven is absoluut niet elitair en intelligent. Maar goedkoop, door te willen scoren mbt haat naar de een en idioot dom naar een ander.

  Je wilde graag dissen. Nu ben jezelf het mikpunt.

  Wat een bagger maak jij van het schrijversschap , 1 troost, je bent niet de enige wanna be, Sorry hoor.
  Ik hoop dat je wakker wordt en iets nuttigs gaat doen vóór de maatschappij.
  Lieve groet.
  .

 247. Simon Roelofs

  Aan welke ziekte de schrijver van dit stuk lijdt is wat onduidelijk. Maar het lijkt beangstigend veel op de overtuigingen die er in het verleden toe hebben geleid dat kinderen zijn misbruikt en voor hun leven zijn gekwetst. Moreel kapot zijn gemaakt. Dat ze aan een ziekte lijdt is wel zeker. Zelf zal ze deze ziekte waarschijnlijk geloofsovertuiging noemen. Laten we toch hopen dat deze ziekte niet genetisch wordt doorgegeven.

 248. Uw punt duidelijk maken naar Mw. Orban kan op VELE andere manieren. Zwaar misselijk om hiervoor iemand te gebruiken die zelfmoord gepleegd heeft, en daarbij nog eens zo kort geleden.

  Dat de naam van Tim gebruikt wordt maakt het verhaal persoonlijk, er wordt namelijk verwezen naar zijn moeder. Om duidelijk te maken dat u het niet eens bent met de denkbeelden van Mw. Orban had u dit TOTAAL niet nodig gehad. Zelfs zonder persoonlijke uithaal zou het een misselijk stukje zijn voor ouders waarvan een kind zelfmoord heeft gepleegd.

  Zacht uitgedrukt slaat dit letterlijk ALLE planken mis. Het verbaast mij nogal dat u dit blijkbaar als beste manier beschouwt om uw punt te maken…. Anders had u het vast en zeker niet laten publiceren.

  U kickt op aandacht? U heeft geen inlevingsvermogen? U heeft uberhaupt geen hersenen?

  Mijns inziens zijn bovenstaande 3 punten allen waar.

  Alle liefs

 249. ikujyhgtrfed

  Lieve Moeder van Loek Koelman,

  Ik hoop dat u zich schaamt om het walgelijk ventje dat u gebaard en opgevoed hebt. Zo’n personen op de wereld zetten zou strafbaar moeten zijn.

  ps: is maar satirisch hoor!

 250. Adriaan Rodenburg, Haringhuizen

  Als Koelman denkt homo’s zoals ik een dienst te bewijzen, dan heeft hij niet alleen geen fatsoen maar ook geen hersens.

 251. heb met verbazing deze colum gelezen, en buiten de smakeloosheid verbaas ik me over Luuk, die niet op persoonlijke titel zijn(?) gedachte verwoord.
  wat een totaal gebrek aan respect!
  of is dit een poging tot humor???
  tsss, blamage!

 252. De echte Wim Heitinga

  De vorige reactie van Wim Heitinga is nep. Ik ben de echte Wim Heitinga. Het zijn vast de jongens van Geenstijl.nl die weer aan het trollen zijn.

  met vriendelijke groet,

  Wim Heitinga

  (reactied 3294)

 253. Dat iemand zelfmoord pleegt is al erg genoeg.
  Vervolgens je eigen zoon moeten begraven, die maar 20 jaar in je leven was, is een ramp.
  Om kort daarna ook nog zo’n misselijke brief te ontvangen van iemand die homofoob is, en beweerd dat een moeder van een homo een slechte moeder is, dat is gewoon diep triest.

  ‘Zij is vóór abortus terwijl ze zelf meerdere miskramen heeft gehad. Ik vind dat raar. Da
  n moet je toch weten hoe erg het is een kind te verliezen?’

  waarom is abortus raar? Er zijn mensen waarbij het niet anders kan.
  Er zijn meisjes van 16 die verkracht worden, zwanger raken, en abortus plegen. moet dat dan verboden worden? moeten ze dan maar een kind opvoeden, terwijl ze zelf nog kind zijn, en het helemaal niks met verantwoordelijkheid nemen te maken heeft?
  Dát vind ik raar..

  ‘Mijn zoontje is pas vier, maar ik kan nu al heel duidelijk aan hem zien dat hij géén homo is. Zo voed ik hem ook op, met voldoende autootjes en een speelgoedgarage. Mocht hij ooit tóch homo worden, dan zou ik mijzelf dat als ouder heel erg verwijten. Ook zou ik dodelijk ongerust zijn, want homo’s hebben altijd schokkend veel sekspartners. Maakte u zich nooit zorgen over ziektes bij uw zoon, mevrouw Ribberink? Ik vraag mij oprecht af waarom u nooit heeft ingegrepen.’

  Hoe kan je iemand opvoeden als ‘geen homo’?
  Dat vind ik erg knap!
  homo is geen keus, het is geen opvoedingsfout, het is geen ziekte. Het is iets waar je mee geboren word.
  net als je haarkleur, en je gezondheid.
  Om vervolgens te beweren dat homo’s schokkend veel sekspartners hebben, is helemaal vergezocht.
  Hebben mannen die geen relatie willen dit niet dan?
  Er zijn ook hetero’s met veel sekspartners, is dat dan net zo schokkend dat zijn moeder zich moet schamen?
  en waarom zou een ouder zichzelf moeten verwijten dat zijn kind homo is? ik snap de redenering hierin niet.
  Zou een ouder zich dan ook moeten verwijten dat zijn zoon of dochter gepest word omdat hij/zij geboren is met oranje haar?

  en echt waar, ik begrijp niet in welk universum een castratie moet helpen tegen homo zijn?
  wij zijn geen honden!
  Zoiets vind ik gewoon mishandeling van de minderjarige jongetjes in die rooms-katholieke sprookjeswereld!

  ‘nóg erger was het geweest wanneer Tim over enkele jaren met een andere homo was getrouwd. En wie weet wel een kind had gewild. Dat had enkel geleid tot Sodom en Gomorra-achtige praktijken als polygamie, incest en pedofilie.’

  En echt, welke zieke geest kan zo denken over 2 mannen die samen een kind opvoeden?!
  Over het algemeen, zijn homo’s betere mannen dan hetero’s,
  en waarom? omdat ze gevoel hebben, en gezellig zijn, en een hart hebben!
  daar kan menig man nog van leren.
  incest en pedofilie… weet je wat het erge is?
  Over het algemeen zijn het de hetero vaders die zich daar schuldig aan maken.
  denk daar maar eens over na, voor er weer zoveel onzin uit 1 persoon komt.

  nogmaals, homo zijn is geen keus, en om zo’n brief als dit te publiceren is diep triest!
  in dit geval, kan ik weinig anders zeggen (om jou in je eigen woorden toe te spreken) jouw moeder moet zich schamen, dat ze jou zo heeft opgevoed, misschien was een castratie als minderjarig jongetje in het rooms-katholieke zangkoor voor jou geen verkeerde optie geweest..

  Ik wens de familie Ribberink veel sterkte toe met het verlies van hun zoon, en ik hoop dat zij zich hierdoor niet laten kisten!

 254. Erna de Vos

  Gadverdamme. Hier heb ik geen woorden voor. Wat is dit ontzettend laag, smerig en harteloos. Als een collega je niet aanstaat zijn er nog zat andere manieren te verzinnen. Schrijf gewoon een stukje over haar en niet over de rug van zo’n tragedie. Wil me absoluut niet verlagen tot jouw niveau maar zou bijna zeggen hoop dat je zo’n tragedie ook eens mee zal maken. Wordt gewoon kotsmisselijk van je collum. Om maar niet te spreken over de Metro die zulke vuiligheid nog plaatst ook. Gadverdamme.

 255. Precies parallel aan de brief van onze geliefde Mariska aan mw. Hennis-Plasschaert. Het enige problem: die brief is niet actueel meer. Parodieen hebben een houdbaarheidsdatum, en deze parodie is een tikje te laat om leuk te zijn.

 256. NOU JA ZEG!
  Zit het met open mond te lezen! En zo steunen wij elkaar hier in Nederland????? WALGELIJK GEWOON! Nog nooit van respect gehoord zeker?

 257. Als ik de man van mevr. de Haas was geweest of de vader van die overleden jongen dan had ik je kop van je romp getrokken.

  Je bent een griezel !

 258. Balibelloa

  Wat een trieste schreeuw om aandacht! En wat een arrogantie om dit te durven plaatsen! Een echte kronkel in je kop! Zouden met jou moeten doen wat we ook met valse honden doen, want die hebben namelijk ook een kronkel in hun kop, de definitieve spuit! Opgeruimd staat netjes! Weer een respectloos zielig mannetje minder in de wereld! Er bevind zich werkelijk waar niks menselijks meer in jou..

 259. Vuile klootzak, Metro en andere digitale media halen het artikel offline uit respect voor de familie, maar meneer laat het lekker op zijn site staan. Nog steeds zo trots op je walgelijke column?? Dubbel respectloos! Ik zou maar een tijdje binnen blijven of verhuis maar gewoon, lijkt me niet prettig om jou te zijn nu en dat verdien je! Ik kan best geloven dat er mensen zijn die je gewoon een klap verkopen als ze je op straat tegen komen…

 260. Wat ben jij in en in triest. Dat je frustraties hebt is één ding, best, maar om ze op deze wijze te uiten? Hoezo moet Tim aangehaald worden? Geniet jij nou zelf van je eigen column? Lees jij dit en denk je: jeetje, wat een meesterstuk! (waarschijnlijk wel anders had je het niet geplaatst hé). Heb je er ook maar één seconde bij stil gestaan wat dit betekent voor de familie en vrienden van Tim, maar ook volstrekte vreemden zoals ik en velen met mij? Of heb je ook maar één seconde gedacht wat het voor jou zou betekenen als iemand anders dit over één van jouw geliefden zou zeggen? Niet dus.
  Enfin, je leest dit toch niet want waarom zou iemand anders gelijk hebben. Blijf lekker in je bubbel zitten, ooit krijg je nog wel een reality check. Dan maar hopen dat anderen wel fatsoen hebben.

 261. Vrijheid van meningsuiting he!!
  Wat ben jij een ONGELOVELIJKE, ACHTERLIJKE, IMBECIELE TERINGLEIER!!!!!!
  Serieus! Als ik de moeder van Tim zou zijn had ik je het leven zo zuur gemaakt!!
  Ik mag hopen dat je een keer de verkeerde tegen komt op straat!!
  Flikker jezelf maar vast voor de trein!! Kan je een hoop ellende besparen!!

 262. Walgelijk.. dat is mijn indruk hiervan..
  Als je dan iemand ervan langs wilt geven.. ( Mariska) gebruik dan niet de zelfmoord van een ander hiervoor en gebruik dan niet het verdriet en de schok in de maatschappij over Tim hiervoor.. Misselijk.. onwerkelijk en ongeloofelijk om zo je ideeen en “haat” jegens mariska te gebruiken.. dit is beneden peil, en dat terwijl ik iemand ben die wel van prikkelen van de mensheid als goede daad ziet.. Maar de pijn die de ouders hebben en dit dan te gebruiken als colomn.. en methode is diep diep triest… schaamteloos.. je bent niets maar dan ook niets waardig.. en ik hoop dat wat je schrijft op jou een keer wordt uitgevoerd.. of gewoon snijden en uitbloeden laten.. maar wees gerust, we zullen jou ouders en familie een geweldige colomn/brief schrijven..

 263. Idee achter deze column is prima, helaas wel een verkeerde kapstok gekozen om deze aan op te hangen. Het geloof (welk geloof dan ook) moet te vuur en zwaard bestreden worden, maar dan wel op basis van gezonde argumenten en niet betrokken worden op een dergelijk persoonlijk drama.

 264. Wat ben jij een zielig oud verzuurd wijfje. Vindt het heel bijzonder dat jij een collum in de Metro mag schrijven:S Je verhaal is zielig en kwetsend voor de ouders. Zolang u de achtergrond niet weet van de zware lasten waaronder deze jongen ten onder is gegaan, heeft u het recht niet om te oordelen. Laat staan tegen over heel Nederland! en uuuh is een collum er niet om te inspireren of een andere kant van het verhaal te laten zien? U bent in beide gefaald. Dit is laag bij de grond journalistiek, met als doel om zelf in het nieuws te komen…. U bent een zielig figuur met een waardeloze mening en heb medelijden met uw bekrompen visie

 265. Wim de Boer

  Hoi Luuk,

  Ik geniet vaak van je columns, ook de columns die op het randje van fatsoen balanceren. Deze column, hoezeer ik de inhoud en het punt dat je wilt maken begrijp, gaat toch echt te ver, omdat het over de rug gaat van een vader en een moeder in diepe rouw.

  Maar ik wens je niet de dood in zoals vele anderen, daarvoor zijn je columns gewoonweg te leuk, goed en belangrijk!

 266. Verdrietig om op deze manier meerdere mensen te kwetsen. Zowel de familie van Tim maar ook de degene die zogenaamd de brief schrijft.
  Hoe kunnen vele reacties haar standpunten niet resspecteren? Moet het doden van een kind in de moederschoot dan wel gerespecteerd worden? Niet rechtpraten wat krom is. Als een kind niet wordt verwekt door 2 mannen zal dat niet de natuurlijke bedoeling zijn. Waarom mag een standpunt wat afwijkt van de grote groep niet meer verteld worden? Respect? Ja, maar wel eenzijdig! Aan de andere kant discimineer je dan alsnog helaas.

 267. Vindt het heel bijzonder dat jij een collum in de Metro mag schrijven:S Je verhaal is zielig en kwetsend voor de ouders. Zolang u de achtergrond niet weet van de zware lasten waaronder deze jongen ten onder is gegaan, heeft u het recht niet om te oordelen. Laat staan tegen over heel Nederland! en uuuh is een collum er niet om te inspireren of een andere kant van het verhaal te laten zien? U bent in beide gefaald. Dit is laag bij de grond journalistiek, met als doel om zelf in het nieuws te komen…. U bent een zielig figuur met een waardeloze mening en heb medelijden met uw bekrompen visie

 268. Jammer dat respect eenzijdig blijkt te zijn. Afwijzen wat neit in het grote groepsdenken past en dus eigenlijk discrimineren van mensen die abortus wel zien als het doden van een kindje wat ook zo is. Helaas spreekt hier weinig liefde uit!

 269. Jammer dat respect eenzijdig blijkt te zijn. Afwijzen wat niet in het grote groepsdenken past en dus eigenlijk discrimineren van mensen die abortus wel zien als het doden van een kindje wat ook zo is. Helaas spreekt hier weinig liefde uit!

 270. Geachte heer Koelman,

  Wat getuigt deze bijdrage van egoïsme en een totaal gebrek aan respect voor de nabestaanden.
  Schaamteloos, smakeloos.
  Persona non grata. Alle aanzien verloren. Hoe durf je je eigen scoringsdrang zo boven het verdriet van anderen te stellen?
  Het zegt ook veel over je dat je na ongetwijfeld het nodige afwegen ebt besloten deze bijdrage in te zenden.
  Het zegt ook veel over METRO.
  Om te walgen, wat ben jij een waardeloze vent.

 271. Ik ben het er hartgrondig mee eens dat de timing van Luuk niet erg goed gekozen is. De column slaat de spijker wel recht op de kop. Mariska Orban – de Haas is een stuitende persoonlijkheid. Wat zij verkondigt is niet alleen idioot, het is een regelrechte belediging van de Katholieken in Nederland want deze walgelijke vrouw is hoofdredacteur van een katholiek blad. De Katholieken die ik ken zijn juist behoorlijk progressief . Mevrouw Orban – de Haas is de zwarte weduwe Rost van Tonningen van deze tijd, vol van haat en oordeel, die weerzinwekkende standpunten uitdraagt en, nog erger, weerzinwekkend gedrag vertoont tegen mensen die haar zieke gedachten niet delen. De zogenaamde open brief aan Jeanine Hennis – Plasschaert is daar een triest voorbeeld van. Dat Orban – de Haas kinderen heeft en opvoedt, is een misdaad tegen de menselijkheid.

 272. Kortom, religie maakt kortzichtigheid. God’s liefde is onvoorwaardelijk, als iemand maar niet homo is. Dankjewel, Mariska, voor deze boodschap. En wat toon je weinig respect en veel kortzichtigheid. Schijtwijf.

 273. Deze column legt de vinger op de zere plek. Het schuurt, doet pijn, gaat over de rand… Maar wat is de boodschap? Dat er onder het mom van godsdienstvrijheid bij diverse religies nog steeds homosexuelen worden gediscrimineerd. Niet alleen maar onder scholieren. Daar zou de discussie over moeten gaan, en niet over een column.

  “Als de wijze met zijn vinger naar de maan wijst, kijkt de dwaas naar de vinger” (Chinees gezegde)

 274. Zeer gemengde gevoelens bij het lezen van dit bericht.
  In eerste instantie vind ik het belachelijk dat zulke berichten gepubliceerd worden. Dat Koelman met dit soort ziekelijke gedachten rondloopt is één ding; dat hij dit besluit met de wereld te delen is heel wat anders. Je zou compleet achterlijk zijn als je niet weet wat dit met mensen doen, al helemaal met de nabestaanden van Tim.
  Ik vraag me af wat er in dat zieke hoofd van je afspeelde, Luuk, toen je bedacht, laat ik dit eens gaan doen. Als persoon die eerder rechts stemt dan links ben ik voor vrijheid van meningsuiting, maar je begrijpt toch dat dit te ver gaat? En waar doe je het dan voor? Media-aandacht? In dat opzicht is je plan gelukt.
  In elk geval heb je bereikt dat heel Nederland (en wanneer dit verhaal buitenlandse media-aandacht krijgt nog meer dan Nederland) je nu verafschuwt en haat. En gelijk hebben ze.
  Je hebt een zieke, zieke geest.

 275. Prima dat je een punt wilt maken. Vooral doen.
  Maar hoe walgelijk om daarvoor gebruik te maken van het persoonlijk drama waarmee Tim’s nabestaanden momenteel te kampen hebben.
  Ga nog eens goed nadenken en je zult je diep schamen.

 276. Barry Brom

  Smakeloos, kansloos en nutteloos.
  Wat is er loos met de collum schrijvers en schijfsters van tegenwoordig?
  Gebrek aan inspiratie? Schrijf over “wat er allemaal fout is op de wereld” op een manier zonder de mens bij naam te kwetsen, beledigen of te manouvreren in een bocht waar ze niet thuis horen.
  Leedvermaak zonder te kwetsen is mijn boodschap!

 277. Tja… als dit soort gedachten bij je opkomen.. en je schrijft ze ook nog zo op… dan ben je ongeacht de verdere intententie al ziekelijk gestoord en volledig afgestompt. Ik betwijfel de kritieken bij je doordringen, ik vermoed dat je er niks bij voelt… daarmee ben je zelf denk ik afgeschreven.

 278. J. Verhoeve

  Beste meneer Koelman,

  Voor vandaag had ik nog nooit van uw columns gehoord, maar toch wil ik even reageren. Niet zozeer ben ik geschrokken van uw column, maar vooral van de bovenstaande reacties en de kritiek vanuit de overige media. Het schrijven van de open brief in naam van Mariska Orbán-De Haas was dan misschien niet zo’n handige zet, maar voor mij is uw bedoeling in ieder geval duidelijk. Althans, ik neem aan dat het uw bedoeling is geweest een realistische afspiegeling te geven van hoe een groot deel van de Nederlandse bevolking over homoseksualiteit denkt. Wat mij betreft is dit aardig gelukt.

  Het probleem wat zich hier echter voordoet, en wat u absoluut had moeten zien aankomen, is dat vrijwel niemand de intentie van uw column correct opvat. Zo lees ik hierboven een hoop berichten waar kritiek wordt geuit op ‘uw walgelijke ideeën over homoseksualiteit’. Ook schrijft menig persoon dat het werkelijk onfatsoenlijk is om kritiek te uiten op de moeder van de overleden Tim. En wie kritiek uit op mevrouw Orbán-De Haas slaat natuurlijk helemaal de plank mis. Helaas is dit echter de maatschappij waarin wij ons bevinden, en zullen we met deze mensen moeten leren leven.

  Hopelijk is dit een fout die u slecht eenmalig begaat, en wellicht is uw reputatie als columnist nog enigszins te redden. Het lijkt mij dan ook verstandig om, ondanks uw goede bedoelingen, uw verontschuldigen aan te bieden. Indien u uw reputatie staande wilt houden is het echter wel noodzakelijk om de intentie van uw column zo goed mogelijk te verduidelijken. Anders zullen uw verontschuldigingen in de ogen van velen geen enkele waarde hebben, omdat voor datgene wat ze denken te hebben gelezen geen verontschuldiging mogelijk is.

  Met vriendelijke groet,
  J. Verhoeve
  – 19 jaar
  – kritisch persoon

 279. Ik ben moslim. En het spreekt natuurlijk voorzich dat homo zijn taboe is MAAR BEN JIJ HELEMAAL VAN DE POT AFGERUKT, wat ben jij respectloos zeg. Heb jij eigelijk wel gevoel ??????

 280. Ik werd door mijn dochter erop gewezen dat iemand een professionele column had geschreven die wat haar betreft echt niet kon…..
  Ik kan maar 1 ding zeggen tegen deze schrijver: Te ver onder de gordel. Stop met schrijven, ga je schamen en als de sodemieter jezelf nuttig maken voor de maatschappij.
  Door gefokt stuk vreten.

 281. Heeft men er al eens aan gedacht dat Luuk misschien tussen de regels door bedoeld dat Tim ook uit dit milieu komt?Katholieke hoek met de denkbeelden die in de brief staan.Dan hebben de ouders iets om over na te denken. Wat is er doordgezwegen of niet bespreekbaar geweest in het leven van Tim?
  Meneer pastoor, misbruik,geen homotolerantie?Kop in het zand steken, nergens over praten want dan is het er zogenaamd niet. Dan krijgt de column ineens een heel andere inhoud.Iets om over na te denken?

 282. Amber Lieve Ruska

  Schaam je!

  Je verlagen tot het niveau van een ander is in mijn beleving al overbodig!

  Maar dat je hiervoor gebruik moet maken van een jongen die niet meer kon, kappot gepest tot hij geen uitweg meer zag….

  En hiermee zijn ouders en nabestaande misbruikt onder de naam van een ander, noemt ik pesten.

  Deze colum heeft wat mij betreft je naam nog veeeeel lager gezet als van de vrouw waartot jij je moest verlagen.

  Schaam je, schaam je diep!
  Dat anderen nooit meer een collom van je willen plaatsen laat staan lezer. Je naam doet je tekst al de papier versnipperaar in!

 283. Luuk, je hebt laten zien wat een harteloos en ziekelijk mannetje je bent. Je hebt het verdriet van de moeder van Tim misbruikt om je eigen hetze jegens Mariska kracht bij te zetten. Dat je daarmee letterlijk over lijken gaat valt me vet van je tegen. Mariska heeft door deze actie van je, waarbij je haar naam hebt misbruikt door deze brief namens haar te schrijven, moeten onderduiken, omdat ze nu met de dood wordt bedreigd door mensen die werkelijk denken dat zij dat stukje geschreven heeft.

  Ik zou de boel maar heel snel rectificeren als ik jou was, voor er hele vervelende dingen gaan gebeuren. Je bent gewoon veel te ver gegaan en een excuus is hier wel op z’n plaats. De Metro heeft het verhaal inmiddels verwijderd, maar het verbaasd me dat het nog vrolijk op je eigen site staat. Je weet dat half Nederland met afschuw heeft gereageerd op je column en het feit dat het hier nog steeds staat, getuigt van weinig respect.

 284. Beste Mariska,

  De strekking van jouw open brief aan de ouders van Tim is synoniem aan de actie van de bedreiger(s) aan jouw adres.

  Ik wou bijna zeggen jouw deeg en eet nu het koekje maar op.

  veel liefs

 285. ——————-
  HIERBOVEN:
  ——————-

  Boze mensen die alles wat ze lezen letterlijk nemen. LOL.

 286. J. Verhoeve

  P.S. Tevens lijkt mij de opvatting dat de column als kritiek in de richting van mevrouw Orbán-De Haas is bedoeld ook onjuist. Mevrouw Orbán-De Haas is hier enkel als voorbeeld gebruikt en haar naam kan ook vrij gemakkelijk vervangen worden voor bijvoorbeeld Kees van der Staaij (Politiek leider SGP).

 287. Kansloze hoer. Waarschijnlijk ben jezelf homoseksueel en probeer je zo af te dwingen dat je het niet bent. Lelijk dit. Hopelijk word dit afgestrafd

 288. Ik hoop dat dit heel veel adverteerders beinvloedt zodat de Metro vanzelf ophoudt te bestaan. Waardeloze redactie!!!

 289. Beste Mariska Orbán-De Haas, je kunt veilig uit je schuilplaats komen.
  Ik vind het heel erg, dat je bent ondergedoken, omdat iemand uit jouw naam een stuk heeft geschreven waar de honden geen brood van lusten. Je hebt helemaal niets gedaan wat verkeerd is.
  Ga vooral door met je werk, waar je al een tijdje enthousiast mee bezig bent en neem geen blad voor de mond. Ik heb veel respect voor je.

  Luuk Koelman mag je estafettestokje overnemen.
  Wat een zieke geest…
  Ik hoop, dat ze hem er snel uitgooien bij Metronieuws.nl en dat hij nergens meer aan de bak komt als hij geen afstand neemt voor deze houding en niet zijn excuses aanbiedt.
  En nee, dit is echt geen humor!

 290. Vanwaar deze manier van meningsuiting? Ik vind het lichtelijk overdreven en respectloos tegenover de nabestaande van Tim Ribberink. Zijn zelfmoord (na aanleiding van pesterijen)is totaal niet iets waar je grappig over moet doen. En dan te bedenken dat we in 2012 leven! Dat mevrouw Órbin-De haas geen problemen heeft met haar publieke uitspraken, geeft u nog niet het recht haar identiteit te gebruiken voor een nutteloze, licht racistische en respectloze brief die in mijn ogen doelloos is geplaatst! Wilt u zelf gewaardeerd en met respect behandeld worden, doe dat dan ook met anderen en laat iedereen in zijn waarde! Het is volledig u keuze dit column met trots te plaatsen maar heb dan in elk geval respect voor de nabestaande van Tim, en laat de namen achterwege! M.v.g. Malika

 291. Grappig om te lezen dat mensen deze column respectloos vinden en het belachelijk vinden dat de Metro dit toestaat.

  Maar ze vergeten dat ze zelf geen respect hebben voor de mening van Mariska de Haas.

  Wat een vreemde mensen zijn er toch op deze wereld…

 292. Aan de mensen die denken dat ze het moeten opnemen voor de ouders van Tim Ribberink het volgende. Ik denk dat zij best zelf kunnen bepalen of dit stukje kwetsend voor hen is. Dit hoeven jullie niet met zijn allen duidelijk te maken.

  Je kan in dit stukje Tim net zo goed vervanging door elke willekeurige jongen die wel eens uitgemaakt is voor ‘homo’. Dat hij nou net 2 nieuwsberichten heeft uitgekozen om zijn column van wat meer bekendheid te voorzien is niet meer dan logisch.

  Tegenwoordig kan men niks meer met een korreltje zout nemen, leer eerst maar eens tussen de regels door te lezen voordat men een mening over een stuk gaat geven.

 293. Luuk of beter gezegd (loser) Luuk, ik had nog nooit van je naam genoord en ga hem ook zo snel mogelijk vergeten. Wat ben jij een ontzettende hufter.
  De één zijn dood, de ander zijn brood. WALGELIJK>

 294. Fabian Vrouwenfelder

  Wat een misselijk makende column! Dat je een hekel hebt aan Mariska ok maar regel dat dan met haar. Dat je daar de ouders van iemand die ongeveer het ergste wat een ouder mee kan maken kwetst is te erg voor worden. Super laf en ongelofelijk dat dit geplaatst is en al helemaal dat je dit hebt kunnen schrijven!

 295. Zelf Reflectie

  Bijzonder dat je deze column schrijft, nog eens overleest, weer corrigeert, herschrijft en na al die momenten van heroverweging nooit op de gedachte komt dat dit veel te ver gaat. En dan achteraf zeggen dat de timing niet handig is. Wie is er dommer en erger? Vrijheid van meningsuiting is prachtig, maar verschuil je niet achter een ander, zelfs niet als het satire is. Satire die overigens niet helder is voor de meesten, maar wat laf opzettelijk wordt verhuld. Satire betekent nog niet dat je respectloos moet zijn naar anderen. Zoals Koningin Beatrix al zei: “Wie anderen beschimpt verliest zelf geloofwaardigheid; het onbeheerste woord schiet zijn doel voorbij”. Dat geldt niet alleen voor Wilders of mevr Orban, maar zeker ook voor dhr Koelman. Zelfreflectie lijkt hem vreemd, een ander veroordelen gaat hem makkelijker af. Je zou de column zo maar kunnen opvatten als aanzetten tot haat gezien de manier waarop de satire opzettelijk is verpakt. En dat is strafbaar. Metro zelf is met de plaatsing van de column overigens geen haar beter. En noch Metro, noch dhr Koelman heeft het vermogen zich te verontschuldigen, niet naar mevr Orban maar ook niet naar de ouders van Tim en vooral Tim zelf en zijn nalatenschap. Misschien morgen als de duk te hoog wordt en het gezicht moet worden gered. Maar dat is de mosterd na de maaltijd.

 296. Koos Janse

  Ik snap nu niet wat u bedoelt. Was Tim homo? Kan dit nergens terug vinden. Pesten en iemand homo noemen maakt hem nog geen homo.

  Deze brief kan je op zoveel manieren interpreteren. Wat geheel aan de feiten ligt, feiten die ik niet ken en u waarschijnlijk ook niet. Dus ik ben geneigd om te denken dat deze brief eerder gericht is op Mariska Orbán-de Haas , in plaats van de katholieke cirkels waarin Tim zich misschien in begaf. Want ik weet niets over die jongen, behalve dan wat het nieuws mij verteld. Wat weet u? Wat de rest van Nederland niet weet? Of weet u gewoon niets en is dit een poging tot het kapot maken van Mariska Orbán-de Haas, wat niet slecht is maar niet over de rug van Tim.

  Ik zou of een rectificatie uitbrengen met een wat duidelijkere insteek, met excuses. Of gewoon de column weghalen, met excuses. Deze column is te open en kan op iets teveel manieren geïnterpreteerd worden. Van smakeloos tot geniaal. Jammer genoeg is de neiging naar smakeloos groter.

  Ergens toch wel grappig, dat iedereen in Nederland ineens tegen pesten is, maar u word nu weg gepest en met de dood bedreigd.

  Succes.

 297. Beste Luuk en Metro,

  Walgelijk! Zowel Metro als Luuk opdoeken!!

  Ik zal nooit maar dan ook nooit meer een metro in m’n handen nemen.

  En Luuk? Ballen eraf, en opsluiten. Z’n hele leven lang! Wat een respectloos mens. Hij is dit leven hier niet waard!!

 298. Menno Edens

  Ik ben meer onder de indruk van de idiote dingen, die Mariska bij Pauw en Witteman zei, ik kon mijn ogen en oren niet geloven, ze zou best zo’n brief geschreven kunnen hebben, daar sta ik liever bij stil, en dat was ook de bedoeling van deze column. Koelman kwetst niet, Mariska kwetst, het is het aan de kaak stellen van de gedachtenwereld van Orbán-de Haas, zo zou zij dit, misschien ietwat aangedikt, hebben kunnen schrijven.

 299. Misschien wordt het tijd om dit soort mensen weer op de brandstapel te gooien, het is respectloos en ver verwijderd van alle fatsoen. Ik hoop dat ze is ondergedoken onder een berg ( vul zelf maar in )

 300. ik heb hier geen woorden voor…vreselijk voor de ouders van tim!!
  echt te walgelijk,bah…

 301. Luuk Koelman, In het verleden biggelden om meerdere van je fictieve brieven de tranen over m’n wangen van het lachen. Van deze verstom ik. Dit is zo pijnlijk en niet nodig. Verkeerde timing? Ik zeg gebrek aan inlevingsvermogen. De boodschap die je wilt overbrengen kan ook op zoveel andere manieren, en niet via nét overleden personen en hun rouwende familieleden. Een ernstige inschattingsfout. Jammer.

 302. Ontzettend ongelukkig getimed en daardoor heel pijnlijk voor de ontzettend moedige familie Ribberink die taboes doorbroken hebben. En had bovendien duidelijker gemaakt dat je niet die echt bekrompen mevrouw bent (maar net doet alsof je het bent). Niet alle mensen hebben dat door, al druipt het cynisme er vanaf… Inhoudelijk wel een hele rake column om fundamentalistische bekrompenheid (in dit geval van de extreme katholieken) een keiharde hak te zetten. Maar volgende keer toch even langer nadenken voordat je het wereldkundig maakt en deze ellende over jou (en die enge mevrouw) afroept

 303. Het is prima om Orbán-de Haas aan te pakken en ja ze zegt vergelijkbare zaken over homo’s e.d. Ze is heel eng. Maar je had wel kunnen en moeten bedenken dat dit tov de ouders van Tim niet kan. Daarmee schiet je satire helaas zichzelf in de voet en gaat de discussie teveel over dit feit en niet over Orbán-de Haas haar verwerpelijke ideeën.

 304. Erg makkelijk zo scoren met het verlies van een ander. ga je schamen Koelman.

 305. Wat een meer dan smakeloze tekst. Niet te geloven, dit moet wel iemand zijn zonder gevoel. Zonder hart, zonder geweten. Dat je dit durft te bedenken, dan op te schrijven en ook nog te delen. Ja, dit is gelezen door vele mensen, om zelf te ervaren hoe idioot schokkend dit is.
  Ik zou me toch een potje gaan schamen, daarna in het openbaar mijn excuses aan gaan bieden en geen stukken meer schrijven. Ver en ver beneden peil

 306. Respectloze column,en dan nog het lef hebben,om onder een andere naam een stukje te schrijven,daar past maar 1 antwoordt op.
  Mariska mag dan een andere denkwijze hebben,die je ook moet respecteren,maar niet hoeft te delen met haar.Maar dat geeft jou het recht niet om haar naam te misbruiken voor iets wat uit jou onverstand komt.Ik hoop voor je,dat je je mag verantwoorden bij de rechter.En de METRO? Die laat ik vanaf nu gewoon liggen.Een uitgever die iemand een podium bied,om zoiets walgelijks te presenteren,heeft voor mij geen bestaansrecht.

 307. Echt zonde dat je het via de familie moet doen.. vindt het echt heel maar dan ook heel erg dat dit in de krant stond. En het was inderdaad de bedoeling om het pesten tegen te gaan. en snap wel dat we hier in nederland een vrijheid van meningsuiting hebben. Maar vindt dit toch heel erg te ver gaan. kijk wij weten met z’n alleen wel dat Mariska de Haas. z’n brief had kunnen sturen maar dat doet ze niet. hopelijk uit respect. en dat had jij ook moeten doen. ik vindt dit gewoon in en in triest dat jij de familie Ribberink Zo hebt kunnen kwetsen. ze hebben het al moeilijk genoeg met het verdragen van tim. en dan komt dit er ook nog es bij. DENK ES BIJ JE ZELF NA MENEER KOELMAN. Mijn vader zei altijd denk eerst 2 keer bij je zelf na voor dat je iets doet. Nou hier had jij wel 10 keer over na kunnen denk en dan als nog bij de 10 keer bij de conclusie gekomen dat dit gewoon te walgelijk voor woorden is. om zo iets in de metro te zetten. en hoe durf je het eigenlijk nog steeds op je website te hebben staan. jij bent echt gewoon een HARTELOOS mens. had respect voor die mensen gehad en het gewoon niet gedaan. ik snap het niet dat jij Mariska de Haas. over de schouder van Tim zwart kunt maken. gewoon te vals en te erg.

  Ik ben misschien dan nog wel 17 maar wij leren op school om respect te hebben voor nabestaanden. vooral in z’n geval had hun er gewoon buiten gehouden man. hoe respectloos kun je zijn. om zo iets te doen!!

 308. Gerjanne de Vries

  Metro had deze column niet moeten plaatsen. Zeer ongepast.

 309. Andrea van Dael

  Niet te vroeg gereageerd, maar de plank compleet misgeslagen. Gewoonweg niet nagedacht over/ingeleefd in de gevoelens van de ouders wiens kind uit hun leven is gerukt.

 310. Zou deze meneer Koelman ook zo’n “grappige” brief schrijven als het zijn eigen zoon was?

 311. Zieke geest. Zonde van alle woorden die vuil worden gemaakt aan je.

 312. Dit is echt te smakeloos voor woorden, waar haalt u het lef vandaan om zoon troep als dit te schrijven!? Ik hoop dat u dit nooit overkomt, normaal ben ik niet van het reageren op er verhaal/collum op internet maar dit spant werkelijk de kroon, ik hoopndat u trots op u zelf bent…u bent een ds ogen en wat mij bewat mij betreft!!!

 313. Kees Langeveld

  De ouders van Tim zullen er niet blij mee zijn dat je deze column op je website laat staan.

 314. ‘t wordt al aardig druk hier. nog ff en de site ligt eruit en dan krijgt de bloeddorstige meute vanzelf zijn zin. het volk regeert. wen er maar aan Luuk!

 315. als ik haar was zou ik ook onderduiken wat een walgelijke collum, blijf maar lang weg want je hebt hier heel wat mensen mee beledigd, schande

 316. F P Schrage

  Timing gozer, timing.
  Bij ‘diep in de zee’ van Holloway of ‘ik heb een boot’ is satire wel leuk, omdat het niet te snel is. Hier echter, is Tim nog nauwelijks koud en in de grond (weet eigenlijk niet of hij er al ligt) en je wil al over lijken gaan.

  Too soon bro. Too soon.
  Ik lees normaal je collumns niet, dus ik weet niet hoeveel verder deze ging dan normaal. Succes met de situatie proberen op te vegen. (Zeker gezien je twee mensen aan doodsbedreigingen hebt geholpen. Beetje hard voor Mariska in mijn ogen)

 317. Roelof Bloo

  Dit lijkt hélemaal nergens op. Ik hoop dat iemand met verstand van zaken dit oppakt en dat dit zeer zwaar wordt gestraft. Ik denk dat emigreren en nooit weer schrijven het beste is…….

 318. Luuk Koelman, je doet nu precies wat de pesters van Tim deden!

  – beweren dat Tim homo is (wat volgens mij helemaal geen feit is, en wat niet goed of slecht is,maar zoals je als homo niet in de hoek van een hetro gedreven wil worden, maar gewoon homo wil kunnen zijn, zo wil je als hetro niet tot homo bestempeld worden omdat je gewoon hetro wil kunnen zijn)

  -hele negatieve brieven schrijven op naam van iemand anders die daar dan weer verder enorme last van heeft. De mensen die Tim gepest hebben, hebben misschien wel zitten lachen toen hij zelfmoord pleegde door hun pesterijen, en zo zit jij te lachen nu Mariska haar leven niet meer zeker is dankzij jouw pesterijen?

  De ouders van Tim hoopten hoopten mensen wakker te schudden dat pesten nooit meer mag gebeuren. Maar wat doe jij? Jij doet de pesters nog een even na. En om de link nog even duidelijk te maken haal je Tim erbij. Duidelijk Luuk, duidelijk.

  Jij wil laten zien hoe Mariska is? Jij wil laten zien hoe de kerk is? Valt het je ook niet op dat er niet zo’n walgelijke brief is verschenen van Mariska? Valt het jou ook niet op dat er van geen enkele kerk of geloof zo’n walgelijke brief is geplaatst? Niet zo verwonderlijk hoor, die mensen die jij zwart probeert te maken die zouden nooit zoiets walgelijks doen als jij!

 319. Mocht God het zo goed met iedereen voor hebben, had Hij het leven niet uitgedeeld aan mensen met zulke waanideeen. Dan had die jongen, die het al zo moeilijk had, wel gered. Hiep hoi voor onze verlosser..

 320. Wat ben jij een ongelooflijk trieste klootzak Luuk,

  Over de rug van de ouders van Tim deze column in elkaar te zetten.
  Dat een column confronterent mag zijn allee, maar midden in het verdriet van deze ouders deze uiteen zetting te plaatsen verdient echt geen respect!
  Walging, voor jouw en zeker de verantwoordelijke bij de Metro.
  Ik hoop dat heel Nederland eindelijk inziet wat voor een op sensatie beluste kutkrant het eigenlijk is, en dat zij op basis van EN moraal En inkomsten derving jouw er uit lazeren.

  Luuk, ik hoop uit de gronf van mijn hart dat jij binnenkort door een gefrustreerde katholieke homo in je reet wordt geneukt en dat hij je met zijn tanden bruut castreerd.

  Zo, das eruit…..lul!

 321. een bezorgde ouder

  Mariska en Luuk,

  Jullie zijn echt beide het ademhalen niet eens waard wat totaal respectloos tegenover de ouders van Tim.
  Echt twee valse honden bah abnormaal.

  Ga je schamen vraag me af waar het in jullie opvoeding is misgegaan.

 322. Mocht God het zo goed met iedereen voor hebben, had Hij het leven niet uitgedeeld aan mensen met zulke waanideeen. Dan had Hij die jongen, die het al zo moeilijk had, wel gered. Hiep hoi voor onze verlosser..

 323. Beste Luuk, het is me niet helemaal duidelijk wie wie van effectbejach beticht. Succes ermee.

 324. Wat ben jij een ongelooflijk trieste klootzak Luuk,

  Over de rug van de ouders van Tim deze column in elkaar te zetten.
  Dat een column confronterend mag zijn allee, maar midden in het verdriet van deze ouders deze uiteen zetting te plaatsen verdient echt geen respect!
  Walging, voor jouw en zeker de verantwoordelijke bij de Metro.
  Ik hoop dat heel Nederland eindelijk inziet wat voor een op sensatie beluste kutkrant het eigenlijk is, en dat zij op basis van EN moraal EN inkomsten derving jouw er uit lazeren.

  Luuk, ik hoop uit de grond van mijn hart dat jij binnenkort door een gefrustreerde katholieke homo in je reet wordt geneukt en dat hij je met zijn tanden bruut castreerd.

  Zo, das eruit…..lul!

 325. In een kort stukje.
  Walgelijk idoot ziek en hoe haal je het in je hoofd om zoiet te schrijven / plaatsen

  Wat een lef om iemand zijn ouders de schuld te geven.

 326. ik hoop dat jou zoontje je niet eens meer als vader wilt zien. Gore respectloze zak. Er is een verschil tussen berucht en beroemd, dat jij dat eerste nu bent en blijft zul je zelf wel snappen. Erg misplaats deze column. Ik hoop dat je zoon over een aantal jaar hetzelfde doet. Dan ben ik de eerste met een lach op mijn gezicht en zullen wij allen (ja 95% van de bevolking) een mooi bericht plaatsen.

 327. Jij hebt weer eens duidelijk gemaakt dat er nog teveel zieke mensen rondlopen op deze aarde. Zon stuk schrijven.. Vreselijk. Heb je dan totaal niet aan de gevoelens van de ouders van tim nagedacht? Vreselijk egoistisch om over de rug van rouwende mensen te proberen bekend te worden. jij bent echt walgelijk. Ik lees vaak de metro, maar heb nog nooit een column van jou gelezen. Zo interresant ben je nou. Wat dacht je”dan maar over de rug van deze mensen? ” Misschien dat ik dan bekend word. Ziek joh. De metro zou er goed aan doen jou morgen al met je typ machine op straat te flikkeren. De metro lees ik niet meer tot die tijd.

  hoop dat je lekker slaapt met de gedachte dat je die mensen nog een trap na hebt gegeven

 328. Wauw.. Wat kunnen mensen eng zijn in groepsverband. Jammer dat de achterliggende gedachte voor veel mensen (blijkbaar) niet duidelijk wordt. Luuk, wellicht wat te direct en te snel maar zeker niet de woede waard die het nu ontvangt.

 329. Zo bont maak je het niet vaak mee (gelukkig).
  GATVERREDAMME! ben zelf geen belijdend lid van een kerk, maar dit is wel heel ranzig, en buiten alle fatsoensnormen.
  Over de rug van zoiets verschrikkelijks je eigen mening over iemand willen geven; Schaam je lul.
  Ik neem aan dat dit zjn laatste column in Metro is geweest.

 330. Jaren geleden kon ik hard lachen om de brandbrieven van Luuk Koelman. Deze brief, danwel column verdient echter niet meer dan afgebrand te worden.

  Ironisch of niet, het is naar mijn mening smakeloos, respectloos, lomp en dom.

  Lachen kan ik er niet om, me afvragen hoe diep we met z’n allen gezonken zijn in de periode tussen lachwekkende brandbrieven en misselijkmakende kwatspraat wel.

  Wellicht kunnen we Koelman zien als typerend slachtoffer van een rottende maatschappij, net zoals Tim Ribberink.

  Een maatschappij die van tolerant naar intolerant is gegaan.

  Het leven is blijkbaar een cyclus waarin de geschiedenis zich steeds herhaalt.

  Daarom zijn cirkeltjes rond en sommige dingen krom.

 331. Had nog nooit van deze figuur gehoord. Maar na alle heisa wilde ik er toch achter komen wat ie nou gescheven had. Afgezien van het matige niveau van het schrijfwerk (en die wil dan ook gaan coachen!!) vraag ik me af waarom hij de ouders van die jongen dit aandoet. Ach natuurlijk, om een BN-er te worden. Nou kerel, da’s gelukt. Proficiat!

 332. Geachte heer Koelman,

  Na alle ophef naar aanleiding van uw column van vandaag verbaast het mij dat u deze nog online hebt staan. Buiten het feit dat u over de rug van een in rouw verkerende familie, het nodig vond dit voor welke reden dan ook te moeten publiceren, zou het u goed doen om eens wat actie te gaan ondernemen om alle consternatie in te perken daar (doods) bedreigingen inmiddels alle kanten op vliegen. U heeft veel mensen diep gekwetst, de zelfmoord van een jongen met een boodschap eigenhandig uit perspectief getrokken, uw doelwit uit haar levensverband getrokken, zij is inmiddels ondergedoken en voor wat?

  Neem uw verantwoordelijkheid en wees de man die zo dapper was dit artikel te schrijven, om nu ook een klein beetje moeite te doen om uw woorden te nuanceren, in perspectief te plaatsen en excusses te bieden aan alle zeer gekwetste betrokkenen die niet om uw totaal verkeerd geplaatste satire gevraagd hebben, of al die anderen die nog steeds niet inzien dat u het bent, en het niet Mevrouw Orban-de Haas is die zo op zo’n gruwelijke manier het leed van een ander moet gebruiken om een punt te maken.

  ik neem u het meest kwalijk dat u de trieste zelfmoord van deze jongen, welke de laatste dagen een sterke boodschap uitdraagde tegen pesten, en welke overal positieve impulsen teweeg bracht, zijn onnodige overlijden een doel gaf, door u wordt misbruikt voor uw eigen boodschap. U kunt zeggen dat het misschien te vroeg was voor uw column, ik zou dit nooit iemand bewust aandoen!

 333. Nog nooit is je column zo vaak gelezen, Koelman. Je bent in 1 klap beroemd! Gefeliciteerd met het feit dat je hele goeie dingen schreef die te weinig mensen lazen en je nu in de volle schijnwerpers staat met een klotestukkie dat veel mensen niet pruimen. Waarschijnlijk had je wel op een beetje volkswoede gerekend maar niet zo veel als je nu over je heen krijgt. Morgen in DWDD? Trek nog maar n flesje open en overdenk s hoe je dat verder gaat uitleggen.

 334. Toon Keulaars

  Gewaagde, helaas mislukte column.
  Durf is bij een ander geloof zo een column te maken.
  Te goedkoop en laf omdat angst toch meekijkt bij het maken van je column, altijd weer hetzelfde geloof te pakken om te scoren.
  p.s. ik doe niks aan geloof.

 335. Tja, de enige die hier zijn ware aard toont is Luuk zelf: een commerciële bloedhond die over lijken gaat.
  Uiteindelijk blijkt hij dus de enige lozer…

 336. Mariska Orbán-de Haas ik hoop dat uw zoon homo gaat worden en dat u uw zelf van kant maakt! Koelman…walgelijk amateur!

 337. Mariska en Luuk,
  Wat zijn jullie twee respectloze honden gadver.
  Ga eens kijken van en door wie jullie je eigen walgelijke persoonlijkheid te danken hebben.
  Hoe kan je zo met mensen omgaan jullie zijn beide het ademhalen niet eens waard.
  In en in verrot zelfs als donor ongeschikt niemand zit te wachten op mismaakte onderdelen.
  Bah bah bah

 338. joffrey teusink

  Jij vieze bastaard

  Gezien Nederland een klein gezellig land is kan het maar zo zijn dat ik je een keer tegen het lijf loop…

  Overdag of ‘s nachts, wie weet

  Wat ik wel zeker weet is dat jij mijn naam daarna ook niet meer vergeet

  Net als ik nu de jouwe

 339. scherptegeboden

  Indien daadwerkelijk door Mariek geschreven; bijzonder scherp en duidelijk! Nederland is nu eenmaal ‘verrot’ door alleen maar te blijven accepteren. De toekomst laten we zelf weghalen uit eigen baarmoeder, en kinderen moeten alles mogen en kunnen waar ze zelf zin in hebben! Proficiat!

 340. Oke, ik ben ook geschrokken van deze column. Maar over respectloos raaskallen en de columnist tegelijkertijd de doodstraf toewensen is wel respectvol? My ass.
  En by the way, je hebt geen abonnement op de Metro, die is namelijk gratis. Over losers gesproken.

 341. IK HOop van harte dat je eigen kinderen homo’s worden ( heb niets tegen homo’s) want je vind dat zo erg. En beloof je ons dan deze shit ook te schrijven aub.

 342. Wellicht overbodig maar zeg het toch even, laat je niet gek maken! Mag ik je bedanken voor het opladen van deze discussie? Met een beetje geluk worden mensen bewuster van wat hun handelen teweeg kan brengen.

 343. Nou…..poeh…..
  Ik ken je niet, alsook je collums maar dit gaat wel erg ver.
  Dat iemand, Luuk Koelman dus, op deze manier de ouders die zojuist hun kind verloren zijn bezig wil houden is onbegrijpelijk.
  Ik walg van je. Ik ben niet op de hoogte of dat je zelf kinderen hebt of niet, wellicht doet dat er niet eens toe maar inlevingsvermogen heb je blijkbaar niet. De brief die je notabene met iemand anders naam hebt ondertekend moer zeer kwetsend zijn voor de ouders van Tim. Blijkbaar beschik je zelf over onvoldoende ballen om het vanuit jezelf te schrijven. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat de opvattingen die maar al te duidelijk naar voren komen stiekem vanuit jou zijn geschreven. Zieke vent ben je. Je hebt blijkbaar hulp nodig en wat mij betreft is dit een gevangenis straf waard. Stenigen lijkt me een mooie oplossing voor jou meneertje. Een bijkomstigheid is dat op deze manier Orbàn- de haas indirect veel aandacht krijgt. Jammer. Vooral erg triest dat de ouders in rouw zich op dit moment met dit soort shit bezig moeten houden.

  Niet zo vriendelijke groet, Roger.

 344. Ga jij eens even heel gauw in een hoekje zitten en je intens, intens schamen!

 345. Hulp nodig

  Wat een misplaatste tekst, waar is dit voor nodig? Ongelofelijk.

 346. Net als je denkt..

  Wat pijnlijk. Ik voel mij op meerdere fronten aangesproken en dit doet echt pijn in mijn hart te moeten lezen, en ik vindt het nog erger dat de brief niet is geschreven door degene wiens naam er onder staat. Kan me voorstellen wat deze dame nu over zich heen krijgt. Wat een zwartgallige, misplaatste, respect en humorloze mislukking van iets wat misschien voor satire door zou moeten gaan.

 347. Wat een zieke column, Luuk. Jij mag dan wel geen respect hebben voor Tim omdat hij in tegenstelling tot jou wel in het hiernamaals gelooft, maar dan hoef je zijn moeder toch niet zo de grond in te boren.

 348. Wat medelevend dat je deze ouders, na de meest verschrikkelijke gebeurtenis in hun leven, toch nog zo onderuit weet te halen en een schuldgevoel weet toe te spelen. Heel moedig om dat indirect te doen via de krant waarmee je nog zoveel andere mensen kwetst.
  Denk is na over je woorden en hun effect.

 349. Hemeltje lief wat een woede op de column. Ik vind het een bijzonder slecht moment om dit te plaatsen. Ik zie het persoonlijk richten van de brief aan de moeder van Tim als regelrechte bevestiging van gebrek aan inleven dus behoorlijk pijnlijk, had ook anders gekund. Wel zie ik een boodschap die ook andere journalisten, columnisten, vrije geesten hebben verspreid over bijvoorbeeld moslims en noem nog meer pijnlijke en omstreden maatschappelijke issues. Wel zijn het maatschappelijke issues en verdienen ze de aandacht. Deze column heeft wat mij betreft de verkeerde toon maar de boodschap is mij wel helder…we leven in een land waar we allen onze ogen niet moeten sluiten voor maffe idioten met gekke ideëen. Want dat Tim slachtoffer is geworden is verschrikkelijk en dat wij allen waakzaam moeten zijn voor onze kinderen, die ook in stilte dezelfde pijn als Tim kunnen hebben is ook duidelijk. Deze week zijn er veel initiatieven genomen die goed hebben uitgewerkt en waarvoor wij de ouders van Tim dankbaar mogen zijn. Laten we Luuk de gelegenheid geven om uit te leggen wat de boodschap was op een later moment en niet ons af laten leiden door deze actie om te leren van het overlijden van Tim en er iets goeds mee te doen. Dus energie richten op hoe kunnen we dit voorkomen i.p.v. een columnist afmaken die misschien een goede bedoeling had maar op het verkeerde moment iets heeft geschreven.

 350. Gewoon tegen de persoon die de Metro uitdeelt zeggen dat je geen interesse in de krant hebt zolang meneer Koelman nog zijn bijdrages kan leveren. Stoppen ze er van zelf mee.

 351. Een voorspelbaar politiek correct schrijfseltje dat aanzet tot haat tegen christenen. Je mag tegenwoordig als gewoon katholiek kennelijk niet meer zeggen dat een kind voor de opvoeding een vader en een moeder nodig heeft zonder dat de atheïsten van de media massaal over je heen vallen. Allemaal vrij laf en smakeloos.

 352. Zieke idioot waar is je gevoel voor respect gebleven. Een ode aan pesterij, je verlegd ze hiermee immers naar de ouders van Tim. Je verdient het doodgezwegen te worden maar je hoofdredacteur bij Metro is blijkbaar al net zo’n idioot.

 353. Het is natuurlijk moeilijk om goede satire te schrijven. Deze zogenaamde column is echter een regelrechte mislukking. Alleen maar geschreven om als Luuk Koelman wat publiciteit te krijgen, verder niet.
  Geen rekening houden met de ouders. Kun je je voorstellen hoe die zich moeten voelen?
  Schrijf in het vervolg over koetjes en kalfjes, misschien kun je je nog eens in Boer zoekt vrouw (man) optreden.

 354. Hé , da’s wonderlijk. Luuk of een van zijn handlangers heeft mijn reactie verwijderd.
  Ik had al langer de indruk dat Luuk zèlf eigenlijk gewoon een intolerant mannetje is, die moeite heeft met andersluidende meningen. Iets dat hij juist andere graag verwijt… Nogmaals dan: de echte lozer hier is natuurlijk Luuk zelf: een commerciële onbenul die over lijken gaat. Bah.

 355. Snelle Jelle

  Niet zeiken, stelletje domme kankerschijnheilen! Die dooie jongen heeft er geen last meer van en gestoorde religekken zoals die Mariska Orbán-de Haas verdienen het om hard aangepakt te worden; ze verzieken immers al honderden jaren de maatschappij met hun repressieve, anti-rationele bullshit. Die bitch zit nu te janken omdat ze ff moet onderduiken wegens ‘bedreigingen’, maar in een andere tijd en plaats zouden mensen zoals zij zonder pardon ‘andersdenkenden’ op de brandstapel hebben gegooid. En als ze de kans kregen, zouden ze hun politiek correcte masker afwerpen en het zo weer doen. Geef ze dus geen respect, want dat verdienen ze echt niet. Tims ouders moeten trouwens ook niet zeiken, want ze hebben met hun nogal ongebruikelijke en confronterende rouwadvertentie wind gezaaid, en oogsten nu (dus) de storm.

 356. Ik vind dit een schande absoluut niet kunnen. Al helemaal niet in een blad met een redaktie. Bepaalt Luuk ook of dit geplaatst word? Is er niemand in die redactie die zegt: Ben jij wel goed in je hoofd? Luuk zou de rest van zijn leven gepest moeten worden. En metro zou excuses moeten maken aan familie van Tim en lezers voor het plaatsen van zoiets asociaals want dit is sensatie brengen. Aan de andere kant is dit voor meeste mensen maar een lelijk nieuws onderwerp. Daar worden nu ook eenmaal grappen over gemaakt: Vuurwerk ramp Enschede, Volendam’s cafe brand, Dutroux etc.

  Tim zijn leed is groot geworden door media zoals b.v facebook en iedereen shared en roept schande en de media probeert alles rond Tim nu uit te melken omdat het mensen trekt. Op dit moment van de hype word er iets minder gepest, maar, zodra dit weer overgewaaid is gaan de mensen verder waar ze mee bezig waren, vergeten we Tim en springen we massaal op het volgende onderwerp en word er op scholen, werk etc weer net zo veel gepest.

  Zou het voor de ouders van Tim niet fijner zijn geweest als dit alles niet zo bekend was geweest zodat dit soort idiote columns nooit geschreven zouden zijn.

 357. Johannes Knegt

  Ik neem aandat je de spiegels hebt verwijderd in je huis. Want als er nog een greintje menselijkheid in je zou zitten dan werd je meteen misselijk kvan je eigen tronie.
  Zoek hulp als je met jezelf in de knoei zit en ga niet over de rug van andermans verdriet je gram halen… wat een vreselijk betweterig, fout en misselijkmakend stuk ongeluk ben je als je zoiets durft te publiceren.

 358. Een mens met gevoelens en respect

  Ik ben tegen geweld, maar voor de persoon die dit tegen U gebruikt, krijgt diep respect voor mij. Jij bent geen mens, jij hebt geen gevoelens. Nee Pijn en verdriet kent gij niet. Sorry, maar jou als mens zien, dat kan ik niet..

 359. Zo zo, voel je je heel mans ventje? Eerst over de rug van een overleden jongen en zijn familie praten, en nu roepen dat jij stoer bent en noet onder hoeft te duiken, ik zou nog eens goed na denken en mischien wat vaker achterom kijken.

  Als jij homokind krijgt en die gaat kapot, zal het mooie columns regenen, je bent een zielig stuk vreten.

  Maar bespaar ons de rest van je achterhaalde gebabbel, en pak een stuk touw en wankel keukentrapje!

 360. Luuk, hoe kun je zoiets plaatsen. Ik heb je colomn enkele keer gelezen. Hoe zou jij je voelen, als vriend, ouder, familie of wat dan ook, deze mensen gaan hieraan onderdoor, idioot dat je er bent. Jouw ouders zullen ook erg trots zijn met zo’n zoon. Neem een overdosis, en verdwijn van deze wereld.

 361. Jammer dat jou ouders nooit hebben ingegrepen! Ik wens je alle elende toe! Schandvlek!!!

 362. Oeps….niet helemaal goed uit de verf gekomen, deze bedoeling achter de column. Heel veel boze mensen…ik zou wel willen horen wat de heer Koelman hier zelf aan toe te voegen heeft… Wat is de gedachtengang erachter en waarom nu, op deze manier? Ik vind het een lastige!!!

 363. schofterig
  akelig
  boosaardig
  doortrapt
  fielterig
  geniepig
  honds
  krenkend
  kwetsend
  laag
  laag-bij-de-gronds
  laaghartig
  min
  onedel
  oneerlijk
  ploerterig
  ploertig
  schurkachtig
  slecht
  smerig
  snood
  trouweloos
  vals
  verachtelijk
  verraderlijk
  vilein
  vinnig
  vuig
  vuil
  wreed

 364. Met dit soort columns vraag je er nu om zelf gepest te gaan worden! Ik had je hoog zitten, genoot vaak van jouw columns maar vind dit echt te W A L G E L IJ K voor woorden. Je gaat nu echt over lijken en geen respect voor de ouders van Tim. Ik sla voorlopig even jouw columns over. Bah, Bah!

 365. Luuk je bent nog steeds mn held. Ik snap tenminste wel wat je wil zeggen.

 366. Luuk Koelman… Tot vanochtend nog nooit van deze man gehoord -schreef hij dan wel zulke goede columns?- Tot ik vanochtend zijn column las op internet. Ik neem aan dat, dat zijn laatste stuk in Metro was.
  Hopelijk blijft het deze man nog lang bij dat hij als een walgelijke, ontzettend domme columnist word herinnerd.
  Of is dat ook pesten?
  Want dan neem ik mijn woorden terug en hoop ik dat het geweten van Luuk gaat werken.

 367. Nee….JOUW ouders zullen trots op je zijn. Voor mij geen Metro meer!

 368. Luuk jammer dat er zulke trieste kutlui als jou bestaan.

  Een familie die al heel veel verdriet heeft dit aan doen ,knap hoor en erg stoer.en dan ook nog trots zijn dat je niet onderduikt??? Mischien kan je dat beter wel gaan doen.
  Denk dat jou leven er wat anders uit zal gaan zien aangezien de boze reacties.zou je graag een keer tegen komen, weet wel raad met zulke achterlijke zielige personen als jou.

  Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen.
  Slaap lekker

 369. Dat de gedachten van mevrouw orban-de haas niet correct zijn is duidelijk. Iederkende Nederlander kan dit zelf inzien en bedenken. Dat u dit nog is extra wil benadrukken is natuurlijk in principe niet verkeerd. Hoe meer benadrukt wordt hoe bizar deze radicale beelden zijn hoe beter. Dat u dit echter doet in naam van de desbetreffende persoon en het bovendien over de rug van een net overleden man doet is te ziek en zielig voor woorden. Hiermee heeft u zich verlaagd tot het niveau dat u blijkbaar juist zo verafschuwt. Het gebruiken van gevoelens van mensen om je eigen mening kenbaar te maken zou strafbaar moeten worden. Ik hoop van harte dat ze u op wat voor manier dan ook kunnen vervolgen voor dit walgelijke stuk letters waar u zich diep voor moet schamen.

  Met niet zo vriendelijke groet

 370. Ze heeft wel gelijk!
  Erg zoals dit nu gaat en wat er gebeurd is, maar mensen gaan veeel te ver met het uiten van hun homoseksualiteit. Kijk naar de gay-pride! Wat belachelijk is dat! Het word tijd dat het weer verboden word en ze ALLEEN de liefde kunnen bedrijven met hun rechter hand!
  Wil je niet gepest en uitgelachen worden? laat dan je leren broekje en strakke roze hempje thuis..
  Ziet er toch niet uit!

  Groeten van een oer hollandse hollander! een blanke dus

 371. Snapt nu nog steeds niemand dat die zogenaamde Luuk Koelman helemaal niet bestaat? Alle columns die onder die naam gepubliceerd worden, zijn geschreven door dezelfde Mariska Orbán-de Haas. De gelijkenis tussen de columns onder de naam Luuk Koelman en de teksten van die mevrouw de Haas is treffend voor oplettende lezertjes. Of is er soms iemand die kan zeggen dat hij of zij Luuk Koelman ooit ergens heeft gezien? Die foto’s die van hem bestaan, zullen wel van een of andere Poolse klusjesman zijn.

 372. chienblanc

  Als ik het stuk lees, lijkt het wel of deze Luuk Koelman die M. de Haas gewoon zwart wil maken, maar ik lees ook reacties van mensen die de schrijver ‘snappen’.
  Kan iemand dan uitleggen wat zn achterliggende gedachte achter de brief is, of wat er te snappen valt ?

 373. Kan me niet herinneren oit een column van Luuk gelezen te hebben. Dit is dan de eerste maar hopelijk ook de laatste.

  Die Mariska kan zichzelf uitstekend belachelijk maken. Haar visie hoeft niet als satire over rug van deze jongen/familie gespeeld te worden.

  Smakeloos.

 374. Voor wie dit heeft geschreven je spoort niet het e1gste wat er is is dat je als ouder n kind verliest en jij schrijft dit ga iemand zoe;en om mee te praten want er zit echt veel los in je hoofd

 375. Ik denk eerder dat Mariska met haar mening over homo’s in de zeik word genomen, maar dat maakt dit stuk nog steeds heel fout.

 376. Rolf vd Berg

  Ik hoorde je graag op de radio, las graag je columns, maar nu is dat wel even over. Je hebt wel wat uit te leggen vriend!

  Ook mensen die totaal andere opvattingen hebben dan wij verdienen waardigheid en respect.

 377. vieze zieke lul ben je!
  hoe verknipt ben je in die botte harses als je dit kan bedenken?!
  je moet je de ogen uit de kop schamen, hoop dat je vaak in elkaar getrapt wordt op straat hiervoor, en dat je een leven vol schaamte en spijt tegemoet gaat.
  Metro mogen ze van mij ook per direct opdoeken, vreselijk misselijkmakend dit…

 378. Of het nu bedoelt was naar mevrouw orban-de haas of naar de familie ribberink het is een laag stukje tekst. Dat mevrouw orban-de haas een treurig bestaan lijd door haatdragent door het leven te gaan is al erg genoeg. Maar een familie wiens verdriet zo groot is behoort niet zo vreselijk behandelt te worden zoals u hebt gedaan.
  Erg jammer dat er mensen zoals u bestaan.
  Ik hoop dan ook dat u op staande voet ontslag krijgt en er ooit iemand gek genoeg is om in de naam van elke homo uw anus zo zwaar te mishandelen zodat u een week niet fatsoenlijk kunt lopen of zitten.
  Gewoon om u te leren waar UW ouders gefaalt hebben; namelijk het bijbrengen van empathie.

 379. Kees Postma

  Wat een triest column.
  Hoe kun je zo iets schrijven naar een moeder wier zoon zich zo kort geleden van het leven heeft beroofd?
  Dit is gewoon verschrikkelijk onrespectvol!

 380. Je zou je ogen uit je kop moeten schamen…
  Over de rug van rouwende ouders een statement maken… Hoop dat je nog een hoop tegenspoed mag krijgen in het verloop van je miserabele leven, waarover een columnist dan weer een fout stukje kan publiceren…

 381. Je punt is duidelijk, maar geheel onduidelijk is waarom je niet een verzonnen moeder van Mariska aan haar dochter liet schrijven.
  Wat Tim hiermee te maken heeft is mij compleet een raadsel.
  Dit gaat verder dan een scherpe pen.Dit is een steek in de rug van de ouders van Tim.Het gaat niet eens meer over Mariska.Je komt aan Tim.Je wroet in leed wat zo onmenselijk pijnlijk is, dat neem ik je erg kwalijk.

 382. Hierbij zijn 4 punten relevant:

  – Ten eerste; de familie van de overledene heeft zelf gekozen voor de publiciteit door de discussie te willen voeren. Nou, bij deze dan maar.

  – 2: deze column staat niet ver van de werkelijke mening van orban de haas en haar mede sekte leden. (religie zou bestreden moeten worden als de kanker die het is voor de samenleving!)

  – 3: Vrijheid van meningsuiting. Iemand mag volgens ‘politiek correct nederland’ dus wél zeggen dat ze homo’s dood willen, dat vrouwen onrein zijn, dat anders gelovigen minderwaardig zijn en dat kritiek op de islam (door ‘n tekening of youtube filmpje) respectloos is. En dat we dit moeten accepteren onder de noemer integratie.
  Maar iemand die ‘n kolom schrijft, zou opgepakt moeten worden??

  – 4: Belangrijkste punt! Mietjes zaaien = mietjes oogsten!
  Ja inderdaad, ik refereer aan de ouders en de opvoeding.
  Ik zal het voor eens en altijd duidelijk stellen:

  “Ouders, jullie taak is NIET om je kind te vertellen dat ie geweldig en fantastisch is. Jullie taak is om hem voor te bereiden op z’n toekomst in de samenleving! Oftewel, door hem WEERBAAR te maken. Dát is jullie taak!”

  Hierin hebben jullie klaarblijkelijk gefaald!

  * Mijn persoonlijke, op ervaring gebaseerde, conclusie:

  PESTEN IS GOED!
  PESTEN MOET!
  PESTEN = DARWIN!
  PESTEN = BETERE WERELD!

  Zelfmoord is laf en voor mietjes! (mede mogelijk gemaakt door papa en mama)

 383. Luuk, jongen…

  Vaak vind ik je columns behoorlijk amusant, maar deze keer.. Hoe kun je de ouders van Tim zoiets aandoen? En was het echt nodig dat die Mariska-what’s-her-face door het publiceren van jouw column moest onderduiken? Is die vrouw je zo hoog gaan zitten dat je haar over de rug van onschuldige, in-verdrietige ouders (die hun ENIG kind net hebben verloren, for crying out loud!!!) moest belasteren?

  Als ik jou was zou ik me in een hoekje heel diep gaan zitten schamen. En Metro is ook echt niet tof bezig. Wat een lulsmoes… Mag je als columnist dan letterlijk alles maar zeggen?

  Nogmaals; smakeloos en triest. Je bent in ieder geval één fan kwijt. Bâh.

 384. Ik hoop dat de schrijver een keer zelf een dergelijke situatie meemaakt, hij kan zich dan misschien deze column dan nog vaag herinneren. Dan pas weet hij wat hij iemand heeft aangedaan.

  Egt laf…………

 385. Kees Postma

  Mark, van jets hier boven:
  Waar slat dat op? Jij bent vroeger zelf veel gepest. Kleuter!

 386. Prima column Luuk!
  Mijn complimenten, jammer alleen van al die bekrompen geesten hier.
  Een stukje proza dat zoveel reacties losmaakt is natuurlijk erg knap. Voor alle criticasters: probeer eens wat verder te kijken dan je neus lang is.
  Luuk raakt wederom de kern van de zaak en ook Tim zou achter de diepere boodschap staan!
  Keep up the good work.

 387. Djeez!
  Helemaal eens met alle reactie’s die zojuist zijn gegeven! Tim en z’n ouders verdienen beter dan deze rommel. Als jullie zo nodig een mening moeten hebben, hou die dan lekker voor jezelf. Houden géén rekening mee dat de familie in rouw zijn van dit tragische verlies. Wie heeft trouwens ooit gezegd dat Tim homo was? En als het zo was.. SO WHAT..? In wat voor tijd leven nu eigenlijk? Juist, in een tijd dat homo’s gerespecteerd worden! GET OVER IT.. Totaal ongepast! Luuk Koelman, schaam je, echt! We zitten hier niet op te wachten! Ik snap de (eind)redactie van de METRO ook niet. Jullie hebben gewoon een columnist een van stukken láten plaatsen zonder zelf een blik erop te werpen?! Echt ontzettend misselijk.. Arme Pa en Ma Ribberink! Een flinke excuses is wel op z’n plaats, lijkt me!

 388. Op deze column is al veel gezegd en ik sluit mij aan bij de meerderheid wat voornamelijk neerkomt op respectloos. Maar wat mij erg opvalt is dat heel veel mensen denken dat Mariska de Haas dit zelf heeft geschreven ipv Luuk Koelman. Het is echt ongelooflijk maar er zijn zelfs mensen die denken dat Tim dit heeft geschreven, kom op mensen, lezen aub!!!

 389. Carolijn Bijker

  Wat triest dat jij als schrijver op deze manier je gram wilt halen; over de rug van deze overleden jongen en zijn familie. Je geniet waarschijnlijk van de vele reacties, maar ik hoop dat zijn ouders dit nooit hoeven te lezen.

 390. Walgelijk. Stel je de moeder van deze jongen eens voor. Krijgt ze van een olijke columnist even direct / namaak-indirect even wat schuldgevoel en enkele heel erg nare woorden over zich uitgestort. Die mevrouw is al niet blij. En dan kom jij. Wat denk je nou, Koelman, dat die vrouw al niet genoeg verdriet heeft, dat ze al niet genoeg schuldgevoel heeft? Verdomme man, die vrouw heeft niet doorgehad dat haar zoon de dood in werd gepest, en dan kom jij je daar nog eens vrolijk over maken? Schoftenstreek!

 391. Oh de ironie!

  Dat blijkt toch nog steeds ‘n lastig begrip, ironie.

  Het feit dat Tim zich van kant heeft gemaakt omdat ie niet tegen commentaar kon, en dat dan de ouders vervolgens voorstellen om commentaar (in de vorm van pesten) willen gaan verbieden.

  Priceless!

 392. Heel triest om dit over de rug van een ander te doen.
  En nog veel triester dat sommige mensen dit nog meesterlijk durven noemen ook.
  Niet te vroeg, dit had op ieder moment schandalig geweest.

  Ik hoop dat je nog wel dat kleine beetje fatsoen in je donder hebt om je oprechte excuses aan te bieden aan de familie van Tim. Verder maakt helaas iedereen fouten en hoop ik dat je accepteert dat dit er een van was.

 393. Luuk, je hebt jezelf hierdoor nog lager geplaatst dan Mariska Orban-de Haas. Die niet ieders favoriet is, maar wijselijk niet deze column heeft geschreven. Jijzelf hebt de woorden op papier gezet, jij hebt de haat opgeschreven jegens Tim’s moeder. Jij bent verantwoordelijk voor de pijn die zij nu extra door moet maken. Je hebt nog geen excuses gemaakt, ik vind je laf en gevoelloos. Ik hoop dat je trots bent op het feit dat Mariska nu moet onderduiken, en Tim’s familie weer zit te huilen om deze column. Dat je zelf ook nog eens ontkent dat de column misplaatst is, is nog zwakker. Je durft je fout niet toe te geven. Want dat is het onmiskenbaar Luuk. Een heel grote fout!

 394. Vreselijk. Smakeloos. Te erg voor woorden. Afschuwelijk voor de familie van Tim. Kortzichtig. Ongelofelijk dom. Ziek in je hoofd ben je als je dit schrijft!

 395. Mark,
  Je weet niet waar je over praat. Dit soort domme uitspraken, kun je beter voor je houden. Koelman heeft kennelijk geen inlevingsvermogen.

 396. Man, jij bent echt ziek in je hoofd. Eerste en laatste column die ik van jou lees.

 397. Ik houd ervan aan het denken gezet te worden. Deze column heeft dat zeker bereikt, maar niet zoals de schrijver het bedoeld had.

  Ik had eigenlijk moeten denken: Ja, vreselijk mens die Mariska, ik weet nog goed ja dat ze haar verwerpelijke overtuigingen via brieven en tv verkondigde. Dit is nu het soort denkwijze dat Tim tot zijn daad heeft gebracht. Etc. Etc. Discussie, blablabla…

  Wat ik nu denk: Is dit hoe het recht op onze vrijheid van meningsuiting gebruikt mag/zou moeten worden?

  Dit denk ik na het lezen van de column, maar ook na het lezen van de vele reacties met doodwensingen, dreigingen en scheldwoorden al dan niet van mensen die het hele stuk niet begrijpen.

  Ik schaam me door dit soort dingen weer een beetje meer voor de mensheid. What have we become?

 398. Walgelijke column van iemand die de vrijheid van meningsuiting misbruikt om iemand anders datzelfde recht te ontzeggen. Zo langzamerhand wordt Nederland een dictatuur van de libertijnen. Die ook nog eens te laf zijn om over moslims net zo te schrijven als over christenen.

 399. Jan Smarts

  Als het nog niet duidelijk is: dit is echt stijlloos, wansmakelijk en eigenlijk onvergefelijk, mijnheer Koelman. Hier is ook geen enkele zelfrechtvaardiging meer op zijn plaats.

 400. Beetje jammer!!
  METRO GA JE SCHAMEN!!! NOEMEN JULLIE JE NU EEN ECHTE KRANT!!!
  TE SLECHT!!!

 401. Wat mij betreft een rake collum. De timing en in acht genomen respect daarentegen laat sterk te wensen over.

 402. Wat een in en in trieste vent ben jij luuk, en mariska voor Jou geldt hetzelfde. Na zo’n trieste gebeurtenis dit durven te schrijven is ronduit schandalig. Zullen we jullie domme rooms-katholieke kneusjes eens gaan pesten, eens kijken wat jullie daar van vinden..nee doe maar niet dan verlagen wij ons tot jullie niveau! BAH BAH BAH ik walg van mensen zoals jullie!

 403. Kleine- Rotzak

  Knetterharde column, maar soms is dat nodig om een punt te maken; om de hypocrisie en dubbele moraal van de mens te spiegelen. Natuurlijk had het in een andere vorm gekund, want over smaak valt nu eenmaal altijd te twisten.

  Maar ik mag toch hopen dat de familie van Tim deze dagen met hele andere dingen bezig zijn, dan het internet afspeuren naar satirische columns, de reacties en de grote heksenjacht op de columnist.

  Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen…

  En Luuk mocht je nog een onderduikadres nodig hebben: Ik Twente ben je welkom. Ik smokkel je zo bij Denekamp de grens over.

 404. Kees konijn

  Wat is dit een walelijk stuk om te lezen, mevr. de haas, u bent ziek. U bent vergiftigd door uw religie. Hoe durft u dit stuk te schrijven over een jongen die letterlijk doodgepest is? Daarnaast is het onacceptabel dat u zegt dat de ouders maar blij moeten zijn dat hun zoom er niet meer is. U kunt maar beter hulp zoeken… Gr. Kees

 405. Ontzettend zwak om over de ellende van deze ouders een statement te maken.
  Mijn vriendin komt uit Rusland en haar ouders zijn teleurgesteld, ik wens u veel succes, maar kijk even regelmatig over uw schouder.
  Haar familie komt zaterdag op een visum op bezoek voor enkele maanden, ik heb wel mijn vriendin uit de Russische onderwereld gehaald, maar haar familie en zakenpartners nooit.
  Dit is geen bedreiging, slechts 1 enkele waarschuwing.

 406. DAG KORTZICHTIG TRUTJE (Mariska Orbán-de Haas)….
  DAG JE NOU ECHT DAT ALLEEN HOMO,S VEEL PARTNERS HEBBEN?
  VOLGENS MIJ ZIJN JUIST ZIJ DEGENE DIE NET ZO TROUW EN ONTROUW ZIJN AAN HUN EIEGN PARTNER ALS EEN HETERO STEL.
  Ik KAN HET WETEN WANT IK EN M,N (VROUWELIJKE) PARTNER KOMEN VAAK IN EEN PARENCLUB EN DAAR LOPEN HEEL WAT GETROUWDE MANNETJES ALLEEN…..
  EN VOORDEREST WAT MANKEERD ER AAN EEN HOMO?
  MIJN KINDEREN ZIJN HETRO.
  HADDEN ZE HOMO GEWEEST, NO PROBLEM!!!!
  TJONGE MENS ALS JE DIT OVER MIJN ZOON SCHREEF, HAD JE MIJN OPSESSIE GEWORDEN, EN HAD JE EEN PROBLEEM…..

 407. Geachte heer Koelman,
  Had u deze column ook durven schrijven in de rol van orthodoxe moslim? Of strekt uw heldhaftigheid toch niet zo ver?

 408. Het geschreven stukje tekst is misselijk makend. En laag.
  De jongen is door t pesten al zijn hele leven in de zeik genomen door de pesters die hun karma hopelijk nog tegen gaan komen ennu is hij overleden en dan nog gebeurt het in zekere zin, maar nu door een koffie drinkende lummel die de deadline voor zijn column nog even snel moest halen.
  Mevrouw de Haas, van u krijg ik spontaan kotsneigingen. Anno 2012/2013 nog steeds in de waan dat je de keuze hebt homo te worden, stuk verdriet dat je er rondloopt.

  Ook meneer R.I.P gay is vrij irritant bezig met zn IQloze opmerkingen. Het doodwensen van mensen die op t zelfde geslacht vallen zegt genoeg over je algemene ontwikkeling.
  Dat is hetzelfde als iemand haten omdat ze zwart of blond haar hebben.
  Al met al ronduit smakeloos.

 409. Beste Luuk,

  Ik snap wat je probeert te zeggen met deze column, maar met het verlies van Tim nog zo vers in het geheugen van de nabestaanden en meelevenden vind ik ook dat je deze column op een andere manier had kunnen schrijven want nu doe je veel mensen onnodig pijn.

  En Mariska, honneponnetje van me: ga vooral zo door hoor, want die slecht voorbereide argumenten van jou laten mij regelmatig over de grond rollen van het lachen…

 410. Tja,het lijkt erop dat iedereen om z,n eigen redenen de publiciteit heeft gezocht,de ouders om aandacht te vestigen voor pesten(dat er al is sinds mensenheugenis)en die luuk om er even een schepje bovenop te gooien,om via de dood van die jongen iemand anders monddood te maken,en bewust bloot te stellen aan gevaar.ik ben het ook niet eens met wat die Mariska zegt(HITLER begon ook zo,maar ieder gezond mens met een redelijk IQ neemt haar absoluut NIET serieus.
  Wat die luuk schrijft,de boodschap erachter snap ik wel,had hij rechtstreeks aan die mariska moeten richten,dat was eerlijker geweest,en niet die jongen erbij moeten halen,dat was helemaal niet nodig geweest en hij heeft zelfmoord gepleegd,maar niemand weet precies wat er in z,n hoofd omging toen het gebeurde,dus laat TIM en z,n familie in hun waarde,en alle MEDIA,zorg er gewoon voor dat zoiets NOOIT weer gebeurt

 411. Deze schizofrene gast geniet van alle aandacht die we hem geven, mensen aub stop met reageren hier hij is het niet waard!

 412. Beste heer Koelman,

  Ik hoop dat u de dingen mag meemaken beschreven in uw “column”. U moet zich schamen en als ik uw moeder was geweest had u mijn zoon niet meer geweest en u hoogstpersoonlijk gecastreerd.
  Hoe kunt u mensen die zo intens verdriet hebben om hun zoon zo misbruiken om een domme, onwetende politica de les te lezen?
  Heeft u zo weinig gevoel of gewoon helemaal geen verstand??
  Ik kan werkelijk zeggen dat ik dit land begin te haten door onder andere mensen zoals u!
  En ik kan u ook zeggen dat wanneer 1 van mn kinderen, of desnoods alle 4, homoseksueel zou zijn dat het voor mij geen enkel probleem zou zijn. Als ze maar gelukkig zijn en dat is ook wat die politieke tut ook niet snapt. Je bent niet op de wereld om de kerk of de maatschappij gelukkig te maken, je bent op de wereld om jezelf en je dierbaren gelukkig te maken. Verder niets!
  Ik hoop dat u hiervoor gaat boeten meneer Koelman!!!

 413. Luuk .. wat een haat.
  Snap je rush van genot wel na het schrijven van dit stuk , maar je gaat hier een stap te ver met je inner speech.
  Je hersenen nemen een loopje met je en dat is minstens zo gevaarlijk als je doel.
  Wat je ook dus kan meenemen in je coaching is dat als je oud en wijs bent op een dag en je achterom kijkt er weer hordes Mariska’s zijn opgestaan , dus benut je tijd beter en stop op feestjes te zeggen dat je schrijver bent, al zijn je eigen gedachten drugs voor je hersenen.
  En de ouders van Tim hebben dit echt niet verdiend, Tim trouwens ook niet .. al was het idd een makkelijk wapen. ( een vermeende homo was het toch Luuk )

 414. Wat een gelul..prima colum..stelletje zeikerds..hadden ze maar niet de media moeten zoeken en beter voor hun zoon moeten zorgen..of niet eens moeten nemen..dit vinden jullie erger dan die katholieke muts..nou dat zegt al genoeg..pfff..

  ga zo door Luuk!

  Neerland op zn smalst weer..

 415. Walgelijk wat deze persoon schrijft.
  Kan hier gee woorden voor vinden.
  Dit soort mensen horen niet in onze gemmenschap thuis.
  In een vliegtuig en naar de sahara of afgelegen eilend en nooit meer terug.

 416. Kijk ze allemaal…nog erger dan de pesters..errugg…castreren..hahaha..U bent vrij om te vertrekken Diaantje..hou op zeg..wat een armoei!!

  schaam jullie diep.

 417. Ik wordt hi gewoon echt verdrietig van.
  de persoon die deze collum heeft geschreven heeft geen hart.
  Schaam je !

 418. Ik word hier gewoon echt verdrietig van!
  De persoon die deze collum heeft geschreven heeft geen hart!
  Schaam je

 419. Ik word hier gewoon echt verdrietig van!
  De persoon die deze collum heeft geschreven heeft geen hart
  Schaam je
  Schaam je

 420. Zeer, Zeer treurige Column, of het nu te doen is om een bepaald podium te bereiken of bepaald punt aan te kaarten. Los van het feit dat de ouders zeer gekwetst zijn door deze column, je spreekt hier nog altijd ook over iemand die door pesten heeft besloten om een einde aan het leven te maken. Dit gebruik je niet om een punt te maken tegenover iemand, hoe stupide haar uitspraken ook zijn. Las in een reactie van je dat je hoogstens te verwijten zou zijn dat je “Too soon” zou zijn geweest met een dergelijk stuk. Naar mijn mening sla je ook hier wederom volledig de plank mis. Jammer..

 421. Hans Toonen

  Nog nooit iets gelezen van dhr. Koelman. Door het schrijven van deze column blijkt dat hij elke mate van inlevingsvermogen c.q. empatisch vermogen ontbeert. De keus voor deze vorm, als kritiek op het, gedachtengoed van Mevr. Orban-De Haas is op zich best aardig, alleen gaat volstrekt voorbij aan de gevoelens van de familie van Tim.
  Ik hoop niet dat daarnaast de bedoeling was om nationale bekendheid te verwerven. Er is altijd een weg terug; Maak je oprecht gemeende excuses aan de familie van Tim voor het schrijven van DEZE column en aan Mevr. Orban voor de overlast.

 422. Raarinelkaar

  De ‘schande-roepers’ gaan voorbij aan het feit dat Tim’s ouders in eerste instantie de publiciteit om de hen moverende reden hebben opgezocht. Dat laatstgenoemden Koelman daarmee triggerden om met het messcherpe stuk hen ahw die gevraagde steun te verlenen en zo een misstand ( homofobie) aan de kaak te stellen hebben de verontwaardigden duidelijk niet opgepikt.

 423. Dit kan echt niet waar zijn. Zo een verschrikkelijke domme vrouw die Mariska.
  Hoe durf jij Mariska (ga echt niet u tegen je zeggen) om te praten over een tekortkoming? Als iemand een enorme tekortkoming heeft, of meerdere, ben jij het. Ik zou zelfs niet durven zeggen dat jij een verstandelijke beperking hebt want ik werk met mensen met een verstandelijke beperking en die tonen meer intelligente, meer (sociaal) begrip en zelf inzicht dan jij. Ik denk dat zelf God zich voor jou schaamt.
  En jouw aanwezigheid bij Pauw en Witteman? Jeetje….jij zou moeten weten hoe je dat voor gek staat. Zo erg dat het bijna amusement wordt. Get a life of ga iets anders doen…Misschien moet je een keer stage gaan lopen achter het raam in Amsterdam…schaam je gewoon.

 424. Discriminerend, en buiten proporties, laag bij de grond.
  Als ik de familie van Tim zou zijn dan was hier het laatste woord nog niet over gezegd en hangt er snel een proces aan uw broek, ongelooflijk dat u op deze manier durft te reageren, over pesten gesproken! respect voor de medemens is ver te zoeken, ooit gehoord van de woorden tolerantie en acceptatie? laat iedereen in zijn waarde.
  Om Tim en zijn familie hierin te betrekken, is maar een woord voor: minachting

 425. Als deze column over een fictief geval ging was het een prachtige scherpe column. Nu gaat het toch wel te ver en gaat de boodschap helaas verloren bij de meeste mensen. Zonde

 426. Jappie uit Groningen

  Het wordt een keer tijd dat we in Nederland gaan leren dat er verschil bestaat tussen vrijheid van meningsuiting en iets op verschillende manieren kunnen brengen. Je kan ook een betere wereld maken zonder anderen daarbij te kwetsen – waarom deze onnodige vorm? Juridisch zul je wel het recht hebben, maar moreel gezien verdien je levenslang.

 427. Over lijken gaan, zijn het de ouders die iets aankaarten of Luuk Koelman? Ach het leven …

 428. Jij vieze, gore, smakeloze zak dat je er bent! Hoe haal je het in je lelijke kop om zoiets te schrijven! Hoe kan een mongool als jij dit maken. Hoe zou jij het vinden als je eigen kind (als je die al hebt, want wees eerlijk: wie wilt er nou kinderen met jou) dit zichzelf ook aan doet. Je bent een zielige psychopaat die zich voedt met de ellende van een ander.

  carrière is hopelijk compleet verziekt nu en ik hoop van harte dat je zult belanden op straat en iedereen stuivers naar je kop gooit tot je zelf ook de zin van het leven niet meer ziet. Maar ik denk dat ik niet nodig ben om jou dit te melden. Je bent per slot vwn reken

 429. hallo luuk, Ik vermoed dat jij oprecht dacht dat je op deze manier een belangrijk punt maakte! Wat ik echt niet snap is hoe je tijdends het schrijven niet dacht, dit kan niet. Hoe zou jij je voelen als iemand over de rug van een jonge jongen wie zelfmoord heeft gepleegd vanuit jou naam schrijft? En de ouders van die jongen… zeer bedroevend ook van metro!

 430. Ik kan mij niet voorstellen dat je bent gaan schrijven met als doel mensen te kwetsen en kleineren, haat te zaaien en de waarheid te verdraaien… Je denk ergens boven te staan, een nobel standpunt te hebben… Hoe kan iemand de plank zó misslaan….? Héél jammer en verdrietig. Blijf niet arrogant en distantieer je van wat je hebt uitgekotst!

 431. R. Verhoef

  Luuk, ik hoop nu dat je de zak krijgt na jou reactie op de kritiek. Je scoringsdrang telt zwaarder bij je dan je smaak.

  Tevens hoop ik dat Metro in elk geval tijdelijk een hoop adverteerders kwijt raakt zodat ze meer op hun tellen passen met het plaatsen van artikelen.

  R. Verhoef

 432. Ik ben vergeten te schrijven dat het echt tegen jou bedoeld is Luuk! Anders zou je in je arrogantie en hoogmoed nog kunnen denken dat ik mij, zoals enkele hier, vergis en echt denk dat dit de werkelijke mening is van Mariska Orban

 433. Ik heb nog nooit zo’n wagelijk en smakeloos stuk gelezen.
  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar dat wil nog niet zeggen dat je daar misbruik van moet maken.

  Je moet echt je ogen uit je kop schamen!!!

 434. Koelman je bent een LOSER

  Koelman, zeer spijtig dat ze jou niet postnataal geaborteerd hebben. Hopelijk doet men dat alsnog.

 435. Ik ben het eens met hetgeen Matthijs hier eerder heeft neergezet, dat was ook het eerste wat in mij opkwam na het lezen van de column. Namelijk ; “Als deze column over een fictief geval ging was het een prachtige scherpe column. Nu gaat het toch wel te ver en gaat de boodschap helaas verloren bij de meeste mensen. Zonde”

  Erg jammer en totaal ongepast tegenover Tim en zijn ouders. Het lijkt me verschrikkelijk voor de moeder van Tim om zulke dingen te moeten lezen. Dat mens, die Mariska denkt zeker op een aparte manier en heeft achterlijke dingen gezegd. Dan nog is dat geen reden om een trieste zaak als die van Tim te misbruiken om je gal over haar te spuwen.

 436. Dit is ook weer zo’n bewijs dat die vrijheid van meningsuiting compleet doorslaat in dit land. Als ik de vader van die jongen was was ik jou komen uitzoeken, stuk uitgekotst varkensvoer !

 437. mensen, mensen

  Wat een hysterie om een column zeg. Ouders van Tim roepen (publieke) reacties op zichzelf af door die afscheidsbrief in de krant te zetten. Wat verwacht je dan? Dat iedereen ja en amen knikt en nooit meer zal pesten? Nou welkom op de wereld.

 438. Ik vind de column ook over de rand. Het idee is goed maar het gebruik van nabestaanden van een jongen die zo kort geleden geen andere uitweg zag dan de dood, gaat mij te ver.

  Toch zou ik bijna van mijn mening afstappen als ik zie hoeveel er gescholden en gedreigd wordt. Veel reacties beginnen afschuwelijker te klinken dan de column waar op gereageerd wordt.

 439. Het is eenzaam aan de top.

  Het merendeel, de massa, is het gemiddelde. Zo af en toe moet de massa eens wakker worden, een duw krijgen in de goede richting. Ik vind dit een prima poging.

  Laat de kritek over je heen komen. 99 van de 100 zullen het niet begrijpen, en als ze het wel begrijpen dan BEGRIJPEN ze het nog steeds niet. Maar die ene, die snapt het wel.
  En zeg nou eerlijk, wat heb je liever? 99x het gemiddelde of 1x het ultieme?

  Tis jammer dat Metro je gaat slachtofferen maar ja. Misschien werd het eens tijd voor wat anders. Een stap verder.

 440. Ruud Kaldenberg

  wat een zieke geest van Luuk, ik mag mariska niet en haar blad moet uit de handel gehaalt worden net zoals de metro na het publiseren van deze tekst. Metro zecht dat zij niets aan de tekst van een collum kunnen doen, maar wat doet de eigenaar van dit blad de TELEGRAAF hier mee?

  Ruud

 441. Theo Van Alphen

  WALGELIJK!! zo’n stuk. Het lijkt wel Afghanistan. Niet normaal!!!

 442. Hoe is het mogelijk om zo een open brief te schrijven naar de Moeder van een overleden zoon! Hoe kun je zo iets doen? Als je bepaalde mensen publiek aan de kaak wilt stellen, dan moet je darvoor de WIJSHEID bezitten. Dit is geen wijsheid, noch mededogen.

 443. Echt gast wtf gaat er in die botte harses van je om om deze familie in deze moeilijke tijd zo hard in de zeik te zetten.

  Van mij part gooi je je zelf voor een METRO…en geloof mij mafkees..ik zal er smakelijk om lachen mocht ik dit aanschouwen

 444. Echt gast wtf gaat er in die botte harses van je om om deze familie in deze moeilijke tijd zo hard in de zeik te zetten.

  Van mij part gooi je je zelf voor een METRO…en geloof mij mafkees..ik zal er smakelijk om lachen mocht ik dit aanschouwen!!!

 445. Echt gast wtf gaat er in die botte harses van je om om deze familie in deze moeilijke tijd zo hard in de zeik te zetten.

  Van mij part gooi je je zelf voor een METRO…en geloof mij mafkees..ik zal er smakelijk om lachen mocht ik dit aanschouwen!!!

  Smerige sukkel!!!

 446. Beste heer Koelman,
  Ik ken uw columns niet. Maar ik schrik van de reacties van de meeste mensen.
  George Orwell zei ooit: ‘freedom is the right to tell people what they do not want to hear’. Dus u heeft alle recht om deze column te schrijven.
  Vervolgens moet er ook acceptatie volgen over hetgeen gezegd en geschreven wordt als reactie op uw column. Maar dat neemt niet weg, dat ik nog steeds schrik van de reacties van het gros van de mensen.
  Ik vind uw column geniaal. En ik vind u een heel moedig man, dat u de column heeft durven te publiseren. Hulde daarvoor.
  Ik vind het een zwaktebod van Metro, dat de column verwijderd is.
  Ik hoop dat u nog veel scherpe en intelligente columns zal schrijven.

 447. WALGELIJK. maar dan ook niet eens de moed hebben om er zelf voor uit te komen en te doen voorkomen dat een ander deze brief heeft gemaakt. Een colum over pesten zou al niet nodig moeten zijn maar iemand zo onder de gordel raken met middeleeuwse opvattingen. Ik heb er geen goed woord voor over.

 448. Tolerantie is een weg van twee kanten, Luuk.
  Als u voor de acceptatie van homoseksualiteit bent (iets wat ik zelf ook ben) moet u OOK begrijpen dat er mensen zijn met principiële bezwaren hiertegen.

  Het is onsmakelijk om een dame op deze manier even te betichten van het creëren van een klimaat waarin homo’s zelfmoord plegen. Dat heeft niets met geloof of iets te maken Luuk, dat zit hem in de hufterigheid.

  En hoewel ik het volstrekt oneens bent met wat je schrijft, snap ik daarentegen niet de selectieve verontwaardiging van de mensen. Maar goed, dat is niet alleen Nederlands.. dat vindt je overal terug.

 449. Walgelijk en totaal misplaatst. Hiermee sla je de plank volkomen mis.

 450. Ik geloof niet dat ik nog langer columnist wil worden. Wat een reacties.

 451. Sven Brandsma

  Effectbejag. U bent bijzonder hypocriet. Ik zie u nu voor me, met de broek op de knieën en uw lul in de hand genietend van al deze aandacht. Hopelijk is dit het genieten waard, narcistische mediageile opportunist.

 452. Pieter van den Broek

  Beste Luuk

  In jouw beroep moet je je soms in een grijs gebied begeven. Helaas ben je hier duidelijk over de grens gegaan en in een duidelijke donkerzwarte regio terecht gekomen. Niet handig, maar ook dat kan gebeuren in jouw beroep.

  Nog kwalijker vind ik jouw reacties ter verdediging van je column, daarmee blijkt dat er nog geen enkele zelfreflectie heeft plaatsgevonden welke ik misschien nog wel erger vond als de misplaatste column…

  Gegroet,
  Pieter uit Zwitserland

 453. Dat het word geschreven is een ding, dat het word geplaatst is een ander. Het is zwaar respectloos richting de familie, met name de moeder, van Tim. Snap jou niet en je hoofdredacteur al helemaal niet. Beide een beetje ziek in het hoofd. Hoe kunnen jullie denken dat dit goed ontvangen wordt? En dan gaat de Metro het verwijderen en jij laat het staan? Waar zijn we mee bezig. Denk toch eens voor een keer aan mensen ipv carrière.

 454. Wat ben jij ziel zeg…….Je beseft duidelijk niet hoe het is om je kind te verliezen. Een groot empatische tekortkoming. Ik hoop dat jou tijd bij Metro voorbij is. Te vroeg voor satire? Nee, dat niet eens, maar deze brief/collumn, had je nooit zo mogen schrijven.

 455. Hallo Luuk,

  Tot op de heden had ik nog nooit van je gehoord. Van Mariska ook niet, trouwens. Wat een eenvoudig stukje tekst allemaal niet kan veroorzaken. Jammer dat je voor een laffe werkgever werkt. Die hebben de ballen niet om de column te laten staan.
  Ik denk dat ik maar eens zo’n t-shirt van je ga bestellen.

  Groet Vincent

 456. Gerard Bleijleve

  De essentie van een column is dat deze logica bevat en een thema aanroert dat gezond verstand ontbeert. De heer Koelman krijgt nu zijn fifteen hours of fame over de ruggen van allerlei individuen, dood of levend, zonder iets toe te voegen aan de maatschappelijke discussie over het pestfenomeen. Elke hoofdredacteur met enig verstand had dit wanproduct geweigerd. Niet alleen vanwege de kwetsuren die ermee worden veroorzaakt, maar in de eerste plaats omdat elke journalieke kwaliteit eraan ontbreekt.

 457. Mooie column. Ik snap ‘m volkómen.
  Hopelijk kan een column als deze ook ooit gericht worden aan de (conservatieve) moslims, zoals in deze column aan de (conservatieve) katholieken.
  Maar dan zal wel helemáál de pleuris uitbreken…

 458. Dit heb ik METRO als klacht doen toekomen:

  “Nu geeft u satiricus Koelman voor de 2e dag een sinaasappelkist om zijn gal te spuwen. En het publiek kijkt er naar en leest. (met gemengde gevoelens).

  Gisteren maakte hij van Tim z.g. en zijn rouwende familie misbruik om Mw De Haas van KN in het ‘zonnetje’ te zetten.

  Vandaag maakt meneer Koelman van ‘excuses’ aanbieden misbruik om Mw De Haas nog een keer tegen het hoofd te trappen terwijl ze al op de grond ligt.

  Hier zit niemand op te wachten.
  Ook homo’s niet.
  Heel erg wat jullie doen!

 459. Teun Schenk

  De tolerantie van de toleranten in Nederland 2012 geëtaleerd, samengebald in één liefdeloze, kwetsende, trieste, smakeloze column.

 460. De redactie van Metro biedt excuses aan voor het plaatsen van deze rotzooi, maar van Koelman horen we alleen een ´uitleg´?? Het zou hem sieren ook excuses aan te bieden. Maar deze verknipte geest leeft in z´n eigen bekrompen zieke wereldje. Walgelijk mannetje…!!

 461. @Theodoor- says: 08/11/2012 at 8:09 pm
  Gaan wij dreigen meneertje?

  Beste Luuk, niks aantrekken van de mensen die er de ballen verstand van hebben. Satire op z’n best!

 462. Inge Schuitema

  Hoe kun je zoiets, namens iemand anders ook nog, schrijven aan ouders die net hun kind verloren hebben. Dat is zo ziek, dan is er echt wel iets serieus mis met je perso